BL3P kopen? Zo werkt het!

De Nederlandse Bitcoin exchange van Bitonic, waar u kunt betalen met iDeal.

BL3P is opgericht door Bitonic en is momenteel de enige exchange welke in Nederland gevestigd is. Het bedrijf is een volwaardige financiële instelling en biedt een gebruiksvriendelijk handelsplatform om in real-time markt- of limietorders te plaatsen voor het kopen of verkopen van Bitcoin (BTC) tegen te actuele koers.

BL3P Bitcoin Exchange
Het kopen / verkopen scherm op BL3P.

Het grootste voordeel van BL3P is dat de exchange koppelingen heeft met alle Nederlandse banken, waardoor u geld kunt storten (en dus Bitcoin kunt kopen) met iDeal! Bovendien gaat de uitbetaling ook erg snel: wanneer u BTC verkoopt op BL3P en vervolgens een opname doet, staat het geld doorgaans binnen 1 dag op uw rekening.

BL3P rekent voor alle uitgevoerde orders een handelstarief van 0,25%. Dit geldt zowel op marktorders als limietorders:

  • Een marktorder is een koop of verkoop tegen de actuele koers en wordt dus direct uitgevoerd.
  • Een limietorder is een koop of verkoop tegen een opgegeven koers: de order wordt in het orderboek geplaatst en wordt uitgevoerd op het moment dat de koers een bepaalde waarde bereikt heeft.

Momenteel ondersteunt BL3P alleen handel in Bitcoin, maar men is van plan uit te breiden door ook Litecoin aan te bieden als valuta op de cryptobeurs. Om te kunnen starten met handelen op BL3P, moet u eerst uw identiteit bevestigen middels het verificatiesysteem. Dit doet u door middel van een kopie van uw identiteitsbewijs, een bewijs van vestiging en een bankafschrift of een foto van uw bankpas.

Wie geen uitgebreide ID-verificatie wilt doorlopen kan BTC kopen bij Bitonic en vervolgens Bitcoin ruilen voor andere cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin en Dash.


Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.