Investeren in Bitcoin

Investeren in Bitcoin – In Bitcoin investeren als beginner

Steeds meer mensen kijken naar mogelijkheden om geld te verdienen met cryptovaluta. Maar zo eenvoudig blijkt dit in de meeste gevallen niet te zijn. Wanneer u in Bitcoin investeren wilt, komen er direct verschillende mogelijkheden en begrippen op u af waardoor het lastig kan worden om daadwerkelijk met Bitcoin te gaan handelen. Hoe doet u dat wanneer u weinig tijd hebt? Wij helpen u verder. Zo zijn de onderstaande brokers een goed beginpunt van uw handelsmissie.

Speculeren met Bitcoin / Cryptocurrency

Wat betekent in Bitcoin investeren eigenlijk?

Wanneer u een bepaald bedrag kunt missen, dan kunt u dit geld investeren om er meer rendement uit te halen dan wanneer u het geld op een spaarrekening zou plaatsen. U kunt uw geld investeren in vastgoed, in goud, maar ook in aandelen of effecten. In Bitcoin investeren verschilt hier eigenlijk niet veel van. U investeert uw kapitaal in Bitcoin en hoopt dat de waarde van de munten stijgt, zodat u winst maakt. Net als bij alle overige manieren om te investeren is uw investering afhankelijk van de markt en moet u rekening houden met de kosten die gemaakt moeten worden. Daarom is het zeker lonend om te kijken naar het Bitcoin handelsplatform dat u wilt gebruiken. U kunt kiezen voor exchanges voor cryptovaluta, brokers en voor afgeleide instrumenten.

De beste plekken om in Bitcoin te investeren

Om u verder op weg te helpen, hebben we een aantal van de mogelijke platformen hieronder beschreven, inclusief de voordelen en nadelen. Zo wordt het maken van een keuze (hopelijk) wat eenvoudiger voor u.

eToro

Wanneer er gekeken wordt naar brokers om in Bitcoin te investeren, dan is eToro de ideale plek. Allereerst omdat het een gemakkelijk platform heeft waar het gebruiksgemak op de eerste plek staat. Daarnaast heeft deze broker twee licenties die er écht toe doen, waaronder de FCA-licentie. Daar komt nog eens bij dat hier niet alleen in Bitcoin geïnvesteerd kan worden: eToro biedt de handelaren de kans om in duizenden assets te handelen, waaronder een groeiend aantal cryptovaluta. Dat maakt het mogelijk om winst te maken op elk gebied wanneer u hier de tijd voor hebt.

Hebt u echter minder tijd, dan biedt eToro nog een andere optie die zeker de moeite waard is. U kunt namelijk de posities van succesvolle handelaren kopiëren, zonder dat u eerst research moet doen naar de bewegingen van de markt. Een laatste voordeel dat zeker genoemd moet worden, is dat het gemakkelijk is om alles aan te passen op het platform. Zo kunt u alles instellen naar uw eigen wens, wat het handelen veel makkelijker maakt. In Bitcoin investeren wordt op die manier een kwestie van een paar minuten werk na een registratie bij eToro.

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken platform
 • Minimale storting van slechts $ 250
 • Breed aantal assets
 • Posities kopiëren van succesvolle handelaren
 • Gratis demoaccount

Nadelen

 • Website niet in het Nederlands beschikbaar

24Option

Een andere broker die de moeite waard is, is 24Option. Hier kunt u ook direct in Bitcoin investeren, maar het gaat wel net even iets anders. Hier wordt gewerkt met paren, zoals BTC/EUR. Op die manier kunt u hier de Forex instrumenten gebruiken bij het handelen met cryptovaluta. U hebt hier wel enige ervaring voor nodig, aangezien de prijs van de Bitcoin zelf niet de enige parameter is. Daarom is het voor beginners interessanter om te kijken naar de mogelijkheden die eToro biedt.

Voordelen

 • Eenvoudig te gebruiken platform
 • Groot aantal assets
 • Sterke klantenservice
 • Website in het Nederlands

Nadelen

 • Geen pure cryptovaluta (op het moment van schrijven)
 • Handelskennis vereist

Binance

Binance is een exchange waar alleen cryptovaluta gebruikt kunnen worden. U kunt hier dus niet met euro’s storten. Op deze manier heeft Binance de kosten bijzonder laag weten te houden op het platform dat gebruikt kan worden via mobiele apparaten en computers. U vindt hier een enorm aantal cryptovaluta, maar er is een steile leercurve voordat u daadwerkelijk gebruik kunt maken van Binance. Wilt u beginnen met handelen via Binance, leest u dan eerst onze Binance review en ga eerst op zoek naar een broker of exchange waar u cryptovaluta kunt kopen zodat u deze mee kunt nemen naar Binance.

