MoneyTap van Ripple live in Japan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

MoneyTap van Ripple live in Japan

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

 

De samenwerking tussen SBI Remit en Ripple is rond. MoneyTap is nu officieel live in Japan en wordt op dit moment al gebruikt voor internationale betalingen. Er is een nieuwe website voor MoneyTap ontwikkeld om alle mensen in Azië op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. MoneyTap maakt gebruik van de xCurrent software van Ripple, een gedeelte van de blockchainsoftware waar de munt van Ripple (XRP) niet voor nodig is.

Het begin van een revolutie?

SBI Ripple Azië kreeg eind september de volledige licentie van het Ministerie van Financiën in Japan. Vlak hierna werd het nieuws aangekondigd dat de software van Ripple gebruikt zou worden om internationale betalingen makkelijker, goedkoper en sneller te maken. Een slimme zet, want in Japan alleen al zijn tienduizenden mensen werkzaam die niet uit Japan komen. MoneyTap kan gebruikt worden in Japanse yen en verschillende andere valuta zodat de drempel zo laag mogelijk ligt.

Een revolutie kan het nóg niet genoemd worden. Het is een samenwerking tussen drie Japanse banken (Resona, Suruga en SBI Sumishin Net Bank) waarmee het bereik van de ontwikkelingen nog niet verreikend is. Maar daar kan makkelijk verandering in komen wanneer MoneyTap de aankomende maanden een sterke optie blijkt. Voor de buitenlandse werknemers in Japan is het in ieder geval een reden om het nieuws in de gaten te houden. Transacties zijn op dit moment bijzonder snel én volledig gratis, zo staat op de website van MoneyTap beschreven.

xCurrent, maar geen xRapid

Het nieuws is zeer positief voor de Aziaten die in Azië werken en met name de Aziaten die niet werkzaam zijn in hun eigen land maar over de grens. Voor de houders van XRP brengt het weinig met zich mee. Uiteraard is het een positieve ontwikkeling dat Ripple zo vaak in het nieuws komt, maar xCurrent heeft geen XRP nodig voor de transacties. Het is een technologie die geïntegreerd kan worden door banken om zo sneller en goedkoper betalingen te verwerken. Helemaal nieuw is dit niet, Santander maakt al sinds april gebruik van xCurrent.

De afgelopen dagen is echter in het nieuws gekomen dat verschillende betaalproviders gekozen hebben voor de alternatieve optie van Ripple. Deze optie maakt gebruik van de xRapid-software en deze software maakt wél gebruik van de XRP-munten die nodig zijn voor het verrichten en verifiëren van de transacties. Ongeacht hoe dit zich verder gaat ontwikkelen is het goed nieuws voor de community achter Ripple. Zij hebben vanaf dag één voorspeld dat Ripple hét alternatief zou worden voor de SEPA-betalingen en dat heeft het ditmaal opnieuw bewezen.

Ripple of toch Ethereum?

Ripple zet grote stappen in de richting van de toekomst en wordt dé munt genoemd die de financiële wereld kan veranderen. Tegelijkertijd is het nieuws naar buiten gekomen over vastgoedinvesteringen met Ethereum Aangezien beide blockchaintoepassingen zich op een andere markt bevinden, is dit vooral goed nieuws voor de mensen die de blockchaintechnologie volgen en steunen, net als alle bedrijven en investeerders die hier actief mee bezig zijn.