HomeCryptovalutaBitcoin (BTC)Bitcoin KopenBitcoin-BTC Kopen Debitkaart

Bitcoin kopen met een debitkaart

Bitcoin Debit Card
Na zich een paar jaar op een bearmarket te hebben bevonden is Bitcoin weer in opwaartse beweging gekomen en dit keer vertoont het geen tekenen van stoppen. Bitcoin bevestigt, met zijn beste start van het jaar sinds 2012, zijn reputatie als een veilige haven die lijkt op echt goud. Dit alles dankzij de wereldwijde instabiliteit. Bitcoin met een bankpas verwerven kent zowel voor- als nadelen ten opzichte van andere te overwegen methoden. Veel mensen zijn gewend aan het winkelen met creditcards of bankpassen vanwege hun gemak. Gelukkig kan jij nu ook Bitcoin met een bankkaart aanschaffen. Laten we de beste methoden bekijken.

Koop in 5 stappen met Debit Card

Met Debit Card crypto valuta’s kopen is eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  1. Registreer gratis een exchange door jouw gegevens in de juiste velden in te voeren.

  2. Vul de vragenlijst in, die voor zowel jouzelf de exchange nuttige informatie biedt.

  3. Klik op ‘Storten’. Er wordt jou vervolgens gevraagd om een betaalmethode te kiezen waarbij jij op Debit Card klikt.

  4. Je moet daarna vanuit de exchange op jouw Debit Card account inloggen door eenvoudig de aanwijzingen op te volgen.

  5. Voer het bedrag in dat jij wilt storten en je bent klaar om te beginnen!

Koop Cryptovaluta in 3 eenvoudige stappen

Er zijn een aantal exchanges die het mogelijk maken om via Debit Card crypto valuta’s te kopen en te betalen. Dit werkt vrij eenvoudig en is één van de redenen waarom we het voor zowel beginners als gevorderden aan kunnen bevelen.

STAP 1: REGISTRATIE

Het allereerste wat jij moet doen, is je een exchange registreren, iets wat geheel gratis is en waarbij jij niet meteen geld hoeft te storten. Dit betekent dat jij jezelf eerst met het platform vertrouwd kan maken alvorens je helemaal los gaat.

STAP 2: STORTEN

Als je eenmaal hebt rondgekeken en klaar bent om met handelen te beginnen, dan is het tijd om geld te storten. Klik hiervoor linksonder op de stortingsknop en selecteer de gewenste betaalmethode. Voer vervolgens het bedrag in dat jij wilt storten. We raden aan klein te beginnen, waarna je later de geldstorting verhoogt.

STAP 3: START MET HANDELEN

Jouw account is nu volledig ingesteld. Vanaf nu werkt het als elke andere CFD provider: je zoekt de valuta op die jij wilt kopen, bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of een andere valuta naar keuze. Klik vervolgens op de knoppen ‘Kopen’ en ‘Handelen’. Je moet wel bewust zijn van de risico’s die dit met zich meebrengt.

Direct Bitcoin kopen met een betaalpas

Het rechtstreeks kopen van Bitcoin is niet echt mogelijk, tenzij wanneer jij bereid bent rechtstreeks met een individu te handelen. Dit kan worden geregeld via een peer-to-peer escrow-service of uitwisseling, maar je moet dan wel op de persoon kunnen vertrouwen met wie jij zaken doet, aangezien dit de minst veilige methode is om Bitcoin te bemachtigen. Bitcoin met een bankpas van een makelaar of uitwisseling kopen is veruit de gemakkelijkste en veiligste methode. Je moet er enkel voor zorgen dat ze een goede reputatie hebben. Zodra jij jouw geld op je handelsaccount gestort hebt, zou jij geen problemen meer moeten hebben met het kopen van BTC.

Anoniem Bitcoin kopen met een betaalpas

De beste manier om anoniem Bitcoin af te nemen, is via Bitcoin geldautomaten en peer-to-peer escrow-services alwaar jij een verkoper kan ontmoeten en er contant betalen kan. Helaas is elke aankoop met een betaalpas uiteraard aan jouw bankrekening gekoppeld en is deze uiteindelijk naar jou toe te herleiden. Het is echter mogelijk om met een betaalpas anoniem Bitcoin te verkrijgen. Veel makelaars of externe uitwisselingen kennen namelijk een drempel waar jij een kleine hoeveelheid Bitcoin kan afnemen zonder identiteitsverificatie te hoeven ondergaan.

