HomeCryptovalutaEOS (EOS)EOS Koers

Wat is de koers van EOS?

EOS logo
EOS (EOS)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Eos is een belangrijke cryptovaluta die heeft beloofd iets unieks toe te voegen aan de cryptowereld. De ontwikkelaars van EOS beweren dat het een cryptovaluta hebben ontwikkeld waar geen transactiekosten aan verbonden zitten, maar die wel in staat is om miljoenen transacties per seconde uit te voeren.

Deze belangrijke innovatie binnen de cryptowereld is gebaseerd op een white paper dat in 2017 gepubliceerd werd. De open-source software van het project werd in juni van het jaar daarop uitgebracht. Eén miljard tokens werden vervolgens uitgegeven en meer dan 1 miljard dollar werd opgehaald met deze ICO.

EOS heeft een gedurfde marktstrategie toegepast en dit heeft de token onder de aandacht gebracht in de cryptowereld.

Waar kun je EOS kopen?

EOS is binnen afzienbare tijd heel succesvol geworden en hierdoor hebben veel digitale makelaarsplatforms en uitwisselingen de token beschikbaar gesteld. Dit betekent dat gebruikers een grote verscheidenheid aan keuzemogelijkheden heeft om EOS te kopen, maar dit brengt daarentegen ook problemen met zich mee. Hoewel het hebben veel keuze een goede zaak is, is het belangrijk dat bij de aankoop van de token een gerenommeerde en betrouwbare makelaar wordt uitgekozen. Goede klantenservice, veiligheid en beveiliging zijn altijd bijzonder belangrijk binnen de cryptowereld en het platform waarop de token gekocht wordt moet voldoen aan al deze eisen. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat jouw tokens goed beveiligd zijn.

Een korte geschiedenis over de koers van EOS

EOS is vrij recentelijk op de markt gekomen, maar de cryptovaluta heeft nu al een rijke en intrigerende prijs- en handelshistorie.

Belangrijk nieuws over EOS

Het lijdt geen twijfel dat één gebeurtenis veel impact heeft gehad op EOS in de afgelopen maanden. De corona pandemie heeft het hele financiële systeem ingrijpend beïnvloed en veel investeringsmechanismes zijn als gevolg daarvan sterk in waarde gedaald. De mondiale traditionele financiële markten hebben de afgelopen tijd harde klappen te verduren gekregen. Om deze reden is het bijzonder om te zien dat cryptovaluta's niet negatief zijn beïnvloed door de coronacrisis.

EOS is één van de vele cryptovaluta's die geprofiteerd hebben van de huidige omstandigheden. De waarde van de token is met ongeveer twee derde gestegen tijdens de coronacrisis. De reden hiervoor is dat beleggers op zoek zijn gegaan naar alternatieve beleggingsmogelijkheden, omdat aandelen, obligaties en andere grondstoffen allemaal in waarde zijn gedaald.

Het is een bewogen periode voor EOS, omdat naast de corona omstandigheden de COO van de prijs aggregator website CoinGecko, Bobby Ong, heeft opgemerkt dat de gecentraliseerde Chinese controle over de EOS blockchain is versoepeld. Deze strikte controle was altijd een groot probleem voor EOS, maar het lijkt erop dat het EOS project steeds democratischer wordt.

Block.one, de software-uitgever achter EOS, heeft onlangs ook stemcriteria gepubliceerd die ervoor moeten zorgen dat degenen die blokken produceren hun locaties bekend moeten maken. Dit stond centraal in de toenemende inclusiviteit en diversiteit van EOS en zal door de autoriteiten en partners van EOS worden toegejuicht. Dit is een gunstig teken voor de toekomst van de cryptovaluta en het nieuws zal worden goed worden onthaald door de gehele gemeenschap.

Een cryptogeld investeringsfonds is een rechtszaak in de Verenigde Staten begonnen tegen Block.one. Dit is een groot probleem voor EOS, omdat in de aanklacht wordt beweerd dat EOS zijn primaire belofte van decentralisatie niet is nagekomen. Dit is terechte kritiek op het EOS project, maar het moet nog worden bezien of het juridische gevolgen zal hebben.

Kortom, ondanks de waardestijging van de token en de pogingen om te diversifiëren blijft het een lastige en uitdagende periode voor EOS.

