Factom (FCT) Koers

Factom kopen? Zo werkt het!

Cryptocurrency en belastingaangifte

Wanneer je actief bent in de financiële wereld, het verzekeringswezen of op de blockchain zelf, zal de naam Factom je bekend in de oren klinken. Het is een naam die vaak gebruikt wordt, wanneer het gaat om veiligheid, zekerheid en betrouwbaarheid. Het is dé extra laag die ervoor zorgt dat grotere financiële instellingen actief kunnen worden op de blockchain, maar zorgt tegelijkertijd voor tal van extra mogelijkheden. Hoewel de naam vaak genoemd wordt, weten weinig mensen wat Factom nu echt is en wat de rol is van de munt (FCT) die hierbij hoort.

Factom zelf is namelijk geen echte blockchain. Je kunt Factom het best zien als een extra laag die over de Bitcoin blockchain heen gelegd is en waar belangrijke koppelingen gemaakt kunnen worden. Dankzij deze extra laag kunnen alle bedrijven die te maken hebben met rechten, geld en contracten met zekerheid op de blockchain actief worden. Maar Factom is meer dan dat. Grotere bedrijven kunnen Factom gebruiken om onveranderlijke waarheden te plaatsen op de blockchain, zodat hier niet mee geknoeid of gerommeld kan worden. En dat is praktisch wanneer certificaten, overeenkomsten en documenten betrouwbaar en volledig waarheid moeten blijven.

Daarmee is Factom niet alleen een koppeling tussen de blockchain en de bedrijven die hierop actief willen worden. Factom is ook te gebruiken binnen een onderneming, of als schakel tussen verschillende ondernemingen. Hierbij kunnen documenten nooit aangepast worden zonder dat het complete netwerk hier een melding van krijgt.

Wat is Factom (FCT)?

Factom kan gebruikt worden door élk bedrijf ter wereld, waar het gebruik van data goed georganiseerd moet worden, élk bedrijf dat betrouwbaar en

integer over moet komen, en élk bedrijf dat zich aan bepaalde regels van de wetgever of toezichthouder moet houden. Factom is op dit gebied de tijd overigens al ver vooruit. Het heeft al toepassingen om hypotheken op te zetten, kan medische dossiers opslaan op een integere manier en kan overheden helpen bij het verwerken, opslaan en beveiligen van data. Iets dat vandaag de dag steeds belangrijker geworden is, omdat er steeds vaker sprake is van corruptie, fraude, verlies van documentatie, contractbreuk en hackers. Factom is de sleutel die IoT nodig heeft om wereldwijd actief te kunnen worden.

De manier waarop Factom werkt, is lastig te beschrijven zonder hier een compleet boek te schrijven. Het is het best te beschrijven als een extra laag over de Bitcoin blockchain, waarop data opgeslagen kan worden die onveranderlijk is, tenzij het complete netwerk toestemming geeft voor de aanpassing. Het gebruik is goedkoop voor grote bedrijven. Zij kopen EC aan die gebruikt worden om de betalingen mee te doen. Een EC geeft toegang tot 1 kilobyte aan data en kost op dit moment minder dan een cent.

Maar EC is niet het token dat bij Factom hoort. Dat zijn namelijk de Factoids (FCT). Deze munten zijn opgericht met één grote achterliggende reden: Het moet zorgen voor schaarste binnen Factom. Dat klinkt misschien vreemd, maar wanneer er geen drempel is, kan iedereen de blockchain gebruiken om letterlijk alles hier te plaatsen. Dit zou een enorme hoeveelheid aan data opleveren die nergens voor gebruikt wordt. Om dit tegen te gaan, hebben de oprichters al in een vroeg stadium besloten om de FCT toe te voegen aan de Factom toepassingen. Op die manier hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat alleen bedrijven actief data gaan plaatsen die hier ook daadwerkelijk baat bij hebben.

Website van Factom: https://www.factom.com

[inv-table] invalid channel

Factoids en EC?

Factoids heb je nodig om de EC aan te kopen, waarmee je databereik krijgt. Deze EC kun je niet overmaken naar andere mensen en ze zijn niet opnieuw te gebruiken, wanneer ze eenmaal uitgegeven zijn. En daarin ligt een verschil met andere cryptomunten: factoids worden namelijk vernietigd wanneer ze eenmaal ingewisseld zijn voor EC. Dat heeft consequenties. Allereerst neemt het aantal FCT dus af, omdat zij gebruikt worden en vernietigd worden. In plaats van inflatie heeft FCT daarom juist een deflationaire achtergrond. Dit heeft ook gevolgen voor EC. De prijs van EC staat namelijk vast, en wanneer FCT meer geld waard wordt door deflatie, dan krijg je dus meer EC per FCT. Dat maakt FCT weer interessanter voor bedrijven die enorme hoeveelheden data op de blockchain willen plaatsen.

Wil je investeren, dan betekent dit dat het vasthouden van FCT op de langere termijn rendement oplevert door de deflatie van deze munt, mits de vraag naar FCT gelijk blijft of toeneemt.

Factom koers: de actuele FCT waarde ( )

Net als de koersen van de meeste cryptovaluta laat de FCT-waarde een enorme piek zien in januari 2018, waarna de koers weer gestabiliseerd is. Wanneer de piek uit de grafiek gehaald wordt, is het een munt die langzaam maar zeker in waarde stijgt. Verrassend is dit overigens niet. Het deflationaire beleid van de FCT maakt de munt interessant, maar het zijn vooral de investeringen en partners van Factom die de toekomst van FCT veilig hebben gesteld.

In 2016 werd er meer dan 4 miljoen dollar binnengehaald door het team, waaronder via Tim Draper, die het potentieel van Factom benadrukte. In november kreeg Factom een bedrag van 500.000 dollar via de Bill & Melinda Gates Foundation. Nog geen drie dagen later kondigde Smartrac aan samen te gaan werken met Factom, net als de Amerikaanse veiligheidsdienst. Dit heeft gezorgd voor een enorme boost op het gebied van naamsbekendheid, maar ook betrouwbaarheid waardoor veel andere bedrijven de stap ook hebben durven zetten.

Wil je investeren in FCT, dan is het goed om het nieuws in de gaten te houden. Wanneer een groot bedrijf actief wordt binnen Factom, heeft het namelijk direct FCT nodig om data te kunnen plaatsen, wat zorgt voor een stijging van de prijs van de munten.

Beste Factom wallet

Voor het opslaan van de FCT zijn er drie opties die veel gebruikt worden door de mensen die bijzonder actief zijn met Factom. De eerste is de Papermill. Dit is een papieren wallet, wat lang niet iedereen even aantrekkelijk vindt. Het idee hierachter is dat het veilig is, maar het is ook omslachtig te noemen. Exodus Eden wordt ook veel gebruikt, maar is nog in ontwikkeling. Daarom verdient de Factom Enterprise Wallet volgens de meeste mensen de voorkeur, ook omdat dit de wallet is die door de ontwikkelaars zelf opgezet is voor de munten.

Er is op dit moment nog geen hardware wallet voor FCT. Eind 2017 maakte Ledger bekend dat het zou testen met de toepassingen rond FCT, maar er is nog niet meer over bekend gemaakt.

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.