HomeCryptovalutaDogecoin (DOGE) Koers

Wat is Dogecoin - Is het een virtuele valuta of is het meer dan dat?

Hoewel de Dogecoin voor verschillende enorme projecten is gebruikt, en een marktkapitalisatie heeft die veel groter is dan die van andere munten, is Dogecoin begonnen als een grap. Jackson Palmer, een van de oprichters van DOGE , gaf bij de oprichting al wat zijn doel was. Hij wilde aantonen dat mensen in alle cryptomunten investeerden zonder research te doen. Dus ook een munt zonder ambities of roadmap, en waarbij een hondje gebruikt zou worden als meme van de munt. De ironie: Dogecoin werd binnen korte tijd een van de grootste munten op het internet. Maar is dat een reden om direct te investeren? 

De ontwikkeling van de Dogecoin ligt al meer dan twee jaar stil en er wordt veel geschreven over het feit dat Dogecoin daarom geen toekomst heeft. Wij zijn iets meer terughoudend, wanneer het gaat om toekomstvoorspellingen over de Dogecoin. Met een goede reden. De munt is namelijk ongehoord populair onder de mensen die willen beginnen met het kopen van cryptovaluta. Het is een leuke munt met een aantrekkelijke waarde en wereldwijd zijn er mensen die hier leuke bedragen aan verdiend hebben. Wil je direct in Dogecoin investeren? Kijk dan eens bij Litebit waar je direct Dogecoin kunt kopen met euro’s. Al vanaf €25!

(DOGE)

Dogecoin

Prijs

24-uurs koers

7 Days Change

Marktkapitalisatie

Wat is Dogecoin (DOGE)?

Er wordt veel geschreven over DOGE en de woorden van Palmer worden vaak aangehaald om aan te geven dat de munt geen bestaansrecht heeft. Er wordt gewezen op de volatiele markt en uiteraard op het feit dat de ontwikkeling stilligt. Hoewel dit allemaal klopt, is het geen reden om de Dogecoin naar het graf te dragen. DOGE is namelijk niet opgezet als een compleet platform waar ontwikkelaars en bedrijven samen kunnen komen. Het is niet gemaakt om de wereld te verbeteren. En het is al zeker niet bedoeld om slimme contracten op de blockchain op te zetten. Het idee achter de DOGE was deels een grap. Het andere deel is interessanter. Het team achter de Dogecoin zag de waarde van de Bitcoin torenhoog worden, en zag dat er problemen kwamen bij het mijnen (Bitcoin is nauwelijks echt decentraal te noemen in vergelijking met DOGE). Daarom werd een munt opgezet met een lage koerswaarde en zonder het principe van schaarste.

Wat is het principe van schaarste bij cryptovaluta?

Het principe van schaarste heeft te maken met het aantal munten dat in omloop gebracht wordt. Bitcoin heeft een cap van 21 miljoen munten en is daarmee schaars. Heeft een munt een cap van 100 miljoen, dan is er minder schaarste. DOGE heeft echter helemaal geen cap. Het aantal munten dat in omloop gebracht kan worden, is oneindig. Dit zorgt voor een constante inflatie op de waarde. Aangezien de munt nooit schaars zal worden, is een spectaculaire koersstijging moeilijker haalbaar voor deze munt.

Waarom bestaat Dogecoin nog?

Eind december schreven talloze mensen over de donkere toekomst van DOGE. De zeepbel zou spatten. Het is te makkelijk om achteraf deze opmerkingen te weerleggen, maar het is belangrijk om zélf op zoek te gaan naar actuele informatie. Dogecoin wordt al sinds maanden gebruikt als betaalmiddel in Azië en er zijn steeds meer mensen die Dogecoin in hun bezit hebben. Dit betekent dat het ineens instorten van de munt onwaarschijnlijk (maar niet onmogelijk) wordt. Het feit dat de ontwikkelingen van de munt al twee jaar stilligt, is overigens niet bezwaarlijk. De munt werkt namelijk en doet precies wat het moet doen. Nogmaals, DOGE is geen platform voor applicaties, toepassingen of ICO’s. Het is niets meer dan een decentrale munt. Website van Verge: https://dogecoin.com/

Dogecoin koers: de actuele DOGE waarde

De koersschommelingen van Dogecoin wijken niet veel af van de gemiddelde munt. Het is een stijgende lijn geweest over het geheel gezien en wanneer de eenmalige piek in januari 2018 buiten beschouwing gelaten wordt, dan is het een koers die minder volatiel geweest is dan die van andere munten zoals de Litecoin. Over de toekomst van Dogecoin is al te veel geschreven, maar ook wij laten ons licht hierover schijnen:

 • Dogecoin heeft een grote marktkapitalisatie en veel mensen die DOGE bezitten;
 • Maar er zijn geen bedrijven die hier actief mee aan de slag kunnen;
 • Dogecoin is daar ook niet voor bedoeld, het is een betaalmiddel;
 • Er zijn echter verschillende munten die dit ook doen, maar die wél verder ontwikkeld worden.

