Gulden kopen? Zo werkt het!

Gulden (NLG) cryptocurrencyGulden is een digitale valuta op basis van blockchain technologie. De NLG cryptocurrency is een Nederlandse uitvinding welke op 8 april 2014 is ontstaan onder de naam Guldencoin. Voor de digitale Gulden is een desktop en mobiele wallet beschikbaar, welke beiden kunnen worden gebruikt om IBAN betalingen te verrichten.

Op deze pagina leggen we uit wat de digitale valuta Gulden is en hoe het werkt. Bovendien geven we de actuele Gulden koers weer en bieden we kopen? Zo werkt het! over de cryptocurrency NLG kopen of juist verkopen. Wilt u zich eerst inlezen over de mogelijkheden van decentrale betaalsystemen en de werking hiervan? Lees dan eerst onze introductie in cryptocurrency.

Aanbevolen plaatsen om Gulden te handelen

Wat is Gulden?

Het digitale betaalmiddel Gulden is bedoeld om iedereen de mogelijkheid te geven om de volledige controle te hebben over zijn of haar eigen geld door middel van blockchain technologie.

Er zijn al heel veel decentrale (betaal)systemen zoals Bitcoin en Dash, maar meestal is enige technische kennis of interesse wel nodig om hiermee om te kunnen gaan. Gulden doet dat anders: de NLG blockchain biedt een laagdrempelige methode om betalingen te versturen en ontvangen voor de gewone burger.

Door gebruik te maken van de digitale Gulden wallet voor op uw desktop of mobiel, kunt u geld in de vorm van Guldens overmaken naar andere mensen met een NLG wallet / adres. Betalingen in winkels kunnen met Guldens worden verricht door met (de camera van) uw mobiele telefoon een unieke QR code scannen welke een acceptant genereert voor de transactie. Dit werkt zowel voor acceptanten van Guldens als van Bitcoins. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de Gulden app de cryptocurrency om te zetten in euro’s en dit direct over te maken naar een IBAN rekening. Binnen 1 werkdag staat het geld dan op de rekening van de ontvanger.

Bekijk ook de onderstaande uitleg van de digitale Gulden (NLG):

Website van Gulden: https://gulden.com/nl/

Gulden koers: de actuele NLG waarde ( )

[/vc_column_text]

De open source digitale munt Gulden bestaat sinds 2014 en is in de tussentijd meerdere keren in het nieuws geweest: NOS, Business Insider, Dutch IT Channel, OneMoreThing, Das Kapital en Telegraaf schreven sinds de start regelmatig over het project. De Gulden koers is door deze nieuwsberichten regelmatig gezakt en gestegen, maar kijkend naar de afgelopen jaren heeft de waarde van NLG een stijgende lijn aangehouden.

In de tweede helft van 2017 implementeert Gulden een nieuw consensusalgoritme: PoW2. Hierdoor zal de veiligheid van het netwerk aanzienlijk verbeterd worden en zullen transacties sneller kunnen worden opgenomen in de blockchain: 1 of 2 bevestigde transacties zullen voldoende zijn om de integriteit te waarborgen, terwijl dit eerst 7 bevestigingen was.

Deze en een aantal andere verbeteringen tonen aan dat de Gulden community / ontwikkelaars nog actief bezig zijn om het project te verbeteren, waardoor Cryptostart verwacht dat de koers verder zal stijgen. Dit is in lijn met de verwachting van de uitvinder van Gulden, Rijk Plasman: hij gaf in mei 2016 aan te verwachten dat op termijn 1 Gulden (NLG) gelijk zal zijn aan 1 euro.

Beste Gulden wallet

U kunt uw Guldens veilig bewaren in een van de wallets welke door de ontwikkelaars van Gulden zijn ontworpen met de focus op gebruiksgemak. De NLG wallets zijn gratis te downloaden voor iPhone, Windows, Mac, Windows, Linux vanaf de website van de ontwikkelaar [klik hier]

Bekijk ook de onderstaande video voor een Nederlandse uitleg van de NLG cryptocurrency wallet en wat het belang is van het onthouden van uw herstelzin:

Aanbevolen plaatsen om Gulden te handelen

Guldens kopen

U kunt de digitale valuta Gulden kopen op verschillende manieren. Zo koopt u de cryptomunt bijvoorbeeld met iDeal vanaf de website van Litebit, maar kunt u ook investeren in Gulden door deze af te rekenen met een andere cryptovaluta zoals Bitcoin.

Als u reeds een andere cryptocurrency in bezit heeft is dit een makkelijke en voordelige optie. U wisselt NLG dan in via de onderstaande widget:

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.