U bekijkt deze Cryptostart pagina momenteel in de mobiele weergave.

Scroll helemaal naar beneden als u Bitcoins wilt kopen.

Bitcoin informatie.

Bitcoin is de allereerste decentrale digitale valuta, ook wel cryptocurrency genoemd. Op deze pagina omschrijven wij de werking en voordelen van de Bitcoin cryptomunt en het Bitcoin protocol. Daarnaast kunt u op deze pagina veilig Bitcoins kopen en verkopen.

Wilt u eerst een introductie in wat cryptocurrency is en waar het voor dient? Lees dan: introductie in cryptocurrency.

Wat is Bitcoin (BTC)?

Bitcoin is een virtuele munt waarmee betalingen kunnen worden verricht, ook wel cryptocurrency genoemd. Deze digitale valuta maakt het mogelijk om onderling transacties te verrichten, zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank of PayPal.

Bitcoin maakt gebruik van een decentraal betaalnetwerk in de vorm van een grootboek. Dit grootboek heet de Bitcoin blockchain. Iedereen met digitale Bitcoin portemonnee, ook wel een wallet genoemd, bewaart lokaal een kopie van deze blockchain. Op die manier zijn alle wallets in het Bitcoin netwerk het unaniem met elkaar eens over welke transacties er geweest zijn en wie welk saldo heeft.

Bekijk de onderstaande video voor een duidelijke Bitcoin uitleg:

De cryptovaluta Bitcoin, afgekort BTC, kan worden gebruikt als betaalmiddel voor een groot (en nog steeds groeiend) aantal producten en/of diensten. Net als traditionele valuta zoals de Euro, dienen BTC ergens bewaard te worden. Daarvoor heeft u een (digitale) portemonnee nodig, ook wel een Bitcoin wallet genoemd. Vanuit deze BTC wallet, vaak in de vorm van een (mobiele) applicatie of website, kunt u betalingen verrichten aan andere personen of organisaties met een Bitcoin portemonnee. Identificatie gebeurt aan de hand van Bitcoin adres.

Een transactie in cryptovaluta is zeer eenvoudig, snel en goedkoop. Wanneer u bijvoorbeeld nu 1 BTC overmaakt naar iemand in Australië, ontvangt diegene dit binnen enkele minuten. Omdat het decentrale Bitcoin netwerk (de blockchain) de transactie bevestigt in plaats van een centrale autoriteit zoals een bank, is er geen sprake van lange wachttijden of hoge transactiekosten. Bovendien wordt de veiligheid van de transactie gewaarborgd door de blockchain.

Lees ook de Bitcoin whitepaper: “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” (bitcoin.org)

Bitcoin koers en waarde ( )

Sinds de komst van de digitale munt in 2009, is de waarde hiervan enorm gestegen. De koers van deze cryptocurrency, net als met alle andere valuta, word bepaald door vraag en aanbod. Als de vraag naar Bitcoins en het vertrouwen in de technologie toeneemt, stijgt automatisch de waarde.

De waarde van de Bitcoin is al jaren aan het stijgen, waardoor de cryptomunt zich uitstekend leent als investering. Houd er wel rekening mee dat de koers enorm fluctueert, waardoor beleggen in Bitcoin risico’s met zich mee brengt.

In tegenstelling tot traditionele betaalmiddelen, kent de Bitcoin valuta geen inflatie: er zijn namelijk maximaal 21.000.000 (21 miljoen) volledige BTC eenheden beschikbaar. Betalingen hoeven niet in hele eenheden te geschieden. Iedere BTC is namelijk op te delen in 100.000.000 (100 miljoen) eenheden genaamd Satoshi, waardoor de totale beschikbare hoeveelheid BTC eenheden maximaal 2.100.000.000.000.000 (2,1 biljard ofwel 2100 miljard Satoshi) kan worden.

Bitcoin wallet advies

Aan de slag met de Bitcoin cryptovaluta? Om BTC te kunnen kopen en verkopen, heeft u allereerst een digitale portemonnee nodig om uw Bitcoins in te bewaren. Wat de beste Bitcoin wallet is voor u, hangt af van de situatie. We hebben daarom een selectie van betrouwbare BTC wallets voor u samengesteld:

Trezor hardware Bitcoin wallet
Trezor hardware wallet
De TREZOR Bitcoin hardware wallet.

TREZOR is een gebruiksvriendelijke en zeer betrouwbare hardware wallet waarmee meerdere cryptocurrencies veilig kunnen worden bewaard.

De sleutel die gebruikt moet worden om een cryptocurrency transactie te ondertekenen, wordt veilig bewaard in de TREZOR wallet. Digitale valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum, DASH en Zcash kunnen daarom niet gestolen worden, zelfs niet wanneer uw computer besmet is met een virus.

De TREZOR wallet is beschikbaar in de kleuren wit, zwart en grijs en koopt u al vanaf 89 euro. Klik op de onderstaande button om 1 of meerdere TREZOR BTC wallets te kopen.

Gebruiksvriendelijk en uitgebreid: Litebit BTC wallet

Het platform van Litebit is een van de meest gebruikte Nederlandse cryptocurrency websites. U kunt hier niet alleen een groot aantal cryptovaluta’s zoals Bitcoin veilig bewaren, maar ook direct BTC kopen met- en Bitcoins verkopen voor euro’s tegen de actuele Bitcoin koers.

U kunt gratis een account openen bij Litebit om zelf het gebruiksgemak te ervaren. Wanneer u (later) van plan bent om grote bedragen te investeren, adviseert Cryptostart om gebruik te gaan maken van een hardware wallet zoals TREZOR.

