HomeCryptovalutaBitcoin Cash (BCH)Bitcoin Cash Koers
Bitcoin Cash logo

Wat is de koers van Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash logo
Bitcoin Cash (BCH)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Bitcoin Cash (BCH) is een cryptovaluta die het resultaat is van een hard fork van de bekende originele Bitcoin. Het is opgericht in 2017 nadat mensen van de Bitcoin gemeenschap besloten dat er verbeteringen konden worden doorgevoerd op de Bitcoin blockchain. 

Bitcoin Cash is het resultaat hiervan. Bitcoin Cash is zelf vervolgens in 2018 ook opgesplitst in twee verschillende cryptovaluta's. Dit resulteerde in de creatie van Bitcoin SV (BSV). 

Bitcoin Cash is in staat om transacties sneller uit te voeren dan Bitcoin en heeft zich sinds zijn recente oprichting ontwikkeld tot een succesvolle cryptovaluta.

Waar kan je Bitcoin Cash kopen?

Bitcoin Cash is op grote schaal beschikbaar, ook al is het zeker niet zo bekend als Bitcoin. De voor de hand liggende optie om Bitcoin Cash te kopen is op digitale uitwisselingen en makelaarsplatforms. Er is veel concurrentie op de cryptomarkt en het is daarom van belang om een betrouwbare en gerenommeerde makelaar te vinden. Veiligheid en goede klantenservice zijn van groot belang binnen de cryptowereld.

Een korte geschiedenis over de koers van Bitcoin Cash

Hoewel Bitcoin Cash bij lange na niet zo succesvol is als Bitcoin, zijn veel beleggers wel geïnteresseerd in deze cryptovaluta. Een blik werpen op de prijsontwikkeling van de munt is daarom ook erg intrigerend.

Belangrijk nieuws over Bitcoin Cash

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen maanden voor Bitcoin Cash is zonder twijfel de mondiale COVID-19 pandemie. Dit heeft het nieuws, de media en de samenleving gedomineerd. De lockdown die in veel landen werd ingevoerd om het coronavirus tegen te gaan, heeft grote gevolgen gehad voor het bedrijfsleven en de financiële wereld. De onzekere toekomst van deze crisis heeft geleid tot enorme marktonzekerheid.

Het grootste gedeelte van het bedrijfsleven en verschillende economische activiteiten hebben daarom enorme klappen te verduren gekregen. Digitale activa hebben echter bewezen veerkrachtig te zijn en worden niet zo extreem beïnvloedt door de crisis. Ook Bitcoin Cash heeft dit laten zien. Normaal gesproken ligt de focus van veel beleggers op traditionele mogelijkheden, zoals aandelen, shares, equities en grondstoffen, maar door de crisis heeft de cryptowereld geprofiteerd van beleggers die op zoek waren (en zijn) naar alternatieve beleggingsmogelijkheden.

Bitcoin Cash is hierdoor enorm in waarde gestegen. Tijdens de coronacrisis is de waarde van de cryptovaluta in de maanden maart tot en met mei met maar liefst 50% gestegen. Terwijl traditionele beleggingsinstrumenten te leiden hebben onder de coronacrisis, profiteren cryptovaluta's hiervan. Dit geldt dus ook voor Bitcoin Cash.

Ook veel andere factoren zullen impact hebben op de prijsontwikkeling van Bitcoin Cash, waaronder het aantal munten in omloop, regulering en beheer van de valuta, de publieke perceptie van cryptovaluta's en potentiële hard forks. Het lijdt echter geen twijfel dat COVID-19 de grootste impact op de beleggingswereld heeft en dat dit in de nabije toekomst de bepalende factor zal blijven wat betreft de prijsontwikkeling van Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash tijdlijn

 • Juli 2017
  Sommige leden van de bitcoin gemeenschap, waaronder Roger Ver, de oprichter van Bitcoin Cash, zijn ervan overtuigd dat er technische en ethische problemen zijn met de Bitcoin blockchain.