EOS tijdlijn

 • Februari 2017
  Op basis van een whitepaper wordt het EosIO platform ontwikkeld door een private organisatie genaamd Block.one.
 • Juni 2017
  Block.one geeft EOS tokens uit. Hiermee haalt het 4 miljard dollar op (dit is een ICO record).
 • September 2017
  Dawn 1.0, het originele testnet, wordt uitgebracht. De EOS koers bedraagt 1,30 dollar
 • December 2017
  Dawn 2.0, de tweede testnet versie, wordt uitgebracht. De EOS koers bedraagt 3,24 dollar
 • 6 december 2017
  Everipedia, een for-profit op wiki gebaseerde encyclopedie, kondigt plannen aan om de EOS blockchain technologie te gebruiken en te gaan werken aan een airdrop van een cryptovaluta genaamd IQ om het genereren van informatie aan te moedigen. Het is de bedoeling dat IQ tokens inwisselbaar zijn voor Bitcoin. De EOS prijs bedraagt 4,55 dollar
 • 25 januari 2018
  Dawn 3.0, de derde testnet versie, wordt uitgebracht. De EOS koers bedraagt 14,31 dollar
 • 8 februari 2018
  Block.one en Mike Novogratz, de CEO van de investeringsmaatschappij Galaxy Investment LP, leiden een groep ondernemingen die 30 miljoen dollar in Everipedia investeren. De EOS prijs bedraagt 8,51 dollar
 • 29 april 2018
  De prijs van een EOS token bereikt zijn piekprijs. De EOS koers bedraagt 22,89 dollar
 • 7 mei 2018
  Dawn 4.0, de vierde testnet versie, wordt uitgebracht. De EOS koers bedraagt 17,98 dollar
 • 1 juni 2018
  EOS wordt voor het eerst als open-source software uitgebracht. De EOS koers bedraagt 12,31 dollar
 • September 2019
  Block.one wordt aangeklaagd door de U.S. Securities and Exchange Commission voor het niet registreren van de opgehaalde 4 miljard dollar bij de ICO. Block.one schikt voor 24 miljoen dollar. Bij de schikking was er geen sprake van een schadeloosstelling, een registratie van de tokens of diskwalificaties. De EOS prijs bedraagt 3,28 dollar
 • 29 april 2020
  De koers van EOS stijgt met 65% in waarde tijdens de COVID-19 crisis. De EOS koers bedraagt 2,73 dollar
 • Juni 2020
  EOS werkt momenteel met versie 1.8.1. De EOS koers bedraagt 2,81 dollar

Vergelijk EOS met fiat valuta's, grondstoffen en crypto

Hoewel EOS ontwikkeld is als digitaal betalingssysteem heeft de stijging in het handelsvolume ervoor gezorgd dat het aantrekkelijk is geworden voor beleggers. Dit is gebruikelijk binnen de cryptowereld en het heeft ertoe geleid dat EOS vergeleken wordt met andere cryptovaluta's, fiat valuta's en zelfs grondstoffen zoals goud, zilver en olie.

In de volgende sectie zullen we daarom EOS vergelijken met andere relevante investeringsmechanismes.

EOS in vergelijking met de Amerikaanse dollar

De Amerikaanse dollar staat bekend als de wereldreservevaluta en hierdoor wordt het beschermd tegen bepaalde marktomstandigheden waar andere valuta's niet tegen bestand zijn. De dollar is over het algemeen waardevast en, hoewel veel andere valuta's sterk in waarde zijn gedaald, heeft de dollar deze stabiliteit weten vast te houden tijdens de coronacrisis.

EOS is echter tijdens de pandemische omstandigheden met 65% in prijs gestegen. Hiermee heeft de Amerikaanse dollar en alle andere fiat valuta's overtroffen.

EOS in vergelijking met goud

De meest logische vergelijking om te trekken is de vergelijking van EOS met het kostbare edelmetaal. Goud wordt altijd beschouwd als een veilige investering. Deze status hebben cryptovaluta's, zoals EOS, ook. Het is daarom interessant om te kijken hoe deze twee activa in vergelijking met elkaar hebben gepresteerd.

Ten eerste heeft goud de afgelopen maanden goed gepresteerd en is de koers met ongeveer 20% gestegen. Dit is natuurlijk veel minder dan de waardestijging van EOS die, zoals eerder gezegd, met 65% in waarde is gestegen.

Goud heeft zich goed staande gehouden tijdens de coronacrisis, maar het kan niet tippen aan EOS.

EOS in vergelijking met ruwe olie

Ruwe olie heeft een desastreuse tijd achter de rug. Rusland en Saoedi-Arabië hebben lopen bakkeleien over ruwe olie en hierdoor is de prijs van olie extreem gedaald. Het heeft zelfs tijdelijk een negatieve waarde gehad.