Coinbase: gratis Bitcoin wallet voor beginners.

Coinbase is een van de meest bekende en gebruiksvriendelijke cryptocurrency wallets. Cryptostart adviseert Coinbase als beste Bitcoin wallet is voor cryptovaluta starters welke tot 1000 euro willen investeren.

Voordelen Coinbase wallet:

  • Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk.
  • Sterke beveiliging met o.a. email-verificatie en 2-factor authenticatie.
  • Bitcoin, Ethereum en Litecoin ondersteuning.
  • Gratis te gebruiken, online en via app.
  • Rechtstreeks cryptocurrency kopen bij Coinbase.

Actie!: wanneer u via Cryptostart een Coinbase wallet en voor 100 euro of meer aan cryptovaluta koopt, ontvangt u 10 euro aan Bitcoins cadeau.

Ledger Nano S hardware Bitcoin wallet

Cryptocurrency bewaren in een app de mobiele telefoon of bij een online wallet of -exchange, brengt het risico met zich mee dat de cryptocoins kwijt raken of gestolen worden.

Met de fysieke Nano S Bitcoin wallet van Ledger, weet u zeker dat uw cryptocurrencies op een veilige plek worden bewaard. De Nano S is een cryptocurrency wallet welke kan worden gebruikt om Bitcoin, Ethereum en Altcoins zoals Dogecoin, Stratis, Ripple en Dash kan bewaren. De wallet kan via USB verbinding maken met computers en bevat een veilig OLED beeldscherm om transacties dubbel te kunnen controleren en bevestigen.

Strongcoin: extra beveiligde online Bitcoin wallet.

Om zeker te stellen dat hackers of de wallet ontwikkelaars er vandoor zouden kunnen gaan met uw Bitcoins, heeft Strongcoin een unieke online BTC wallet gemaakt welke een extra hoge mate van beveiliging biedt.

Strongcoin bestaat al sinds 2011 en biedt een zogenaamde hybride Bitcoin wallet: dit betekent dat de cryptovaluta weliswaar op de servers van Strongcoin is opgeslagen, maar dat deze alleen kan worden benaderd en gebruikt aan de hand van een unieke encryptiesleutel welke automatisch lokaal op het apparaat van de gebruiker wordt opgeslagen.

Informatie over al uw cryptocurrency bezittingen bij Coinbase kan automatisch in een overzicht worden opgesteld en uitgeprint zodat deze informatie altijd ook offline beschikbaar is.

NB: Strongcoin is alleen te gebruiken voor Bitcoin (BTC) cryptogeld. Altcoins worden momenteel niet ondersteund.

Bitcoins kopen

Het aantal plekken waar men (online) Bitcoin kan kopen en met BTC kan betalen groeit met de dag. Cryptostart helpt graag om online Bitcoins te kopen bij een betrouwbare aanbieder.

Sommige Bitcoin en Altcoin verkopers vragen u om uw identiteit te bevestigen om witwassen en andere criminele activiteiten tegen te gaan. Houd er dus rekening mee dat hierom gevraagd kan worden.

1. Bitcoins kopen en verkopen bij Anycoindirect
Anycoindirect is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het in- en verkopen van cryptovaluta voor Europese klanten. U kunt hier goedkoop Bitcoin kopen met iDeal, maar ook Bitcoins verkopen behoort tot de mogelijkheden. Naast BTC worden er nog 13 populaire altcoins aangeboden op Anycoindirect.

Uw Bitcoins verkopen of kopen is bij Anycoindirect mogelijk vanaf €30,-. BTC kopen is mogelijk met iDeal, Giropay, Bancontact, Mybank, SEPA en Sofort. Bij verkoop van cryptocurrency is de uitbetaling mogelijk via SEPA (bankoverschrijving) of PayPal.

2. Bitcoins kopen vanuit Coinbase wallet
In het hoofdstuk “Beste Bitcoin wallet” beschijven we onder andere de multi-cryptocurrency wallet van Coinbase. Vanuit de Coinbase wallet is het mogelijk om direct cryptocurrency aan te schaffen welke vervolgens direct in uw wallet verschijnt.

3. Bitcoins kopen met iDeal bij Bitonic.
Bitonic is een Nederlandse handelaar in Bitcoins en is een vertrouwd adres om BTC te kopen of verkopen. Bitonic is een volwassen bedrijf en heeft al meer dan 275.000 Bitcoins verkocht sinds 2017. In tegenstelling tot veel concurrenten, vereist Bitonic geen gebruikersverificatie middels documenten zoals identiteitsbewijzen, maar is slechts een eenmalige rekeningverificatie nodig door 1 cent over te maken nodig.

Bij Bitonic kunt u Bitcoins kopen met iDeal (Nederland) en Bitcoin kopen met Bancontact (Belgie). Men is telefonisch bereikbaar om te helpen met bestellen op 0343-700212.

4. Bitcoins kopen met creditcard of iDeal bij BTCDirect
Sinds 2013 handelt BTCDirect in populaire cryptovaluta, waaronder Bitcoin. U kunt bij dit Nederlandse bedrijf Bitcoins kopen met uw (VISA) creditcard, maar kunt ook betalen middels iDeal, bankoverschrijving of Bancontact.

Naast Bitcoins kopen en verkopen, biedt BTCDirect deze dienstverlening ook aan voor andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

Bitcoins kopen

In samenwerking met onze partner Bitonic, kunt u onderstaand veilig en gebruiksvriendelijk Bitcoins (BTC) kopen of verkopen tegen een gunstige koers.

Wanneer u op de oranje knop “kopen” of “verkopen” klikt, opent in een nieuw scherm de betaalpagina van Bitonic.