U bekijkt deze Cryptostart pagina momenteel in de mobiele weergave.

Scroll helemaal naar beneden als u EOS tokens wilt kopen.

EOS kopen? Zo werkt het!

EOS blockchain OS logoEOS is het eerste blockchain operating system (OS) en dient als basislaag voor blockchain applicaties, welke dankzij EOS sneller en veel gemakkelijker kunnen worden ontwikkeld. Doordat EOS alle standaard elementen biedt voor een blockchain toepassing, kan iedereen die een blockchain toepassing wil ontwikkelen zich focussen op de logica / werking van de applicatie zonder “het wiel” opnieuw uit te hoeven vinden.

Zeggen de termen “blockchain” en “cryptocurrency” u nog niet zo veel, maar wilt u er wel meer over te weten komen? Lees dan onze introductie in cryptocurrency.

Bron:

Wat is EOS.io en de EOS cryptocurrency?

EOS is een consensus blockchain OS dat onder andere elementaire zaken zoals databases, account rechten, taakbeheer / planning, authenticatie en internet-applicatie communicatie voorziet. Hierdoor kunnen blockchain applicaties en smart contracts veel efficienter worden ontwikkeld en kunnen problemen omtrent de schaalbaarheid van een blockchain worden geëlimineerd. De EOS.IO blockchain architectuur zou dermate schaalbaar moeten zijn, dat miljoenen transacties per seconde kunnen worden uitgevoerd zonder dat daarvoor transactievergoedingen moeten worden betaald door gebruikers.

EOS is ontwikkeld door het bedrijf Block.one, waarin Dan Larrimer een belangrijke rol heeft. Dan Larrimer is onder andere de ontwikkelaaar van de succesvolle blockchain technologieen BitShares, BitShares 2.0 (Graphene) en Steem. Op de Consensus conferentie in New York (22 – 24 mei 2017), presenteerde Dan zijn nieuwste uitvinding: EOS. De presentatie is terug te zien op de onderstaande video, welke 40 minuten duurt maar zeker de moeite waard is:

Website van EOS: https://eos.io/

EOS waarde en koersverloop ( )

De EOS.io technologie is nog conceptueel te noemen en moet zich dus nog in de praktijk bewijzen. De Initial Coin Offering (ICO) voor de EOS token, welke een ERC-20 compatible token is op de Ethereum blockchain, is sinds 26 juni 2017 erg succesvol met een opbrengst van meer dan 200 miljoen euro.

De totale hoeveelheid EOS tokens die in omloop zal komen is 1 miljard (1.000.000.000). 20% daarvan is in de eerste 5 dagen van de 341 dagen durende ICO uitgegeven: 200 miljoen EOS dus. Vanaf 1 juli 2017 worden in 350 opeenvolgende periodes van 23 uur telkens 2 miljoen EOS tokens gedistribueerd, totdat er totaal 700 miljoen tokens zijn uitgegeven (70%). De laatste 10% EOS wordt verdeeld onder de ontwikkelaars van EOS.io: Blockchain.one.

EOS kopen en beste EOS wallet

Momenteel is de EOS.io software nog in ontwikkeling en is er specifiek voor de EOS token nog geen wallet beschikbaar. Het is mogelijk om via de Initial Coin Offering te investeren in EOS door een storting in Ethereum te doen. De betaling wordt dan vastgelegd in een smart contract, waardoor na afloop van een ICO periode de EOS tokens geclaimd kunnen worden.

De EOS cryptocurrency staat los van de EOS.io software en is een zogenaamde ERC-20 compatible token welke is uitgegeven via de Ethereum blockchain. Daardoor kunt u het beste bijvoorbeeld MyEtherWallet of Metatask als EOS wallet gebruiken.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.