HomeCryptovalutaBitcoin Gold (BTG)

Wat is Bitcoin Gold - een virtuele valuta of gaat er meer achter schuil?

Bitcoin Gold is, zoals de naam al doet vermoeden, een crypto valuta die een sterke relatie heeft met de toonaangevende Bitcoin. Eén van de grote verschillen tussen de twee is echter dat Bitcoin Gold ge-mined wordt op gemeenschappelijke GPU’s in plaats van speciale ASIC’s. Dit maakt het toegankelijker voor de minder ervaren crypto valuta gebruiker. Bitcoin Gold is, zoals verwacht, een crypto valuta die is gebaseerd op een ‘hard fork’ van Bitcoin. Het is een open source en gedecentraliseerde digitale valuta, zonder enige centrale bank of tussenpersoon. Via het peer-to-peer Bitcoin Gold netwerk kan Bitcoin Gold van de ene gebruiker naar de andere worden verzonden.

(BTG)

Bitcoin Gold

Prijs

24-uurs koers

7 Days Change

Marktkapitalisatie

Waarom is Bitcoin Gold uitgevonden?

Bitcoin is ongetwijfeld een enorm succes en de status als crypto valuta en investeringsmogelijkheid kan niet worden onderschat. De afhankelijkheid van ASIC handel is in de loop der jaren echter wat vervelend gebleken, aangezien deze technologie in toenemende mate gemonopoliseerd wordt door enkele grote spelers en crypto valuta miningbedrijven. In reactie hierop is Bitcoin Gold gebaseerd op GPU mining, wat betekent dat iedereen deel uit kan maken van dit crypto valuta platform. De aanpak van Bitcoin Gold heeft zo de decentralisatie en onafhankelijkheid van crypto valuta als concept hersteld. GPU mining beloningen gaan naar particulieren over de gehele wereld, wat betekent dat de ASIC grooteigenaren niet langer de markt kunnen domineren, zoals zeker het geval is bij BTC. Een belangrijk doel van de Bitcoin Gold hardfork is inderdaad het Proof-of-Work-algoritme te wijzigen, zodat Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s) niet kunnen worden gebruikt om de Bitcoin Gold blockchain te minen.

Hoe werkt Bitcoin Gold en welke technologie zit erachter?

Bitcoin Gold wordt beschreven als een ‘vriendelijke fork’ van Bitcoin en is daarom gebaseerd op veel van de fundamenten van ‘s werelds eerste plus nog steeds de populairste crypto valuta. Zoals al eerder besproken, zijn er wel enkele belangrijke verschillen tussen de twee, en dit geldt alsook voor de technologie die wordt gebruikt met Bitcoin Gold. De Bitcoin Gold blockchain maakt gebruik van GPU’s in plaats van speciale ASIC’s, die het soort netwerkeffecten heeft gecreëerd dat in het begin van Bitcoin gebruikelijk was. Gebruikers van Bitcoin Gold hebben het omschreven als een veel vriendelijker en inclusiever platform dan Bitcoin, en dit was dan ook het doel van de oprichters toen de hard fork van Bitcoin Gold plaatsvond. Hoewel het bedoeld is om de manier waarop Bitcoin werkt te verbeteren, werkt het net als zijn grotere broer volgens een PoW consensus. Proof-of-Stake crypto’s, zoals Zcash, beweren echter superieur te zijn door gebruikers te vragen blokken te valideren en leveren evenzo een betere energie efficiëntie.

Is Bitcoin Gold (BTG) echt geld?

Ondanks dat zijn betalingssysteem aanzienlijk minder ingeburgerd dan dat van Bitcoin, is Bitcoin Gold zeker echt geld. BTG heeft duidelijk geprofiteerd van het afkopen van ‘s werelds populairste crypto valuta, omdat het zich in een relatief korte periode in de top vijf crypto tokens heeft gevestigd. De identiteit van Bitcoin Gold betekent dat het misschien nooit zo erkend zal worden als de marktleider, en tot op zekere hoogte zal het misschien altijd als een imitator worden gezien, maar het is een succesvol betalingssysteem, dat in de nabije toekomst prominenter kan worden.

Vergoedingen en kosten van Bitcoin Gold (BTG)

De aan Bitcoin Gold verbonden kosten zijn gedurende een periode van enkele maanden gestaag gedaald en hebben na een dip in augustus van dit jaar een niveau bereikt dat vrijwel verwaarloosbaar is en zelfs bijna nul is. Vanaf dit punt zijn de Bitcoin Gold kosten gestabiliseerd; wat betekent dat dit een bijzonder betaalbare crypto valuta oplossing is. Zoals het ook wel het geval is met andere altcoins, moet worden opgemerkt dat er voor handel, opname en andere activiteiten met BTG, door sommige beurzen commissies en kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Kan Bitcoin Gold anoniem worden gebruikt?