Voordelen

 • Enorm handelsvolume
 • Uitsluitend cryptovaluta
 • Lage kosten

Nadelen

 • Steile leercurve
 • Niet voor beginners
 • Geen stortingen met euro

Coinbase

Coinbase is een exchange waar wél gestort kan worden met euro. U kunt hier geld storten door middel van een bankoverschrijving, maar u kunt ook gewoon uw creditcard gebruiken voor directe overboekingen. Ook hier is een groot volume aan cryptomunten te vinden, waardoor het mogelijk is om direct de beste deal te zoeken in de lijst met mogelijkheden. Coinbase heeft ook een leercurve, maar deze is lang niet zo steil als bij Binance. Lees voor meer informatie de Coinbase review.

Voordelen

 • Storten met euro
 • Groot handelsvolume aan cryptovaluta
 • Lage kosten

Nadelen

 • Leercurve
 • Niet in het Nederlands beschikbaar

Hoe werkt in Bitcoin investeren bij eToro?

Na de volgende stappen hebt u de eerste investering in Bitcoin gedaan:

Maak een account aan bij eToro

U begint met het aanmaken van een account bij eToro. Dit is eenvoudig en kost niet meer dan twee minuten.

Stort geld op uw account

Nadat u de bevestigingsmail gekregen hebt, kun u direct geld storten om aan de slag te gaan. eToro heeft ook een demoaccount: deze kunt u ook gebruik nadat u een storting gedaan hebt.

Begin met uw eerste Bitcoin aankoop

Met uw storting kunt u direct naar de grafieken voor Bitcoin gaan om vervolgens een investering te doen.

Hoe werkt in Bitcoin investeren bij Binance?

Bij Binance werkt het net even iets anders. Hieronder kunt u precies zien wat u hiervoor moet doen.

Maak een account aan bij Binance

U gaat naar de website van Binance om hier een account aan te maken.

Stort geld op uw account

Geld storten is niet mogelijk. U moet cryptovaluta storten via uw wallet. Hebt u nog geen cryptovaluta, dan kunt u naar AnyCoinDirect of Litebit gaan om daar eerst cryptovaluta te kopen.

Begin met uw eerste Bitcoin aankoop

Met uw cryptovaluta gaat u naar Binance om daar gebruik te maken van de veel bredere markt met dus lagere prijzen en meer opties. Een van de opties kan er als volgt uitzien:

In dit voorbeeld verkoopt u Ethereum om zo te investeren in Bitcoin.

Manieren om in Bitcoin te investeren

Er zijn verschillende manieren waarop u in Bitcoin investeren kunt. Hierbij kunt u denken aan verschillende platformen, maar ook aan verschillende handelsinstrumenten. Hieronder bespreken we de meest populaire manieren.

Bitcoin CFD handelen

De eerste manier is de manier van inzetten op een prijsverandering. Dit heet in het Engels Contract for Difference en wordt afgekort tot CFD. Wanneer u handelt in CFD’s, wordt u op geen enkel moment eigenaar van de onderliggende asset. U hebt een contract afgesloten met de broker met de koers van bijvoorbeeld Bitcoin op het moment van afsluiten. Hebt u gekocht en stijgt de prijs, dan maakt u winst. Hebt u verkocht en daalt de prijs, dan maakt u ook winst. Op die manier kunt u op elk moment van de dag bij elke mogelijke koers handelen. Dit is de manier waarop handelen bij eToro werkt met duizenden assets om geld in te investeren.

In Bitcoin investeren via exchanges

Op de exchange wordt u wél daadwerkelijk eigenaar van de cryptovaluta. Hier is vaak een groot handelsvolume aanwezig, waardoor de prijzen zeer volatiel zijn. Het nadeel is dat u hier meer ervaring voor nodig hebt. Ook is het noodzakelijk dat u een hardware wallet voor cryptovaluta aanschaft om de munten veilig te kunnen bewaren. Dit zorgt ervoor dat beginnende handelaren geneigd zijn om te kijken voor CFD’s aangezien dit makkelijker en sneller gaat.

De beste wallets van dit moment

Wanneer u toch wilt kiezen voor het handelen in Bitcoin via de exchange, dan is het belangrijk dat u een goede wallet kiest. Op dit moment zijn er twee fabrikanten die bijzonder veel modellen verkocht hebben. De eerste wallet is de Trezor hardware wallet. U kunt echter ook kiezen voor de marktleider van dit moment met iets meer mogelijkheden: de Ledger hardware wallets.

