ShareRing, de Amazon voor de deeleconomie

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

ShareRing, de Amazon voor de deeleconomie

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De deeleconomie staat centraal in de duurzame doelstellingen van de Europese Unie. Maar de deeleconomie heeft een probleem: er is te weinig vertrouwen en transparantie en lang niet iedereen leeft de regels na. Dit probleem heeft nu een oplossing gekregen in de vorm van ShareRing. Het noemt zichzelf de Amazon voor de deeleconomie.

De deeleconomie is een groeiende markt die vanuit Brussel gesteund wordt. Enerzijds om zo meer kwalitatieve diensten en producten naar de consument te krijgen, anderzijds om door gebruik van de deeleconomie verspilling en uitstoot te reduceren.

Alle facetten van de deeleconomie op één platform

ShareRing Logo

De deeleconomie heeft een enorme omvang. Dagelijks wordt er gebruik gemaakt van aanbieders binnen de deeleconomie. Dit kunnen particulieren en bedrijven zijn die verschillende diensten, producten of goederen aanbieden:

 

  • Het delen van woningen en appartementen (Airbnb)
  • Het delen van vervoer (Uber)
  • Het uitwisselen van taken (Taskrabbit)
  • Het delen van Wifi (Fon)
  • Dingen delen met mensen in de buurt (Peerby)

Al deze onderdelen van de deeleconomie worden apart gebruikt. Concreet betekent dit dat gebruikers en aanbieders overal een nieuw account aan moeten maken en inloggegevens moeten bewaren. Voor gebruikers is het altijd de vraag of het aanbod eerlijk en betrouwbaar is. De aanbieders hebben op hun beurt geen zekerheid over het nakomen van de overeenkomst en de vraag is of het gebruikte bezit geretourneerd wordt in de staat waarin het in bruikleen gegeven is.

Dit is een concreet probleem binnen een markt die volgens de ShareRing Whitepaper op dit moment meer dan 100 miljard dollar waard is. De markt heeft in 2025 echter al een omvang van 335 miljard dollar. Dat zorgt ervoor dat er duidelijkheid, transparantie en gebruiksgemak moet komen. Dit is wat ShareRing concreet aanbiedt.

Wat zijn de stappen die ShareRing gaat zetten?

ShareRing werkt aan een gedistribueerde blockchain (ShareLedger) met twee verschillende tokens. Het eerste token is het ShareToken (voor gebruik op het platform), het tweede token is SharePay. SharePay wordt het betaalmiddel waarmee betaald wordt voor alle diensten van de deeleconomie die gebruikt worden via ShareRing. Dit heeft een aantal voordelen die de drempel voor de deeleconomie verlagen:

  • Aanbieders en gebruikers hebben één account nodig om alle mogelijkheden van de deeleconomie te gebruiken;
  • De deeleconomie krijgt direct een internationaal karakter waarbij grenzen geen rol van betekenis meer spelen;
  • Alle gebruikers zijn geverifieerd zodat er optimale zekerheid bestaat voor alle deelnemers;
  • Alle diensten worden betaald met dezelfde valuta (SharePay), omwisselkoersen en afgiften voor transacties vallen weg tot een minimaal niveau.

Duizenden aanbieders, miljoenen gebruikers

De deeleconomie is veel groter dan de gemiddelde consument zich beseft. Wereldwijd worden kantoorpanden verhuurd, opslagruimtes worden gedeeld en kampeerbenodigdheden worden in bruikleen aangeboden. Het gaat om een markt waarop op dit moment al meer dan duizend bedrijven actief zijn. Hierbij is nog niet eens rekening gehouden met de vele particulieren die ook op de markt actief zijn, maar op een lager pitje. ShareRing maakt het voor de grote bedrijven mogelijk om betrouwbare klanten te vinden. Voor de kleine aanbieders is het netwerk minstens zo aantrekkelijk, omdat het zekerheid biedt op elk niveau.

Het grootste voordeel van ShareRing is de betrouwbaarheid. Alle gebruikers weten dat de overeenkomsten via Smart Contracts op de blockchain opgenomen worden, via geverifieerde gebruikers en tegen de laagst mogelijke kosten.

Het team en de kracht van de deeleconomie van ShareRing

Het team achter ShareRing bestaat uit een aantal grote namen, waaronder Tim Bos (de oprichter van Keaz), Rohan LePage (expert op het gebied van verhuur) en Peter David (hightech expert). Dit team heeft ervaring en kent de problemen van de deeleconomie, wat een stabiele pijler is onder het platform van ShareRing. “Sharering is inclusief, veilig en simple en tilt daarmee de deeleconomie naar een hoger niveau”, aldus CEO Bos.

ShareRing draagt bij aan de jonge deeleconomie, die pas sinds 2008 (de oprichting van Airbnb) begonnen is aan de eerste stappen. Gezien de wereldwijde steun voor de deeleconomie met oog op de duurzaamheid én de sterke

ShareRing

groei van deze markt, komt ShareRing precies op het goede moment. Om de deeleconomie een grote toekomst te bieden, is er transparantie nodig en de mogelijkheid om dit globaal op te zetten. Zonder grenzen, zonder wisselkoersen en zonder drempels. En dat kan, met ShareRing.

Contact: [email protected]

Website: https://sharering.network/en

 

Gerelateerde links

Sharering whitepaper

Sharering medium