Poloniex kopen? Zo werkt het!

Pure cryptocurrency exchange met een groot aanbod en actuele koersen.

Poloniex cryptocurrency exchange
Schermafbeelding van de Poloniex exchange.

Een van de meest bekende internationale cryptovaluta beurzen in Poloniex. Sinds januari 2014 biedt deze exchange een betrouwbaar handelsplatform voor tientallen cryptocurrencies. Geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals het offline “air-gapped” bewaren van fondsen van klanten, hebben Poloniex een goede reputatie gegeven als het gaat om veiligheid.

Poloniex is puur bedoeld als exchange voor cryptocurrencies, daarom is het niet mogelijk om hier cryptomunten te kopen met euro’s via iDeal of creditcard bijvoorbeeld. Wie wil handelen op Poloniex, moet dus eerst cryptocurrency kopen en deze vervolgens storten naar de Poloniex wallet.

De makkelijkste manier om dit te doen is door eerst Bitcoin te kopen en deze te laten storten op het Poloniex wallet adres. Neem hiervoor de volgende stappen:


Handelen op Poloniex in 5 stappen.

  1. Maak een account aan op Poloniex.com (klik hier).
  2. Log-in en zoek uw BTC adres op. Deze vind u hier: Balances -> Deposits & Withdrawals – > BTC [Deposit].
  3. Kopieer het wallet adres en geef in de Bitcoin widget aan hoeveel BTC (of voor hoeveel euro) u wilt kopen.
  4. Nadat u op “kopen” klikt, opent zich in een nieuw scherm de website van Bitonic waar u kunt afrekenen. Hier plakt u het BTC wallet adres dat u zojuist heeft gekopieerd.
  5. Na ontvangst van uw betaling worden uw Bitcoins overgemaakt naar uw Poloniex wallet. Vanaf dat punt kunt u starten met handelen in cryptocurrencies op Poloniex!

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.