Fysical, dé manier om online data te verspreiden

Data en content zijn de belangrijkste pijlers, waarop heel het internet leunt. Zonder data bestaat er immers geen internet, maar is ook marketing onmogelijk, net als AI en wat te denken van online dienstverlening. De snelle opkomst van al deze aspecten heeft ervoor gezorgd dat er problemen ontstaan zijn op de achtergrond, zowel online als offline. Zeker wanneer het gaat over data en content: wie is de oorspronkelijke bron, waar komt het vandaan en door wie mag het gebruikt worden? Fysical is hét antwoord, waarmee de toekomst er ineens heel anders uitziet. Veiliger, duidelijker en vooral transparanter.

CEO Ben Smith heeft een duidelijke visie voor Fysical: “Fysical biedt kwalitatieve data die grote bedrijven inzicht biedt in het verkeer van mensen, met behulp van bijvoorbeeld voetgangerssensormetingen, winkelbezoekinformatie, pendelen routes. Transparantie in deze data is onschatbaar in vakgebieden, zoals academisch onderzoek, marketing en Artificial Intelligence.”

De blockchain biedt kansen, Fysical biedt mogelijkheden

De blockchain wordt meer en meer gebruikt om toepassingen mogelijk te maken. Hierbij draait het voornamelijk om het vinden van oplossingen voor problemen die innovaties remmen. Dat is waar Fysical mee aan het werk gegaan is. In de groeiende markt is steeds meer vraag naar kwalitatieve data, vooral bij de grotere bedrijven die hier enorme bedragen in investeren. Bij het investeren van enorme bedragen is zekerheid nodig en transparantie. De onderneming wil weten waar de data vandaan komt en wil zich ervan verzekeren dat het de enige rechtmatige gebruiker kan worden.

Dat is wat Fysical doet. Door de blockchain te gebruiken, ontstaat een transparante datamarkt, waarop data aangeboden wordt en gekocht kan worden door bedrijven. Fysical heeft hier geen sturende rol in. Het is een decentrale toepassingen die gemaakt is voor de gebruikers.

Transparantie rond betrouwbare data

Niet alle data heeft automatisch waarde. Data die correct en controleerbaar is, die te herleiden is naar een bron en de manier waarop de data gegeneerd is, dat is data met waarde. Dit kan allemaal binnen de blockchain geverifieerd worden en dat is een bijzonder sterk voordeel van Fysical. Het maakt het mogelijk voor de kopers van data om te controleren of de data waardevol is en hoe betrouwbaar de data is voordat het gebruikt wordt.

Fysical Datamarket

En dat is niet alles. Dankzij het gebruik van de blockchain kunnen de mensen en bedrijven die data aanleveren er zeker van zijn dat de rechten van de data gekoppeld blijven aan de data zelf, met volledige transparantie op het gebied van het gebruik van data. Ook kan er op deze manier geld verdiend worden met het genereren van kwalitatieve data.

Waarom is Fysical onmisbaar?

De waarde van content, data en onderzoeksresultaten hebben één ding gemeen: de betrouwbaarheid bepaalt de waarde. De mensen die kwalitatieve data aan kunnen leveren, moeten hier zelf ook van kunnen

profiteren. Zo moeten de rechten gekoppeld blijven aan de data en moet het gebruik gemonitord kunnen worden. Tegelijkertijd kunnen de kopers en gebruikers van de data direct zien hoe waardevol de data exact is. De kracht van Fysical is dat het een nieuwe wereld opent voor veel verschillende gebieden, waaronder:

  • Academisch onderzoek;
  • Nieuwbouw;
  • Artificial Intelligence;
  • Kleinhandel;
  • Internet of Things.

Dit systeem werkt met betalingen in de zogeheten FYS-tokens, die op dit moment al gebruikt kunnen worden. Met de kracht van de Ethereum blockchain achter het Fysical-project kunnen de mogelijkheden in de toekomst alleen maar verder toenemen.

 

Wat is Fysical?

Fysical is een decentrale locatie data markt. Het verzorgt infrastructuur om transparante en inschikkelijke handel in locatie data mogelijk te maken op de blockchain.

Contact: [email protected]

Website: http://fysical.org/

Gerelateerde links

Fysical Medium

Fyiscal partnert met Streamr

 

 

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.