HomeCryptovalutaMonero (XMR)Monero Kopen

Monero (XMR) kopen

Bitcoin is de leidende cryptocurrency welke nog steeds een flink aantal voorstanders heeft die geloven dat het in feite uiteindelijk een belangrijke en wereldwijde valuta zal worden. Er zijn echter verschillende meningen over de vraag of Bitcoin hier goed genoeg voor is, of waarom we wellicht naar een ander token moeten zoeken. Monero is één van die beschikbare tokens die gebaseerd is op het minimaliseren van traceerbaarheid, een functie waarover Bitcoin niet bezit.

(XMR)

Monero

Prijs

24-uurs koers

7 Days Change

Marktkapitalisatie

PayPal logo
Mastercard logo
Visa logo
Bank Transfer logo
Skrill logo
Neteller logo

Waarom in plaats van kopen voor een snelle beleggingswinst gaan via handelen in Monero?

1
Je hebt geen wallet nodig

Jij handelt in de prijsbeweging van de munt zonder deze te hoeven kopen en/of te bewaren.

2
Jij kan alle standaard betaalmethoden gebruiken

Alle gereguleerde makelaars accepteren populaire betaalmethoden zoals credit- of bankkaart en bankoverschrijvingen.

3
Transacties gaan snel en opnames zijn eenvoudig

Transacties worden binnen enkele seconden uitgevoerd en opnames worden direct in jouw account weergegeven.

Koop nu Binance Coin

De ultieme beginnershandleiding voor het handelen in Monero

Wat is een Monero makelaar?

Een Monero makelaar helpt jou bij het kopen, verkopen en verhandelen van XMR. Gerenommeerde makelaars zijn nodig om deze digitale transacties te vergemakkelijken en velen daarvan handelen al sinds de geboorte van Bitcoin in cryptocurrency. Het afsluiten van een contract met een makelaar zal jou bevrijden van de stress die het omgaan met de enorme hoeveelheid gegevensanalyse met zich meebrengt. Deze research is nodig om de crypto ruimte met succes te doorkruisen. Veel van deze makelaars zijn nu een wereldwijd begrip en beschikken over alle technologieën en expertise om jou een indrukwekkend rendement op jouw investering aan te reiken. Eén van de meest populaire opties voor beginnende beleggers in de huidige markt zijn CFD’s.

Wat is een CFD?

De zogeheten Contracts For Difference zijn een steeds populairdere methode om te profiteren van de cryptomarkt. In dit geval zelfs zonder daadwerkelijk over het onderliggende token te beschikken. Een CFD geeft een bepaalde hoeveelheid van een bepaalde crypto weer, tezamen met een start- en einddatum. Wanneer de einddatum arriveert en als het token dan meer waard is, ontvang je het verschil maal het aantal tokens als inkomsten. Als het echter in waarde is gedaald, dan moet jij het verschil aan jouw makelaar bijbetalen. Met CFD’s kunnen personen op de financiële markt spelen zonder dat ze te maken hebben met beurzen of portfolio’s.

Wat is het voordeel van regularisatie?

Dankzij zijn volledig fungibele, niet-traceerbare aard is Monero een beetje moeilijker te vinden bij gereguleerde makelaars. Het is een goed idee om gereguleerde makelaars te gebruiken, omdat jouw belegging dan beschermd wordt door wettelijke handelsnormen welke zijn vastgelegd door autoriteiten zoals de FCA, FINRA en de SEC.

Wat is de beste betaalmethode voor het kopen van Monero?

Om XMR te kopen kan jij een aantal betaalmethoden gebruiken. Laten we eens kijken naar de opties: Koop XMR met PayPal PayPal is, afgezien van enkele landen, wereldwijd beschikbaar. Jij kan echter onmiddellijk een meerwaarde hebben met een geverifieerd PayPal account. Koop XMR met een bankoverschrijving Sommige personen geven er de voorkeur aan om een bankoverschrijving te gebruiken bij het uitvoeren van betalingen. Dit is dan ook een veilig betaalmiddel welke online kan worden gebruikt zonder jouw dagplanning te verstoren. Koop XMR met een Creditkaart Een creditkaart betaling is snel en erg handig. Veel makelaars ondersteunen deze betalingsoptie. Koop XMR met contant geld Contante betalingen zijn niet echt mogelijk. Jij kan natuurlijk wel een bankdeposito gebruiken wanneer deze optie wel beschikbaar is.

Het verificatieproces

Een makelaar heeft de plicht om de verstrekte gegevens te controleren, welke vereist zijn bij elk verzoek om een nieuwe account te openen. Dit is een essentieel onderdeel van de KYC / AML richtlijnen. Iedere aanvrager moet hierbij een persoonlijk legitimatiebewijs, een adresbewijs en in sommige gevallen een creditkaart afschrift verstrekken. De makelaar let in dit geval op de identiteitsgegevens, plus de geldigheid van de verstrekte documenten. Na bevestiging van deze documenten kan een nieuwe rekeninghouder stortingen en opnames doen.

Lang versus kortlopend beleggen

De standaardstrategie voor veel nieuwkomers in de cryptoscène is deze: koop een token waar jij je comfortabel bij voelt en wacht vervolgens tot de waarde omhoog gaat. Op lange termijn beleggen vereist dat jij het beleggingsspel over een langdurige periode door pieken en dalen uitstrekt. Deze optie is voor velen vaak minder aantrekkelijk dan investeringsopties op de korte termijn. Het korte termijn beleggen via een CFD geeft jou onmiddellijk rendement, mits jij de diensten van een goede en gerenommeerde makelaar inschakelt.

Waarom kopen in plaats van handelen in Monero?

De cryptoscène heeft tot nu toe hoogte- en dieptepunten gezien. Het ziet er naar uit dat Monero beter gaat presteren, omdat steeds meer personen de anonimiteit die het biedt waarderen. Het kopen van de valuta zou lucratief kunnen zijn als de prijzen zo zouden stijgen als tegen het einde van 2017. Het handelen in tokens kan echter iets meer tijd in beslag nemen dan velen zouden verwachten. Je moet een digitale portfolio voor jouw crypto instellen en idealiter een zogenaamde ‘koude portemonnee’ of ‘cold wallet’ (dit is een off-line opslagapparaat) aanschaffen om jouw investering veilig te houden.

Welke bijkomende kosten zijn er bij het kopen van Monero?

De onkosten voor het kopen van Monero zijn de transactie- en aanbetalingskosten. Transactiekosten Dit zijn overdrachtskosten die voortvloeien uit het verplaatsen van XMR van de ene ‘wallet’ naar de andere en de platformkosten voor handelen. Ze zijn vaak minimaal. Depositokosten Depositokosten zijn verbonden met de betaalmethode die jij gebruikt. Als het echter om een cryptostorting gaat, dan is het heel waarschijnlijk dat er weinig of geen kosten aan verbonden zijn. Voor CFD’s worden doorgaans geen extra kosten in rekening gebracht, alhoewel de contractvoorwaarden hiervan kunnen afwijken.

Alternatieve crypto valuta's