Hoe werkt Bitcoin Cash kopen | Complete gids voor 2018

Bitcoin Cash is gestart als een afsplitsing van Bitcoin, op een bijzonder agressieve manier. Op dit moment is Bitcoin Cash echter een betere optie voor de kleinere betalingen dan Bitcoin zelf is. De Bitcoinblockchain is de ruggengraat van de cryptovaluta, maar BCH is dé munt die ideaal is voor kleine betalingen tegen lage kosten en met een hoge snelheid. Iets dat al langere tijd niet meer van de Bitcoin munten gezegd kan worden. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de websites waar u Bitcoin Cash kopen kunt. Investeren in Bitcoin Cash wordt nóg makkelijker met onze top drie brokers en exchanges in uw achterhoofd.

5 stappen om snel Bitcoin Cash te kopen

  • Kies een broker of een exchange met goede naam en reputatie (zie onze lijst hieronder);
  • Maak een account aan;
  • Bevestig uw account/mailadres/telefoonnummer;
  • Plaats een order om Bitcoin Cash te kopen;
  • Betaal en bevestig om uw vermogen te zien groeien.
[inv-table] shortcode - missing channel

Waarom is dit het moment om Bitcoin Cash te kopen?

Bitcoin Cash is lange tijd ondergewaardeerd geweest. Dit heeft onder andere te maken gehad met de houding van de ontwikkelaars. De agressieve aanpak, het statement dat Bitcoin Cash superieur zou worden aan de Bitcoin, de commotie bij de afsplitsing, het heeft BCH weinig goeds gedaan. Maar op dit moment zijn de kaarten opnieuw geschud. Bitcoin heeft net als de Ethereumblockchain en munten problemen met het verwerken van de grote aantallen betalingen. Het wordt duurder en het kost steeds meer tijd. Er zijn plannen om dit aan te pakken (met onder andere het Lightning Netwerk), maar Bitcoin Cash is op dit moment al een alternatief. Betalingen worden snel en goedkoop verwerkt.

Wat is de beste website voor Bitcoin Cash kopen?

Er zijn veel websites die Bitcoin Cash aanbieden. Uit onze ervaring hebben we een top drie opgesteld.

eToro 24Option Binance
Cryptovaluta Ja, een aantal Ja, een aantal Alle cryptomunten
Overige assets? 1000+ assets wereldwijd Groot aantal assets Nee
Licenties Ja Ja Ja
Snelheid Hoog Gemiddeld Marktafhankelijk
Stortingsmogelijkheden Breed Breed Zeer beperkt
Euro’s? Nee Ja Nee

Bitcoin Cash kopen bij deze drie aanbieders

Bitcoin Cash kopen is het makkelijkst bij eToro en 24Option wanneer u nog geen cryptovaluta hebt. U maakt een account aan, stort geld en wacht tot het saldo zichtbaar is op uw account. Vervolgens gaat u naar het tabblad met de cryptovaluta (u kunt ook de zoekfunctie gebruiken, de tikker is ‘BCH’). U bekijkt de koers en klikt vervolgens op kopen of verkopen. Aangezien het hier bij beide aanbieders gaat om CFD-trading, hoeft u geen BCH te hebben om dit te kunnen verkopen. Een Contract for Difference is niets meer dan een contract over de richting waarin de koers zich beweegt. Het verschil in prijs tussen de koers bij het openen en sluiten van de positie bepaalt uw winst of verlies.

Bij Binance werkt het compleet anders. Binance is namelijk geen broker, het is een exchange. Hier neemt u cryptovaluta zoals Ethereum mee om dit te ruilen tegen Bitcoin Cash. Het systeem is iets meer ingewikkeld, maar de hoeveelheden munten die verkocht worden zijn veel hoger. Daarom is het interessant voor de mensen die wat meer ervaring hebben met het handelen in cryptovaluta.

Mening van de ervaringsdeskundigen: kies eToro vanwege de licenties en opties

Gemakkelijk Bitcoin Cash kopen via eToroAls beginnende investeerder moet u op een aantal punten letten. Allereerst wilt u de juiste licenties bij een aanbieder zien, maar daarnaast wilt u ook meer mogelijkheden hebben in de toekomst. eToro heeft een CySec-licentie en een licentie van de FCA. Daarnaast biedt het platform meer dan 1000 assets waar u in de toekomst een portefeuille mee samen kunt stellen. Daarnaast kunt u portefeuilles van populaire en succesvolle investeerders kopiëren zodat u binnen de kortste keren een goed idee hebt over de mogelijkheden die er zijn.

