Lisk kopen? Zo werkt het!

Lisk (LSK) cryptocurrencyHet doel van de Lisk Foundation, de organisatie achter de Lisk cryptocurrency (LSK), is om blockchain technologie meer toegankelijk te maken door een framework te bieden waardoor meer bedrijven de technologie adopteren.

Lisk is een decentraal netwerk welke de mogelijkheid biedt om op de programmeertaal JavaScript gebaseerde blockchain applicaties te ontwikkelen en distribueren. Programmeurs kunnen dankzij Lisk hun eigen blockchain applicatie ontwikkelen op een sidechain welke verbonden is aan het Lisk netwerk, inclusief een eigen cryptografische token. Doordat applicaties op een sidechain worden gepubliceerd en dus niet op de primaire Lisk blockchain, profiteren organisaties van ongelimiteerde flexibiliteit wat betreft de implementatie van- en aanpassingen aan hun decentrale toepassingen.

Tip voor beginners: als u nog onbekend bent met blockchain technologie, raden wij u aan om eerst onze introductie in cryptocurrency te lezen.

[inv-table] shortcode - missing channel

Wat is Lisk?

De onderstaande video legt uit wat de technologie inhoudt:

Website van Lisk: https://lisk.io/

Lisk koers / LSK waarde ( )

In de periode januari tot en met maart 2016 heeft de Lisk Foundation de digitale valuta LSK voorverkocht tijdens een Initial Coin Offering (ICO). De totale opbrengst van de ICO was 14.000 Bitcoin (BTC). In ruil voor deze 14.000 BTC gaf de Lisk Foundation 100 miljoen (100.000.000) LSK tokens uit. Op 24 mei 2016 is het Lisk netwerk vervolgens live gegaan.

Hoewel de blockchains natuurlijk niet direct overeenkomen, is het concept van Lisk te vergelijken met dat van Stratis: beide technologieën willen de adoptie van blockchain technologie vergroten door de ontwikkeling van decentrale applicaties mogelijk te maken in een traditionele programmeertaal. Lisk doet dat in JavaScript, terwijl Stratis dat in C# doet.

De Lisk blockchain genereert iedere 10 seconden een nieuw blok, waardoor transacties erg snel kunnen worden uitgevoerd: in de regel betekent dit dat een transactie binnen 10 seconden al zichtbaar is en na 2 minuten onuitwisbaar. De kosten voor het uitvoeren van een normale transactie is op het moment van schrijven 0.1 LSK.

Beste Lisk wallet

De Lisk Foundation heeft zelf een tweetal wallets ontwikkeld welke kunnen worden gebruikt om de LSK cryptocurrency te bewaren, versturen en ontvangen.

De volledige versie, ofwel de Lisk Core wallet, wordt doorgaans alleen door ontwikkelaars gebruikt welke applicaties op de LSK blockchain willen publiceren en/of willen bijdragen om de netwerkinfrastructuur te beveiligen. Dit is dan ook een vrij technische oplossing. Als u alleen van plan bent om te handelen in Lisk en dus niet meer nodig heeft dan de normale wallet functionaliteit, dan raadt Cryptostart aan gebruik te maken van een van de volgende wallets:

Officiele LSK wallet van de Lisk Foundation.

Lisk Nano LSK wallet
Schermafbeelding van de Lisk Nano LSK wallet voor Mac OSX.

De Lisk Nano wallet is een software wallet voor Windows, Mac OSX en Linux welke kan worden gebruikt om LSK betalingen te ontvangen en versturen.

De Nano wallet hoeft niet de volledige Lisk blockchain te downloaden of synchroniseren, omdat de wallet verbinding maakt met een officiele Lisk node welke wordt gehost door de Lisk Foundation.

LISK kopen

Er zijn verschillende manieren waarop u de LSK cryptovaluta kunt kopen. Een voordelige manier is om deze te bestellen via de onderstaande widget en te betalen met een andere cryptocurrency. Dit proces noemen wij ook wel cryptocurrencies wisselen.

Deze optie is handig wanneer u reeds andere digitale valuta’s in bezit heeft. Als dat het geval is, kunt u via de onderstaande module veilig Lisk kopen:

Indien u nog geen andere cryptovaluta’s bezit of wanneer u simpelweg graag Lisk wilt kopen met euro’s en dus betalen met iDeal, dan beveelt Cryptostart.nl aan om gebruik te maken van de volgende aanbieder:

Litebit: LSK kopen en Lisk verkopen.

Lisk kopen bij Litebit
Een impressie van Lisk (LSK) kopen bij Litebit

Op het Nederlandstalige handelsplatform van onze partner Litebit kunt u verschillende cryptocurrencies zoals Lisk (LSK), Bitcoin Cash (BCH) en Stratis (STRAT) kopen tegen de actuele koers van de desbetreffende valuta.

Niet alleen kunt u cryptocurrencies kopen en verkopen op dit platform: ook kunt u de valuta’s op het platform bewaren met de ingebouwde multi-cryptocurrency wallet. Om witwassen te voorkomen hanteert Litebit een verificatiesysteem met meerdere lagen: door uw identiteit te bevestigen aan de hand van eerst uw telefoonnummer, dan uw adres en vervolgens uw identiteitskaart of paspoort kunt u dagelijks respectievelijk voor maximaal 350, 500 of 35.000 euro aan cryptocurrencies kopen.

Om een gratis account bij Litebit te openen en te starten met investeren in Lisk, klik op de onderstaande knop.

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.