U bekijkt deze Cryptostart pagina momenteel in de mobiele weergave.

Scroll helemaal naar beneden als u IOTA (MIOTA) wilt kopen.

IOTA kopen? Zo werkt het!

IOTA (IOT / MIOTA) cryptocurrencyIOTA is een nieuwe decentrale technologie welke het middelpunt zou kunnen zijn voor het Internet of Things (IOT). Door in plaats van blockchain gebruik te maken van een nieuw protocol genaamd Tangle, biedt IOTA een decentraal netwerk waarop kopen? Zo werkt het! en waarde kan worden uitgewisseld tussen systemen zonder transactiekosten.

De IOTA technologie is dankzij het Tangle protocol uniek en daardoor lastig te begrijpen. Als u zich wilt verdiepen in de mogelijkheden van IOTA, is het handig als u reeds kennis heeft van blockchain technologie. Is dat nog niet het geval? Dan raden we aan om onze introductie in cryptocurrency te lezen.

Wat is IOTA?

IOTA is een cryptocurrency welke gebouwd is op het Tangle protocol en kan worden gebruikt voor het IoT ecosysteem. De technologie is ontworpen om een veilig en decentraal financieel ecosysteem te maken voor het Internet of Things.

IOTA: valuta voor Internet of Things economieIoT, ofwel het Internet der Dingen, refereert aan een situatie die ontstaan wanneer allerlei soorten apparaten over een netwerkconnectie (internet) gaan beschikken zodat deze apparaten onderling data kunnen uitwisselen. Als voorbeeld kunt u hierbij denken aan een koelkast die automatisch melk bestelt wanneer de voorraad bijna op is, maar in praktijk zullen er nog heel veel toepassingen komen voor IoT.

IOTA is een technologie die kan helpen om te verifiëren dat kopen? Zo werkt het! welke wordt uitgewisseld tussen apparaten, altijd correct is en niet kan worden gemanipuleerd. Dit heeft dan vooral betrekking op het uitvoeren van financiële transacties. Immers, om terug te komen op het eerdere voorbeeld, wanneer een koelkast een pak melk bestelt is het wel belangrijk om zeker te stellen dat de betaling ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd en bij de juiste partij terecht komt. Naast data integriteit zijn ook kosten, schaalbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid belangrijke factoren voor het succes van een IoT netwerk. Aan al deze belangrijke criteria kan IOTA voldoen dankzij Tangle.

Het blockchain protocol heeft als eigenschap dat er geen centrale autoriteit is en dat opgenomen data onuitwisbaar is. Tegelijkertijd is de capaciteit van een blockchain doorgaans beperkt, doordat om de zoveel tijd een block gemined moet worden en er een beperkt aantal transacties in 1 block passen. Voor het verifiëren c.q. minen van een block, ontvangt de miner een vergoeding. Zonder deze vergoeding zouden de transacties niet bevestigd worden en dus ook niet aan de blockchain toegevoegd. In een blockchain is een miners vergoeding dus essentieel waardoor nano- en microbetalingen niet altijd rendabel zijn. In de Tangle, de grootste innovatie achter IOTA, is dit echter niet het geval.

Illustratie van de IOTA Tangle
Illustratie van de IOTA Tangle

De Tangle kent geen mining, geen blocks geen moeilijkheidsgraad en geen transactiekosten. De Tangle is het IOTA pseudoniem voor een Directed Acyclic Graph: een cryptografisch decentraal netwerk dat oneindig schaalbaar is en een andere vorm van encryptie (hash-based signatures) gebruikt waardoor het resistent is voor aanvallen van quantumcomputers. Het bevestigen van een IOTA transactie vereist dankzij de Tangle niet veel rekenkracht, waardoor dit mogelijk is op alle moderne computers en smartphones. Alle apparaten waarmee een IOTA betaling wordt verricht zijn automatisch een node (onderdeel) van de IOTA Tangle. Voor iedere transactie die een node verstuurt, moet de node 2 andere transacties bevestigen. Op deze manier is er altijd 2x zoveel capaciteit beschikbaar als dat nodig is om alle transacties op dat moment te bevestigen, en wordt het netwerk sneller naarmate er meer transacties worden uitgevoerd.

Dit is de onofficiële introductie video van IOTA:

Website van de IOTA Foundation: https://iota.org

IOTA koers: wat is de waarde van MIOTA ( )

IOTA is een nieuwe technologie welke momenteel al wel te gebruiken is, maar in principe nog in de beginfase. Er staan nog veel nieuwe ontwikkelingen op de planning van de IOTA foundation welke de technologie uiteindelijk tot een groot succes moeten maken. Een ding is zeker: een betaalsysteem zonder transactiekosten is iets waar veel organisaties interesse in zullen hebben.

Het concept van IOTA is er goed doordacht, echter de uitrol op grote schaal alsmede de adoptie van de technologie moet nog plaats vinden. Wel is er al een gebruiksvriendelijke IOTA wallet, maar er zijn bijvoorbeeld nog weinig exchanges of andere plekken waar u kunt investeren in IOTA. De digitale munt IOT / MIOTA verkopen of kopen is dus nog niet heel makkelijk.

In 2017 bereikte de cryptovaluta een positie in de top 10 grootste cryptocurrencies, gebaseerd op marktkapitalisatie. Met een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljard euro heeft IOTA dan ook zeker een sterk aandeel in de cryptocurrency markt. Als het de ontwikkelaars lukt om de adoptie van de technologie te vergroten door de aanschaf en het gebruik makkelijker te maken, verwachten we dat de IOT / MIOTA cryptocurrency zeker nog goede resultaten zal behalen.

Beste IOTA wallet

IOTA Light WalletOmdat het nog om een relatief nieuwe technologie gaat en IOTA nog erg conceptueel is, zijn er weinig wallets beschikbaar om IOTA in op te slaan.

Er zijn een aantal modellen beschikbaar zoals een full node, light wallet en mobiele app. Deze kunt u vinden op de support website:

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.