Wat is Ripple en wat maakt het anders dan andere cryptovaluta?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wat is Ripple en wat maakt het anders dan andere cryptovaluta?

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Wanneer het gaat om cryptovaluta, dan kennen de meeste mensen de namen van Bitcoin en Ethereum wel. Het zijn de grotere namen binnen de blockchaintechnologie, maar dat betekent niet dat dit ook de meest interessante munten zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Ripple. Ripple is namelijk een blockchaintoepassing en munt, net als Bitcoin en Ethereum, maar is eigenlijk op alle gebieden anders. Het is breder, het heeft meer concrete toepassingen en kan veel meer voor jou doen. Ook wanneer je niet investeert in XRP, en dát maakt het helemaal uniek.

De kracht van Ripple

De Ripple koers klimt op dit moment langzaam maar zeker richting de één dollar en dat is knap. De stijging van de waarde vormt een gestage lijn die sterk is door de vele mensen die kiezen voor Ripple kopen. De wereldwijde interesse in Ripple heeft te maken met de kracht van het platform en de mogelijkheden die geboden worden.

Laten we een stapje terugdoen: tijdens de economische crisis werd eens te meer duidelijk dat het monetaire geldsysteem dat we op dit moment hebben gewoon niet werkt. Er moet een alternatief komen dat op de langere termijn in staat kan zijn om de functies van het fiatgeld over te nemen. Bitcoin en Ethereum, om er maar even twee te noemen, hebben een agressieve aanpak gekozen en beloofden om de toekomst van de economie te zijn. Ripple heeft het tegenovergestelde gedaan.

Het bedrijf achter Ripple, Ripple Labs, heeft het Ripple Transaction Protocol ontwikkeld. Dit protocol is erop gericht om transacties sneller, goedkoper en makkelijker te maken. Daar heb je geen XRP voor nodig, het protocol werkt namelijk gewoon met alle valuta en kan direct door banken gebruikt worden in plaats van SWIFT en de nostro/vostro accounts die gebruikt worden voor internationale betalingen. Concreet betekent dit dat het protocol niet afhankelijk is van de blockchain. Zou alles instorten rond de blockchain, dan zou het Ripple Transaction Protocol gewoon blijven bestaan.

Wat is de rol van Ripple in dit hele verhaal?

Met Ripple wordt op het internet naar drie verschillende dingen verwezen:

  • Ripple Labs, het bedrijf achter de volgende twee punten;
  • Ripple Transaction Protocol;
  • Ripple, het XRP-token.

De Ripple coin XRP is niet nodig voor het protocol. Het was wel nodig om het geld te krijgen voor de mogelijke investeringen, al heeft Ripple Labs nog altijd het grootste gedeelte van de tokens in de eigen Ripple Wallet zitten. Tegelijkertijd is er meer dan 55 miljoen XRP in escrow geplaatst om zo een stabiele en ietwat decentrale basis op te bouwen voor de Ripple als munt. Er zijn mensen die hier vraagtekens bij plaatsen, maar dat is onterecht. Het is namelijk gewoon te zien in het grootboek van Ripple.

De mensen achter de mogelijkheden op de blockchain

Bitcoin heeft verschillende grote bedrijven die investeringen uit hebben staan in de tokens. VeChain heeft Renault en PriceWaterHouseCoopers. Maar de bedrijven en namen achter Ripple doen dit allemaal lichtelijk verbleken. We zien namen zoals Coinbase, Asana, Facebook en Twitter, maar de grootste naam die direct achter de Ripple is gaan staan, is Google. Precies, het grote en machtige Google heeft direct investeringen gedaan in Ripple en veel bedrijven hebben dit voorbeeld direct gevolgd. Niet zozeer omdat zij het idee hebben dat zij kunnen speculeren op basis van de koersveranderingen. Nee, het gaat deze bedrijven om de nieuwe mogelijkheden die ontstaan zijn door de toepassingen en programma’s die door Ripple op de markt gezet zijn. En die gemaakt gaan worden, want er liggen nog veel meer plannen die verwezenlijkt kunnen gaan worden op de korte termijn.

Wel of niet in XRP investeren?

Ripple is een vreemde eend in de bijt bij de cryptovaluta. Het heeft concrete toepassingen die voornamelijk gericht zijn op het bestaande financiële wezen en dat is een gebied waar niet veel munten actief zijn. Mensen die investeren in de XRP investeren in feite in Ripple Labs, die toepassingen ontwikkelt voor de banken. Op dit moment zijn er nog niet veel banken die dit gebruiken en dat zorgt ervoor dat we vraagtekens kunnen zetten bij de mogelijkheden voor het investeren, maar de stijgende waarde op dit moment en de lage instapwaarde maken het zeker een interessante optie. Wil je direct beginnen met XRP? Kijk dan eens bij AnyCoinDirect waar je direct XRP kunt kopen met een iDeal-betaling.