Investeren in DOGE is dus zeker mogelijk, maar het is verstandig om dit als onderdeel van een portefeuille te doen. Door de investeringen te verdelen over een aantal munten is het mogelijk om toch Dogecoin aan te schaffen, maar het risico beperkt te houden.

Beste wallet

Dogecoin is al een bijzonder lange tijd op de markt en dat heeft ervoor gezorgd dat er veel ondersteunde wallets zijn. De meest voor de hand liggende wallet is de Ledger Nano S. Aangezien veel mensen snelle trades willen maken met DOGE om zo op koersontwikkelingen in te springen, is de wallet van dogechain.info ook een populaire optie. Wanneer je kiest voor een hardware wallet, weet je echter zeker dat alle cryptomunten veilig opgeslagen kunnen worden. Ook ondersteunt Ledger de meest uiteenlopende munten en weet je zeker dat het team constant werkt om nieuwe munten aan de Ledger toe te voegen.

Dogecoin mijnen?

Je kunt Dogecoin mijnen. Je kunt DOGE ook gratis claimen op websites vol reclames. Dit worden DOGE faucets genoemd. Maar met de bijzonder lage prijs van de Dogecoin, is het de vraag of het wel zo verstandig is om de computers heel de dag te laten mijnen. Of het risico te lopen op een virus via een onveilige website. Je kunt met 25 euro al investeren in DOGE via Litebit en dan weet je zeker dat alles op de goede manier gebeurt.

Aanbevolen plaatsen om Dogecoin te handelen

eToro
Belangrijkste kenmerken
Minimale storting
$50
United States
Nu registeren Bekijk meer
Belangrijkste kenmerken
Beste munten
 • ETH
 • NEO
 • ADA
 • BTC
 • XLM
Betaalmethoden
Overschrijving, Overschrijving
eToro is een sociaal handelsplatform gevestigd in Cyprus. Het bedrijf heeft een revolutie teweeggebracht in de online handelssector door innovatieve manieren te introduceren voor handelaren om te profiteren van de financiële markten.
FOREX.com
Belangrijkste kenmerken
Minimale storting
$50
United States
Nu registeren Bekijk meer
Belangrijkste kenmerken
Beste munten
Betaalmethoden
Debetkaart, Bank Wire, ACH, Kredietkaart, PayPal
Opgericht in 1999, onderdeel van GAIN Capital Holdings. Licentie in sterk gereguleerde rechtsgebieden, FCA, IIROC, NFA, CFTC, CIMA, FSA. Betalingsmethoden ACH, bankpas, bankoverschrijving. $ 50 minimale storting.
CEX.IO
Belangrijkste kenmerken
Minimale storting
$20
United States
Nu registeren Bekijk meer
Belangrijkste kenmerken
Beste munten
 • BTC
 • ETH
 • USDT
 • DOGE
 • BCH
Betaalmethoden
Kredietkaart, Debetkaart, Overschrijving, Cryptocurrencies, Skrill

Kopen

Dogecoin kopen en verkopen is relatief gemakkelijk. Je kunt namelijk direct terecht bij Litebit. Hier zijn dagelijks veel mensen actief omdat je hier met euro’s direct cryptomunten wilt kopen. Wil je echter gebruik kunnen maken van het enorme handelsvolume en de marktkapitalisatie van de Dogecoin? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een grotere exchange waar je cryptomunten voor cryptomunten kunt verhandelen. Voordat je dit doet, is het belangrijk dat je een goede wallet hebt, en een verscheidenheid aan munten die je mee kunt nemen naar de exchange. We raden in dat geval Litebit aan, en AnyCoinDirect. Litebit heeft eigen wallets, maar aangezien je de munten hier niet wilt laten staan, is AnyCoinDirect ook een sterke keuze, hoewel hier geen wallets voor de gebruikers zijn. Ik heb een wallet en wil direct naar de AnyCoinDirect review

Alternatieve crypto valuta's

EOS
EOS logo EOS »
Bitcoin
Bitcoin logo Bitcoin »
Ethereum
Ethereum logo Ethereum »
Tether
Tether logo Tether »
XRP
XRP logo XRP »
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash logo Bitcoin Cash »