Cardano maakt zich op voor versie 1.4 in 2018

De Cardanoblockchain gaat dit jaar nog naar versie 1.4. De nieuwe versie van de blockchain is gebaseerd op een betere code dan de SL-code die op dit moment gebruikt wordt. Hoewel de huidige code op alle vlakken meer dan prima presteert, is het gebruik van de SL-code nooit bedoeld geweest als permanente oplossing voor de blockchain. Het bedrijf is hard aan het werk gegaan met het uitrollen van een nieuwe code en is klaar om de nieuwe blockchain uit te brengen. Dit gebeurt tussen eind november en medio november dit jaar wanneer alle testen klaar zijn.

Goed nieuws voor de community

De ADA 1.4 update is gebouwd op een compleet nieuwe code die niets gemeen heeft met de SL-code die op het moment van schrijven gebruikt wordt. De code wordt de basis voor alle nieuwe ontwikkelingen en aanpassingen die in de toekomst plaats zullen hebben en is een nieuwe versie van Ouroboros BFT. De code wordt niet zomaar geïmplementeerd, het wachten is op de uiteindelijke goedkeuring van IOHK waar druk getest wordt om ervoor te zorgen dat de code geen enkel probleem oplevert voor de community en de blockchain. Niet vandaag en niet in de toekomst.

Voor de community is dit goed nieuws. Niet dat het ecosysteem van Cardano (ADA) op dit moment niet efficiënt is – maar in de toekomst zal het nóg efficiënter worden door gebruik van de nieuwe code. Het grootste verschil zit in de benodigde opslagcapaciteit om de snelheid en prestaties van de blockchain te garanderen. Op dit moment is daar veel opslagruimte voor nodig, maar de nieuwe code maakt dit overbodig.

Een nieuwe basis voor de wallet voor ADA

De update wordt de basis voor een nieuwe backend voor de ADA-wallet. De cryptovaluta wallet wordt op die manier minder afhankelijk en gemakkelijker om te gebruiken. Dat is een wenselijk feit, want het gebruik van Cardano betekent het gebruik van munten en hoe makkelijker deze te gebruiken zijn, hoe meer effect de update voor de community heeft.

Nieuwe mogelijkheden voor de Cardanowallet dankzij versie 1.4

Wat betekent dit voor Cardano en de prijs?

Voor Cardano betekent dit dat de community makkelijker en meer gebruik kan maken van de mogelijkheden die de blockchain biedt. Tegelijkertijd is een mogelijk issue met schaalbaarheid in de toekomst bij voorbaat al aangepakt. Maar Cardano is niet de enige die hard aan het werk is met het verbeteren van de blockchain. Ook IOTA (MIOTA), Bitcoin Cash (BCH) en uiteraard Ethereum Classic (ETC) werken in hoge mate samen met de community om het ecosysteem aan te passen. Pas wanneer de blockchain zelf optimaal draait kunnen er grote stappen gezet worden met het ontwikkelen van applicaties die de wereld veranderen. En dán schiet de koerswaarde van de munten pas echt omhoog.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.