 • 1 augustus 2017
  Het probleem komt al snel tot een hoogtepunt en de hard fork wordt uitgevoerd. Als gevolg wordt de Bitcoin blockchain en zijn native cryptomunt in tweeën gedeeld en wordt Bitcoin Cash gecreëerd. De Bitcoin Cash koers bedraagt 380,01 dollar

 • November 2017
  De waarde van Bitcoin Cash daalt tot 300 dollar, omdat veel beleggers die vanwege de hard fork Bitcoin Cash ontvingen voor hun Bitcoin, massaal hun nieuwe munten verkochten. De Bitcoin Cash koers bedraagt 300 dollar

 • 20 december 2017
  Op deze dag bereikt Bitcoin Cash zijn piekwaarde. De koers van Bitcoin Cash komt kort boven de 4000 dollar uit. De munt heeft tot op heden niet zo'n hoge prijs bereikt als op deze datum. De Bitcoin Cash koers bedraagt 3923,07 dollar

 • Mei 2018
  De hoeveelheid dagelijkse transacties in Bitcoin Cash stijgt naar ongeveer 10% van de totale hoeveelheid transacties die uitgevoerd met Bitcoin. De Bitcoin Cash koers bedraagt 1351,28 dollar

 • Augustus 2018
  Inmiddels worden Bitcoin Cash betalingen ondersteunt door diensten zoals BitPay, Coinify en GoCoin. De Bitcoin Cash koers bedraagt 769,35 dollar

 • 15 november 2018
  Een hard fork van de blockchain van Bitcoin Cash vindt plaats. Hierdoor ontstaat een nieuwe cryptovaluta, genaamd Bitcoin SV. Bitcoin SV wordt vlak na de oprichting verhandeld voor 96,50 dollar. De Bitcoin Cash prijs bedraagt 769,35 dollar

 • Juni 2019
  Een groep onderzoekers toont aan dat Bitcoin er niet in slaagt om met constante snelheid blokken toe te voegen aan de blockchain zolang de hash toevoer elastisch is. Bovendien toont de groep ook aan dat Bitcoin Cash stabiel is ondanks de volatiliteit van cryptovaluta's en de elastische toevoer van hash power. Dit is natuurlijk een zeer gunstig resultaat voor Bitcoin Cash. De Bitcoin Cash koers bedraagt 434,46 dollar

 • 9 mei 2020
  Bitcoin Cash stijgt met 50% in waarde tijdens de COVID-19 crisis. De Bitcoin Cash koers bedraagt 266,14 dollar

Vergelijk Bitcoin Cash met fiat valuta's, grondstoffen en crypto

Hoewel Bitcoin Cash op de markt kwam als digitaal betalingssysteem, is het inmiddels ook een goed beleggingsmechanisme. Gezien de prijsstijgingen van Bitcoin Cash in de afgelopen jaren, viel het te verwachten dat de beleggingsgemeenschap zijn oog op deze cryptomunt zou laten vallen. Bitcoin Cash wordt in dit opzicht vaak vergeleken met het handelspotentieel van andere beleggingsmogelijkheden, waaronder grondstoffen en fiat valuta's. Daarnaast zijn de prestaties van Bitcoin Cash in vergelijking met andere cryptovaluta's ook interessant om te onderzoeken. We zullen daarom in de volgende sectie bespreken hoe Bitcoin Cash presteert in vergelijking met een aantal andere relevante activa.

Bitcoin Cash in vergelijking met de Amerikaanse dollar

De Amerikaanse dollar staat bekend als de meest stabiele fiat valuta ter wereld en presteert in tijden van economische malaise over het algemeen goed. Dit is ook duidelijk te zien tijdens de huidige coronacrisis, waarbij de dollar zijn waarde behoudt, terwijl andere fiat-valuta's sterk in waarde zijn gedaald.

