U bekijkt deze Cryptostart pagina momenteel in de mobiele weergave.

Scroll helemaal naar beneden als u op basis van de huidige Cardano koers ADA kopen wilt.

Cardano kopen? Zo werkt het!

Cardano (ADA)Cardano is een blockchain applicatie platform met een focus op schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid.

Het project is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, welke gecombineerd is met technische kennis van ontwikkelaars welke gezorgd hebben dat de Cardano blockchain technologie veilig, flexibele en schaalbaar is zodat deze door miljoenen mensen gebruikt kan worden.

De ontwikkelaars van Cardano en de ADA cryptocurrency noemen het project de “3e generatie blockchain”. Als u zich eerst even wilt inlezen in wat de termen cryptocurrency en blockchain inhouden, lees dan onze pagina’s “wat is cryptocurrency” of wat is blockchain?.

Bron:

Wat is Cardano en wat is ADA?

Cardano is een blockchain welke is ontwikkeld door IOHK, een technologisch bedrijf dat in 2015 is opgericht door Charles Hoskinson en Jeremy Wood. Het doel van het Cardano project is om een gebalanceerd blockchain ecosysteem te bieden dat de voordelen van Bitcoin (veilige opslag van waarde), Litecoin (lage transactiekosten) en Ethereum (smart contracts) combineert.

De Cardano blockchain bestaat uit 2 verschillende lagen, welke IOHT zelf de Cardano Settlement Layer (CSL) en de Cardano Computation Layer (CCL) noemt. De reden waarom de Cardano blockchain is opgebouwd uit 2 verschillende lagen is zodat de transacties op de blockchain – welke worden uitgevoerd de ADA cryptocurrency – kunnen worden gescheiden van de logica waarom en onder welke voorwaarden deze transacties plaats vinden, ook wel de smart contracts genoemd. Op zich is het scheiden van de transactiegegevens en de transactievoorwaarden een logische keuze: dit betekent dat de blockchain beter schaalbaar is, omdat de smart contract logica niet samen met de transactiehistorie hoeft te worden bewaard wat aanzienlijk veel ruimte kan besparen.

Het uiteindelijke doel van IOHK is om met Cardano een volwaardig blockchain platform te bieden dat op een veilige en eerlijke manier de functionaliteiten combineert van juridische en financiële ecosystemen ten behoeve van betalingen, identiteiten, rechten en kredieten.

Tip: de onderstaande video (50 minuten) geeft een goede Cardano uitleg.

Website van Cardano: https://www.cardanohub.org/en/

Cardano koers: de actuele ADA waarde ( )

De digitale token op de Cardano blockchain is de ADA cryptocurrency. De cryptocurrency ADA kopen was voor het eerst mogelijk in 2015 tijdens de Cardano ICO, welke erg lang duurde en pas in januari 2017 eindigde.

De Cardano koers bleef na het eindigen van de Initial Coin Offering stabiel, en zelfs nadat vanaf oktober 2017 Cardano kopen op Bittrex mogelijk was bleef de ADA koers op rond de 3 cent. Sinds het einde van november 2017 is de ADA koers echter gestegen, waarna de cryptocurrency in de top 10 cryptocurrencies terecht kwam volgens Coinmarketcap.

Toen de Cardano blockchain live ging in 2017 waren er in totaal 31.112.484.646 ADA tokens uitgegeven. De maximale hoeveelheid beschikbare ADA tokens is vast gesteld op 45.000.000.000 (45 miljard ADA). Dit betekent dat wanneer Cardano even populair zou worden als Bitcoin, bij een gelijke marktkapitalisatie de Cardano koers ongeveer 1 BTC = 2142 ADA zijn.

Als de ontwikkelaar IOHK de Cardano blockchain zal blijven ontwikkelen conform de roadmap, zal Cardano een zeer interessante technologie blijven en kan dit smart contract platform een geduchte concurrent van – of zelfs een vervanger van – Ethereum worden.

Beste Cardano ADA wallet

Beste Cardano ADA wallet: DaedalusDe ontwikkelaars van IOHK hebben speciaal voor de ADA cryptocurrency een wallet ontwikkeld. Deze Cardano ADA wallet heet Daedalus, dit is een open source cryptocurrency wallet welke in eerste instantie alleen voor de ADA cryptocurrency bedoeld is maar in de toekomst ook andere cryptocurrencies zal ondersteunen.

Op dit moment is de Daedalus wallet alleen beschikbaar voor Windows en MacOS, maar een versie van de wallet voor Linux alsmede Android en iOS staan wel op de roadmap. Wanneer er een (nieuwe) Cardano wallet voor de ADA cryptocurrency beschikbaar komt voor mobiele apparaten, zal Cryptostart deze pagina bijwerken.

Cardano ADA kopen

Cardano ADA kopen bij BinanceVia de cryptocurrency exchange Binance kunt u Cardano kopen met cryptocurrency. Op dit moment is dat de makkelijkste manier om de ADA cryptocurrency te kopen of verkopen; het is namelijk nog niet mogelijk om ergens Cardano te kopen met iDeal.

Wat u dus het beste kunt doen als u nog geen cryptocurrency bezit, is een digitale valuta zoals Litecoin kopen met euro’s en de Litecoins vervolgens laten storten in uw Litecoin wallet op de Binance exchange.

Ook als u al wel over een cryptocurrency beschikt, dan is dit de manier hoe u kunt beginnen met investeren in Cardano: maak een account aan bij Binance, log in en klik in het menu op “Funds -> Deposits Withdrawals” om vervolgens een cryptocurrency te kiezen welke u wilt storten op uw Binance wallet. Door op “Deposit” te klikken verschijnt uw wallet adres, dit is dus het adres dat u als bestemming opgeeft wanneer u een storting wilt doen.

Litecoin storting Binance

Vervolgens selecteert u in het menu “Exchange -> Basic” om daadwerkelijk naar de exchange van Binance te gaan zodat u kunt beginnen met handelen in cryptocurrencies zoals ADA / Cardano. U ziet in het rechter menu welke handelsopties er beschikbaar zijn.

Op het moment van schrijven kunt u cryptocurrencies kopen met BTC, ETH, BNB en USDT. Dit betekent dus dat als u een andere cryptocurrency op uw Binance account heeft staan zoals Litecoin, u eerst de Litecoins (gedeeltelijk) moet verkopen voor Bitcoins. Op die manier kunt u vervolgens met Bitcoins ADA tokens / Cardano kopen.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.