Hoewel de prijs van het zwarte goud zich sindsdien enigszins heeft hersteld, zijn de handelsomstandigheden voor ruwe olie nog steeds verschrikkelijk. EOS en olie zijn de afgelopen maanden in volkomen tegengestelde richting gegaan. Er is voorlopig ook weinig goed nieuws voor de olieprijzen, omdat de coronacrisis nog voor lange tijd grote impact zal hebben op het (internationale) verkeer en daarmee de vraag naar olie.

EOS in vergelijking met Bitcoin

Bitcoin is al bijna tien jaar de marktleider op de cryptomarkt en veel andere tokens benutten de populariteit van deze cryptovaluta. Dit kan vergeleken worden met de manier waarop zilver profiteert van de prestaties van goud.

Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Bitcoin beter heeft gepresteerd dan EOS. Deze waardevolle marktleidende altcoin is met bijna 100% in waarde gestegen. Dit is meer dan de 65% waarmee EOS is gestegen en het zal interessant zijn om te zien hoe de twee tokens zich de komende maanden met elkaar gaan verhouden binnen de verwachte bull-markt.

EOS toekomstige koersvoorspellingen

Naarmate EOS steeds populairder en prominenter wordt, neemt ook de hoeveelheid speculatie rond het token toe. Veel investeerders en marktwaarnemers vragen zich af hoe de prijs van EOS zich zal ontwikkelen. Het is daarom zowel interessant als potentieel winstgevend om de toekomstige prestaties van EOS te onderzoeken en te beoordelen welke factoren van invloed zullen zijn op de prijsontwikkeling van de munt.

EOS koersvoorspellingen voor 2020

Het lijdt geen twijfel dat de coronacrisis een dominante impact heeft gehad op de financiële markten in 2020. De crisis heeft voor slechte marktomstandigheden gezorgd en dit leidde ertoe dat veel investeringen sterk in waarde zijn gedaald. De prijzen van aandelen zijn aanzienlijk gedaald en het is enigszins wonderbaarlijk dat er nog geen dramatische beurscrash is geweest.

Deze slechte marktomstandigheden zijn echter gunstig geweest voor cryptovaluta's. EOS is bijvoorbeeld in de afgelopen maanden met 65% in waarde gestegen. Het lijkt erop dat de altcoin de rest van 2020 nog meer in waarde zal gaan stijgen, maar het is ook mogelijk dat traditionele activa een comeback zullen maken in de resterende maanden van dit jaar.

We moeten ook het belang van technische problemen niet onderschatten, aangezien EOS middenin een lopende rechtszaak zit en omdat het veel kritiek te verduren krijgt over of het wel genoeg gedecentraliseerd is. Het is echter buitengewoon moeilijk voor te stellen dat iets een grotere invloed heeft op de koersontwikkeling van EOS in 2020 dan de coronacrisis. Dit lijkt een gunstig vooruitzicht te zijn voor EOS.

EOS koersvoorspellingen voor 2021

De huidige coronacrisis zal ook in 2021 nog een grote impact hebben op de financiële markten. We kunnen redelijkerwijs verwachten dat de impact volgens jaar enigszins is afgenomen, maar het zou naïef zijn om te denken dat de pandemie volgend jaar volledig is overgewaaid. Vooral de impact van de lockdowns zal nog goed voelbaar zijn.

Dit zou betekenen dat 2021 ook een gunstig financieel klimaat zal hebben voor EOS en andere cryptovaluta's, omdat beleggers op zoek blijven naar alternatieve beleggingsmogelijkheden. Het is ook belangrijk om te vermelden dat EOS tegen die tijd zijn beheers kwesties opgelost moet hebben en de mate van decentralisatie moet hebben verhoogd, om zo tegemoet te komen aan de wensen van de gemeenschap en de markt.

EOS na 2021

Na 2021 wordt het decentralisingsvraagstuk nog belangrijker, omdat de concurrentie op de cryptomarkt steeds groter wordt. Maar de inspanningen van Block.one zullen ook van vitaal belang zijn. Het bedrijf heeft onlangs criteria uiteengezet om het productieproces van blokken transparanter te maken. Dit moet goed worden ingebed en overtuigend worden gecommuniceerd naar de gemeenschap om ervoor te zorgen dat EOS geloofwaardig blijft.

De publieke acceptatie van de token is tot nu toe vrij goed verlopen, maar er is ook veel kritiek geweest op de cryptovaluta. Het is van essentieel belang dat het imago van het EOS project wordt verbeterd, aangezien de prijsontwikkeling snel de verkeerde kant op gaat als de gemeenschap het idee heeft dat andere tokens effectiever en ethischer zijn.

