HomeCryptovalutaMonero (XMR)Monero Kopen

Hoe Monero te kopen

Monero logo
Monero (XMR)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Monero staat op basis van marktkapitalisatie in de top 20 van cryptovaluta’s en registreert tot 121 miljoen dollar aan dagelijkse transacties. Deze crypto biedt een wereldwijd netwerk die elke dag weer vele veilige transacties laat plaatsvinden.

Dankzij onze studie van de activiteiten van wereldwijde makelaars en platforms hebben we de beste werkwijzen samengesteld die elke investeerder zal assisteren om hun Monero investeringen te optimaliseren. Deze gids laat jou zien hoe je Monero (XMR) met PayPal, creditcards, bankoverschrijvingen, contant geld en andere methoden kan verwerven en beschrijft tevens de beste manier om Monero te kopen en op te slaan.

Ga naar sectie

Bezit Monero in slechts een paar minuten

Aanmelden

Registreer gratis een handelsaccount bij eToro door enkele gegevens op te geven, zoals jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer

Storten

Selecteer de gewenste veilige betaalmethode en voer de minimale storting uit om jouw account te financieren.

Begin met handelen

Kies jouw crypto uit door te klikken op ‘Trade Markets’, stel je risicolimieten in en klik op ‘Open Trade’ om jouw investeringsreis te starten.
PayPal logo
Mastercard logo
Visa logo
Bank Transfer logo
Skrill logo
Neteller logo

Waarom handelen in plaats van Monero kopen voor een goedkoop en snel rendement?

1

Je hebt geen wallet nodig

Je handelt op de prijsbeweging van de munt zonder deze te hoeven kopen en te bewaren.

2

Je kan standaard betaalmethoden gebruiken

Alle gereguleerde makelaars accepteren populaire betaalmethoden zoals een creditcard, bankpas en bankoverschrijvingen.

3

De transacties gaan snel en opnames zijn eenvoudig

De transacties worden binnen enkele seconden uitgevoerd en de opnames worden onmiddellijk in jouw account weergegeven.

Koop nu Binance Coin

5 dingen om te overwegen als jij Monero wilt kopen

Bij het plannen van jouw Monero investering zijn dit de belangrijkste overwegingen die je in gedachten moet houden:

Kies zorgvuldig een veilige betalingsmethode naar wens uit

Wat voor de een de voorkeur heeft, is voor een ander misschien niet het geval. In sommige landen kunnen bepaalde betaalmethoden duurder zijn en in andere beperkt of zelfs niet beschikbaar zijn. Bij het bepalen van jouw favoriete en veilige betaalmethode, moet je beslissen of deze snel en kosteneffectief genoeg is om als haalbare optie te fungeren.

Moet jij jouw eigen wallet opzetten?

Digitale valuta’s zijn uniek geconfigureerd plus ze vereisen een speciaal gebouwde opslag voor veiligheid en om ze gemakkelijk terug te kunnen vinden. Voordat jij Monero aanschaft, moet je beoordelen of jij de toegang hebt tot een kant-en-klare digitale wallet. Alvorens jouw gedachten op hol mochten slaan over hoe moeilijk dat wel niet kan zijn, is er te melden dat er tegenwoordig gratis Monero wallets op handelsplatforms aanwezig zijn. Je kunt dus van deze platform wallets gebruik maken. Maar koop jij Monero om het te verhandelen of te bewaren? Een uitgebreide uitleg over wallets wordt jou in één van de secties hieronder verstrekt.

De kosten vergelijken

Je bent goed bezig als jij de kosten gaat vergelijken. Voor een belegger die een paar XMR eenheden koopt, betekent een paar cent of een euro misschien niet zo veel, maar iedereen die bij een investering van een paar honderd euro of meer kosten maakt, zou hier echt wel even over na willen denken. In dit opzicht is een kostenvergelijking een prima overweging alvorens jij Monero aanschaft. Een perfecte aankoop tegen de perfecte prijs heeft immers altijd de voorkeur.