Wereldwijde voorschriften voor het kopen van bitcoin met een betaalpas

De meeste makelaars en beurzen die Europa bedienen, zullen jou vragen om een KYC verificatie uit te voeren in lijn met de wereldwijde regelgeving, wanneer jij Bitcoin met een betaalpas aankoopt. De recente Europese Anti-Money Laundering (AML) verorderingen hebben een grote impact gemaakt op de privacy van gebruikers, maar hebben evenzo een broodnodige duidelijkheid voor de geldindustrie aangeboden. Gelukkig zijn er geen regels die jou beletten om in Europa Bitcoin met een betaalpas te kopen. De meeste mensen ondergaan graag de verificatieprocedure, aangezien deze ook voor hun eigen veiligheid en gemoedsrust zorgt. Maar als jij dit verificatieproces volgens de wereldwijde regelgeving wilt vermijden, dan is dit nog steeds via bepaalde uitwisselingen mogelijk. Zwitserland heeft onlangs enkele van de meest vooruitstrevende wetten met betrekking tot Bitcoin en cryptogeld aangenomen.

Is het kopen met een betaalpas in mijn land beschikbaar?

Veel makelaars die Europa bedienen, waaronder Duitsland en Nederland, accepteren debitkaarten. De meeste toonaangevende beurzen en gereguleerde makelaars accepteren alsook betalingen via een bankpas, omdat dit een goede manier is om KYC en AML naleving te garanderen. Als deze bedrijven voor jou op je locatie beschikbaar zijn, dan is het waarschijnlijk ook mogelijk om Bitcoin met een betaalpas te verkrijgen.

Welke beperkingen bestaan ​​er voor een betaalpas tijdens het kopen van Bitcoin

Hoewel veel mensen er vanwege het gemak voor kiezen om Bitcoin met een betaalpas te kopen, zijn er enkele beperkingen om te overwegen. Sommige makelaars zullen namelijk beperkingen opleggen aan de hoeveelheid Bitcoin die jij daadwerkelijk kan aanschaffen wanneer jij met een betaalpas aankoopt. Hetzelfde kan gezegd worden van beurzen. Als algemene regel geldt echter dat als jij bereid bent om bepaalde verificatieprocessen te ondergaan, het kopen van Bitcoin met een betaalpas één van de minst beperkende betaalmethoden is, afgezien van hoeveel jij wellicht op elk moment kan aanschaffen.

Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van Bitcoin met debitkaart?

Hoewel het wereldwijd een vrij algemeen geaccepteerde vorm van betaling is, kennen debitkaarten enkele voor- en nadelen ten opzichte van andere methoden:

Voordelen

✔ Gemak - Is één van de gemakkelijkste manieren om Bitcoin te kopen ✔ Snelheid - Pinbetalingen zijn snel en veilig ✔ Beveiliging - Als jij met een betaalpas wordt opgelicht, dan bestaat er de mogelijkheid om jouw geld met een terugboeking terug te vorderen ✔ Is in heel Europa beschikbaar

Nadelen

❌ Kooplimieten - Veel makelaars hebben limieten voor de hoeveelheid Bitcoin die jij met een bankpas kan aankopen ❌ Privacy - Iedere transactie met een betaalpas is traceerbaar ❌ Hogere kosten

Is Bitcoin kopen met een betaalpas de beste methode?

De bankpas biedt zijn voordelen en is zeker één van de handigste methoden om Bitcoin te verwerven. Maar zoals bij de meeste dingen in het leven, moet je betalen voor dit extra gemak. Bitcoin of andere crypto valuta’s aanschaffen is eenvoudig, maar er zijn hogere kosten aan verbonden. Kopen met een betaalpas is ook niet anoniem en je wordt meestal gevraagd om een ​​KYC verificatieproces (Know Your Customer) te voltooien. Dit geldt overig ook wanneer je Bitcoin met een creditcard, PayPal of Ideal zou kopen. Wanneer jij als klant graag identificatiegegevens verstrekt en iets hogere kosten wilt betalen, dan is een pinbetaling één van de snelste en veiligste beschikbare methoden. Neteller en Skrill kunnen jouw transactie een zekere mate van anonimiteit aanbieden indien jij een bepaald proces volgt, maar de ​​regels bestaan om alle partijen te beschermen en pinbetalingen bieden jou eveneens een digitaal ontvangstbewijs van jouw BTC aankopen.