Decred kopen? Zo werkt het!

Decred (DCR) LogoDecred is een digitale valuta met betaalsystemen voor de besturingssystemen Windows, Mac OSX en Linux. Gebruiksvriendelijke DCR wallet applicaties voor deze besturingssystemen, een zeer goed team van ontwikkelaars en een unieke implementatie van Proof-of-Stake en Proof-of-Work mining moeten de Decred cryptocurrency populair maken.

Op deze pagina geeft Cryptostart uitleg over de Decred cryptocurrency. De kopen? Zo werkt het! zal vooral betrekking hebben op het doel van de Decred blockchain technologie en de cryptovaluta DCR kopen of verkopen. Wilt u zich eerst verdiepen in wat blockchain en cryptocurrency nu eigenlijk zijn? Lees dan onze introductie in cryptocurrency.

[inv-table] shortcode - missing channel

Wat is Decred?

Decred is een blockchain technologie met een cryptocurrency genaamd DCR, welke sinds 8 februari 2016 bestaat. De cryptocurrency focust zich sterk op het in balans houden van stem- en bestuursrechten, zodat een decentraal systeem om waarde uit te wisselen zoals Decred ook echt decentraal is en blijft. Door gebruik te maken van een hybride Proof-of-Work / Proof-of-Stake consensus algoritme, is DCR mining ofwel het verifiëren en bevestigen van transacties op de DCR blockchain niet alleen mogelijk indien je over dure hardware beschikt met enorme rekenkracht.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin maken gebruik van een Proof-of-Work (PoW) protocol om overeenstemming (consensus) te bereiken: om een transactie of een groep transacties te verifiëren, moet een computer (miner) een zeer ingewikkelde cryptografische formule oplossen. Deze vorm van mining vereist dat computers hun processor- of grafische rekenkracht gebruiken om constant een poging te doen om de formule op te lossen. De computer die als eerste de juiste oplossing heeft gevonden, heeft in feite alle transacties uit een “blok” kunnen verifiëren en word door het PoW protocol beloond voor de bijdrage in de vorm van cryptocurrency.

Decred cryptocurrencyIn principe kan iedere computer gebruikt worden om cryptocurrency te minen, echter in het geval van Proof-of-Work mining is een aanzienlijke hoeveelheid (computationele) rekenkracht benodigd om kans te maken om een ingewikkelde cryptografische formule op te lossen. PoW consensus biedt op deze manier enerzijds een hoge mate van veiligheid, maar heeft anderzijds ook als gevolg dat er veel geld benodigd is om de dure apparatuur te kopen om mee te kunnen minen. De eigenaren van deze dure mining hardware hebben dus in theorie dus in de hand of een specifieke transactie wordt bevestigd of niet, maar dit betekent dat de blockchain niet helemaal onafhankelijk c.q. decentraal wordt bestuurd.

In plaats van alleen gebruik te maken van Proof-of-Work, combineert de Decred blockchain PoW met PoS (Proof-of-Stake) mining. Proof-of-Stake heeft geen betrekking op de rekenkracht van een computer, maar op het saldo in een DCR wallet. Iedereen die een Decred wallet heeft kan op deze manier zijn of haar DCR saldo vergrendelen in de wallet om kans te maken om het eerstvolgende blok toe te voegen aan de blockchain en hiervoor een vergoeding te krijgen van het netwerk. Op deze manier kunnen transacties worden bevestigd door zowel bedrijven welke in dure mining hardware kunnen investeren, als door de mensen die daadwerkelijk DCR gebruiken om betalingen mee te verrichten en dus saldo in hun Decred wallet hebben.

De Proof-of-Stake en Proof-of-Work algoritmes worden niet alleen gebruikt om cryptocurrency te minen, maar ook om te stemmen over fundamentele beslissingen omtrent de Decred blockchain. Bijvoorbeeld over upgrades aan het protocol of over het aanpassen van de blokgrootte. Op de Decred blockchain wegen de stemmen van PoS miners echter zwaarder dan die van van PoW miners, zodat belangrijke beslissingen over aanpassingen aan het netwerk kunnen worden gemaakt door de daadwerkelijke gebruikers en niet door de bedrijven welke alleen in hun eigen (commerciële) belang stemmen.