Veiligheid en beveiliging

Er worden tegenwoordig allerlei soorten transacties online afgerond, dus niet alleen Monero of crypto aan- of verkopen. Daarom is er wat extra aandacht nodig om ervoor te zorgen dat jouw transacties veilig plaatsvinden en dat het platform ook betrouwbaar is om te gebruiken. Makelaars hebben een 2FA (tweefactorauthenticatie) voor rekeninghouders geïntegreerd, opdat de log-ins en transacties zo aan extra controles worden onderworpen. Toegangscodes die naar jouw e-mail of mobiele telefoon zijn verzonden, zijn vereist om aanmeldingen en de wallet toegang te valideren.

De beveiliging wordt verder verbeterd door het gebruik van het MT4 platform, dat meestal voor de handel in vreemde valuta gebruikt wordt, en MT5, dat gewoonlijk door effectenmakelaars voor CFD’s en cryptogeld handel wordt gebruikt. Deze systemen zorgen ervoor dat transacties niet onderbroken of gehackt worden, dankzij een end-to-end firewall die transactiegegevens beveiligt.

Kan je het platform begrijpen en erop navigeren?

Als beginnende of ervaren investeerder wil je er natuurlijk voor zorgen dat jij het platform dat je voor de Monero handel gebruikt goed begrijpt. Dit is belangrijk omdat jij niet middenin een transactie met de handen in het haar wilt zitten of een kans wilt missen vanwege het niet begrijpen hoe het platform functioneert. Het wordt daarom aanbevolen dat je eerst een paar nep-transacties op de demo-account uitprobeert, indien dit beschikbaar is. Je kan alsook de klantenservice raadplegen om jou te assisteren met de basisprincipes van het handelen. De sectie van veelgestelde vragen kan natuurlijk ook van pas komen als jij het handels- en account dashboard uitprobeert. 

De ultieme beginnershandleiding voor het handelen in Monero
Wat is een Monero makelaar?

Een makelaar biedt een platform aan voor het kopen en verkopen van effecten en financiële instrumenten. De gebruikers van een dergelijk platform kunnen een account openen, geld storten, hun gewenste hoeveelheid activa kopen plus verkopen, en uiteraard geld opnemen. Voor al deze zaken kan de makelaar een klein bedrag in rekening brengen, wat tegen een tarief gebeurt dat van platform tot platform verschillen kan.

Handelaren in Monero hebben een platform nodig om de digitale valuta te kopen en verkopen, en dit wordt tegen een vergoeding door een makelaar aangeboden. Makelaars ontlasten de beleggers met het platform dat ze aanbieden en zijn gemakkelijk toegankelijk. Of een makelaar enkel een paar landen of een groot aantal landen wereldwijd bedient, hangt af van hun focus, capaciteit of interesse. Je zou zeker moeten proberen een makelaar bij jou in de buurt te vinden die al jouw wensen en behoeften mogelijk maakt.

Wat is een Monero CFD?

Met een CFD kan je op de prijs van Monero speculeren in een poging winst te maken. Met een Monero CFD kan jij op een bepaalde datum een te verwachten toekomstige prijs selecteren en als deze gerealiseerd wordt, betaalt de makelaar jou het verschil tussen de werkelijke prijs op de datum van het contract en de gespecificeerde toekomstige prijs. De makelaar moet echter door de investeerder betaald worden bij een tekort indien deze prijsvoorspelling mislukt.

In de praktijk hoeft de belegger op het moment van de ondertekening van het contract maar een fractie van de CFD waarde te betalen, terwijl de volledige waarde op de vervaldatum betaald wordt. CFD’s houden niet een daadwerkelijk eigendom van de onderliggende waarde in. Het is meer een soort weddenschap dat gebaseerd is op de snelle prijsschommelingen van Monero.

Hoewel Monero in een paar landen mogelijk verboden zal worden, valt de CFD niet onder dergelijke beperkingen en valt het binnen het wettelijke kader om in Monero CFD’s te handelen.

Wat is het voordeel van Monero regelgeving?

De meeste beleggers willen graag weten of ze met een geregistreerde en erkende makelaar te maken hebben. En daar zit wijsheid in, aangezien de voorwaarden van elke licentie een aantal verantwoordelijkheden aan de licentiehouder opleggen. Met regelgeving is het geruststellend om te weten dat jouw makelaar onder de teugels van een sectorale toezichthouder staat. In sommige landen zijn de investeerders verzekerd, opdat ze een uitkering kunnen krijgen wanneer er zich een onvoorspelbare gebeurtenis voordoet.

