U bekijkt deze Cryptostart pagina momenteel in de mobiele weergave.

Scroll helemaal naar beneden als u Bitcoins kopen wilt of de Bitcoin koers wilt bekijken.

Bitcoin kopen? Zo werkt het!

Bitcoin koers, kopen? Zo werkt het! en (ver)kopen

Sinds 2008 is de Bitcoin koers enorm hard gestegen, maar wat is Bitcoin nu eigenlijk? Bitcoin is de allereerste decentrale digitale valuta, ook wel cryptocurrency genoemd. Op deze pagina omschrijven wij de werking en voordelen van de Bitcoin cryptomunt en het Bitcoin protocol. Uiteraard kunt u ook direct kijken naar meer informatie over hoe u het makkelijkst Bitcoin kopen kunt.

Wilt u eerst een introductie in wat cryptocurrency is en waar het voor dient? Lees dan: introductie in cryptocurrency.

Wat is Bitcoin (BTC)?

Bitcoin is een virtuele munt waarmee betalingen kunnen worden verricht, ook wel cryptocurrency genoemd. Deze digitale valuta maakt het mogelijk om onderling transacties te verrichten, zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank of PayPal. De digitale valuta staat er om bekend regelmatig van waarde te veranderen: de bitcoin koers schommelt dagelijks meestal met enkele procenten.

Bitcoin maakt gebruik van een decentraal betaalnetwerk in de vorm van een grootboek. Dit grootboek noemen we de blockchain. Iedereen met digitale portemonnee, ook wel een BTC wallet genoemd, kan transacties uitvoeren welke worden vastgelegd op de blockchain. Transacties worden aan de blockchain toegevoegd in groepen, welke we ook wel blokken noemen. Zo’n grootboek bestaat dus in principe uit een ketting van blokken met transacties, vandaar de naam block-chain.

Het mooie van deze technologie is dat de bitcoin blockchain niet een bepaald bestand is wat centraal is opgeslagen bij een bedrijf: in plaats daarvan kan iedereen die dat wil een volwaardige bitcoin wallet installeren, welke vervolgens een kopie bewaart van de blockchain. Deze kopen? Zo werkt het! kan constant worden bijgewerkt doordat kopen? Zo werkt het! slechts in kleine blokken wordt toegevoegd van 1MB. Op deze manier is ieder apparaat in het netwerk altijd op de hoogte van alle transacties welke plaats hebben gevonden.

Bitcoins kopen zou u niet alleen moeten doen omdat u gezien heeft dat de Bitcoin koers alsmaar blijft stijgen: hoewel de prijsstijging van bitcoins natuurlijk erg interessant is en aantrekkelijk is om op mee te liften, vinden wij belangrijk dat u tot op een bepaald niveau ook daadwerkelijk begrijpt wat de technologie doet en vertrouwen heeft dat meer mensen en bedrijven hiervan gebruik zullen (willen) maken.

Bekijk de onderstaande video voor een duidelijke Bitcoin uitleg:

De cryptovaluta Bitcoin, afgekort BTC, kan worden gebruikt als betaalmiddel voor een groot (en nog steeds groeiend) aantal producten en/of diensten. Net als traditionele valuta zoals de Euro, dienen BTC ergens bewaard te worden. Daarvoor heeft u een (digitale) portemonnee nodig, ook wel een Bitcoin wallet genoemd. Vanuit deze BTC wallet, vaak in de vorm van een (mobiele) applicatie of website, kunt u betalingen verrichten aan andere personen of organisaties met een Bitcoin portemonnee. Identificatie gebeurt aan de hand van Bitcoin adres.

Een transactie in cryptovaluta is zeer eenvoudig, snel en goedkoop. Wanneer u bijvoorbeeld nu 1 BTC overmaakt naar iemand in Australië, ontvangt diegene dit binnen enkele minuten. Omdat het decentrale Bitcoin netwerk (de blockchain) de transactie bevestigt in plaats van een centrale autoriteit zoals een bank, is er geen sprake van lange wachttijden of hoge transactiekosten. Bovendien wordt de veiligheid van de transactie gewaarborgd door de blockchain.

Lees ook de Bitcoin whitepaper: “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” (bitcoin.org)

Bitcoin koers en waarde ( )

Sinds de komst van de digitale munt in 2009 is de waarde hiervan enorm gestegen. De Bitcoin koers wordt, net als met alle andere valuta, bepaald door vraag en aanbod. Als de vraag naar Bitcoins en het vertrouwen in de technologie toeneemt, stijgt automatisch de waarde.

De waarde van de Bitcoin is al jaren aan het stijgen, waardoor de cryptomunt zich uitstekend leent als investering. Houd er wel rekening mee dat de koers enorm fluctueert, waardoor beleggen in Bitcoin risico’s met zich mee brengt.

In tegenstelling tot traditionele betaalmiddelen, kent de Bitcoin valuta geen inflatie: er zijn namelijk maximaal 21.000.000 (21 miljoen) volledige BTC eenheden beschikbaar. Betalingen hoeven niet in hele eenheden te geschieden. Iedere BTC is namelijk op te delen in 100.000.000 (100 miljoen) eenheden genaamd Satoshi, waardoor de totale beschikbare hoeveelheid BTC eenheden maximaal 2.100.000.000.000.000 (2,1 biljard ofwel 2100 miljard Satoshi) kan worden.

Bitcoin wallet advies

Aan de slag met de Bitcoin cryptovaluta? Voordat u aan de slag kunt met de handel in Bitcoins, heeft u allereerst een digitale portemonnee nodig om uw Bitcoins in te bewaren. Wat de beste Bitcoin wallet is voor u, hangt af van de situatie. We hebben daarom een selectie van betrouwbare BTC wallets voor u samengesteld:

Bitcoins kopen

Het investeren in Bitcoin lijkt met de dag makkelijker te worden. Er zijn verschillende plekken waar u direct aan de slag kunt. Maar welke plek is nou eigenlijk het beste? Wij hebben intensief onderzoek gedaan om voor u uit te zoeken wat nou de beste broker of exchange is voor Bitcoin kopen.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.