Website van Decred: https://www.decred.org/

Decred koers: de actuele DCR waarde ( )

Investeren in Decred of andere cryptocurrencies brengt doorgaans een hoog risico met zich mee, maar tegelijkertijd ook een hoog rendement. De digitale valuta DCR bestaat sinds februari 2016, maar is sindsdien al vele malen in waarde vermenigvuldigd. Op het eerste moment van uitgave was de Decred koers minder dan €1,-, maar in iets meer dan een jaar tijd was de DCR cryptocurrency al 25 keer meer waard.

Een van de problemen die Bitcoin onder andere ervaren heeft tijdens de groei en ontwikkeling van de technologie, was het betalen van de ontwikkelaars. De ontwikkelaars van Bitcoin hebben doorgaans hun tijd en kennis vrijwillig geïnvesteerd uit interesse uit interesse in de technologie, maar een vergoeding voor het werk zat er niet altijd in. Decred heeft dit opgelost door te zorgen dat 10% van alle netwerkkosten wordt gereserveerd voor het (door)betalen van developers. Op deze manier wil Decred borgen dat ook op de lange termijn de technologie door blijft worden ontwikkeld.

De marktkapitalisatie van DCR is met minder groot dan die van de meest populaire cryptocurrencies, maar dit kan tevens een voordeel bieden. Immers, om de waarde van een cryptocurrency te laten verdubbelen moet doorgaans de volledige market cap evenredig stijgen. Dit is dan ook de reden waarom investeren in een cryptocurrency met een lagere marktkapitalisatie een hoger rendement (en risico) op kan leveren.

Hardware wallet fabrikant Ledger heeft bevestigd dat hun wallets Ledger Nano S en Ledger Blue allebei ondersteuning zullen krijgen voor DCR. Dit is een duidelijk signaal dat Decred een populaire en interessante cryptovaluta is. Bovendien is het prettig dat er een Decred hardware wallet komt, zodat DCR veilig bewaren geen probleem meer is.

Beste Decred wallet

Binnenkort gaan de hardware wallets van Ledger als eerste hardware wallet Decred ondersteunen. Tot die tijd zijn er verschillende opties qua software en online wallets om DCR in te bewaren en beheren:

Decrediton DCR wallet voor Windows, Mac en Linux.
Decrediton Decred wallet
Decrediton Decred wallet voor MacOS

De beste Decred wallet om uw DCR in op te slaan is op dit moment Decrediton, de DCR wallet welke is ontwikkeld door de ontwikkelaars van Decred. De Decrediton wallet kunt u downloaden en installeren op de besturingssystemen Windows, MacOS en Linux. De interface van de wallet ziet er gebruiksvriendelijk uit. Met de wallet is Proof-of-Stake mining mogelijk waardoor u DCR kunt verdienen met uw Decred saldo.

Het duurt even voordat de Decrediton wallet volledig is geïnstalleerd. De wallet moet namelijk synchroniseren met de Decred blockchain, wat een tijdje kan duren. Tijdens de installatie van de wallet zult u 33 unieke woorden moeten noteren en op een veilige plek bewaren. Dit is de recovery seed: aan de hand van deze unieke code kunt u altijd uw wallet herstellen mocht uw computer ooit crashen.

Decrediton is gratis te gebruiken, u kunt de wallet downloaden via de onderstaande knop.

Exodus multi-cryptocurrency wallet

Exodus is een wallet welke u kunt gebruiken om diverse cryptocurrencies in op te slaan. U kunt Exodus als Decred wallet gebruiken, maar bijvoorbeeld ook als OmiseGo-, QTUM-, Dash- of Litecoin wallet.

Ondersteunde cryptocurrencies door Exodus

Exodus is gratis te downloaden voor Windows, Mac en Linux. De applicatie dient lokaal geïnstalleerd te worden op uw computer. Klik op de onderstaande knop om naar de website van Exodus te gaan waar u de meest recente wallet versie kunt downloaden.

Decred kopen met cryptocurrency

Als u niet onbekend bent met investeren in cryptocurrency en dus niet met euro’s Decred kopen wilt, kunt u ook DCR kopen of verkopen met cryptocurrency. Dit is handig als u bijvoorbeeld al Bitcoin, Litecoin of een andere cryptovaluta bezit. Via de onderstaande widget kunt u veilig DCR kopen of verkopen tegen de actuele Decred koers:

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.