Hoe werkt Bitcoin Cash kopen | Complete gids voor 2018

Bitcoin Cash kopen is populair op dit moment. U kunt direct investeren in deze munt die schaalbaar is en goedkope transacties mogelijk maakt. Maar hoe precies?

Bitcoin Cash kopen is op dit moment bijzonder in trek. Het is namelijk een harde vork van de Bitcoin blockchain, maar de aanpassingen die gedaan zijn, kunnen een revolutie teweegbrengen. Bitcoin wordt gezien als de norm, maar wanneer iedereen gaat betalen met Bitcoin, is de schaalbaarheid een probleem. Een groot probleem, want transacties kunnen uren in beslag nemen. Bitcoin Cash lost dit op door veel meer transacties mogelijk te maken en dát maakt het een krachtig alternatief. Uit ons onderzoek blijkt dat Bitcoin Cash kopen het makkelijkst is bij eToro. Direct registreren bij eToro kost maximaal twee minuten van uw tijd.

Bitcoin Cash kopen in vijf gemakkelijke stappen

 • Begin met het aanmaken van een account bij eToro;
 • Kies op welke manier u een storting wilt doen (PayPal, Visa, Maestro);
 • Doe een storting op het platform met FCA- en CySEC-licentie;
 • Kies voor ‘Bitcoin Cash kopen’ (BCC);
 • Wacht tot de prijs stijgt en bepaal uw volgende stap, wachten of verkopen.

Waarom nu investeren in Bitcoin Cash?

Op dit moment is Bitcoin Cash kopen interessant omdat het een van de drie stijgers is:

Dit is een overzicht van Litebit, waaruit blijkt dat BCC er goed voorstaat. Vreemd is dit niet. De schaalbaarheid op het vlak van het aantal transacties dat verricht kan worden en de kosten die hiermee gepaard gaan, dat is nu belangrijk. We willen snel kunnen betalen. Maar daar willen we zo weinig mogelijk voor betalen. Bitcoin Cash is opgezet met dit idee. Experts voorspellen zelfs dat Bitcoin Cash een bedreiging kan worden voor de Bitcoin, maar dit zijn vooralsnog speculaties.

De kans is groot dat de prijs van BCC gaat stijgen. De waarde is op dit moment nog aantrekkelijk laag, wat betekent dat dit hét moment is om een investering te doen. U kunt hier verschillende websites voor gebruiken, maar welke van de opties is het aantrekkelijkst voor u als investeerder?

Wat is de beste website om Bitcoin Cash te kopen?

Er zijn veel brokers en platformen waar u gebruik van kunt maken. Uit ons onderzoek is eToro als de beste mogelijkheid naar voren gekomen. Vooral omdat u hier kunt handelen zoals u wilt, op de markten die u kent en met het gemak van een complete WebTrader van de broker zelf. Wilt u het risico spreiden over cryptovaluta, Forex en aandelen tegelijkertijd? Bij eToro is het mogelijk en dat met een minimale eerste storting van € 200. Andere voordelen die wij sterk vinden zijn:

 • Licentie van zowel de FCA als CySEC;
 • Snel platform met veel opties (zoals candlesticks en gemiddelden of laagste waardes in de grafieken);
 • Er hoeft geen wallet geopend te worden om te handelen in cryptovaluta;
 • Succesvolle handelaren volgen is mogelijk op het platform;
 • Gratis demoaccount om te oefenen met het innemen van posities op alle markten.

Hoe kunt u Bitcoin Cash kopen bij eToro?

U wilt direct beginnen met uw investering in Bitcoin Cash. Dan wilt u graag weten hoe makkelijk het is om dit te regelen. Wanneer u deze handleiding volgt, kunt u binnen tien minuten uw investering al volgen op het platform. Bent u snel met de computer en hebt u de bankgegevens naast u liggen? Dan kunt u het waarschijnlijk nóg sneller dan wij het konden.

Stap 1: Een account aanmaken bij eToro

Er zijn weinig dingen die zo makkelijk zijn als het openen van een account bij eToro. U gaat naar de website van de broker en daar komt u direct dit venster tegen:

U vult de gevraagde gegevens in of u logt direct in via Facebook of Google. Wij kozen ervoor om onze gegevens in te voeren, aangezien we koppelingen met Facebook onwenselijk vinden.

