NEM (XEM) kopen? Zo werkt het!

NEM is een unieke zelfstandige blockchain met een eigen cryptocurency: XEM. De valuta heeft een van de grootste marktkapitalisaties en is populair vanwege onder andere de unieke manier van transactiebevestiging, waarvoor geen hoge energiekosten en dure hardware benodigd is: harvesting (in plaats van mining).

Weet u nog niet wat blockchain is en wat het voor u en de wereld kan betekenen? Lees dan eerst onze introductie in cryptocurrency.

[inv-table] shortcode - missing channel

Wat is NEM?

NEM is een afkorting voor de beweging “New Economy Movement”: een groep voorstanders van blockchain technologie, welke in eerste instantie een variant op de NXT cryptovaluta wilde maken door gebruik te maken van het bijbehorende applicatieplatform.

De NEM ontwikkelaars hebben uiteindelijk toch de voorkeur gegeven aan een maatwerk blockchain oplossing, wat geresulteerd heeft in de unieke XEM cryptocurrency.

XEM is een cryptovaluta welke een aantal vergelijkenissen heeft met andere blockchain toepassingen: er wordt exact bij gehouden wie eigenaar van wat is en welke transacties er plaats vinden. Toch zitten er belangrijke voordelen aan de crpytocurrency van NEM.

De meeste blockchain toepassingen maken gebruik van een techniek genaamd Proof of Work (PoW) om het netwerk veilig te houden en zeker te stellen dat de blockchain niet gemanipuleerd kan worden. PoW betekent dat computers ingewikkelde rekensommen moeten proberen op te lossen (mining) en een beloning (in de vorm van cryptocurrency) krijgen wanneer het juiste antwoord gevonden is. Omdat de som steeds gecompliceerder wordt, is steeds meer rekenkracht en dus steeds meer energie en hardware benodigd.

De techniek welke NEM gebruikt om transacties te bevestigen, noemt men harvesting. Dit houdt in dat onderdelen van het netwerk (nodes) iedere keer dat zij horen dat er een transactie plaats heeft gevonden, deze kopen? Zo werkt het! delen met andere nodes. In ruil voor het delen van deze kopen? Zo werkt het!, ontvangen de nodes een vergoeding in de vorm van een deel van de transactiekosten. Om te voorkomen dat de blockchain corrupt raakt doordat valse kopen? Zo werkt het! wordt gedeeld, wordt alleen naar belangrijke nodes geluisterd. Hoe belangrijk een node is, hangt af van het XEM-saldo, het aantal transacties, de uptime en de leeftijd van de (rekening van) de node. Omdat de NEM dus transacties bevestigt op basis van hoe belangrijk een node is, noemen we deze techniek: Proof of Importance.

Website van NEM: https://www.nem.io/

Bekijk onderstaand de introductievideo van NEM: Distributed Ledger Technology.

NEM waarde en koersverloop ( )

NEM heeft een positie bemachtigd tussen de meest populaire cryptovaluta en dat is zeker niet onterecht. De unieke manier om transacties te bevestigen alvorens ze in de XEM blockchain worden opgenomen, Proof of Importance, biedt een sterk voordeel ten opzichte van Proof of Work cryptocurrencies.

Het feit dat de XEM valuta op een eigen blockchain draait en dus geen afstamming van Bitcoin of Ethereum is, geeft de cryptomunt een solide imago. In Japan zijn er al veel organisaties – waaronder banken – welke van de technologie van NEM gebruik maken, al dan niet op een private blockchain (Mijin).

Samen met een aantal andere populaire valuta’s c.q. technologieën heeft XEM / NEM de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, waarvan we verwachten dat deze voorlopig nog zal aanhouden. De marktkapitalisatie van ruim 1.500 miljoen euro in 2017 toont bovendien aan dat men sterk vertrouwt op NEM.

Beste NEM wallet

NEM Desktop Client / Mobile Wallet

Vanuit NEM is er een gratis en gebruiksvriendelijke selectie aan XEM wallets beschikbaar gesteld. De NEM Nano Wallet (niet te vergissen met de Ledger Nano S) is een gratis lichtgewicht toepassing om lokaal XEM cryptovaluta te bewaren.

Het voordeel van de NEM Nano Wallet is dat deze niet de volledige blockchain lokaal hoeft te synchroniseren, waardoor de toepassing snel is en weinig ruimte in beslag neemt.

Ledger Nano S hardware NEM wallet

Cryptocurrency bewaren in een app de mobiele telefoon of bij een online wallet of -exchange, brengt het risico met zich mee dat de cryptocoins kwijt raken of gestolen worden.

Met de fysieke Nano S NEM wallet van Ledger, weet u zeker dat uw cryptocurrencies op een veilige plek worden bewaard. De Nano S is een cryptocurrency wallet welke kan worden gebruikt om Bitcoin, Ethereum en Altcoins zoals Dogecoin, Stratis, Ripple en Dash kan bewaren. De wallet kan via USB verbinding maken met computers en bevat een veilig OLED beeldscherm om transacties dubbel te kunnen controleren en bevestigen.

NEM kopen

De cryptovaluta van NEM is op meerdere manieren aan te schaffen: XEM kopen met euros is mogelijk via Cryptostart, maar ook kunt u betalen met andere cryptocurrencies.

NEM kopen zonder ID-verificatie? Dat kan wanneer u XEM koopt met cryptocurrency. U kunt bijna iedere bekende cryptovaluta ruilen voor XEM op onze pagina: “Cryptocurrency Ruilen”.

Als u NEM wilt kopen met iDeal of VISA, dan raden wij aan dit te doen bij:

1. NEM kopen met iDeal of Bancontact bij Litebit.
Onze partner Litebit is een Nederlandse handelaar in populaire cryptocurrencies. U kunt hier veilig en vertrouwd XEM en andere cryptovaluta kopen en deze afrekenen met iDeal (Nederland) of Bancontact (België).

Om witwassen en andere criminele activiteiten tegen te gaan, vereist Litebit vanaf bepaalde orderbedragen een gebruikers identificatie. Zonder uw identiteit (gedeeltelijk) te verifiëren, kunt u dagelijks voor maximaal 75 euro aan cryptocurrency bestellen. Door alleen uw telefoonnummer te verifieren, verhoogt u het dagelijkse limiet naar 350 euro. Aanvullend kan uw adres of identiteit bevestigd worden om het daglimiet te verhogen naar 500 of 35.000 euro.

Voordelen van NEM (XEM) kopen bij Litebit zijn:

  • Europees platform met Nederlandse ondersteuning.
  • Scherpe tarieven voor diverse cryptocurrencies.
  • Gebruikers identificatie op verschillende lagen.
  • Beveiligingsopties zoals 2-factor authenticatie aanwezig.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.