Ripple (XRP) vindt nieuwe partner in het Witte Huis

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple (XRP) vindt nieuwe partner in het Witte Huis

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

 

De ontwikkelaars achter Ripple hebben aangegeven dat zij in gesprek geweest zijn met de Amerikaanse overheid over de mogelijkheden rond het samenwerken. De interesse van de mannen rond Trump leek vooral gewerkt te worden door het feit dat het grootste deel van alle Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in China gemijnd wordt, waar de opbrengsten vervolgens ook blijven hangen. Dat Ripple niet gemijnd kan worden, is in dat opzicht een sterk voordeel, al wordt er ook gewezen op de voordelen voor het milieu.

Gaat Trump Ripple gebruiken?

Steun vanuit de Amerikaanse overheid zou een revolutie kunnen betekenen voor Ripple en XRP. Maar zover is het nog niet. De ontwikkelaars hebben gesproken over de mogelijkheden en zijn verder niet in detail gegaan in de interviews die gegeven werden. Experts verwachten dat Ripple gebruikt kan worden binnen de regering zelf, maar ook binnen het bankwezen gebruikt kan worden. Wat de Amerikaanse overheid precies gaat doen na de gesprekken is vooralsnog dus onduidelijk.

Een lange lijst met partners

Hoewel Ripple (XRP) zeker baat zou hebben bij een intense samenwerking met de Amerikaanse overheid, heeft deze blockchaintechnologie al een lange tijd een lange lijst met partners. SBI Holdings bijvoorbeeld, een van de grootste banken in Japan, maar ook Santander en de Rabobank worden herhaaldelijk genoemd wanneer het gaat om de mogelijkheden die Ripple biedt. Wat van belang is, is dat Ripple veel meer is dan een cryptomunt. Het gaat hier om een complete blockchaintechnologie die ingezet kan worden voor onder andere het bankwezen. Dankzij de unieke Tangle-constructie is het daarnaast eigenlijk niet eens een blockchain te noemen, tenzij er een 3.0 achter geplaatst wordt.

Zorgen om het centrale karakter van Ripple

Cory Johnson, strateeg bij Ripple Labs, haalde in een recentelijk interview uit naar de critici en journalistiek binnen de wereld van de cryptovaluta. Hij richtte zijn pijlen voornamelijk op de bewering dat Ripple niet decentraal zou zijn. Volgens Johnson kan Ripple Labs geen controle uitoefenen op XRP. Tegelijkertijd gaf hij aan dat Ripple zelf 10 validators stuurt van de 150 én dat Ripple nog altijd 60% van de munten in eigen bezit heeft. Of het daarmee centraal of decentraal te noemen is, blijft naar onze bescheiden mening een bijzonder grijs gebied.

Ripple klaar voor de toekomst?

Ripple heeft een aantal sterke concurrenten in de buurt zien komen, waaronder de IOTA blockchain, maar heeft met het aantrekken van nieuwe partners ook nieuwe mogelijkheden geopend. De gesprekken met de Amerikaanse overheid zijn desalniettemin verrassend te noemen en menigeen vraagt zich af of dit tot handelingen zal leiden. Wanneer de regering van Trump besluit om met Ripple in zee te gaan, is Ripple kopen in ieder geval geen verkeerde keuze.