Hoe kunt u Bitcoin kopen | Complete gids voor 2018

Bitcoin kopen is nu populairder dan ooit. Investeerders over heel de wereld oriënteren zich op de mogelijkheden nu de prijs van Bitcoin gedaald is door een gehackte broker in Zuid-Korea. Experts verwachten dat de prijs van de cryptomunt in 2018 weer stijgt na de recente dip. Wilt u zeker weten dat u geen slachtoffer wordt van een hack en dat u een veilige plek kiest om te investeren in Bitcoin? Uit ons onderzoek blijkt dat eToro de beste plek is om Bitcoin te kopen. Binnen enkele minuten hebt u alles al geregeld.

Bitcoin kopen in vijf snelle stappen

 • Maak een account aan bij eToro, dit kost u maximaal twee minuten;
 • Kies uw stortingsmethode (PayPal, bankoverschrijving, creditcard of zelfs iDeal);
 • Stort minimaal € 200 – met de FCA- en CySEC-licenties is uw vermogen beschermd;
 • Kies een positie: Bitcoin kopen;
 • Zie hoe uw investering groeit!

Waarom moet ik nu Bitcoin kopen?

Na de hack van de Zuid-Koreaanse broker heeft de koers van de Bitcoin een flinke tik gehad. De plotselinge waardedaling zorgt ervoor dat de koers onder de waarde ligt die de meeste experts aan de Bitcoin toeschrijven. Dit zorgt ervoor dat Bitcoin kopen op dit moment een verstandige stap is. U kunt profiteren van het marktherstel, maar alleen wanneer u op tijd instapt. De kans is maximaal dat de waarde van de Bitcoin eind 2018 veel hoger staat dan op dit moment.

Verdiep u direct in de mogelijkheden en de prijs van de Bitcoin om te zien of dit een investering is die past binnen uw portefeuille. Maar wacht niet te lang wanneer u gebruik wilt maken van de kans om geld te verdienen met Bitcoin kopen en verkopen!

Wat is de beste website voor Bitcoin kopen?

Er zijn veel websites waar u Bitcoin kunt kopen. Dat maakt het natuurlijk niet gemakkelijk. Daarom hebben we zelf verschillende websites, exchanges en brokers geprobeerd en bekeken wat de exacte voordelen zijn. eToro kwam meerdere malen als beste uit onze testen en dat heeft vooral te maken met het gemak en de veiligheid van het platform. Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Licenties van de FCA en CySEC;
 • Het Crypto Copyfund voor een meer diverse portefeuille;
 • Het kunnen kopiëren van succesvolle handelaren (social trading);
 • De snelheid van het platform (minder slippagerisico);
 • Geen wallet nodig voor uw cryptomunten;
 • Laagste commissie op de markt
 • U kunt direct storten met iDeal!

De keuze voor de website die u kiest voor Bitcoin kopen is een persoonlijke keuze. Wanneer het aankomt op snelheid en veiligheid, dan is Bitcoin kopen via eToro een logische keuze.

Hoe kan ik Bitcoin kopen via eToro?

Om het nóg makkelijker te maken voor u, hebben we een complete gids gemaakt met de stappen die u moet zetten om Bitcoin te kopen via eToro. Het zijn drie eenvoudige stappen die we voor het gemak voorzien hebben van screenshots zodat u precies weet waar u moet zijn.

Stap 1: Open een account bij eToro

U opent de website van eToro en u let erop dat er .nl achter de URL komt te staan. Normaal gesproken gebeurt dit automatisch, maar wanneer u regelmatig uw computer gebruikt in het Engels of een andere taal, kunnen de voorkeursinstellingen van uw browser gewijzigd zijn.

U vult de gegevens in waarmee u een account aan wilt maken en u accepteert de voorwaarden.

Stap 2: Stort geld op uw account

U kunt geen Bitcoin kopen wanneer u geen saldo hebt. Daarom gaat u naar de pagina voor het storten van geld en u kiest de methode die het best bij u past. Het scherm ziet er als volgt uit:

U kunt kiezen uit PayPal, creditcard, Skrill, Neteller en meer. Wanneer u op ‘More’ klikt, ziet u alle mogelijke manieren om geld te storten. Een opmerking over PayPal: wanneer u meer geld probeert te storten dan u op uw account hebt staan, vraagt eToro direct om uw creditcardgegevens zodat de storting alsnog verwerkt kan worden.

