Hoe werkt EOS kopen – Complete gids voor 2019

EOS kopen is op dit moment bijzonder populair. De tokens waren al langere tijd te koop, maar dit waren ERC20-tokens op de blockchain van Ethereum. Op 1 juni 2019 EOS is begonnen met het uitrollen van de eigen blockchain met eigen EOS-tokens. Aangezien het omzetten van de munten een technische rompslomp leek voor velen, hebben veel investeerders gewacht met investeren tot dit moment. Uit ons onderzoek is gebleken dat eToro de makkelijkste en snelste manier is om direct te investeren in EOS.

Aanbevolen plaatsen om EOS te handelen

EOS kopen in 5 gemakkelijke stappen

 • 1: Maak een account aan bij eToro
 • 2: Kies de stortingsmogelijkheid die het best bij u past
 • 3: Stort minstens $ 200 of de tegenwaarde in euro
 • 4: Kies voor investeren in EOS
 • 5: Wacht tot de prijs stijgt en bepaal uw strategie

Waarom moet ik nu EOS kopen?

EOS is lang bezig geweest met het opzetten van het mainnet. Er is veel tijd en aandacht besteed aan de behoeften van de gebruikers door het ervaren team achter EOS. Deze blockchaintoepassing wordt op dit moment al de betere variant van Ethereum genoemd, maar de roadmap en whitepaper staan nog altijd vol met ideeën en plannen die uitgerold moeten worden. Het grote voordeel is de sterke community achter EOS. De mensen die het project steunen, geloven namelijk ook écht in de mogelijkheden en laten de munt niet snel vallen.

De meeste investeerders hebben gewacht met het kopen van EOS. De munten waren eerst alleen beschikbaar als ERC20-tokens tijdens de ICO. Maar op 1 juni 2018 is EOS begonnen aan het uitrollen van de eigen blockchain en is het mogelijk om de échte EOS-tokens te kopen. Dit zorgt voor een snelle stijging van de vraag en dat leidt tot een hogere prijs. Gezien de veelbelovende opzet van EOS is de voorspelling van de analisten dat de prijs van EOS eind 2019 veel hoger staat dan nu. Wilt u gebruikmaken van de mogelijkheid om winst te maken, dan moet u er op tijd bij zijn.

Wat is de beste website voor EOS kopen?

Wanneer u wilt investeren in EOS, dan is het belangrijk dat u een broker of exchange kiest die bij u past en die betrouwbaar is. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar een aantal punten:

 • De licenties die een aanbieder heeft;
 • De stortingsmogelijkheden en mogelijkheden om uit te laten betalen;
 • De verschillende assets waarmee gehandeld kan worden;
 • De minimale storting die vereist is om een account te openen.

Op al deze punten scoort eToro het best. Er zijn meer dan duizend assets die gebruikt kunnen worden, er is een FCA-licentie bovenop de CySEC-licentie en met een minimale storting van $ 200 ligt de drempel laag én kunt u aan risicomanagement doen. EOS kopen is ‘slechts’ een van de vele mogelijkheden die dit platform biedt aan de beginnende en ervaren handelaren. Dat is geen mening, het is de ervaring van miljoenen tevreden gebruikers.

Hoe werkt EOS kopen via eToro?

EOS kopen bij eToro kan in drie gemakkelijke stappen. Bent u nieuw op het platform en wilt u weten hoe u direct aan de slag kunt met het handelen bij eToro, dan raden we vooral aan om naar de derde stap te kijken.

Stap 1: een account aanmaken

Uiteraard moet u eerst een account aanmaken voordat u kunt beginnen met het investeren in EOS of kunt handelen op een van de andere markten bij eToro. U gaat naar de eToro-website en komt direct dit formulier tegen:

U voert uw gegevens in, accepteert de voorwaarden en het privacy-beleid en u kunt direct uw account bevestigen in de mail.

Stap 2: geld storten

Ook dit is een voor de hand liggende en gemakkelijke stap. U moet geld storten om te kunnen handelen met echt geld. U hebt de volgende opties die direct in beeld komen na het bevestigen van een account:

We wijzen er graag op dat u ook gebruik kunt maken van een demoaccount wanneer u een storting gedaan hebt. U kunt er ook voor kiezen om geen geld te storten en alleen het demoaccount te gebruiken. U kunt dan niet investeren in EOS met echt geld.

