Bitfinex kopen? Zo werkt het!

Internationale cryptocurrency exchange met focus op Aziatische markt.

Bitfinex is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Het bedrijf is gevestigd in Hong Kong en is onderdeel van de organisatie iFinex. In 2016 was Bitfinex de grootste bitcoin exchange ter wereld met een handelsvolume van 10% van alle BTC beurstransacties wereldwijd.

De Bitfinex exchange staat bekend om het uitgebreide cryptovaluta aanbod: natuurlijk is Bitcoin kopen een van de mogelijkheden, maar altcoins zoals DASH kopen of NEO kopen is ook mogelijk. In totaal kunt u ca. 20 verschillende cryptocurrencies verkopen of kopen op het platform, doorgaans in ruil voor bitcoins (BTC) of dollars (USD).

Bitfinex exchange: iOS appOm te beginnen met handelen op Bitfinex kun je eerst een gratis demo volgen, waarna je een account kunt aanmaken. Het is mogelijk om een storting te doen in Amerikaanse dollars (USD) om hier vervolgens cryptovaluta van te kopen, maar het is wellicht handiger om bijvoorbeeld eerst Bitcoin te kopen met iDeal en dit vervolgens te laten storten in de Bitfinex wallet. Dit hoeft trouwens niet per se BTC te zijn; uw Bitfinex account bevat namelijk standaard een wallet voor alle cryptocurrencies waarin u kunt handelen op het platform. Op het moment van schrijven is dit:

Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Recovery Right Tokens (RRT), Zcash (ZEC), Monero (XMR), Dash (DASH), Ripple (XRP), IOTA (MIOTA), EOS (EOS), Santiment (SAN), OmiseGO (OMG), Bitcoin Cash (BCH), NEO (NEO) en Metaverse (ETP)

Handel is mogelijk via de Bitfinex website, maar ook via een mobiele app voor Android en iOS. De opties om cryptovaluta te kopen en verkopen zijn erg uitgebreid en de transactiekosten zijn laag: de cryptocurrencies koopt u in real-time tegen de actuele koers, en afhankelijk van uw handelsvolume bedraagt voor de fee voor een normale koop- of verkooporder tegen de actuele koers maximaal 0,10% van het totaalbedrag.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.