Stap 3: Bitcoin kopen

In het volgende screenshot ziet u hoe onze volglijst eruitziet op het moment van schrijven:

In dit venster kunt u direct Bitcoin kopen en verkopen. U ziet de prijsontwikkeling en het sentiment van de markt. U klikt op ‘Kopen’ en komt direct terecht op het volgende scherm:

In dit geval kopen we voor $ 1000 aan Bitcoin. Dit levert ons 0,15 eenheden op. Om een volledige Bitcoin te kopen, hadden we meer dan $ 6600 moeten betalen en aangezien dit niet binnen ons risicomanagement past, doen we dit niet en houden we het bij de $ 1000.

U hebt nu 0,15 Bitcoin in uw bezit en nu is het wachten tot de waarde stijgt!

Hoe kan ik Bitcoin kopen via exchanges?

Binance

U kunt ook Bitcoin kopen via Binance. Hier zijn de prijzen lager, maar er is een drempel. U hebt namelijk cryptovaluta nodig om hier te kunnen handelen. Dit betekent ook dat u geen winsten uit kunt betalen in fiatvaluta. Daar staat tegenover dat het een bijzonder snel platform is met veel handelsvolume, waardoor het goed mogelijk is om te profiteren van prijsschommelingen.

Changelly

Changelly is een handig platform wanneer u tussen verschillende munten wilt kunnen handelen. Er zijn geen limieten en de kosten zijn relatief laag ten opzichte van andere exchanges. Een nadeel is dat u als handelaar geen gebruik kunt maken van het handelsvolume op de beurs omdat u direct handelt bij een derde partij die u geen toegang tot de markt verschaft. Dit betekent tegelijkertijd dat u geen tientallen grafieken in de gaten hoeft te houden wanneer u aan de slag wilt gaan.

Bitcoin kopen via de exchange of een broker

eToro is de meest makkelijke optie, wanneer u Bitcoin wilt kopen. U kunt snel storten en hebt binnen korte tijd de investering staan, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over extra commissies of de veiligheid van het platform.

Eigenschappen eToro Binance CryptoGo
Snelheid Direct Afhankelijk van de markt Direct
Minimale storting $ 200 Cryptovaluta nodig $ 500
Aantal assets totaal 1000+ Uitsluitend cryptovaluta Uitsluitend cryptovaluta
Gebruiksvriendelijkheid Hoog Gemiddeld Hoog
Laagdrempelig Ja Nee Ja
Spread Competitief Markt gebonden Gemiddeld

Wilt u een brede portefeuille opzetten of direct Bitcoin kopen? Kies dan het platform waar u direct aan de slag kunt en kies voor Bitcoin kopen via eToro.

Bitcoin kopen: betaalmethodes

Wanneer u Bitcoin wilt kopen en geen cryptovaluta hebt, dan is het verstandig om hiermee te beginnen. Er zijn verschillende manieren waarop u geld kunt storten.

Creditcard en debetkaarten

U kunt gebruikmaken van creditcardbetalingen en betalingen met een debetkaart om direct geld op uw account te zetten. Wanneer u een storting doet in euro, wordt dit door eToro omgezet naar dollar. U betaalt hier conversieafgifte voor. Wanneer u een uitbetaling aanvraagt via eToro naar een kaartnummer, dan wordt hier $ 25 voor gerekend.

PayPal

PayPal is een handige manier om geld te storten via het internet. Wanneer u PayPal bij eToro gebruikt, kunt u direct het saldo op uw account gebruiken. Wanneer u meer wilt storten dan aanwezig is op uw PayPal-account, dan vraagt eToro om de gegevens van uw creditcard om zo de storting te kunnen voltooien. Voor opnames naar PayPal gelden dezelfde kosten als voor het opnemen naar een kaartnummer.

