Luno: De exchange voor Ethereum en Bitcoin

Wil je aan de slag met cryptovaluta maar heb je nog geen cryptomunten in je bezit? Dan is de keuze voor een exchange van groot belang. Er zijn namelijk niet veel exchanges waar je met euro’s of dollars aan cryptogeld kunt komen. Bij Luno kan dit wel. Het hoofdkantoor van dit bedrijf is gewoon in Londen te vinden, maar Luno is actief in meer dan 40 landen over heel de wereld en heeft naast een exchange ook een eigen wallet waar Bitcoin en Ethereum opgeslagen kunnen worden. Luno is al sinds 2013 actief op de markt van de digitale valuta, maar heette voorheen BitX.

Cryptovaluta handelen bij Luno

Het platform waarop de exchange gebouwd is, is onder andere te danken aan de grote investeringen die Digital Currency Group gedaan heeft, maar ook Naspers (een traditionele durfkapitaalverstrekker) heeft een bedrag van 4 miljoen dollar geïnvesteerd.  . De Luno exchange wordt vooral gebruikt door mensen in Azië, maar is ook in landen zoals Nigeria en Zuid-Afrika populair.

Wanner je vanuit Nederland de Luno exchange wilt gebruiken, kun je op het moment van schrijven gebruikmaken van de instant buy/sell feature die in de wallet opgenomen is.

De voordelen van de Luno exchange

Dat de exchange niet bereikbaar is vanuit alle landen, is een lastige drempel voor het succes. Maar de voordelen wegen in de meeste gevallen op tegen dit nadeel. Zeker wanneer je ziet dat je hier direct Bitcoin en Ethereum kunt kopen met euro’s, dollars, Britse ponden en zelfs Zuid-Afrikaanse rand. Dit maakt de Luno exchange bijzonder geschikt voor de mensen die willen beginnen met het handelen in cryptovaluta en die kleine investeringen willen doen met fiatgeld. Of voor de mensen die een grote hoeveelheid cryptomunten aan willen kopen om zo op andere exchanges te gaan handelen.

Andere voordelen zijn onder andere:

  • Live koerskopen? Zo werkt het!
  • Handelen via mobiele apparaten
  • Snel geld kunnen storten en opnemen
  • Geavanceerde grafieken voor meer kopen? Zo werkt het!

Een account aanmaken bij Luno is een kwestie van een paar minuten. Je kunt hiervoor jouw mailadres gebruiken gecombineerd met een wachtwoord. Je kunt echter ook direct inloggen met een Google- of Facebookaccount. Voordat je grotere bedragen kunt verhandelen, moet je account geverifieerd zijn. Dit is standaard bij het handelen via een exchange.

Is de Luno exchange een aanrader?

Direct Bitcoin en Ethereum kopen en verkopen vanaf je mobiele telefoon, of door gebruik te maken van een browser. Er zijn weinig mensen die daar bezwaar tegen kunnen hebben. Maar het systeem met de transactiekosten is redelijk ondoorzichtig; je weet wat de prijs is wanneer je de transactie klaarzet op de exchange. Daarnaast is de markt redelijk beperkt aangezien er slechts twee cryptovaluta beschikbaar zijn. Het is echter wel een handige opstap voor de mensen die willen gaan handelen met cryptovaluta en die nog geen cryptocurrency hebben om mee te handelen. Bij Luno heb je binnen een paar minuten een account, een online wallet en kun je met alle fiatvaluta een storting doen. Zo kun je direct Bitcoin of Ethereum kopen en die overzetten naar een andere exchange waar wél meer altcoins te vinden zijn.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.