BL3P kopen? Zo werkt het!

De Nederlandse Bitcoin exchange van Bitonic, waar u kunt betalen met iDeal.

BL3P is opgericht door Bitonic en is momenteel de enige exchange welke in Nederland gevestigd is. Het bedrijf is een volwaardige financiële instelling en biedt een gebruiksvriendelijk handelsplatform om in real-time markt- of limietorders te plaatsen voor het kopen of verkopen van Bitcoin (BTC) tegen te actuele koers.

BL3P Bitcoin Exchange
Het kopen / verkopen scherm op BL3P.

Het grootste voordeel van BL3P is dat de exchange koppelingen heeft met alle Nederlandse banken, waardoor u geld kunt storten (en dus Bitcoin kunt kopen) met iDeal! Bovendien gaat de uitbetaling ook erg snel: wanneer u BTC verkoopt op BL3P en vervolgens een opname doet, staat het geld doorgaans binnen 1 dag op uw rekening.

BL3P rekent voor alle uitgevoerde orders een handelstarief van 0,25%. Dit geldt zowel op marktorders als limietorders:

  • Een marktorder is een koop of verkoop tegen de actuele koers en wordt dus direct uitgevoerd.
  • Een limietorder is een koop of verkoop tegen een opgegeven koers: de order wordt in het orderboek geplaatst en wordt uitgevoerd op het moment dat de koers een bepaalde waarde bereikt heeft.

Momenteel ondersteunt BL3P alleen handel in Bitcoin, maar men is van plan uit te breiden door ook Litecoin aan te bieden als valuta op de cryptobeurs. Om te kunnen starten met handelen op BL3P, moet u eerst uw identiteit bevestigen middels het verificatiesysteem. Dit doet u door middel van een kopie van uw identiteitsbewijs, een bewijs van vestiging en een bankafschrift of een foto van uw bankpas.

Wie geen uitgebreide ID-verificatie wilt doorlopen kan BTC kopen bij Bitonic en vervolgens Bitcoin ruilen voor andere cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin en Dash.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.