Wat is EOS - een virtuele valuta of gaat er meer achter schuil?

De beste blockchain projecten zijn activiteiten met een duidelijk omschreven doel. Hoewel het begrijpelijk voor Bitcoin was om eenvoudigweg als een crypto valuta te worden ontworpen, hebben zijn eigenaardigheden ertoe geleid dat andere onderzoekers met talloze andere toepassingen voor de blockchain zijn gekomen.

Om deze reden is EOS vandaag de dag één van de meest opwindende blockchain projecten die er is. Het team achter EOS probeert niet rijk te worden door een crypto valuta te creëren. Maar in plaats daarvan wensen ze een gedistribueerd, gedecentraliseerd besturingssysteem en platform dat gebruikt kan worden om apps uit te voeren, contracten af te sluiten of goederen en geldwaardes direct en goedkoop uit te wisselen. Met zulke grote ambities zijn er voldoende beweegredenen om te weten wat EOS bezighoudt.

EOSlogo

(EOS)

EOS

Prijs

€3.65

24-uurs koers

11.28

7 Days Change

11.84

Marktkapitalisatie

€3.47B

Waarom is EOS uitgevonden?

EOS is niet echt uniek, want de basis van wat het bereiken wil wordt zeer nauw gedeeld met Ethereum. Volgens de hedendaagse normen is Ethereum echter verouderd te noemen en kan het daardoor problematisch zijn om het als crypto aan de algemene massa te introduceren. Terwijl EOS zich richt op de verwerking van duizenden transacties per seconde, behaalt Ethereum gedurende dezelfde tijd niet eens dubbele cijfers.

EOS staat gebrandmerkt als een volgende generatie blockchain en positioneert zichzelf als een platform dat klaar staat voor massale acceptatie.

Hoe werkt EOS en welke technologie zit erachter?

EOS is ontworpen als een blockchain platform met een gedistribueerd besturingssysteem waarbij gebruikers snel en efficiënt dApps (gedecentraliseerde applicaties), smart contracts en financiële transacties kunnen maken, plus eraan kunnen deelnemen. Hoewel geen van deze functies op zichzelf baanbrekend zijn, is de combinatie hiervan een doorbraak te noemen. EOS wil leren van de fouten van eerdere smart contract gebaseerde blockchains zoals Ethereum, om zo het maximale uit deze technologie te halen.

Door te kiezen voor het Delegated Proof of Stake algoritme (DPoS), vermijdt EOS de verspreiding die meestal voorkomt op de Ethereum blockchain, waarbij de grootste tokenhouders preferentiële toegang hebben. Een ander opmerkelijk feit is dat EOS de betaalde toegang die Ethereum bevat, heeft weggenomen. Op EOS heeft een gebruiker toegang tot het platform in verhouding tot het percentage van tokens in het netwerk. De bandbreedte en opslagruimte worden dus toegewezen op basis van het tokeneigendom.

Een andere verbetering was om houders van EOS tokens in staat te stellen een deel van de blockchain aan andere gebruikers te verhuren zonder hun eigen tokens te verkopen. Op deze manier kunnen de houders eigenaar blijven en toch nog geld verdienen terwijl ze het aan andere gebruikers leasen.

Het ontwerp van EOS was bedoeld om zonder astronomische kosten de toegang tot blockchain services te bevorderen, om zo ontwikkelaars en andere zakelijke enthousiastelingen tegemoet te komen die het zich niet kunnen veroorloven helemaal opnieuw een blockchain op te zetten. Met EOS is een blockchain aanwezigheid mogelijk en binnen handbereik.

Is EOS echt geld?

EOS tokens hebben waarde en worden tegenwoordig gebruikt om goederen en diensten over de gehele wereld te kopen en verkopen. EOS is misschien geen fysiek geld, maar het kan worden gebruikt om commerciële transacties te initiëren en af ​​te ronden. Bovendien kan EOS worden ingewisseld voor andere crypto tokens en fiat valuta’s.

