Hoe kunt u Ethereum kopen – Complete gids voor 2018

Ethereum is een van de blockchaintoepassingen waar ontzettend veel over te doen is. Het is dé blockchaintechnologie die zich meer dan prima leent voor ontwikkelaars, andere blockchaintoepassingen en is een van de grootste munten op dit moment. Steeds meer mensen en bedrijven investeren in Ethereum waardoor dit een goed moment is om zelf in Ethereum te investeren. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en hebben hieruit een top drie samengesteld waar Ethereum kopen makkelijk én veilig is.

5 snelle stappen om Ethereum te kopen

  • Kies een betrouwbare broker (zie onze aanbevelingen hieronder);
  • Maak een account aan op het platform van uw keuze;
  • Verifieer uw account;
  • Plaats een order om Ethereum te kopen;
  • Bevestig & betaal om uw investering te zien groeien.

Waarom nu Ethereum kopen?

Ethereum wordt gezien als het kleinere broertje van de Bitcoinblockchain. Maar ook kleine broertjes worden groot. Er wordt constant gewerkt aan de ontwikkelingen op het gebied van de Ethereumblockchain en daardoor wordt het voor ontwikkelaars en bedrijven steeds aantrekkelijker om in te stappen. Het is belangrijk om te weten dat Ethereum zelf een platform is waar bedrijven en ontwikkelaars op aan de slag kunnen. Zij kunnen hun eigen slimme contracten en applicaties maken op de blockchain en maken daarbij gebruik van Ether.

Ethereum heeft het op verschillende punten gewonnen van Bitcoin. Allereerst is een transactie veel sneller afgerond en daarnaast is de veiligheid op het platform bijzonder hoog omdat het netwerk gebruikmaakt van de Ethereum Virtuele Machine die elke code versleuteld doorstuurt. Maar het grootste verschil is eigenlijk dat Bitcoin alleen opgezet is als munt. Het is niet zozeer een platform, maar moet een betaalmiddel worden. Omdat Ethereum veel meer is dan alleen een munt, is de kans reëel dat de waarde alleen maar verder stijgt. Hoe meer samenwerkingen er zijn, hoe meer bedrijven gebruikmaken van de blockchain en hoe meer ontwikkelaars applicaties maken, hoe groter de vraag naar Ether stijgt. En dat betekent dat de prijs van Ethereum ook stijgt in dat geval.

Hoewel elke koers van elke cryptomunt volatiel is, heeft Ethereum een sterke basis met een grote community, aanpasbaarheid en het vermogen om constant verder te ontwikkelen op de hoofdketen of een van de vele zijketens. De snelheid en de veiligheid maken dit een sterke optie. Voor de mensen die Ethereum willen kopen, is het vooral belangrijk dat er gekocht wordt voordat de prijs explosief stijgt wanneer de vraag naar deze munt ineens sterk toeneemt.

Wat is de beste website voor het kopen van Ethereum?

Uit onze ervaring komen drie websites als beste naar voren. De eerste is eToro, de tweede 24Option en de derde Binance. Deze drie websites hebben hun eigen voor- en nadelen:

eToro 24Option Binance
Minimale storting $ 200 € 200 NVT
Spreads Laag Gemiddeld Afhankelijk van de markt
Euro´s Wel storten, niet handelen in euro Ja Nee
Aantal handelsassets 1000+ Gemiddeld Cryptovaluta
Snelheid Hoog Gemiddeld Afhankelijk van de markt

Het voordeel aan deze drie websites is dat het alle drie betrouwbare websites zijn met een groot klantenbestand en licenties.

Ethereum kopen bij een van de drie aanbieders

Bij eToro Ethereum kopen of bij 24Option stort u eerst geld op uw account, zodat u posities kunt openen. Bij Binance werkt het net iets anders. Hier stort u cryptovaluta waar u vervolgens mee kunt handelen. Voor de beginners zijn eToro en 24Option daarom meer geschikt. Voor ervaren handelaren raden we exchanges als Binance sterk aan omdat daar meer verhandeld wordt.

Houd u er rekening mee dat eToro en 24Option beide gebruikmaken van CFD-trading. Dit betekent dat u investeert in cryptovaluta door in te zetten op de koersverandering. CFD staat voor Contract for Difference en dit betekent dat u geld kunt verdienen door een gestegen of gedaalde prijs van Ethereum. Bij eToro vindt u een groot aantal assets waar u geld op in kunt zetten waardoor u altijd kunt profiteren van de werking van de markt.

Ons expertadvies: investeren via eToro vanwege het aanbod en de mogelijkheden

Onze jarenlange ervaring op het gebied van beleggingen en investeren heeft ons geleerd dat geen enkele investeerder het houdt bij één soort investering. Wanneer u een grotere portefeuille hebt opgebouwd, wilt u actief risicomanagement gebruiken. Bij eToro zijn er duizenden assets die verhandeld kunnen worden. U kunt zo het risico opdelen over investeringen in aandelen, Forex en grondstoffen. Er zijn weinig brokers die zoveel mogelijkheden bieden voor het kopen van cryptovaluta en tegelijkertijd ook een breed aanbod hebben aan traditionele beleggingsmethoden. Daarnaast staat eToro bekend om de snelheid, goede klantenservice en de vele mogelijkheden wanneer het gaat om het aanpassen van het platform naar uw eigen wensen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij eToro voordat u een account aanmaakt? Kijk dan eens naar onze eToro review.