Bitcoin Gold is zeker een anonieme crypto valuta, waarmee gebruikers tokens in volledige anonimiteit kunnen verzenden en ontvangen. Dit was een basisprincipe van de crypto valuta en net zoals bij banken of overheidsdiensten is er geen risico dat details naar derden worden gelekt. Zelfs de gebruikers die betrokken zijn bij het bevestigen van transacties, hebben geen toegang tot gebruikersgegevens en kunnen enkel de saldi in de respectieve rekeningen bevestigen, waarbij de daadwerkelijke houders anoniem blijven. Het Bitcoin Gold netwerk levert dus uitstekend werk door de identiteit van hun gebruikers prima te beschermen.

Hoe veilig is Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold werkt al een lange tijd zonder grote inbreuken of beveiligingsincidenten, wat duidelijk positief is voor de toekomst van het crypto token. Een probleem wat de oprichters van deze altcoin echter nog moeten aanpakken, is dat de ontwikkelaars de code nog niet aan het grote publiek ter beschikking hebben gesteld. Dit gebrek aan transparantie wordt over het algemeen als een beveiligingsrisico beschouwd en heeft ertoe geleid dat Coinbase weigerde Bitcoin Gold te verkopen of te bewaren. Het platform heeft laten weten dat het de ontwikkeling van Bitcoin Gold zal blijven volgen en het op een later tijdstip alsnog zal ondersteunen. Dit is overigens niet een reden om zich zorgen te maken over de veiligheid en beveiliging van Bitcoin Gold, maar dit is zeker een probleem dat de oprichters zo snel mogelijk moeten aanpakken.

Bitcoin Gold mining

Bitcoin Gold mining van het crypto valuta token is direct beschikbaar met behulp van Equihash BTG, welke ook wel bekend staat als Equihash (144,5) of Zhash, om mining mogelijk te maken. Deze versie van Equihash gebruikt veel meer geheugen dan een ASIC kan gebruiken, wat ertoe heeft bijgedragen dat Bitcoin Gold een meer gedemocratiseerd platform is dan zijn parent Bitcoin coin. Om deze reden is het minen van BTG tokens nog steeds perfect mogelijk voor alle standaard gebruikers, waardoor dit voor veel miners dan ook een aantrekkelijk platform is, vooral als je kijkt naar zijn top vijf status.

Bitcoin Gold wallet

Omdat de ontwikkelaars graag wilden behouden wat al een succesvolle crypto coin is, zijn er verschillende Bitcoin Gold wallets beschikbaar. Het is belangrijk dat gebruikers zich bewust zijn van het verschil tussen warme en koude wallets. Hot wallets zijn in feite gecodeerde, online opslagruimtes die ontworpen zijn om jouw investering veilig te bewaren. Deze zijn meestal gratis, maar als je jouw portemonnee online bewaart, is deze mogelijk wel kwetsbaar voor aanvallen. Cold wallets zijn speciaal gebouwde apparaten die via de USB poort met jouw computer kunnen communiceren. Er zijn verschillende merken, maar veel zijn compatibel met BTG en bewaren je tokens in een veilige, offline omgeving. 

Is Bitcoin Gold (BTG) echt investeren waard?

Bitcoin Gold heeft de afgelopen maanden een lastige handelsomgeving gehad in wat over het algemeen een povere markt voor cryptogeld is geweest. De marktkapitalisatie van de cryptomunt heeft zich onder deze gegeven omstandigheden zeer goed standgehouden en velen geloven dan ook dat de munt er klaar voor is om in 2020 opnieuw te stijgen. Bitcoin Gold is zeker een token dat veel aandacht heeft getrokken, niet in het minst omdat het een directe fork van de enorm populaire Bitcoin is. Deze stabiele oorsprong van de crypto valuta betekent dat Bitcoin Gold waarschijnlijk een mooie toekomst zal hebben, ondanks dat er wel een paar problemen zijn die opgelost moeten worden, met betrekking tot de BTG code die aan het grote publiek beschikbaar gesteld moet worden. 

Alternatieve crypto valuta's

Bitcoin
Bitcoin logo Bitcoin »
Ethereum
Ethereum logo Ethereum »
Tether
Tether logo Tether »
XRP
XRP logo XRP »
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash logo Bitcoin Cash »
Litecoin
Litecoin logo Litecoin »