HomeCryptovalutaLitecoin (LTC)Litecoin Koers

Wat is de koers van Litecoin?

Litecoin is een open-source peer-to-peer crypto valuta welke in 2011 door ex-Google medewerker Charlie Lee gecreëerd werd. Litecoin (LTC) wordt vaak gezien als de zilveren variant behorende bij Bitcoin’s goud en dat kan waar zijn aangezien het de cryptode codebase van Bitcoin deelt. De missie van Charlie Lee was echter om niet alleen een ​​andere uitvoering van Bitcoin te maken. Hij probeerde het evenzo te verbeteren en dan vooral als het gaat om transactiesnelheid en kosten. Hoewel niet zo populair als Bitcoin, is Litecoin doorgegaan met het opnemen van verschillende upgrades en updates die het veel sneller en goedkoper hebben gemaakt voor transacties. Kortom, LTC is veel geschikter geworden voor dagelijkse betalingen.

(LTC)

Litecoin

Prijs

24-uurs koers

7 Days Change

Marktkapitalisatie

Een korte geschiedenis over de koers van Litecoin (LTC)

Belangrijk nieuws voor Litecoin

In april 2017 heeft het Japanse Financial Services Agency aangekondigd dat cryptoliefhebbers nu legaal in Japan crypto valuta kan gebruiken voor het betalen van goederen en diensten. Een paar maanden later erkenden de autoriteiten tevens officieel de crypto uitwisselingen. Het is een dubbele vooruitgang te noemen om zo het effect van het Chinese verbod op crypto uitwisselingen en handel tegen te gaan. De crypto nam erdoor een ​​hogere vlucht en Litecoin steeg vervolgens ook om in december 2017 zijn beste koers ooit te noteren. In oktober 2019 drong de Chinese president Xi Jinping er op aan om de acceptatie van blockchain technologie in China te versnellen. En de positieve stemming in de crypto omgeving groeide bovendien enorm toen Bitcoin binnen 24 uur van 7.200 naar meer dan 10.350 dollar sprong en Litecoin eveneens positief omhoog ging van 50,11 naar 61,91 dollar.

Litecoin tijdlijn

  • 7 november 2011 - Voormalig Google medewerker Charlie Lee maakt Litecoin 
  • November 2013 - Litecoin geeft versie 0.8.5.1 vrij en implementeert deze. De patch helpt bij het oplossen van alle problemen die de netwerkbeveiliging bedreigen. (De populariteit van Litecoin begint te stijgen en de prijzen stijgen dito van minder dan 2 tot meer dan 50 dollar op 28 november) 
  • Mei 2017 - De belangrijke Amerikaanse crypto uitwisseling en wallet aanbieder Coinbase ondersteunt nu Litecoin. Dankzij deze volledige ondersteuning kan een groeiend aantal gebruikers eenvoudig LTC kopen, verkopen en bewaren. Het platform maakt ook gebruik van Segregated Witness (SegWit), een protocolupgrade die tevens toegepast wordt op het netwerk van Bitcoin. (Een constante prijsstijging voert LTC van 15 naar 70 dollar in september) 
  • 22 september 2017 - Litecoin bevat nu het Lightning Network en voert de eerste atomic swap uit. De upgrade laat de eerste LN transactie van Zürich naar San Francisco zien (De Litecoin gaat hand in hand met andere crypto valuta’s om op 18 december 2017 het hoogste punt ooit te bereiken van 380,66 dollar) 
  • December 2017 - Litecoin maker Charlie Lee bericht dat hij al zijn LTC belangen verkocht heeft. Zijn beslissing roept in de gemeenschap een felle discussie op over zijn timing (LTC had zojuist een recordhoogte bereikt). Hij beweert later dat hij zich dankzij de verkoop van de munten kon concentreren op het ontwikkelen van de crypto valuta. (LTC daalt tot onder de 300 dollar en zal in 2018 nog meer zakken) 
  • 2018 - De Litecoin Foundation lanceert ‘PayWithLitecoin’ in een poging om acceptatie te stimuleren. Verschillende bedrijven en instellingen beginnen LTC als betaalmethode te accepteren. De crypto bear market voorkomt echter een betekenisvolle invloed op de prijzen. (De prijzen blijven dalen om op 29 juni een dieptepunt van 74 dollar te bereiken) 
  • Februari 2019 - De Securities and Exchanges Commission (SEC) van Thailand verbiedt Litecoin, tezamen met Ethereum Classic en Bitcoin Cash. De drie munten kunnen niet meer worden gebruikt in ICO’s of als handelsparen. (Litecoin zakt vervolgens naar 44,41 maar herstelt zich snel om in april een hoogtepunt van 90 dollar te bereiken) 
  • 5 augustus 2019 - Een Litecoin halvering (of halving) geschiedt, dit is een gebeurtenis die om de vier jaar plaatsvindt. Een block is nu 12,5 LTC waard. De netwerkhashrate daalt naar nieuwe dieptepunten. (LTC bereikt 105 op de dag van halving, maar een dalende trend trekt de prijzen naar beneden tot 64 dollar op 7 september)

Vergelijk Litecoin (LTC) met fiat valuta’s, grondstoffen en crypto

Litecoin behoudt zelfs na een dalende koers van 18 maanden een groeipotentieel, maar het is zonder meer de moeite waard om te zien hoe het zich verhoudt tot andere beleggingsactiva. Hier vergelijken we LTC met een grondstof, BTC en Bitcoin Cash.

