Wat is Monero - een virtuele valuta of gaat er meer achter schuil?

Monero is een vooral op privacy gerichte crypto valuta, welke de nadruk legt op transacties die bestand zijn tegen censuur. Monero bouwt voort op de sjabloon van de toonaangevende Bitcoin, terwijl het ervoor zorgt dat zijn blockchain niet de transparantie kent van zijn enorm succesvolle rivaal. Het is dus onmogelijk om Monero transacties te associëren met een real-world entiteit, wat in de ogen van veel marktwaarnemers een positief kenmerk van de crypto valuta is. De Monero community heeft bewezen enorm levendig te zijn en trekt veel van ‘s werelds beste cryptogeld onderzoekers en ingenieurs aan, plus uiteraard ook fans en enthousiastelingen. Meer dan 500 ontwikkelaars hebben bijgedragen aan Monero, het Research Lab, Core Development Team en Community Developer. Dit is opgericht door zijn founders en zij blijven idem dito aan het project bijdragen.
Monerologo

(XMR)

Monero

Prijs

€59.71

24-uurs koers

0.77

7 Days Change

2.04

Marktkapitalisatie

€1.05B

Waarom is Monero uitgevonden?

Monero werd, met een zogenaamde ‘open-source benadering’, in april 2014 gelanceerd. Het was gericht op fungibiliteit, privacy en decentralisatie. Monero is gebaseerd op een gesluierd grootboek, wat betekent dat iedereen transacties kan ontvangen en verzenden die niet te traceren zijn. Monero gebruikt een Proof-of-Work (PoW) systeem om zijn blokken via het netwerk te bevestigen. De focus van de Monero community, die enkele jaren geleden het platform overnam, is bijzonder opmerkelijk. Destijds verloor Monero zijn oorspronkelijke Bytecoin merknaam en nam het de naam Monero (XMR) aan, die het tot op de dag van vandaag nog gebruikt.

Hoe werkt Monero en welke technologie zit erachter?

Monero is een Proof-of-Work systeem, vergelijkbaar met Bitcoin. Dit systeem laat gebruikers energie investeren om zo via cryptografie blokken te creëren. Proof-of-Stake (PoS) coins, zoals Zcash, zijn meer als een milieuvriendelijk alternatief ontworpen, waarbij gebruikers blokken valideren terwijl ze de tokens (die zij reeds bezitten) ‘uitzetten’. Monero is gebaseerd op het concept van mining pools, maar het is voor gebruikers eveneens mogelijk om de crypto valuta individueel te minen. Monero probeert ASIC mining te voorkomen en werkt op verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Linux, Android en FreeBSD. Deze crypto valuta maakt daarnaast gebruik van ring-signatures voor cryptografische doeleinden. Deze worden zeer gewaardeerd en helpen de privacy van zijn netwerk te waarborgen.

Is Monero Echt Geld?

Monero is zeker een echt monetair systeem. Het bestaat uit elektronisch geld waarmee snelle en goedkope betalingen naar, en vanaf elke plaats op de planeet verzonden kunnen worden. Deze crypto valuta beweert ook dat er geen meerdaagse vasthoudperioden aan gekoppeld zijn, terwijl er idem dito geen risico is op frauduleuze terugboekingen. Monero is ook vrij van iedere vorm van kapitaalcontrole, die doorgaans de stroom van traditionele fiat valuta’s beperkt. Dit betekent dat het gemakkelijker als betalingssysteem gebruikt kan worden in de altijd vooruitstrevende en veranderende economie.

Vergoedingen en kosten van Monero

Monero staat in ‘s werelds top 10 van crypto valuta’s. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de kosten en uitgaven die aan het platform verbonden zijn. Nadat de oprichters in de loop der jaren verschillende systeemupdates hadden uitgevoerd, zijn de kosten van Monero verminderd. En vooral toen Monero de vorm van ‘kogelvrije’ cryptografie activeerde, werden de privacy functies van het platform schaalbaarder gemaakt en daalden de kosten tot ongeveer 0,021 dollarcent. Nadat dit plaats heeft gevonden, zijn er geen kosten meer verbonden aan Monero, alhoewel sommige beurzen nog steeds een commissie kunnen vragen voor de handel in de crypto valuta.