Van gereguleerde makelaars wordt verwacht dat ze volgens de regels en de beste praktijken werken. 

Wat is de beste betalingsmethode voor de aanschaf van Monero?

Je beschikt mogelijk over een aantal betalingsopties bij het kopen van Monero. Deze worden hieronder weergegeven. 

Monero met contant geld kopen

Er wordt wel gezegd dat contant geld koning is, maar helaas gaat dit hier niet op. Monero met contant geld kopen wordt over het algemeen niet aanbevolen. Een dergelijke transactie houdt namelijk in dat jij meestal rechtstreeks met een persoon moet handelen en jij daardoor uiterst kwetsbaar voor diefstal bent. Overboekingen via online bankieren kunnen jou daarentegen een digitaal ontvangstbewijs van de transactie verstrekken, maar zelfs dit bewijs hoeft nog steeds niet te garanderen dat jij de Monero ontvangt waarvoor je hebt betaald.

Monero met een creditcard kopen

Creditcardbetalingen zijn voor de meeste beleggers een populairdere keuze. Het gebruik van een creditcard vereist dat jij jouw kaartnummer, CVV en vervaldatum opgeeft. Verstrek nooit jouw pincode als daar om gevraagd wordt. Je pincode doorgeven is niet verplicht om een aankoop van Monero te voltooien, en claims die anders beweren zijn onjuist.

De meeste makelaars gebruiken betalingsverwerkers die jouw kaartbetalingen via Mastercard Secure of Verified By Visa checken. Deze beveiligingslagen zijn speciaal aangebracht om een fraude te voorkomen en mogelijke zorgen over online betalingen te verminderen.

Monero via een bankoverschrijving kopen

Om Monero via een bankoverschrijving te kopen, moet jij het rekeningnummer van je makelaar vragen, opdat jij hier dan een bankstorting op kunt doen. Aangezien deze betalingen veelal online worden gedaan, kan er tevens verwacht worden dat ze bij binnenlandse stortingen onmiddellijk worden weerspiegeld. Bij internationale betalingen zal dat vaak binnen een dag of twee gebeuren. Deze betaalmethode wordt qua beveiliging hoog gewaardeerd, maar qua snelheid scoort het redelijk laag.

Monero met crypto kopen

Het gebruik van een crypto storting werkt erg vlot bij het kopen van Monero. Aangezien de meeste crypto overdrachten binnen 30 minuten worden verwerkt, is de verwerkingssnelheid hier nauwelijks een probleem. Er zijn evenzo lagere kosten van toepassing wanneer je Monero met crypto koopt.

Monero met PayPal kopen

PayPal is in veel landen beschikbaar, maar niet in alle. Je kan zonder problemen Monero met PayPal kopen als jij over een geverifieerde PayPal account beschikt. Dit vereenvoudigt jouw betalingsverwerking en zorgt er ook voor dat je bij jouw betaling onmiddellijk de activa ontvangt. De kosten zijn laag en het is een gerenommeerde betaalprovider.

Het verificatieproces voor het verhandelen van Monero

Het verificatieproces bij Monero trading draait om het openen van een account en het valideren van de betalingsmethode. Elke makelaar neemt stappen om ervoor te zorgen dat er AML en KYC procedures gevolgd worden.

Om een account te kunnen openen, moet de investeerder een e-mailadres, zijn of haar volledige namen en een telefoonnummer overleggen. Het e-mailadres wordt gevalideerd wanneer de investeerder op de nieuwe account bevestigingslink klikt die naar de e-mail inbox is verzonden.

In de volgende fase zullen er wat persoonlijke details verstrekt moeten worden. Denk hierbij aan een identiteitsbewijs met een foto, zoals een rijbewijs of paspoort, en heel misschien zelfs nog een kopie van een creditcardafschrift. Omdat deze gegevens online worden geüpload, zijn ze eenvoudig te overhandigen. Dit kan echter enige irritatie veroorzaken bij diegenen die direct al in Monero willen handelen, maar het is absoluut een noodzakelijk proces dat speciaal is ontworpen om alle partijen te beschermen.  

Monero: een lange versus korte termijn investering

Bij het korte termijn beleggen ligt de focus op het kopen van Monero om deze een paar dagen of een paar uur vast te houden, wat ook wel daghandel genoemd wordt. Korte termijn investeringen zijn geschikt voor diegenen die graag direct rendement willen zien, maar dit is zeker een strategie die veel meer risico met zich meebrengt.