Stap 3: EOS kopen

Wanneer u naar het overzicht met alle markten wilt, klikt u links in het menu op ‘Handelsmarkten’. U kunt hier direct kiezen voor de markt die u wilt zien. We gaan voor EOS kopen, dus gaan we naar Cryptovaluta:


U kunt ook boven in de tabbladen kiezen voor EOS. Hebt u hierop geklikt, dan komt u in een scherm met uitsluitend cryptovaluta waar u ook EOS ziet staan. Investeren in EOS kan direct vanuit dit venster:

We raden u echter aan om op de grafiek zelf te klikken. Er komt dan een nieuw tabblad bij waarop u het exacte koersverloop kunt zien. U kunt de grafiek zelf aanpassen naar uw wens. Er zijn verschillende tools en mogelijkheden. We kiezen ervoor om er een lijngrafiek van te maken met een interval van 5 minuten:


In dit venster kunnen we nu het koersverloop zien tot op het moment van nu. We besluiten om vanuit de grafiek te kopen met de knop bovenin beeld. We kiezen voor een investering van $ 250 en komen bij dit scherm uit waarin we alleen de order nog hoeven te bevestigen:

Gezien we geen hefbomen of andere instrumenten gebruiken, is de $ 250 direct de wet. Het is het maximale risico en de volledige blootstelling; we weten dus zeker dat we niet tegen verrassingen aanlopen bij EOS kopen.

Registreer bij eToro

EOS kopen via de exchanges

U kunt uiteraard ook gebruikmaken van de exchanges om EOS te kopen. Er zijn verschillende mogelijkheden die elk hun voor- en nadelen hebben. Zo kunt u direct EOS kopen bij CryptoGo, een snel platform waar uw order snel verwerkt wordt. De klantenservice heeft een bijzonder goede naam en er komen veel nieuwe cryptovaluta bij op constante basis. Maar deze broker heeft geen licentie en dat maakt investeren een beetje eng voor de ervaren beleggers.

Een exchange mét licentie is Changelly. Changelly heeft echter geen EOS in het aanbod staan, maar daar hebben we al een oplossing voor. We kiezen voor een investering van € 50 in Litecoin:

Deze Litecoin nemen we mee naar Binance. Op Binance is namelijk een veel groter handelsvolume en EOS kopen werd hier al op een bijzonder vroeg moment ondersteund. We zoeken in de lijst naar EOS en komen dit tegen:

We verkopen onze Litecoin voor Bitcoin en met de Bitcoin kopen we EOS. Hebt u al Ethereum of Bitcoin, dan kunt u direct naar Binance om de transactie naar EOS open te zetten.

Eigenschappen eToro CryptoGo Binance
Aantal assets 1000+ Aantal cryptomunten Alle cryptomunten
Gebruiksgemak Hoog Hoog Gemiddeld
Licenties Ja Nee Ja
Snelheid Hoog Hoog Gemiddeld
Commissie Laag Hoog NVT
Aantal gebruikers Hoog Laag/Gemiddeld Hoog

Voor beginnende en ervaren investeerders komt eToro bij de vergelijking als beste uit de bus. Vooral vanwege het aantal assets en de tools die beschikbaar zijn, is direct aan account aanmaken bij eToro om EOS te kopen een verstandige keuze.

EOS kopen: de stortingsmogelijkheden

Voordat u ergens kunt investeren in EOS, moet u geld storten. Het is verstandig om hier van tevoren alvast naar te kijken zodat u niet verrast wordt. Bij eToro komt u onder andere de volgende populaire stortingsmethoden tegen.

PayPal gebruiken bij eToro

PayPal is een sterke keuze voor de mensen die willen investeren in EOS bij eToro. eToro gebruikt namelijk alleen dollars op het platform. Stort u in euro, dan betaalt u een afgifte. Maar via PayPal kunt u uw euro’s al omzetten naar dollar zodat u lijnrecht kunt storten zonder extra kosten te maken.

