HomeCryptovalutaMonero (XMR)Monero Koers

Wat is de koers van Monero?

Monero was ontworpen als een op privacy en anonimiteit gerichte crypto valuta, die aan de vereisten voldoet van een zeer specifieke marktniche. Sinds de introductie in april 2014 heeft het zijn rating als ‘s werelds meest toonaangevende anonieme token behouden. Als een te minen munt biedt het voor miners de belofte een inkomstengenerator te zijn en is het alsook een mogelijke investering voor crypto enthousiastelingen. Monero biedt een wereldwijd marktbereik met een circulatie van meer dan 17 miljoen XMR. De marktprijs schommelt op het moment van schrijven rond de 50,90 dollar.

(XMR)

Monero

Prijs

24-uurs koers

7 Days Change

Marktkapitalisatie

Een korte geschiedenis over de koers van Monero?

Belangrijk nieuws voor Monero

Toen Monero in april 2014 werd gelanceerd, bedroeg de marktprijs 2,47 dollar. Sindsdien zijn er, net zoals bij de meeste andere crypto’s op de markt, flink wat pieken en dalen geweest. Door zijn anonimiteit en privacy te behouden, is het trouw gebleven aan de basisprincipes van zijn creatie. Het is duidelijk dat de marktprijs van Monero sterk beïnvloed kan worden door politieke en economische ontwikkelingen wereldwijd, maar er zijn een aantal belangrijke gebeurtenissen die extra opmerkelijk genoemd kunnen worden. Terwijl de handelsoorlog tussen de VS en China in het tweede en derde kwartaal van 2019 doorsuddert, zag XMR de hoogste prijsstijging binnen één jaar en komt boven de grens van 100 dollar uit. Op dat moment was de algemene conclusie van de waarnemingen door marktanalisten, dat beleggers graag een veilige haven wilden hebben bij de negatieve economische vooruitzichten, die zeker voor onzekerheid zou zorgen bij de wereldwijde fiat marktleiders. Een ander voorval dat de waarde van XMR beïnvloedde, was de verandering van algoritme die in augustus 2019 leidde tot het afsluiten van ASIC’s voor de mining van Monero. Het onmiddellijke respons van de markt was, na een paar maanden van beroerde prijsbewegingen, een prijssprong naar 97,61 dollar. Het effect op de markt was zo wederom te danken aan het optimistische gevoel dat Monero waarschijnlijk weinig of geen risico liep op een blockchain overname of een compromis waarbij zeer productieve miners uit de omgeving verwijderd zouden kunnen worden.

Monero tijdlijn

  • April 2014 - De Monero koers bedroeg bij het marktdebuut 2,47 dollar
  • September 2016 - XMR bereikte een nieuw hoogtepunt van 12,76 dollar, ondanks dat er ondertussen meer cryptoprojecten op de markt komen
  • September 2017 - Bitcoin’s prijsstijging beïnvloedt alsook de Monero en XMR sprong naar 117,27 dollar
  • Januari 2018 - Een nieuwe recordhoogte wordt bereikt met een marktprijs van 420,89 dollar
  • Januari 2019 - De marktprijs daalt naar een dieptepunt van 44,64 dollar, terwijl de crypto een lange winter doorstaat
  • Juni 2019 - XMR springt naar een nieuw hoogtepunt van 112,91 dollar, dankzij het voortduren van de handelsspanning tussen China en Amerika
  • Augustus 2019 - Het bereikte een nieuw hoogtepunt van de afgelopen 30 dagen van 97,61 dollar, toen een nieuwe upgrade van Monero blockchain voltooid werd, die het gebruik van ASIC miners ongeldig maakte

Vergelijk Monero met fiat valuta’s, grondstoffen en crypto.

Objectief gezien heeft Monero in 2019 diverse prijssprongen geshowd, die niet geëvenaard zijn door grondstoffen, fiat valuta’s en zelfs veel andere crypto valuta’s.

Vergelijk Monero met goud

Goud kent een grote aantrekkingskracht als buffer tegen de onzekerheden van fiat valuta’s. Echter, wanneer de wereldmarkt groeit, dan verliest goud met weinig of geen koerswinsten grotendeels al snel zijn investeringsaantrekkelijkheid. In 2019 bereikte Monero in juni het hoogste punt van 112,91 dollar, volgend op een dieptepunt van 50,29 in januari, wat een rendement van meer dan van 100% te noemen is.

Vergelijk Monero met Ripple

Ripple zag in februari 2019 een dieptepunt van 0,290246 dollar en een hoogtepunt van 0,475669 dollar in juni, en had zo een rendement van iets meer dan 63%. Dit betekent dat Monero een veel betere ROI voor 2019 heeft aangeboden.

Vergelijk Monero met EUR

Uit de transactiegeschiedenis van 2019 is af te leiden dat de Euro ten opzichte van de USD in januari een hoogtepunt van 1.11616 noteerde en in oktober een dieptepunt van 1.08846. Er was zodoende vanaf januari een waardevermindering gaande, wat een negatief rendement voor Euro verzamelaars opleverde. Monero heeft in de loop van het jaar beter gepresteerd en een ROI van meer dan 100 procent geboekt, wat duidelijk een genot was voor de beleggers.

Vergelijk Monero met ruwe olie

Beleggers hadden in 2019 meer winstmarge in Monero dan beleggers in futures op ruwe olie. De laagste koers van ruwe olie in 2019 tot nu toe bedroeg 56,78 dollar, terwijl de hoogste koers 60,07 dollar was, wat een prijsgroei van ongeveer 6 procent inhoudt. Monero kende een prijsverschil van meer dan 100 procent tussen zijn laagste en hoogste waarden. Dus iedereen die Monero voor prijsspeculatie vasthield, zou een veel betere ROI hebben verkregen dan diegenen die in futures op ruwe olie investeerden.

Monero koers conclusie

Monero heeft in 2019 diverse prijsstijgingen en -dalingen laten zien in overeenstemming met de typische volatiliteit van cryptomarkten. Beleggers genieten echter van die prijsgolven, omdat dit hen de mogelijkheid aanbiedt om winst te behalen. Alle beleggers die kennis hebben van deze symbolische prijsbewegingen, weten dat er door laag te kopen, een kans bestaat om hoog te verkopen indien er koersstijgingen plaatsvinden. Uit de transactiegrafieken van Monero blijkt dat degenen die het in februari op het laagste punt van 44 dollar zouden hebben aangeschaft, meer dan 100 procent ROI behaalden indien zij het in juni hadden verkocht toen het de koers van 100 dollar voorbij schoot. Kortom, Monero heeft sinds september 2019 diverse hoogte- en dieptepunten laten zien, die met tussenpozen voor XMR beleggers voldoende ruimte aanboden om aanzienlijke winsten te boeken. Iedereen die de prijsdynamiek van Monero en de toonaangevende crypto valuta’s begrijpt, kan aangemoedigd worden om deze koersdalingen en stijgingen te verkennen voor het behalen van opmerkelijke winsten.

Alternatieve crypto valuta's