 

U kunt uiteraard ook kijken naar de reviews van de andere aanbieders:

  • 24Option
  • Plus500
  • Coinbull

Ethereum kopen: betalingsmogelijkheden

Wilt u Ethereum kopen via een exchange zoals Binance, dan hebt u cryptovaluta nodig voordat u een storting doet. Wanneer u kiest voor een broker of een fiatexchange, dan hebt u meerdere stortingsmogelijkheden waardoor u ook met euro’s of dollars aankopen kunt doen.

Creditcards

De meest voor de hand liggende variant blijft betalen met Visa, Maestro of Mastercard. U kunt direct geld storten en uw aankoop bevestigen. Zo weet u zeker dat u Ethereum kopen kunt voordat de prijs verandert.

PayPal

PayPal is een variant die steeds vaker aangeboden wordt. Met het oog op eToro is het ook nog eens een sterke keuze. U kunt namelijk op uw account euro’s alvast omzetten naar dollars zodat u precies weet hoeveel u stort bij de broker. Een account aanmaken bij PayPal kost drie minuten. U kunt het saldo aanvullen met creditcard of bankoverschrijving.

Ethereum kopen in Nederland: hoe werkt dat?

U hebt ongetwijfeld gehoord over mogelijke restricties die verbonden worden aan het kopen en verkopen van cryptovaluta zoals Ethereum. Nederland en België doen hier op dit moment nog niet aan mee. Dat betekent dat u in feite nergens rekening mee hoeft te houden met het oog op de wet. Het is echter wel aan te raden om een broker of exchange te kiezen met een licentie, zoals eToro of Plus500.

Ethereum opslaan in een wallet

Ethereum kopen is de eerste stap. Hierna is het van belang dat u een sterke wallet kiest om de cryptovaluta op te slaan. Een hardware wallet is een veilige en zekere keus. Kiest u voor een Trezor wallet of een Ledger Nano S, dan hebt u direct een hardware wallet waar u een groot aantal verschillende munten op kunt slaan. Misschien nu nog niet belangrijk, maar wanneer u ook wilt investeren in andere cryptovaluta, dan is dit bijzonder wenselijk.

Andere manieren om aan Ethereum te komen

Er zijn andere manieren om aan Ethereum te komen, Ethereum kopen is niet de enige optie. U kunt er ook voor kiezen om Ethereum te mijnen of te kiezen voor een faucet waar kleine hoeveelheden Ethereum weggegeven worden aan actieve gebruikers. Hoewel dit ongetwijfeld interessant kan zijn, is Ethereum kopen een veel snellere manier om direct een portefeuille op te bouwen met het digitale geld.

Conclusie

Ethereum overtreft op veel gebieden Bitcoin en bewijst zich steeds sterker een grote speler te zijn in de economische toekomst. Bedrijven en ontwikkelaars zijn al druk met de Ethereumblockchain en steeds meer mensen investeren in Ethereum vanwege de ongekende potentie. Via brokers als eToro, 24Optoin en Plus500 is het bijzonder makkelijk om Ethereum te kopen binnen enkele minuten.

FAQ

Hieronder vindt u een aantal van de meest gestelde vragen rond Ethereum.

Wanneer is Ethereum opgericht?

Ethereum is opgezet en ontwikkeld in 2013 door Vitalin Buterin.

Hoe veilig is Ethereum?

Ethereum is een van de meest veilige blockchaintoepassingen. Ethereum kopen is zo veilig als dat u het zelf maakt. Kiest u een broker of exchange met een licentie, dan weet u dat uw vermogen geen onnodig risico loopt.

Kan ik Ethereum gebruiken voor mijn risicomanagement?

Wanneer u investeringen op wilt delen, kunt u een gedeelte investeren in cryptovaluta. Ethereum is met zijn brede basis een goede optie.

Is Ethereum een altcoin of niet?

Bitcoin is de enige cryptomunt die geen altcoin is, omdat het de eerste munt was. Dat maakt Ethereum automatisch een altcoin.

Wat is Ether eigenlijk?

Ether is de betaaleenheid die gebruikt wordt voor betalingen op de Ethereumblockchain.

Wanneer kan ik Ethereum kopen?

De digitale geldmarkt is 24/7 geopend. U kunt dus ook ’s nachts Ethereum kopen, op zaterdagmorgen of tijdens het kijken naar Studio Sport op zondag.

Kan mijn onderneming gebruikmaken van deze Ethereumblockchain?

Wanneer u een programmeur hebt of kunt vinden die Solidity kent, kan uw bedrijf ook contracten en applicaties maken op deze blockchain.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.