Bij langetermijndoelen wordt Monero gekocht en vervolgens een paar maanden of zelfs jaren vastgehouden, zodat de eigenaar meerwaarden kan behalen in zijn prijsstijging. Dit wordt over het algemeen gezien als een benadering met een lager risico, maar beleggers worden daarbij wel aangeraden om zich wat meer in Monero te verdiepen, zoals de technologische fundamenten, huidige ontwikkelingen en de toekomstige plannen voor de coin.

Waarom Monero kopen in plaats van verhandelen?

Als jij Monero koopt om het te bewaren, in plaats van erin te verhandelen, ligt het voor de hand dat jij denkt dat het project waarde heeft en de komende jaren in populariteit en relevantie zal toenemen.

Als je de prijsgeschiedenis van deze cryptovaluta volgt, zal je merken dat zijn prijsschommelingen een normaal iets is. Dus degenen die een langetermijnstrategie hebben, kiezen er dan ook vaak voor om eveneens op korte termijn er een beetje in te handelen om zo van deze volatiliteit te profiteren.  

Welke kosten zijn er verbonden aan het kopen van Monero?

Wanneer je Monero aanschaft, moet jij ook extra kosten betalen, zoals de volgende vergoedingen:

Verwerkingskosten

Elke betalingsmethode die jij gebruikt, brengt enkele verwerkingskosten met zich mee. In de meeste gevallen zijn dit heel kleine betalingen die soms zelfs onopgemerkt blijven omdat ze echt nihil zijn.

Netwerkkosten

Bij de aanschaf van Monero zijn de netwerkkosten de bijbehorende interne blockchain kosten. Deze zorgen voor de overdracht van de ene wallet naar de andere, zodat jij jouw Monero coin in bezit kunt nemen. Deze vergoedingen zijn nauwelijks het vermelden waard en kosten doorgaans slechts een fractie van een cent. 

Transactiekosten

Er worden transactiekosten door jouw cryptoplatform in rekening gebracht en dit is heel begrijpelijk. Of jij nu koopt, verkoopt of geld opneemt, de meeste platforms brengen hierbij een vorm van commissie of vergoeding in rekening. Bij de grootste en meest gerenommeerde makelaars zullen deze kosten behoorlijk laag zijn. 

Jouw Monero veilig opslaan

Nadat jij voor jouw Monero betaald hebt, moet je deze in bezit nemen. Het opslagmedium hiervoor wordt een wallet genoemd. Er bestaan verschillende soorten wallets, waaronder: 

Een web wallet

Platforms of makelaars bieden beleggers vaak hun  eigen wallets voor de opslag van crypto aan; deze worden meestal omschreven als web wallets. Normaal gesproken moet je met een wachtwoord inloggen om jouw web wallet te kunnen gebruiken. Voor een gewone web wallet hoef je meestal niet te betalen, aangezien het platform elke rekeninghouder er één aanbiedt.

Wallets van een uitwisseling worden niet als veilig beschouwd om te gebruiken als jij geen lopende transacties hebt. Het gebruik van eigen wallets kan beter voor opslag gebruikt worden om zo mogelijke verliezen als gevolg van systeemproblemen of een faillissement te voorkomen.

Een mobiele wallet

De meeste mobiele wallets zijn eenvoudig rechtstreeks van online winkels naar jouw mobiele apparaat te downloaden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, handig en goed voor mensen die veel op pad zijn. Deze wallets zijn helaas gemakkelijk te verliezen bij een diefstal of crash van het apparaat. Ze kunnen gelukkig ook gemakkelijk hersteld worden wanneer de gebruiker op een ander mobiel apparaat inlogt.

Voorbeelden zijn MyMonero en Cake Wallets.

Een desktop wallet

Jij moet over een desktop computer beschikken om een desktop wallet te kunnen gebruiken. De meeste desktops bevinden zich thuis of op kantoor en zijn daar veilig. De bedreigingen voor een desktop pc zijn echter ongevallen thuis, brand en diefstal. Omdat deze wallets met privésleutels en wachtwoorden geopend worden, worden ze als behoorlijk veilig beschouwd.