Gezien het toenemende aantal gebruiksscenario’s, zou het dom zijn om te stellen dat EOS geen echt geld is, simpelweg omdat je het niet in je broekzak kan stoppen. Als een houdbare waardeopslag, zelfs aan schommelingen onderhevig, wordt EOS verhandeld op 2,59 dollar en verhandelt zich op het moment van schrijven met 0,00035944 BTC (Bitcoin). EOS is in vergelijking met Ether 0,01817184 ETH waard.

Vergoedingen en kosten van EOS

Terwijl bijna elk ander blockchain project transactiekosten in rekening brengt, is EOS vanaf de start ontworpen om er geen te hebben. Dit maakt het verzenden en ontvangen van EOS tokens verstoken van blockchain kosten.

In feite, voor de specificiteit, zijn er dan ook geen vergoedingen of uitgaven verbonden aan EOS. De EOS die jij bezit, is precies de hoeveelheid die jij kan investeren, bewaren, uitgeven of verkopen.

Dat betekent echter niet dat er geen kosten aan de investering zelf verbonden zijn. Zoals bij alle crypto tokens moet je, als jij jouw EOS in een crypto-uitwisseling aanschaft, servicekosten betalen. In het verleden was er grote bezorgdheid over de waarde van EOS als een investering vanwege het inflatoire karakter van het token. Maar tot nu toe is die bezorgdheid echter ongegrond gebleken, omdat EOS net als andere crypto’s zijn pieken en dalen kent.

Kan EOS anoniem worden gebruikt?

De interne werking van EOS is niet anders dan andere blockchains als het gaat om anonimiteit. Dit betekent dat, zolang jij jouw wallet en token gebruik beperkt houdt tot transacties waarbij je tegenpartij jouw identiteit niet kent, alles wat je op de blockchain doet anoniem is.

Maar op het moment dat jij met iemand communiceert die jouw identiteit kent, is je anonimiteit verloren. Dit betekent dat jij, voor absolute anonimiteit, het gebruik van services zoals crypto-uitwisselingen moet vermijden, aangezien deze de neiging hebben om jouw identiteit te verifiëren.

EOS bezit echter één kleine functie waardoor het meer privé is dan andere blockchains. Hoewel alle transacties op het openbare grootboek worden gezet, laat EOS andere personen niet gemakkelijk zien hoeveel crypto een wallet bevat. En ondanks dat het misschien mogelijk is om dit uit te vinden, zal het behoorlijk wat moeite kosten om dit te doen, waardoor sommige gebruikers zich hier veiliger kunnen voelen dan op vergelijkbare platforms. Op Bitcoin of Ethereum blockchains zijn wallet adressen en transactiedetails namelijk openlijk in het publieke domein.

Hoe veilig is EOS?

Aangezien de EOS blockchain nog relatief nieuw is, is er niet veel gebeurd om de veiligheidsclassificaties te verlagen. Als er iets aan de hand was, zoals in 2018 na de lancering van het mainnet, werd de blockchain soms even vanwege merkbare problemen onderbroken. Dit bracht marktdeskundigen ertoe om te beweren dat EOS enigszins gecentraliseerd was, omdat het consensuscomité van de kiezers de mogelijkheid had om het te pauzeren.

Dit betekent echter wel dat het eenvoudig is om, met behulp van deze semi-gecentraliseerde status, frauduleuze handelingen op de EOS blockchain in de kiem te smoren. Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat EOS minder veilig is dan andere blockchains.

EOS mining

De enige crypto valuta’s die gedolven kunnen worden, zijn diegenen die voor hun blokauthenticatie afhankelijk zijn van Proof-of-Work (PoW) implementaties. EOS, als nieuwkomer in de blockchain omgeving, maakt geen gebruik van Proof-of-Work, maar kiest ervoor om blokken op basis van de Proof-of-Stake (PoS) methode toe te wijzen.

De manier waarop PoS werkt is eenvoudig: in plaats van verwerkingskracht te verspillen bij het proberen een onnodig, zinloos wiskundeprobleem op te lossen, moet iedere persoon die mee wilt helpen bij het authenticeren eerst een aantal EOS bezitten. Wanneer deze persoon besluit dat ze willen participeren, moeten ze een deel van hun tokens gebruiken en het in de wacht zetten als ‘uitgezette’ of ‘staked’ EOS.