Kan Monero anoniem worden gebruikt?

Monero transacties zijn volledig vertrouwelijk en niet te traceren. Elke Monero transactie verdoezelt iedere mogelijke onderschepping van gegevens, dankzij tegelijkertijd adressen en transacties te verzenden en ontvangen. Deze privacy is altijd online, wat betekent dat de privacy van iedere Monero gebruiker in handen is van andere gebruikers op het netwerk. Er moet ook worden opgemerkt dat Monero fungibel is en de aanpak die de oprichters van Monero toepassen betekent, dat het niet verstoord kan worden door deelname aan eerdere transacties. Dit betekent tevens dat Monero altijd geaccepteerd kan worden zonder enig risico van censuur of gebruikersidentificatie.

Hoe veilig is Monero?

Monero is zonder twijfel één van de veiligste crypto valuta’s, gebruik makend van een systeem dat privacy garandeert en verschillende maatregelen toepast om ultieme veiligheid en beveiliging te bereiken. Door alle transacties af te ronden met ‘ringsignatures’, stealth-adressen en Ring CT, zorg je voor anonimiteit, nauwkeurigheid en veiligheid. Hierdoor zijn praktisch alle transacties op het Monero netwerk onmogelijk te traceren. Door het maskeren van de ontvangers en afzenders bieden deze drie maatregelen anonimiteit aan de transactiebedragen op Monero. Dit heeft meegeholpen de reputatie van Monero te ondersteunen als één van de veiligste crypto’s die er beschikbaar is.

Monero Mining

Monero mining is overal verkrijgbaar. Het op community gebaseerde karakter van deze crypto valuta levert het ethos van een gedemocratiseerd platform. De Monero crypto valuta is ontworpen om bestand te zijn tegen Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s) mining, wat een vervelend nadeel is geweest van de toonaangevende Bitcoin. Hoewel het nog steeds een behoorlijk krachtig systeem vereist, is het mogelijk om Monero te minen op hardware van consumentenkwaliteit. Monero heeft aangekondigd dat het RandomX Proof-of-Work algoritme binnenkort zal worden geïntroduceerd, in een poging om het Monero miningproces verder te verbeteren.

Monero Wallet 

Monero is een crypto valuta met veel ondersteuning, wat betekent dat er een breed scala aan wallets beschikbaar is voor het token. Vrijwel alle grote namen in de crypto geldwereld ondersteunen Monero. Het is altijd raadzaam om voor een hardware apparaat of een cold wallet te gaan als je van plan bent de munt voor een langere periode te houden. Deze USB verbonden apparaten houden je investering in een offline omgeving en voegen zo een extra laag beveiliging toe.

Is Monero het investeren waard?

Sinds Monero een paar jaar geleden op het toneel verscheen, heeft het enorm veel lof ontvangen. Hierin stond de toewijding aan veiligheid en anonimiteit centraal. Het wordt beschouwd als één van de meest gevestigde altcoins die er bestaat en lijkt juist daarom een ​​zeer mooie toekomst tegemoet te gaan. Een ander groot voordeel van Monero is dat het een uitstekende technologische basis heeft, maar ook een toegewijd team van indrukwekkende experts die bij het project betrokken zijn. Deze combinatie van factoren is eveneens bijzonder waardevol gebleken voor sommige andere succesvolle crypto coins zoals Ethereum, Litecoin en Ripple. Dit is dus duidelijk een goed voorteken voor Monero. Hoewel 2019 voor een groot deel een succesvol jaar voor het token is gebleken, is de koers van Monero altijd een beetje onvoorspelbaar geweest. Maar met een correctie in de Monero prijs, welke in de afgelopen zes maanden heeft plaatsgevonden, kan dit een uitstekende koopmogelijkheid zijn voor een activa waar veel crypto waarnemers enthousiast over blijven.

Alternatieve crypto valuta's

Bitcoin
Bitcoin logo Bitcoin »
Ethereum
Ethereum logo Ethereum »
Tether
Tether logo Tether »
XRP
XRP logo XRP »
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash logo Bitcoin Cash »

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.