Vergelijk Litecoin met goud

Goud is wereld’s nummer één van de waardebehoudende activa en heeft die plaats verdiend als waardevol edelmetaal. Terwijl de waarde van Bitcoin langzaam het goud van zijn troon begint te duwen, is Litecoin hier nog behoorlijk ver van verwijderd. Zowel goud als Litecoin zijn te minen en er zal in onze wereld slechts een beperkte voorraad beschikbaar zijn. Van Litecoin zullen er slechts 84 miljoen eenheden ooit gedolven worden. Net als bij het edelmetaal het geval is, biedt LTC idem dito een groot potentieel om een ultieme belegging te worden. Het is natuurlijk wel op te merken dat crypto valuta’s relatief nieuw zijn en dus vrij volatiel. Maar ze zijn gedecentraliseerd en dit geeft crypto valuta’s een voorsprong op de meeste metalen, aangezien die gecensureerd kunnen worden.

Vergelijk Litecoin met Bitcoin

Litecoin (LTC) en Bitcoin zijn twee van de allereerste crypto valuta’s, waarbij LTC twee jaar na de Bitcoin arriveerde. De twee munten hebben veel gemeen, waaronder hun codebasis welke Charlie Lee gebruikte om zijn cryptogeld te creëren. Terwijl BTC de meeste transacties kent en een hoger gebruikersbestand heeft, is de bloktijd van Litecoin met 2,5 minuut sneller dan de 10 minuten van BTC. Litecoin’s scrypt mining algoritme is ook minder energie intensief in vergelijking met de SHA-256 protocol die door Bitcoin gebruikt wordt. De transactiekosten zijn evenzeer een andere onderscheidende factor tussen Litecoin en Bitcoin, omdat de transacties van LTC slechts een fractie van het te verzenden geld kost. Qua prijsstelling vinden veel handelaren de koers van Litecoin een stuk minder volatiel dan die van Bitcoin. LTC heeft het potentieel om in een paar jaar tijd een nieuw record te bereiken, vergelijkbaar met dezelfde prognoses die voor BTC gelden.

Vergelijk Litecoin met Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is een fork van Bitcoin die plaatsvond in augustus 2017 (Litecoin stamt uit 2011) en beide crypto valuta’s behoren tot de meest populaire exemplaren in de crypto omgeving. Zowel Litecoin als Bitcoin Cash willen ‘s werelds topplatform worden voor contante peer-to-peer elektronische transacties. En dit kan in beide gevallen mogelijk zijn, gezien hun lage kosten (respectievelijk 0,025 en 0,002 dollar), snelle transactietijden en een groeiend gebruik ervan. Maar Litecoin kan BCH overtreffen vanwege zijn gemiddelde bloktijd en oplossingen voor schaalbaarheid. Terwijl Litecoin onder andere naar het Lightning Network kijkt, gelooft de Bitcoin Cash gemeenschap dat onchain-oplossingen (grotere blokken) een beter alternatief zijn. De blokgrootte van Litecoin is dus tweeëndertig keer kleiner in vergelijking met de 32​​MB van Bitcoin Cash. Qua investeringen betreft, zou de toekomstige acceptatie kunnen bepalen welke munt bovenaan zal staan. Op dit moment kunnen handelaren zowel BCH als LTC aantrekkelijk vinden vanwege hun potentieel voor een snelle winst als gevolg van plotselinge prijsschommelingen.

Litecoin koers conclusie

De koers van Litecoin is vanaf december 2019 ver onder de hoogste koers van december 2017, maar dat is voor niemand een probleem om het potentieel ervan in te zien. LTC kan zich binnenkort vestigen als een wereldwijde betalingsvaluta naarmate meer en meer bedrijven cryptobetalingen beginnen te accepteren. Er is nu ook veel meer duidelijkheid over de regelgeving, zodat meer gebruikers crypto valuta’s zoals Litecoin kunnen omarmen en gebruiken. Als gevolg hiervan is het helemaal niet ondoorgrondelijk voor Litecoin om opnieuw naar prijsniveaus te gaan stijgen die de piek van 2017 voorbij gaan.

Alternatieve crypto valuta's