Slecht beheer van een personal computer, zoals het gebruik van niet-gescande geheugensticks, kan je kwetsbaar voor virussen maken. Beveiligingsmaatregelen moeten zodoende te allen tijde nageleefd worden en jouw antivirus programma moet eveneens up-to-date zijn.

MoneroGUI en Exodus zijn veelgebruikte desktop  wallets.

Een hardware wallet

Een hardware wallet is een andere veilige optie om Monero op te slaan. Dit wallet type wordt met name aanbevolen voor gebruikers die Monero willen kopen om langdurig op te slaan. De toegang verloopt via een wachtwoord en recente updates maken het mogelijk om de transacties met e-mail en sms wachtwoorden te verifiëren.

Ledger en Trezor zijn veelvoorkomende Monero hardware wallets.

Wallet combinaties

Er zijn momenteel verschillende merken wallet combinaties beschikbaar, die een multi-platform interface ondersteunen. Je kunt deze wallets gebruiken door er op een mobiel, desktop en op het internet mee in te loggen. MyMonero en Freewallet zijn hier veelvoorkomende voorbeelden van.

Welke andere coins kan ik verhandelen of gebruiken om Monero te kopen?

Wanneer jij geen fiat betalingsoptie wilt toepassen, dan zou je andere munten kunnen gebruiken om Monero te kopen of te verhandelen. De belangrijkste overwegingen bij het aankopen van Monero via andere crypto’s zijn dat ze goedkoop in gebruik en snel zijn. Wanneer je Monero bijvoorbeeld via Ethereum aanschaft, ben je zeker van lage netwerkkosten. Je kunt Monero ook met Ripple, Bitcoin of Dash kopen, afhankelijk van het platform dat jij gebruikt.

De meeste platforms staan maximaal drie tot vier tokens toe als standaard handelsvaluta, en hiermee speelt men in op de interesse van meer leden van de crypto community.  

Wat is de kleinste en grootste hoeveelheid Monero die ik kan kopen?

Monero biedt de kleinste eenheid met 12 decimalen aan en deze benaming van XMR wordt een ‘piconero’ (0,000000000001 XMR) genoemd. Hoewel het op zich niet mogelijk is om een piconero te kopen, omdat het behoorlijk oneconomisch zou zijn om dit te doen, wordt het wel erkend en bestaat het ook opdat alle valuta’s naar XMR geconverteerd kunnen worden, ongeacht de waarde. Als de vraag echter is: kan ik een hele Monero kopen? Dan is het antwoord zonder meer ja! Op het moment van schrijven kostte een Monero 59,82 dollar.

Voor iedereen die in de Monero aankooplimiet geïnteresseerd is of, nog specifieker, om zonder limiet Monero te kopen, is het antwoord over het algemeen variabel. Het platform dat jij gebruikt, bepaalt namelijk hoeveel Monero je kunt kopen. Beleggers die meer persoonlijke gegevens hebben overlegd en hogere accountlimieten hebben behaald, kunnen klantenservice lijnen gebruiken om zoveel Monero aan te schaffen als ze maar willen.

Kan ik anoniem zonder identificatie kopen? Is het veilig en legaal om Monero te kopen?

Monero is de belangrijkste anonieme cryptovaluta, dus kan je het zeker gebruiken om transacties uit te voeren zonder jouw identiteit of locatie bekend te maken. Als je hiervoor echter een gereguleerd platform gebruikt, als je daar sowieso Monero mag kopen, moeten jouw persoonlijke identificatiegegevens wel degelijk verstrekt worden.

Monero verschilt van andere crypto’s, omdat het een openbare verkenner aanbiedt die enkel gecodeerde informatie toont. Dus noch de verkoper, noch de ontvanger kunnen zo de partijen aanwijzen waarmee ze een transactie uitvoerden.

Het is in veel landen over de hele wereld legaal om in Monero te handelen door het te kopen en verkopen, maar niet in alle. Dit komt voornamelijk door de anonimiteit die het aanbiedt, waardoor regeringen de transacties van individuen en bedrijven niet volgen kunnen. Maar in die landen waar Monero beperkt is, kunnen beleggers hun XMR’s nog steeds bewaren en gebruiken; gereglementeerde uitwisselingen kunnen ze echter niet verkopen.

