HomeCryptovalutaBitcoinDark (BTCD) Koers

BitcoinDark (BTCD) Koers

BitcoinDark informatie

Wanneer je zoekt naar informatie over cryptocurrency, dan kom je al snel bij Bitcoin uit. Dat is lastig, want er zijn veel altcoins die interessanter kunnen zijn en die letterlijk niets met de Bitcoin gemeen hebben. Nog lastiger wordt het, wanneer je ziet dat er verschillende ‘soorten’ Bitcoin zijn, waaronder Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond en ook BitcoinDark. De laatste werd ooit de verbeterde versie genoemd van de eigenlijke Bitcoin blockchain, maar het bleek al snel dat BitcoinDark wezenlijk anders is dan Bitcoin en dat het moeilijk was om beide te vergelijken. Nu helemaal, want de toekomst van BitcoinDark is onzeker nu onduidelijk is of het volledig opgenomen zal worden binnen Komodo. Lees direct alles over Komodo en de kracht van dit blockchainplatform. Hoewel het onduidelijk is wat de toekomst is van BitcoinDark, is het een token waar nog steeds dagelijks in gehandeld wordt door mensen over heel de wereld. Dit heeft spectaculaire pieken en dalen van de koerswaarde laten zien, maar de vraag is in hoeverre het verstandig is om hier een investering in te doen. Tijd om wat verder te kijken naar deze bijzondere hard fork.

Wat is BitcoinDark (BTCD)?

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is BitcoinDark géén hard fork van Bitcoin. De basis van de BitcoinDark komt van Novacoin. Naar alle waarschijnlijkheid is voor de naam gekozen omdat het opgericht is op het moment dat Bitcoin bijzonder populair en stabiel werd. Het maakt gebruik van een Proof of Stake protocol, in tegenstelling tot Bitcoin waar een Proof of Work protocol gebruikt wordt. Het vergelijken van de BitcoinDark met de Bitcoin is niet zinvol. Het zijn compleet andere instrumenten binnen de cryptovaluta en de blockchaintoepassingen. Zo is BitcoinDark opgezet rond een InstantDEX protocol, waardoor alle munten direct verhandeld en geruild kunnen worden op een P2P manier. Dit is een feature die ingebouwd is in de desktop wallet van BitcoinDark zelf, waar ook andere assets direct verhandeld kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de BitcoinDark meer is dan alleen een munt. Het is een blockchaintoepassing, waar actief mee gewerkt kan worden. De ontwikkelaars hebben hier echter bijzonder veel punten laten liggen. Er zouden ook aandelen en ETF’s verhandeld kunnen worden via het platform, maar de ontwikkelaars hebben deze functies nooit afgemaakt, waardoor deze niet gebruikt kunnen worden. Volgens veel experts had dit BitcoinDark kunnen redden. Was dit afgemaakt en functioneel geworden, dan was BitcoinDark niet alleen uniek geworden: het was ook een manier geweest om interesse te krijgen uit de complete financiële wereld, waar handelaren alles kunnen doen op één platform. Maar de ontwikkelaars hebben wel meer punten laten liggen.

Het probleem van BitcoinDark

Voordat je ervoor kiest om een investering te doen in BitcoinDark, is het goed om een aantal punten in de gaten te houden:

  • De officiële website is al een flinke tijd offline en het domein staat te koop op dit moment.
  • Er is geen roadmap. Dit maakt speculeren lastig, al dan niet compleet onmogelijk.
  • Er wordt gesproken over het opslokken van BitcoinDark door Komodo. Dit lijkt aantrekkelijk voor investeerders, maar dit gebeurt op basis van een coin swap. Dit betekent dat de ondersteuning voor de BTCD, de munt van BitcoinDark, stopgezet wordt en vervangen wordt door de KMD-valuta. Een groot gedeelte van de munten is reeds aangepast naar KMD. Dat betekent dat het volume aan BTCD al flink afgenomen is sinds januari 2018.
  • Er is bijzonder veel onduidelijk over de exacte toekomst van de BitcoinDark. Dit heeft gezorgd voor een bijzonder agressieve en volatiele koers, waardoor investeren niet direct aantrekkelijk is, tenzij de koers ineens heel erg laag staat en je een gokje wilt wagen.

BitcoinDark koers: de actuele BTCD waarde

Een piekwaarde voor een cryptomunt rond de jaarwisseling, gevolgd door een vrije val. Het is een standaardelement, wanneer je kijkt naar de koerswaarde van de verschillende munten, maar bij BitcoinDark is het nét even iets extremer. De piekwaarde ligt rond de 380 dollar op 6 januari 2018, om vervolgens terug te vallen naar een waarde van iets meer dan 75 dollar. Hier moet bij vermeld worden dat de BTCD-KMD swap op hetzelfde moment plaatsgehad heeft, wat een versterkende factor geweest is voor het dumpen van de munten door handelaren. Ruim 80% van de BTCD is op dat moment omgezet. Handelaren die dit niet wisten, zagen zowel de waarde als het aantal munten dalen. Dit heeft ervoor gezorgd dat nog meer mensen zijn gaan verkopen. Wat uniek is, is dat het koersverloop in april opnieuw grimmig is geworden. Er zijn veel pieken en dalen die ongeveer 100 dollar uit elkaar liggen. Praktisch wanneer je hier gebruik van kunt maken, maar voor HODL is deze munt niet geschikt. Voorspellen voor de langere termijn zijn namelijk net zo onzeker als de toekomst van BitcoinDark zelf. Zeker niet wanneer je in de gaten houdt dat de onzekere toekomst ervoor zorgt dat hier geen sterke community aanwezig is waar een groot gedeelte van de munten vastgehouden wordt. De meeste mensen zijn gaan kijken naar Komodo als alternatief, zeker toen bekend gemaakt werd dat BTCD opgeslokt zou worden door KMD. Daarom kan het verstandig zijn om eens verder te kijken naar andere cryptovaluta. Tenzij je gebruik wilt gaan maken van de volatiele markt, dan maak je direct een account aan bij Poloniex.

Beste BitcoinDark wallet

De officiële wallet van BitcoinDark was een interessante wallet, maar nu de munten overgaan naar KMD is het handiger om te kijken naar een wallet waar ondersteuning is voor KMD. Je kunt kijken naar een Agama wallet, of direct kijken naar onze Komodo review om zo alles te weten te komen over de mogelijkheden van KMD.

BitcoinDark kopen met cryptocurrency

BitcoinDark heeft een onzekere toekomst. Het is grotendeels opgeslokt door KMD, de ontwikkelingen staan stil. De website is offline en het domein staat te koop, er is geen roadmap meer voor BTCD en dat maakt het niet echt interessant om in te investeren voor de meeste mensen. Wil je toch investeren in BTCD in de hoop dat je winst kunt maken op een volatiele markt? Kijk dan eens bij Poloniex, de exchange waar het grootste handelsvolume in BTCD gevonden wordt. Aangezien je hier geen stortingen kunt doen met euro, dollar of andere fiatvaluta, moet je eerst een tussenstap maken:

  • Maak een account aan bij Litebit of AnyCoinDirect.
  • Stort hier geld met euro via Visa, iDeal of PayPal.
  • Koop Bitcoin of Ethereum en sla deze op in je wallet.
  • Maak een account aan bij Binance of Poloniex.
  • Maak de BTC of ETH over om zo te kunnen handelen in cryptovaluta.

Wil je winst maken door BTCD te handelen en wil je dit uit laten betalen? Dan verkoop je BTCD voor Ethereum of Bitcoin en draai je het proces om zodat je euro’s uit kunt laten betalen.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.