Het lijdt geen twijfel dat EOS binnen afzienbare tijd veel bereikt heeft. Het kan een belangrijke rol gaan spelen in technologiegestuurde markten. Om dit te bereiken moet het project zich effectief ontwikkelen.

EOS koersverwachting

EOS is veelbelovend en heeft in zijn relatief korte leven al veel bereikt op de cryptomarkt. Zowel de levensvatbaarheid als de zichtbaarheid van het project moeten echter de aankomende jaren flink verbeterd worden om ervoor te zorgen dat de gemeenschap trouw blijft aan EOS.

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Bitcoin logo
Bitcoin
BTC
...
...
Chainlink logo
Chainlink
LINK
...
...
Ethereum logo
Ethereum
ETH
...
...
Ripple logo
Ripple
XRP
...
...
Bitcoin Cash logo
Bitcoin Cash
BCH
...
...
Litecoin logo
Litecoin
LTC
...
...

Veel gestelde vragen

 1. De blockchain is het belangrijkste aspect van een cryptovaluta, omdat het gebruikt wordt om alle openbare transacties te registreren. Zonder de blockchain is het onmogelijk voor cryptovaluta's om effectief en eerlijk beheerd te worden. Bovendien zorgt het ervoor dat platforms transparant zijn en dat particuliere sleutels ingezien kunnen worden.

 2. EOS is een digitaal betalingssysteem die binnen elke normale definitie van geld valt. EOS kan gebruikt worden als een ruilmiddel. Zowel on- als offline winkels accepteren de tokens inmiddels al. Het doel van EOS is om de token te ontwikkelen tot een offline digitaal betalingssysteem. Het kan zeker beschouwd worden als een legitieme valuta en een bepaalde vorm van geld.

 3. Dit is afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van een individu. Maar er zijn verschillende voordelen van EOS ten opzichte van traditionele financiële systemen en valuta's. Ten eerste is EOS sneller en goedkoper te versturen dan andere vormen van digitale betalingen. Hiermee is het aantrekkelijk voor zowel handelaren als retailers. Deze eigenschap maakt het ook ideaal voor internationale betalingen. Dit is belangrijk, omdat hier binnen cryptowereld steeds meer op gefocust wordt. EOS is een waardevolle investering en degenen die de munt bezitten kunnen aanzienlijke winsten behalen. EOS kan ook gebruikt worden door mensen die niet gemakkelijk toegang krijgen tot het traditionele bankensysteem. De cryptovaluta heeft hiermee een democratisch potentieel.

 4. Smart contracts is een gecodeerd juridisch contract. Hiermee worden er specifieke voorwaarden tussen twee partijen vastgelegd. Kortgezegd zorgen smart contracts ervoor dat valuta's uitgewisseld kunnen worden op cryptogeld platforms. Smart contracts zijn echter zeker niet beperkt tot betalingen en kunnen in de toekomst op veel verschillende manieren gebruikt worden.

 5. Mining is één van de belangrijkste aspecten van EOS en andere cryptovaluta's. Hierbij kunnen gebruikers blokken voor op de blockchain creëren en de munt opslaan. EOS mining is gebaseerd op ingewikkelde algoritmische vergelijkingen die opgelost kunnen worden door krachtige computers. Als dit succesvol wordt uitgevoerd dan worden miners beloond met tokens. Deze tokens zijn de waardevolle items van het EOS-project. Hoewel het concept 'mining' binnen de cryptowereld weinig te maken heeft met de oorspronkelijke betekenis van mining (mijnen), bijvoorbeeld het winnen van goud en andere grondstoffen, wordt deze term toch gebruikt om een allegorische vergelijking te trekken met de traditionele betekenis van mining.

 6. Dit is een groot discussiepunt, ongeacht of EOS werkelijk gedecentraliseerd is of niet. De oprichters en het ontwikkelingsteam van EOS beweren dat de eigenaren van tokens 21 miners kunnen uitkiezen om transacties te verwerken. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de macht evenredig is verdeeld. Dit brengt de belangen van alle betrokken partijen bij elkaar en de makers van EOS beweren dat er een aanzienlijke inspanning is geleverd om de belangrijkste aspecten van het project te decentraliseren.

 7. Er is geen minimum aan het bedrag wat je kan versturen bij EOS.

 8. Er zijn momenteel ongeveer één miljard EOS tokens in omloop. Er zijn momenteel geen plannen om een maximale hoeveelheid vast te stellen.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.