Stap 2: Geld storten om te kunnen handelen

Voordat u kunt kopen of verkopen, hebt u geld nodig op uw account. Hebt u een creditcard of een PayPal-account, dan kunt u dit direct regelen via het scherm met de stortingsmogelijkheden (u krijgt dit direct te zien wanneer u een account aangemaakt hebt én u ziet de link in de verificatiemail staan):

U kiest de optie die bij u past en stort minstens € 200. Wilt u gebruikmaken van meer markten en wilt u risicospreiding kunnen gebruiken op een actief niveau? Dan raden we een storting van € 500 aan zodat u écht kunt gaan handelen.

Stap 3: Bitcoin Cash kopen

Bitcoin Cash heeft de ticker BCH op eToro. U vindt de Bitcoin Cash bij de cryptovaluta op de startpagina met ‘Handelsmarkten’, maar u kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de zoekbalk:

 

 

Hebt u eenmaal de grafiek geopend, dan kunt u hiervandaan direct kiezen voor Bitcoin Cash kopen of verkopen. De knop links is voor het verkopen (V) en de knop rechts voor het kopen (K).

In de afbeelding hierboven ziet u hoe u direct de munt kunt kopen zonder eerst naar de grafiek te gaan. U koopt dan zonder te kijken naar het koersverloop.

Hoe kan ik Bitcoin Cash kopen via de exchange?

Eigenschappen eToro CryptoGo Coinbase
Aanbod 1000+ assets Beperkt aantal munten Groot aanbod aan cryptovaluta
Gebruiksgemak Hoog Hoog Gemiddeld
Tools voor het handelen Veel instrumenten Geen Beperkt
Snelheid Hoog Hoog Gemiddeld
Overzichtelijke portfolio Ja Ja Nee
Wallet nodig Nee Ja Ja
Gereguleerd Ja Nee Ja

 

Wanneer de brokers eToro en CryptoGo vergeleken worden met de exchange Coinbase, dan komt eToro als winnaar uit de strijd. Vooral wanneer het aankomt op het gemak, de mogelijkheden voor handelaren en ook wanneer er gekeken wordt naar de licenties. eToro heeft er twee, waarvan er eentje in het oog springt: de FCA-licentie uit Groot-Brittannië.

Direct Bitcoin Cash kopen bij eToro

Bitcoin Cash kopen: de stortingsmogelijkheden

Voordat u een investering in Bitcoin Cash kunt doen, is het verstandig om te kijken naar de stortingsmogelijkheden. Houd vooral in de gaten dat de betere brokers geen kosten rekenen voor stortingen en kleine bedragen rekenen voor het uitbetalen van tegoeden van de investeerders.

PayPal gebruiken om te storten

PayPal is een serieuze betaalprovider en wordt vaak aangeboden als manier om geld te storten en uit te laten betalen. Dit is veel handiger dan een overschrijving via de bank omdat het sneller is en u alle tegoeden op een centrale plaats kunt bewaren. PayPal gebruiken bij brokers is daarom een handige manier om het overzicht te bewaren. U kunt geld storten met PayPal bij eToro.

De kosten voor het storten van geld gelden alleen wanneer u stort in andere eenheden dan dollar. Doorgaans betaalt u 50 pips. Dit betekent gemiddeld $ 3 bij een storting van € 750 bijvoorbeeld. Stort u in dollars, dan betaalt u geen afgifte.

Credit- en betaalkaarten

U kunt altijd gebruikmaken van aanbieders zoals Maestro en Visa. Credit- en betaalkaarten zijn instant betalingen, u kunt direct gebruikmaken van het geld dat u gestort hebt. De kosten zijn gelijk aan de kosten bij PayPal. In beide gevallen betaalt u tussen de $ 5 en $ 25 voor uitbetalingen, afhankelijk van het land waarin u woont en het bedrag dat u op wilt nemen.