Bitcoin Cash heeft de Amerikaanse dollar echter flink overtroffen door tijdens de coronacrisis 50% in waarde te stijgen. Veel beleggers hebben geïnvesteerd in Bitcoin Cash, vanwege het gebrek aan andere goede beleggingsmogelijkheden.

Bitcoin Cash in vergelijking met goud

Een andere veilige en betrouwbare activa om in te beleggen, zeker in tijden van crisis, is goud. Gezien de volaliteit van de markten is het niet verwonderlijk dat goud aanzienlijk in waarde is gestegen. Het afgelopen kalenderjaar is de koers met maar liefst 20% omhoog gegaan. 

Hoewel dit een goede ontwikkeling is voor de grondstof, is het bij lange na niet zo succesvol geweest als Bitcoin Cash tijdens de coronacrisis. De cryptovaluta is met 50% in waarde gestegen, heeft daarmee de prijsstijging van goud volledig overtroffen en heeft bovendien aangetoond dat het een waardevolle activa is in tijden van crisis.

Bitcoin Cash in vergelijking met ruwe olie

Het afgelopen jaar was het meest tumultueuze jaar ooit voor ruwe olie. De grondstof waar onze hele wereld normaal gesproken op draait stortte qua waarde volledig in. Toen Rusland en Saoedi-Arabië aan het bakkeleien waren over ruwe olie, daalde de prijs van één vat naar een absurde waarde van -40 dollar. 

Dit kon niet eeuwig standhouden en de olie heeft sindsdien een gedeeltelijke comeback gemaakt. Het wereldwijde verkeer is echter nog steeds niet op gang en het Internationale Energieagentschap (IEA) voorspelt dat de vraag naar olie dit jaar nog verder zal dalen. Hierdoor zou de koers van olie weer een harde klap te verduren kunnen krijgen.

Het mag duidelijk zijn dat tijdens de coronacrisis de prijzen van olie en Bitcoin Cash zich in tegenovergestelde richting ontwikkelen. De prijs van olie is gekelderd, terwijl Bitcoin Cash juist in waarde is gestegen. We gaan ervan uit dat deze trend zich in de nabije toekomst ook zal doorzetten.

Bitcoin Cash in vergelijking met Bitcoin

Het is logisch dat we de prijs van Bitcoin Cash vergelijken met die van zijn moeder, namelijk Bitcoin. Hoewel Bitcoin Cash goede resultaten heeft neergezet in de afgelopen maanden, heeft het niet zo goed gepresteerd als Bitcoin. De waarde van Bitcoin is namelijk verdubbeld tijdens de coronacrisis. Hoewel Bitcoin Cash veel toegewijde en enthousiaste voorstanders heeft, is het duidelijk dat het nog niet zo eenvoudig te verhandelen is als de originele Bitcoin.

Bitcoin Cash toekomstige koersvoorspellingen

Bitcoin Cash is een populaire cryptovaluta voor zowel beleggers als handelaren. Dit heeft geleid tot veel speculatie over de toekomst van de token. Bitcoin Cash zal altijd krantenkoppen blijven halen en aantrekkelijk zijn voor (potentiële) investeerders dankzij de associatie met Bitcoin, de marktleider in de cryptowereld. Het is daarom interessant om de toekomstige prijsontwikkelingen van Bitcoin Cash te analyseren en te voorspellen wat we kunnen verwachten van deze cryptovaluta.

Bitcoin Cash koersvoorspellingen voor 2020

2020 is tot nu toe een heel bijzonder jaar waarbij vrijwel de gehele wereldeconomie op slot werd gegooid. Dit heeft op zijn beurt een grote impact gehad op vrijwel alle bedrijven, activa en grondstoffen. Ook cryptovaluta's zijn hier geen uitzondering op.