De laatste reden om bij eToro te registeren is het gemakkelijk te gebruiken en aan te passen platform dat het investeren in Bitcoin Cash nog makkelijker maakt. Wilt u meer informatie voordat u een account aanmaakt? Leest u dan eerst onze eToro review, of de review over 24Option.

Bitcoin Cash kopen: de stortingsmogelijkheden

Kiest u voor Binance, dan zit u vast aan stortingen in cryptovaluta. Kiest u echter voor eToro of 24Option, dan zijn er meer mogelijkheden. U kunt dan in beide gevallen gewoon geld storten in euro of dollar om daarmee te gaan handelen.

Creditcards

Maestro, Mastercard en Visa zijn populaire manieren om geld te storten. Deze kunt u ook gebruiken bij 24Option en bij eToro. U kunt ook geld opnemen via deze creditcards, de kosten die hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van de frequentie, het bedrag en het land waarin u woont-

PayPal

PayPal is dé ideale optie voor eToro. Hier kunt u namelijk zelf het saldo al omzetten naar dollar, de eenheid die gebruikt wordt op eToro. U weet op die manier precies welke kosten gemaakt worden en hoeveel u stort. eToro rekent hier geen omrekenkosten omdat u al in dollars geld stort.

Bitcoin Cash kopen vanuit Nederland of België

In veel landen wordt gesproken over mogelijke restricties en maatregelen rond het kopen en verkopen van cryptovaluta. Dat is niet het geval in Nederland en België. Zolang u kiest voor een broker of exchange met de juiste licenties (zoals de CySec-licentie en de licentie van de FCA), dan weet u zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de wet tijdens het handelen met cryptovaluta.

Bitcoin Cash bewaren in een wallet

Tijdens het handelen met cryptovaluta is het belangrijk dat de veiligheid op de eerste plek staat. Daarom is het gebruik van een hardware wallet een goede keuze. De Ledger Nano S is een van de meest populaire modellen. Kiest u ervoor om te gaan handelen bij 24Option of eToro? Dan hoeft u geen wallet aan te schaffen.

Andere manieren om aan Bitcoin Cash te komen

Het mijnen van Bitcoin Cash is makkelijker dan het mijnen van Bitcoin. De blokgrootte is namelijk kleiner, waardoor er minder eisen gesteld worden aan de grafische kaarten.

Conclusie

Bitcoin Cash had een redelijk matige start, wat vooral te maken had met de beloftes en houding van de ontwikkelaars. Maar op dit moment is het tij gekeerd. Bitcoin Cash biedt mogelijkheden die lang niet alle cryptovaluta bieden en dat zorgt voor een stijgende interesse. Zeker met het oog op de reden waarom het digitale geld ontwikkeld is, is het goed om deze munten in de gaten te houden. Zeker bij eToro, 24Option en Binance zijn veel voordelen bij het kopen van Bitcoin Cash voor elke soort investeerder. Wilt u direct aan de slag en Bitcoin Cash kopen als investering in de toekomst? Kijkt u dan eens naar de onderstaande drie opties.

FAQ


Is Bitcoin Cash gelijk aan Bitcoin?

Nee, Bitcoin Cash is een vork van de Bitcoinblockchain en is sindsdien los komen te staan van de blockchain van Bitcoin.


Kan ik nu investeren in BCH?

Ongeacht op welk moment u dit leest is het antwoord ja. U kunt namelijk 24/7 cryptovaluta kopen.


Kan ik Bitcoin Cash gebruiken voor risicomanagement?

Alle cryptovaluta lenen zich prima voor risicomanagement wanneer u besluit om uw vermogen op te delen over verschillende assets.


Is Bitcoin Cash veilig?

Bitcoin Cash is veilig. Investeren in Bitcoin Cash is veilig zolang u geen geld investeert dat u niet kunt missen. Kies daarnaast altijd een broker of exchange met de juiste licenties om problemen te voorkomen.


Is Bitcoin Cash beter dan Bitcoin?

Bitcoin Cash blinkt uit op verschillende punten, maar een vergelijking tussen Bitcoin en Bitcoin Cash is gelijk aan het vergelijken van appels en peren: de opzet is namelijk compleet anders.

Niet wanneer u kiest voor eToro.


Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.