Het systeem begint vervolgens blokken en authenticatiewerk aan iedereen uit te delen, met als detail dat mensen die hierbij meer EOS inzetten meer blokken verkrijgen en zo dus meer crypto verdienen. Als blijkt dat een knooppunt, dat met authenticatie werkt, gecompromitteerd is als gevolg van regelmatig falende consensus, dan wordt dit uitgezette EOS knooppunt verwijderd, waarbij de gebruiker het alsook effectief verliest.

Het slechte nieuws voor miners is, met betrekking tot zijn Proof-of-Stake methode, dat je niet vanuit het niets EOS kunt produceren. Alhoewel je slechts heel kleine hoeveelheden EOS hoeft in te zetten, moet je er wel eerst wat van hebben om er überhaupt mee aan te kunnen vangen. Het goede nieuws is echter, dat het uitzetten een veel milieubewustere methode is om blokken in een blockchain te delegeren en consensus te bereiken.

EOS wallets

EOS wallets verschillen op geen enkele manier van andere crypto wallets: net als bij andere tokens kunnen gebruikers hun eigen wallets als warme of koude opslag (online/offline) bewaren. Wallets beschikken over een openbaar adres waar gebruikers EOS mee verzenden en ontvangen, plus een privésleutel die toegang biedt tot de fondsen in de wallet.

Er zijn geen grote verschillen in de manier waarop EOS wallets en bijvoorbeeld Bitcoin wallets werken, en in tegenstelling tot sommige andere crypto valuta’s zijn EOS wallets gratis en bestaat er geen limiet op hoeveel wallets een persoon kan bezitten.

Is EOS de investering waard?

EOS is nog steeds een opkomende blockchain waarvan de basisdoelen indrukwekkend en opwindend zijn. Ethereum, de blockchain die het duidelijk geïnspireerd heeft, is immers één van de meest succesvolle blockchains die er bestaat. Het hebben van een volgende generatie Ethereum betekent dat we een stap dichterbij een massale adoptie staan.

Aan de andere kant is EOS nog geen bewezen blockchain, aangezien het nog steeds minder dan 24 maanden bestaat. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat EOS binnenkort aan de kant zal worden gezet. Van alle opkomende blockchains van dit moment biedt EOS één van de beste vooruitzichten. De verwachting is dat het Ethereum zou kunnen vervangen of een bedreiging zou kunnen vormen voor zijn niche leiderschap. En wanneer dat zou gebeuren, dan kunnen we allemaal verwachten dat de waarde van de EOS tokens enorm zal toenemen.

Nieuws

Bitcoin prijsvoorspelling voor 2020

De Bitcoin prijsvoorspellingen voor 2020 gaan over wat de marktprognose is van hoe de topcrypto gaat presteren nu het aan more info…

De drie beste plaatsen om in 2020 cryptomunten te kopen

2019 was een jaar vol volatiliteit als het gaat om cryptogeld, maar ondanks de bearish seizoenen welke Bitcoin en andere more info…

De zes beste crypto valuta’s om in 2020 te kopen

Ben je geïnteresseerd in cryptogeld, maar weet je zo niet welke coins je het beste in 2020 zou kunnen kopen? more info…

Bitcoin prijsverwachting 2020

Terwijl we het jaar (plus decennium) afsluiten, is het belangrijk om naar Bitcoin’s prestaties van het verleden te kijken en more info…

In Japan zijn nu 21 crypto-uitwisselingen goedgekeurd

De Japanse Financial Services Agency (FSA) heeft het goedkeuringsproces van deze uitwisselingen afgerond. Wat betekent dat er in Japan nu more info…

Vrijdag’s crypto crash: Veroorzaakte nieuws uit China deze duizelingwekkende daling?

Bitcoin en andere grote crypto valuta’s leden op vrijdag 22 november grote verliezen. Deze crypto crash veroorzaakte flink wat angst more info…

Alternatieve crypto valuta's

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.