Over het algemeen heeft dit goed uitgepakt voor cryptovaluta's, omdat beleggers op zoek waren naar alternatieve beleggingsmogelijkheden en velen voor cryptogeld kozen. Dit is duidelijk te zien aan de waardestijging van 50% van Bitcoin Cash tijdens de coronacrisis.

De coronacrisis heeft daarmee overduidelijk de grootste impact gehad op de prijsstijging van Bitcoin Cash. Daarnaast wordt de cryptovaluta wereldwijd steeds populairder, met name in oost-Azië. Dit is een positieve ontwikkeling voor de gebruikers en de toekomst van Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash koersvoorspellingen voor 2021 

Hoewel de coronacrisis in 2021 wellicht al over zijn hoogtepunt heen is, is het naïef om te denken dat de handelsmarkt dan al volledig hersteld is. De toekomst van het mondiale financiële stelsel is uiterst onzeker en dit heeft hoogstwaarschijnlijk grote gevolgen voor de marktomstandigheden en de waarde van activa, waaronder Bitcoin Cash.

We kunnen redelijkerwijs verwachten dat veel activa in de komende 12 tot 18 maanden in waarde blijven dalen. Dit biedt echter wel mogelijkheden voor Bitcoin Cash en andere cryptovaluta's. De obligatiemarkt zal de komende tijd waarschijnlijk ook instabiel zijn. Het zal weinig rendement opleveren, omdat rentetarieven hierdoor enorm verlaagd zullen worden.

Al deze ontwikkelingen zijn positief voor cryptovaluta's, omdat er weinig goede andere beleggingsmogelijkheden over blijven. Kortom, dit kan betekenen dat Bitcoin Cash gedurende 2021 in waarde zal blijven stijgen.

Bitcoin Cash na 2021

Het is de verwachting dat zelfs na 2021 de coronacrisis nog altijd een grote impact heeft op het economische systeem. We kunnen erop hopen dat de economie tegen die tijd hersteld zal zijn, maar de diepgaande impact van de lockdowns moet niet onderschat worden.

Ook dit kan positief zijn voor Bitcoin Cash en andere cryptovaluta's, omdat ze steeds meer geaccepteerd worden door het grote publiek. Er wordt gespeculeerd dat het einde van traditioneel geld nabij is en dat de coronacrisis dit proces heeft versneld.

Een groot probleem voor Bitcoin Cash is echter dat het op grote schaal geassocieerd wordt met Bitcoin en zijn dominantie over de cryptovaluta markt. In veel opzichten zijn de prestaties van Bitcoin Cash zeer indrukwekkend, maar het is onwaarschijnlijk dat het ooit de status van de originele Bitcoin zal bereiken, omdat het altijd beschouwd zal worden als het kleine broertje van de marktleidende token.

Dit betekent echter niet dat dit de groei Bitcoin Cash in de weg hoeft te staan. Steeds meer verkoopautomaten en retailers wereldwijd accepteren Bitcoin Cash als geldig betaalmiddel. Daarnaast wordt de token steeds populairder in Korea, Japan en China. Dit kan rooskleurig zijn voor de toekomst van Bitcoin Cash. De rol dat Bitcoin Cash zal spelen in de opkomende en door technologie aangedreven markten is afhankelijk van het vermogen van de oprichters en de gemeenschap om continue te blijven innoveren.

Bitcoin Cash koersverwachting

Kortom, het lijkt erop dat Bitcoin Cash als beleggingsmechanisme een uitstekende toekomst tegemoet gaat, aangezien het al een grote rol speelt op de cryptomarkt. Als Bitcoin Cash zich echt wil ontwikkelen als onafhankelijke cryptovaluta, dan moet het zich zien los te weken van het Bitcoin project. Bitcoin Cash profiteert van de coronacrisis en wordt alsmaar populairder, maar om deze groei door te zetten is het belangrijk dat het goed communiceert naar zijn gebruikers en andere geïnteresseerde partijen op welke manier zij profijt kunnen halen uit het investeren in Bitcoin Cash. Daarnaast is het belangrijk dat duidelijk is wat Bitcoin Cash onderscheidt van andere cryptovaluta's.

