Wat is Ethereum en hoe verschilt dit van het standaard internet?

Ethereum Smart Contracts

Ethereum wordt vaak een cryptomunt genoemd. Dat is onterecht. Ethereum is namelijk veel meer dan een cryptomunt en wie het Ethereum nieuws in de gaten houdt, die weet dat de Ehereum blockchain met de dag verder groeit. Het is een compleet netwerk dat te vergelijken is met het internet hoe we het vandaag de dag kennen. Zonder het internet zou Ethereum dan ook niet bestaan, maar deze blockchain gaat nog net een stapje verder. Het wordt niet voor niets de eerste stap in de richting van de verwezenlijking van het Internet of Things genoemd, en heeft zich in het verleden al vaker bewezen. Maar wat is Ethereum nou eigenlijk?

Waarom is Ethereum interessant?

Ethereum is vooral te zien als een ontwikkelingsplatform. Hier kunnen applicaties gemaakt worden door ontwikkelaars die de programmeertaal beheersen. Dit is Solidity, een taal die ontwikkeld is voor Ethereum zelf en waar verschillende cursussen en opleidingen voor te vinden zijn. De programmeertaal is flexibel, waardoor het makkelijk is om slimme contracten op te bouwen. Dit zijn contracten die werken aan de hand van bepaalde parameters om zo een functie in werking te stellen. Je kunt hierbij denken aan het koppelen van subsidie aan boeren bij een zomer waarin te weinig neerslag gevallen is, waardoor oogsten mislukt zijn.

Dit maakt het mogelijk om applicaties voor bedrijven te ontwikkelen op de blokketen op een decentrale manier, zonder dat er iemand is die dit in de gaten moet houden. Maar het gaat veel verder. Wanneer jij zelf goed bent met programmeren, dan kun je een eigen applicatie opzetten, een slim contract of een compleet economisch of financieel systeem. Want ook daarvoor is Ethereum geschikt.

Waarom is Ethers kopen een verstandige keuze?

De ontwikkelaars en applicaties die actief zijn op de Ethereum blockchain, gebruiken Ethers als betaalmiddel om mogelijkheden op te bouwen. Aangezien er veel ICO’s zijn waarbij Ethereum gebruikt wordt om het benodigde bedrag bijeen te krijgen, is er standaard veel vraag naar Ethers. Er wordt regelmatig gesteld dat er een nadeel is wanneer je kijkt naar Ethereum versus Bitcoin. Er zijn namelijk oneindig veel munten te maken op de Ethereum blockchain. Wij denken echter niet dat de inflatie een nadeel is, aangezien er grote bedrijven actief zijn binnen Ethereum, zoals Google en zelfs de ING bank. Dat betekent dat er veel vraag is naar munten en dat deze constant in omloop zijn. Concreet gesteld betekent dit dat een investering in Ethereum zeker niet onverstandig is.

Wil je nu direct Ethereum kopen? Kijk dan eens op Litebit waar je direct Ethers kunt kopen met euro’s!

Ethereum heeft wél de toekomst

Ethereum is het geesteskind van Vitalik Buterin. Dat is een naam die ontzettend groot geworden is binnen de blockchaintechnologie, en dat is te zien bij de Ethereum blockchain. Het staat namelijk nooit stil. Er wordt constant gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Zo wordt er via Plasma en Raiden gewerkt om Ethereum snel te houden, nog voordat het traag geworden is.

De echte reden waarom Ethereum klaar is voor de toekomst, is de enorme actieve community achter de blockchaintechnologie en ook daar is een groot verschil te vinden tussen Ethereum en het internet. Ethereum is gemaakt voor de gebruikers en de gebruikers kunnen constant feedback leveren en hebben een stem wanneer het gaat om toekomstige ontwikkelingen. Dit maakt Ethereum niet alleen sterk. Het maakt het vooral populair voor de mensen die decentrale applicaties op willen zetten en die willen werken aan een nieuw financieel of economisch systeem.

  • Ethereum heeft de toekomst omdat het luistert naar de gebruikers.
  • Ethereum is opgezet voor de gebruikers en biedt unieke mogelijkheden.
  • Ethereum heeft geen eigenaar, op de mensen na die zelf Ethers bezitten.
  • Ethereum heeft een enorme market cap met veel mensen die in het netwerk actief zijn.

Word onderdeel van de beweging

Wanneer je onderdeel uit wilt maken van het internet, kun je een website beginnen. Je hebt dan echter geen stemrecht en geen mogelijkheid om applicaties aan te bieden zonder derde partij. Wanneer je op de Ethereum blockchain actief wordt, kun je dit wél. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een bedrag te investeren. Ethereum kun je op nagenoeg elke exchange kopen.

Heb je geen cryptovaluta en wil je met euro’s betalen, kijk dan naar Litebit of AnyCoinDirect.

Heb je wel cryptovaluta, maak dan een account aan bij Binance of Bitfinex.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.