Creditcards

Net als stortingen met PayPal zijn stortingen met creditcards direct. U kunt binnen een minuut investeren in EOS. Stort u in euro, houdt u er dan rekening mee dat er kosten gerekend worden voor het omwisselen van de valuta. Stort daarom nooit het exacte aantal euro om op $ 200 uit te komen, maar stort bijvoorbeeld 5 tot 10% meer zodat u zeker weet dat u direct kunt handelen.

EOS kopen vanuit Nederland of België

Wanneer u gaat handelen op de financiële markt, dan zijn er bepaalde regels waar u zich aan moet houden. Nu is het zo dat er weinig extra regels zijn voor Nederlanders en Belgen. Zeker wanneer het gaat om investeren in EOS en andere cryptovaluta komt u weinig problemen tegen omdat het allemaal legaal is en gereguleerd wordt. Wilt u precies weten wat de regels zijn, kijkt u dan eens naar:

 • Cryptovaluta zoals EOS kopen in Nederland
 • Cryptovaluta zoals EOS kopen in België

EOS opslaan in een wallet: hoe werkt dat?

Voor 1 juni 2018 waren alle EOS-tokens ERC20-tokens en was het opslaan gemakkelijk. Nu het mainnet uitgerold is, is het geen ERC20-token meer. U hebt dus ondersteuning voor EOS nodig in uw wallet om de nieuwe vorm van de munten op te kunnen slaan. Hardware wallets zijn de beste keuze.  Handelt u via eToro, dan hoeft u zich geen zorgen te maken om een wallet. De broker bewaart de investering veilig voor u.

Andere manieren om aan EOS te komen

EOS kopen is de makkelijkste en snelste manier. Maar de volgende manieren kunt u ook gebruiken om aan EOS te komen.

EOS mijnen

EOS kan niet gemijnd worden. Het gebruikt een DPoS-algoritme. Net als bij andere munten die niet gemijnd kunnen worden, kunt u gewoon een andere munt mijnen (zoals Dogecoin of Monero) en uw opbrengst op Binance omwisselen voor EOS.

Gratis EOS krijgen

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van websites die hun gebruikers belonen voor het invullen van enquetes, het klikken op reclames, aanmaken van accounts en oplossen van captcha’s. We moeten hier wel bij vermelden dat het kleine bedragen zijn en dat het maanden kan duren voordat u een leuk bedrag bijeen gespaard hebt. Direct EOS kopen via eToro is vele malen makkelijker en maakt het mogelijk om gebruik te maken van de mogelijke prijsstijgingen in de nabije toekomst. De gratis manier van EOS krijgen is hier niet geschikt voor.

FAQ’s

Hier vindt u de meest gestelde vragen rond het investeren in EOS en de cryptomunt zelf.

Wanneer ik nu EOS koop, hoe zet ik de munten dan om naar echte EOS-tokens?

Wanneer u nu EOS koopt, hoeft u de munten niet om te zetten. Hebt u voor 1 juni 2018 EOS gekocht, dan moet u de munten wel omzetten naar EOS-tokens.

Is EOS echt beter dan Ethereum?

EOS kopen is interessant omdat dit het betere Ethereum genoemd wordt. Of EOS beter wordt dan Ethereum is de vraag. Kunnen de ontwikkelaars alles rondkrijgen wat op de roadmap staat, dan is de toekomst rooskleurig.

Waarom raadt iedereen me aan om te wachten met EOS?

Mensen die u aanraden om te wachten met investeren in EOS, zijn mensen die nog niet gezien hebben dat het mainnet van EOS actief is.

Is het veilig om te investeren in EOS?

De keuze voor een broker of exchange maakt investeren in EOS veilig of onveilig. Kiest u voor een broker met FCA-licentie zoals eToro, dan is uw kapitaal beschermd.

Kan ik al mijn investeringskapitaal gebruiken voor EOS?

U kunt zonder verificatie direct $ 2000 investeren in EOS bij eToro. Het is desalniettemin verstandig om risicospreiding te gebruiken.

Wat is het risico bij EOS kopen?

Het risico is dat u maximaal uw ingelegde kapitaal verliest wanneer de waarde van EOS 0 zou worden. Dit risico is een eigenschap van investeren op de financiële markten.

Wat gaat de prijs van EOS doen in 2019?

Analisten voorspellen een sterke stijging van de prijs

Aanbevolen plaatsen om EOS te handelen

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.