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Chainlink logo
Chainlink
LINK
...
...
Bitcoin logo
Bitcoin
BTC
...
...
Ethereum logo
Ethereum
ETH
...
...
Ripple logo
Ripple
XRP
...
...
Litecoin logo
Litecoin
LTC
...
...
Cardano logo
Cardano
ADA
...
...

Veel gestelde vragen

 1. De blockchain is in essentie een publieke ledger van alle transacties die uitgevoerd worden met een bepaalde cryptovaluta. Door gebruik te maken van blockchain technologie kunnen cryptovaluta's ervoor zorgen dat alle transacties volledig transparant zijn. Dit verbetert de efficiëntie en stabiliteit van het systeem. Alle publieke sleutels van alle uitgevoerde transacties zijn zichtbaar op de Bitcoin Cash blockchain.

 2. Bitcoin Cash kan geruild worden tegen goederen en diensten. Hiermee voldoet het aan een redelijke definitie van geld. Het feit dat de cryptovaluta het woord 'cash' in zijn naam heeft is al een indicatie dat het (gedeeltelijk) om een digitaal betalingssysteem gaat.

 3. Er zijn verschillende voordelen aan Bitcoin Cash en andere cryptovaluta's, zelfs als je in het bezit bent van fiat valuta. Eén van de meest voor de hand liggende voordelen is dat Bitcoin Cash sneller en goedkoper is dan veel andere betalingssystemen. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker voor handelaren en retailers. Bitcoin Cash kan ook een goed beleggingsmechanisme zijn. Dit betekent dat het in waarde kan stijgen en daarmee kan het voordelig zijn voor bezitters van de cryptovaluta. Bitcoin Cash stelt mensen die niet in staat zijn om gebruik te maken van het traditionele bankensysteem, ook wel 'unbanked individuals' genoemd, om toch transacties uit te voeren. Kortom, Bitcoin Cash is een stuk flexibeler dan traditionele valuta's. Dit zijn slechts enkele voordelen van de toepassingen van Bitcoin Cash.

 4. Mining is een proces waarbij er blokken op de blockchain worden gecreëerd. Dit wordt uitgevoerd door krachtige computers die in staat zijn om algoritmische vergelijkingen op te lossen. Als dit succesvol wordt uitgevoerd dan wordt de miner beloond met Bitcoin Cash tokens. De term 'mining' dient als een analogie voor het proces waarbij grondstoffen, zoals bijvoorbeeld goud, gewonnen worden.

 5. Ja. Bitcoin Cash is het resultaat van een zogenaamde hard fork van Bitcoin. De hard fork ontstond door kritiek binnen de Bitcoin gemeenschap. Verschillende gebruikers waren het niet eens met hoe de blockchain in zijn werk ging en wilden een verfijnde versie van Bitcoin creëren. Bitcoin Cash wordt normaal gesproken aangeduid als BCH en zijn gemeenschap beschouwt Bitcoin Cash als een logische voortzetting van de oorspronkelijke Bitcoin ethos van het leveren van peer-to-peer digitaal geld.

 6. Bitcoin Cash is op grote schaal beschikbaar op verschillende digitale uitwisselingen en makelaarsplatforms. Particuliere transacties zijn theoretisch gezien natuurlijk ook mogelijk.

 7. Bitcoin Cash is niet volledig anoniem, maar er zijn verschillende manieren om de transacties met de cryptovaluta anoniem te houden. Gebruikers kunnen echter moeite hebben met het anoniem uitwisselen van Bitcoin Cash, vanwege de manier waarop het bestaande bankensysteem werkt.

 8. Op het moment van schrijven zijn er 16,5 miljoen BCH tokens in omloop. Het maximale aantal Bitcoin Cash tokens is vastgesteld op 21 miljoen.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.