HomeCryptovalutaBitcoin Cash (BCH)Bitcoin Cash Koers

Wat is de koers van Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash werd gecreëerd in augustus 2017 als resultaat van een harde afsplitsing uit Bitcoin. De Bitcoin gemeenschap was het lange tijd oneens over hoe Bitcoin's schaalbaarheidsproblemen en steeds duurdere wordende transacties moesten worden opgelost. Zij voerde aan dat Bitcoin's enorme kosten en gebruik voor speculatieve doeleinden niet meer overeenkwamen  met het oorspronkelijke witboek van Satoshi Nakamoto. De groep splitste  Bitcoin op en verhoogde de blokgrootte om de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin en de stijgende kosten op te lossen. Voor het Bitcoin Cash team moest BCH een valuta zijn voor de gewone gebruiker. Ondersteund door Roger Ver en een team van ontwikkelaars, is Bitcoin Cash nu de op víer na grootste cryptocurrency op de markt geworden.

(BCH)

Bitcoin Cash

Prijs

24-uurs koers

7 Days Change

Marktkapitalisatie

Een korte geschiedenis over de koers van Bitcoin Cash (BCH)

Belangrijk nieuws voor Bitcoin Cash

Het grootste nieuws voor Bitcoin Cash is ook het belangrijkste nieuws dat leidde tot de oprichting van Bitcoin in 2009. De economische crisis van 2008. De wereldwijde gemeenschap had het vertrouwen in banken en de capaciteit die ze hadden om toekomstige gebeurtenissen te voorkomen, verloren. Bitcoin groeit door de jaren heen en is nu een populair beleggingsinstrument. In september 2017 noemt JP Morgan Chase CEO, Jamie Dimon, Bitcoin een fraude. Zijn opmerkingen zorgden voor een schok in de Bitcoin wereld. De prijzen daalden in twee dagen met meer dan 30 procent. Negatief nieuws uit Beijing met betrekking tot digitale uitwisselingen heeft óók invloed op de cryptomarkt, maar net als Bitcoin herstelt BCH zich tegen december naar een recordhoogte.

Bitcoin Cash-tijdlijn

  • Augustus 2017: Bitcoin Cash splitst Bitcoin op na een harde strijd binnen de gemeenschap. Grote crypto exchange Coinbase, boycot Bitcoin Cash en kondigt aan dat het alléén Bitcoin ondersteunt. (Bitcoin Cash begint te handelen rond de $ 290)
  • 19 december 2017: Coinbase kondigt volledige ondersteuning aan voor Bitcoin Cash, waarmee gebruikers BCH kunnen kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. (De koers van Bitcoin Cash stijgt met meer dan 70 procent naar $ 4.355 op 23 december. Door dit nieuws ziet Bitcoin (BTC) de koers met 10 procent dalen).
  • November 2018: Bitcoin Cash splitst zich in tweeën om Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) te vormen. (Prijzen stijgen naar meer dan $ 630 voordat ze dalen ná de splitsing).
  • December 2018: De Bitcoin Cash koers bereikt de laagste waarde in één jaar naarmate de daling in de cryptomarkt aanhoudt. (Op 18 december handelt BCH voor $ 75)
  • Maart 2019: De Cashshuffle privacyfunctie wordt geïntroduceerd op het Bitcoin Cash-netwerk. Hierdoor kunnen gebruikers hun BCH combineren met die van andere gebruikers om hun privacy te vergroten. (BCH wint met meer dan 30% van $ 131 tot meer dan $ 170 in twee weken)
  • 15 mei 2019: Bitcoin Cash upgrades in blok 582680 en implementeert Schnorr-handtekeningen. De update introduceert ook de Segwit herstelvrijstelling waarmee je geld kan terugvorderen dat per ongeluk naar Segwit-adressen is verzonden. (Bitcoin Cash prijzen veranderen licht van $ 389 naar $ 407 op deze dag)
  • 15 november 2019: Bitcoin Cash implementeert Minimaldata, een regelwijziging die de meeste BCH-transacties niet vervormbaar maakt. (BCH-koers daalt van $ 280 naar $ 264)

Vergelijk Bitcoin Cash (BCH) met Fiat Valuta’s, Grondstoffen en Crypto

Bitcoin Cash is een van de crypto valuta’s die de meeste aandacht trekt op de cryptomarkt. Hieronder vergelijken we het met andere activa om erachter te komen hoe het zich opstapelt, qua gebruik en als investeringsoptie.