Bitcoin kopen in uw land

Bitcoin kopen is interessant, maar de regels en mogelijkheden verschillen van land tot land. Exchanges en brokers moeten zich houden aan de regelgeving en wetten van het land waarin u woont en wilt handelen. Wilt u hier meer informatie over hebben, kijkt u dan naar de gids voor het kopen van Bitcoin in bepaalde landen:

 • Bitcoin kopen in Nederland
 • Bitcoin kopen in België

Hoe bewaar ik Bitcoin in een wallet?

Cryptomunten op een online wallet laten staan is bijzonder onwenselijk. Uw kapitaal loopt op deze manier extra risico, omdat u afhankelijk bent van de website en wallet. U kunt beter kiezen voor een hardware wallet waar u de munten veilig op kunt slaan. Kiest u echter voor Bitcoin kopen via eToro, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de aanschaf van een wallet of het kiezen van een online aanbieder. Er is namelijk geen wallet nodig bij eToro. Dit zorgt ervoor dat eToro direct al een goedkopere optie is, omdat u geen hardware wallet aan hoeft te schaffen en dat betekent meer vermogen om een investering te doen.

Andere manieren om Bitcoin te krijgen

Uiteraard is Bitcoin kopen niet de enige manier om Bitcoin te krijgen. Er zijn andere manieren waarop u in het bezit kunt komen van Bitcoin en die u eventueel kunt proberen naast een aankoop om zo uw vermogen nóg sneller te laten groeien.

Mijnen

U kunt ervoor kiezen om Bitcoin te mijnen. Er wordt gezegd dat Bitcoin mijnen de minst makkelijke munt is om te mijnen, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. U kunt er eventueel voor kiezen om een andere munt (zoals Dogecoin) te mijnen en deze om te zetten naar Bitcoin wanneer de prijs gunstig is. U kunt hierover meer lezen op onze pagina over cryptovaluta mijnen.

Winnen

Er zijn bepaalde websites waar u Bitcoin en andere cryptovaluta kunt krijgen door loterijen te spelen en captcha-codes in te vullen. Het gaat hier om bijzonder kleine bedragen per keer, maar wanneer deze opgeteld worden, kunt u binnen een half jaar toch een leuk bedrag bij elkaar sparen. Hebt u geluk en wint u een loterij, dan gaat het natuurlijk veel sneller.

FAQ’s

Hieronder vindt u een aantal van de meest gestelde vragen die betrekking hebben op Bitcoin zelf en Bitcoin kopen.

Is Bitcoin kopen niet bedoeld voor criminele activiteiten?

Bitcoin kopen en verkopen wordt vaak gekoppeld aan criminele activiteiten vanwege het anonieme karakter. Wilt u winsten uit laten betalen, dan moet u zich verifiëren. Daardoor is Bitcoin niet geschikt voor criminele activiteiten.

Is Bitcoin mijnen niet onmogelijk door de grote farms in China?

Er zijn veel grote bedrijven in China die het grootste deel van de Bitcoinopbrengst mijnen. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om hier geld mee te verdienen.

Kan ik Bitcoin kopen vanuit Nederland?

Ja, het is mogelijk om vanuit Nederland Bitcoin te kopen. Kijkt u wel eerst naar de voorwaarden van de website die u kiest.

Kan ik Bitcoin kopen en direct verkopen om winst te maken?

De Bitcoinkoers is bijzonder volatiel. Prijsveranderingen van 10% op een dag zijn geen uitzondering bij de cryptovalutahandel. Het is dus mogelijk om binnen een dag in het groen te staan.

Kan ik Bitcoin kopen als uitbreiding van mijn handelsportefeuille?

Handelaren wereldwijd kennen de regels van risicomanagement en spreiden hun investeringen. Naast Forex, aandelen en effecten zijn cryptovaluta een prima aanvulling op uw portfolio.

Is Bitcoin kopen slimmer dan investeren in altcoins?

Nee, dat is niet per definitie het geval. U moet rekening houden met vraag en aanbod en de huidige koersen.

Is Bitcoin kopen zonder risico?

Nee, de koersen zijn volatiel en het risico bestaat dat u verlies maakt op uw investering.