Zal het kopen van Monero me geld opleveren?

Monero bereikte in juli 2019 een piek van 120,19 dollar na een dieptepunt van 45,94 dollar in januari van hetzelfde jaar, wat een rendement van ongeveer 107 procent opleverde. Met behulp van dit voorbeeld mag het duidelijk zijn dat Monero jou echt flink wat geld kan opleveren.

Moet ik Monero kopen? Veel beleggers zullen deze vraag bevestigend beantwoorden. 107 procent rendement in 6 maanden is als het zien van een komeet als je op Wall Street bent.

Je zou als je het wenst onze Monero prijspagina kunnen lezen om zo meer inzicht te krijgen in de prestaties van XMR tot nu toe, zodat jij hierdoor betere investeringskeuzes kunt maken.  

Hoe jij jouw Monero uitgeven kan

Monero kan zonder enige gedoe direct gebruikt worden voor een breed scala aan online betalingen. Naast het storten op accounts die jou rente opleveren zoals platforms als NEXO, kan je XMR ook gebruiken om voor webhosting te betalen op sites zoals NiceVPS en Snel. 

U kunt reizen en vakanties boeken op Travala en jouw betalingen met XMR doen. Hiri is tevens een e-mailclient die XMR accepteert, terwijl Keyring Creative klanten voor website ontwerpen alsook met XMR kunnen betalen. Verschillende andere online marktplaatsen accepteren momenteel ook XMR betalingen. Er zullen steeds meer goederen en diensten online met XMR worden aangeschaft of worden verrekend naarmate steeds meer landen zich openstellen voor cryptogeld betalingen.

Hoe jij jouw Monero verkopen kan

Monero kan op veel platforms gemakkelijk worden verkocht. Op een aantal marktplaatsen kunnen beleggers het geld van hun XMR wallet onmiddellijk naar andere crypto of fiat valuta’s overzetten zonder dat zij zich af hoeven te melden. Anderen vereisen dat jij jouw XMR te koop aanbiedt. Voor een verkoper die geïnteresseerd is in het onmiddellijke gebruik van fondsen, is het raadzaam om hierbij de marktprijs optie als verkoopprijs te gebruiken. Als je het liever tegen een hoger bedrag dan de marktprijs zou willen verkopen, moet jij misschien wat langer wachten. De huidige liquiditeit van de cryptomarkten betekent echter dat jij je absoluut geen zorgen hoeft te maken of iemand bereid is om jouw XMR te kopen wanneer het de juiste tijd voor is om het te verkopen. De toonaangevende crypto’s kennen dergelijke problemen niet.

Aangezien alle uitwisselingen van elkaar verschillen, kan je jouw makelaar eveneens om hulp vragen als jij jouw XMR niet verkopen kan. Een makelaar die in XMR handelt, verstrekt jou dan onmiddellijk een bedrag voor jouw coins.

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Bitcoin Gold logo
Bitcoin Gold
BTG
...
...
Dogecoin logo
Dogecoin
DOGE
...
...
Cryptocurrencies logo
Cryptocurrencies
CRYPTO
...
...
Chainlink logo
Chainlink
LINK
...
...

Veel gestelde vragen

  1. Je kan Monero al voor slechts 10 euro aanschaffen.

  2. Monero geniet net zoals de meeste andere crypto’s van prijsvolatiliteit. Je kan Monero zodoende kopen als de prijzen laag zijn om zo een goede aankoop te doen.

  3. Nee. Bij de meeste makelaars heb je geen wallet nodig om in Monero te kunnen beleggen. En wanneer zij jou uitbetalen, word je waarschijnlijk in fiat uitbetaald. Veel platforms bieden ook fiat opnamemogelijkheden aan.

  4. Dat is uiteraard mogelijk. Alle financiële instrumenten bieden een winstpotentieel,en bij een Monero CFD is dit niet anders.

  5. De hoogste piek van de afgelopen 12 maanden was 120,07 dollar

  6. Ja. Monero kent geen regel die stelt dat je wat XMR in jouw wallet moet achterlaten.

  7. Ja. Monero beveelt officieel de MyMonero wallet aan, tezamen met onder andere Ledger en de XMRWallet.

  8. Nee. Monero is legaal in meer dan 100 landen over de hele wereld.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.