Vergelijk Bitcoin Cash met Fiat Valuta’s

Bitcoin Cash is in tegenstelling tot fiat valuta's niet afhankelijk van overheden of banken. Terwijl overheden meer geld kunnen drukken of de beschikbaarheid ervan kunnen beperken om economische of politieke redenen, kan dat niet gebeuren met Bitcoin Cash. Het aanbod is beperkt tot 21 miljoen. Grenzeloos zijn betekent dat men BCH overal ter wereld kan gebruiken. Het maakt niet uit waar; zelfs in landen die worden geplaagd door economische crises en stijgende inflatie, zoals gebruikelijk is bij zwakke fiat valuta's. Verhoogde acceptatie en gebruik zal de waarde van Bitcoin Cash doen stijgen. Bedrijven en handelaren vinden crypto's snelle, goedkope en veilige transacties en nu al beter dan FIAT. Op deze manier kan Bitcoin Cash een betere investeringsoptie zijn.

Vergelijk Bitcoin Cash met Bitcoin

Bitcoin en Bitcoin Cash hebben dezelfde geschiedenis tot de harde splitsing op 1 augustus 2017. Zowel Bitcoin als Bitcoin Cash willen een netwerk dat kan worden geschaald om meer transacties aan te passen tegen lage kosten. Maar ze benaderen het probleem anders: Bitcoin wil off-chain oplossingen zoals SegWit en Lightning Network, terwijl het Bitcoin Cash-team gelooft dat on-chain oplossingen voldoende zijn. Zowel Bitcoin als Bitcoin Cash hebben een muntvoorraad van maximaal 21 miljoen en zijn te mijnen (ook wel minable genoemd). Beiden zijn bedoeld als wereldwijde valuta, hoewel het gebruik van Bitcoin meer is veranderd in de richting van een waarde opslag. Bitcoin is populairder en domineert de cryptomarkt in handelsvolume en mainstream acceptatie. Maar Bitcoin Cash wordt steeds aantrekkelijker als valuta. Beiden, als valuta of als waarde opslag, bieden een enorme investeringsmogelijkheid. BCH heeft een hoogste punt van meer dan $ 4k bereikt, terwijl Bitcoin de grens van $ 20k zou kunnen overtreffen. De keuze tussen Bitcoin Cash en Bitcoin hangt af van welke munt je nodig hebt om jouw investering divers te maken of te houden.

Vergelijk Bitcoin Cash met Ethereum

Bitcoin Cash is een digitale valuta, terwijl Ethereum zowel een digitale valuta als een blockchain platform is. Bitcoin Cash heeft 21 miljoen munten, maar Ethereum heeft geen maximale voorraad (het maximum per jaar is 18 miljoen). Hoewel beide te mijnen zijn, is ETH ingesteld om over te schakelen naar Proof of Stake met zijn Ethereum 2.0-upgrade. PoS maakt Ethereum-transacties goedkoper en verhoogt tegelijkertijd het genereren van de blokken. BCH-transacties zijn goedkoper en een limiet van 32 MB maakt het schaalbaarder in vergelijking met 1 MB van Ethereum. Een blokkeertijd van 10 minuten voor Bitcoin Cash is veel langzamer dan een geschatte 15 seconden voor Ethereum. BCH gemiddelde transactiewaarde op een dag is $ 12.500 vergeleken met $ 400 ETH's. Als belegging stegen zowel Ethereum als Bitcoin Cash tijdens de crypto explosie van 2017 en zakten vervolgens als een pudding in elkaar toen de markt in 2018 drastisch daalde. Toch houden beiden de potentie om veel van hun verloren waarde terug te winnen. Daarom bieden zij een geweldige kans voor iedereen die zijn beleggingsportefeuille divers wil maken of wil houden.

Bitcoin Cash koers Conclusie

Sinds de lancering in augustus 2017 heeft Bitcoin Cash (BCH) zijn waarde zien stijgen om winstniveaus van duizenden procenten hoger te bieden. Bitcoin Cash verplaatst ook veel meer waarde per dag in vergelijking met andere crypto munten zoals Ethereum, Litecoin en Dogecoin. In combinatie met zijn stijgende waarde is er de ideologische drang van Bitcoin Cash om een echte valuta te worden voor gewoon dagelijks gebruik. Het team achter deze munt heeft zich gericht op de mogelijkheid voor dagelijks gebruik, waardoor prijsbewegingen een secundaire factor zijn. De beweeglijkheid van de koers in crypto kan ook in je voordeel zijn en zo kan je een uitstekende winst behalen uit BCH.

Alternatieve crypto valuta's