Bitcoin Futures verhandelen

Sinds eind 2017 kunt u ook kiezen voor Bitcoin Futures. Deze kunnen interessant zijn, omdat deze verbonden zijn aan de beurskoersen. Futures op Bitcoin worden vaak gekoppeld aan hefbomen. Het is verstandig om hier voorzichtig mee om te gaan, aangezien dit lucratief kan zijn, maar ook kan zorgen voor enorme verliezen binnen een paar minuten.

Top 5 tip om succesvol te investeren in Bitcoin

 • Verdiep u in de markt en de mogelijkheden die cryptovaluta bieden;
 • Spreid uw investering over verschillende assets;
 • Handel alleen op de momenten dat u zich goed voelt;
 • Durf te vragen en te overleggen met andere investeerders;
 • Kies een platform met de juiste licenties.

Voordelen en risico’s rond investeren in Bitcoin

Er zijn verschillende voordelen en nadelen rond het investeren in Bitcoin. Zo is de prijs van BTC erg volatiel, maar dat is een risico dat inherent is aan de financiële handel. Welke voordelen en risico’s zijn écht belangrijk om in de gaten te houden?

De voordelen

De voordelen van in Bitcoin investeren zijn onder andere:

 • De markt staat niet langer in de kinderschoenen;
 • Het is een internationale én 24/7 markt;
 • U bepaalt zelf welk bedrag u wilt investeren;
 • Het is gemakkelijk op te nemen in een handelsportefeuille;
 • Geschikt voor beginners, experts en alles ertussenin.

De nadelen

De volgende nadelen zijn goed om in de gaten te houden:

 • Veel brokers bieden hefbomen aan, waardoor het risico enorm groot wordt (tip: cryptovaluta handelen bij eToro hoeft niet met hefboom);
 • Er is geen garantie dat een bepaalde munt een vaste waarde houdt;
 • Zonder kennis van financiële markten is het niet altijd mogelijk om veel rendement te behalen.

Handelsrobots: Werkt dit?

Er zijn verschillende handelsrobots op het internet te vinden, maar veel van deze robots zijn pure oplichting. Er zijn uiteraard een aantal robots die wel werken. Zij maken gebruik van signalen of analyseren de informatie die op het internet komt (voornamelijk nieuws) om zo voorspellingen te doen over de koers van bijvoorbeeld de Bitcoin. Binbot Pro, Bitcoin Code, Ethereum Code en Centobot zijn een aantal van de meest genoemde namen in dit opzicht.

Vandaag nog in Bitcoin investeren?

De cryptovalutamarkt is een interessante markt. Nu u precies weet waar u op moet letten, kunt u direct aan de slag gaan en in Bitcoin investeren op de volgende plekken:

FAQ: Vragen rond in Bitcoin investeren

Hieronder vindt u een aantal van de meest gestelde vragen rond investeren in Bitcoin.

Is in Bitcoin investeren legaal vanuit Nederland?

Ja, investeren in alle soorten cryptovaluta is op dit moment legaal in Nederland. Kijkt u voor de zekerheid wél naar de licenties die een broker heeft voordat u hier investeert. [/su_spoiler]

Kan ik miljonair worden door in Bitcoin te investeren?

Er zijn veel mensen die miljonair geworden zijn door te investeren in Bitcoin, maar dat was voordat de prijs explosief steeg. Aangezien niemand weet hoe hoog de prijs van Bitcoin kan worden, kunt u uiteraard nog steeds miljonair worden.

Is in Bitcoin investeren eigenlijk wel veilig?

De veiligheid van uw investering is volledig afhankelijk van de plek waar u de investering doet en welke wallet u kiest wanneer dit vereist is. Bij eToro hebt u overigens geen wallet nodig om in Bitcoin te investeren.

Kan ik al mijn kapitaal in Bitcoin investeren?

Investeert u vooral geen geld dat u niet kunt missen. Hebt u meer kapitaal ter beschikking, dan is het aan te raden om dit te verdelen over verschillende assets, munten of instrumenten. Zo beperkt u het risico.

Moet ik als belegger Bitcoin in mijn portefeuille hebben?

Veel experts investeren in Bitcoin en hebben daarmee verschillende cryptovaluta in hun portefeuille. Dit wordt gezien als een investering voor de langere termijn.

Bang om iets te missen?
Om op de hoogte te blijven van nieuws, aanbiedingen en tips, dient u aan ons door te geven of u per e-mail updates van ons wilt ontvangen, door uw e-mailadres in te voeren en te klikken op “aanmelden”. Hoe gebruiken we uw gegevens? 

AANMELDEN
close-link