Bitcoin Cash kopen vanuit uw land

De regels en wetten waar de broker zich aan moet houden, zijn de regels en wetten van het land waaruit u handelt. Dit kan zorgen voor afwijkingen wanneer u deze informatie leest terwijl u wilt handelen uit een ander land dan Nederland of België. Woont u wel in Nederland of België en wilt u de exacte regelgeving eens nakijken? Kijk dan eens op:

 • Bitcoin Cash kopen vanuit België
 • Bitcoin Cash kopen vanuit Nederland

Bitcoin Cash bewaren in een wallet

Mensen die net beginnen met het handelen in cryptovaluta, lopen vaak tegen het probleem aan van de wallet. Een goede Trezor of Ledger hardware wallet kost immers geld – maar tegelijkertijd is het de beste optie voor de mensen die hun kapitaal willen beschermen. De investering is zeker een investering die zich terugbetaalt wanneer u actief handelt en uw vermogen toeneemt. U hebt overigens geen wallet nodig voor handelen via eToro.

Andere manieren om aan Bitcoin Cash te komen

Investeren in Bitcoin Cash is de snelste en makkelijkste manier om aan Bitcoin Cash te komen. Wanneer u tegelijkertijd uw kapitaal wilt uitbreiden zonder geld te investeren, kunt u de volgende mogelijkheden proberen.

Bitcoin Cash mijnen

U kunt Bitcoin Cash mijnen. Het is makkelijker dan het mijnen van Bitcoin omdat de blokgrootte kleiner is. Het risico is dat u veel vermogen van uw grafische kaarten nodig hebt om blokken te vinden. Desalniettemin zijn er mogelijkheden om binnen een pool te mijnen, om zo toch geld te kunnen verdienen met het mijnen van cryptovaluta.

Winnen van Bitcoin Cash

De populariteit van cryptovaluta heeft ervoor gezorgd dat er websites gemaakt zijn met een doelstelling: zoveel mogelijk reclame tonen. In ruil hiervoor krijgt u een bepaalde cryptomunt, zoals Bitcoin Cash. Deze websites bestaan meestal uit loterijen, reclames en het invullen van captcha’s. U kunt hier microbedragen mee verdienen. Toch kan dit interessant zijn voor de mensen die dagelijks actief zijn achter de computer. Veel kleine bedragen samen kunnen immers een munt vormen na een aantal maanden. En wanneer die ene munt € 1000 waard geworden is, dan hebt u een leuke winst gemaakt op deze manier.

FAQ’s

Een overzicht van de meest gestelde vragen rond Bitcoin Cash, inclusief de antwoorden:

Wat is het verschil tussen Bitcoin Cash en Bitcoin?

Het grootste verschil is vooral de schaalbaarheid en de blokgrootte. Bitcoin Cash is ontwikkeld om de problemen van Bitcoin op te lossen.

Is investeren in Bitcoin Cash risicoloos?

Alle investeringen op de financiële markten gaan gepaard met een risicowaarschuwing. Investeren in Bitcoin Cash is geen uitzondering.

Gaat de waarde van Bitcoin Cash stijgen in 2018?

Hier heeft niemand een zeker antwoord op. Wanneer we kijken naar de experts en de bewegingen van de markt, is het aannemelijk dat de prijs zal stijgen.

Kan ik anoniem Bitcoin Cash kopen?

Alle brokers en exchanges willen dat u uw account en identiteit verifieert. Desalniettemin kan niemand zien welke assets u in uw portefeuille hebt op een exchange.

Is Bitcoin Cash veilig of kan het gehackt worden?

De berichten over het hacken van blockchaintoepassingen zijn meestal foutief: het zijn exchanges die gehackt worden, vooral in Azië waar niet altijd gelet wordt op de veiligheid. De kans dat Bitcoin Cash gehackt wordt, is bijzonder klein.

Heeft Bitcoin Cash wel een toekomst?

Bitcoin Cash kreeg aanvankelijk weinig draagvlak medio 2017. Op dit moment is het handelsvolume groot genoeg om te stellen dat er zeker een toekomst mogelijk is.

Heb ik een speciale wallet nodig voor Bitcoin Cash?

Niet wanneer u kiest voor eToro.