HomeCryptovalutaNEM (XEM) kopen? Zo werkt het!

Wat is NEM - Is het een virtuele valuta of is het meer dan dat?

NEM logo
NEM (XEM)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

NEM is een unieke zelfstandige blockchain met een eigen cryptocurency: XEM. De valuta heeft een van de grootste marktkapitalisaties en is populair vanwege onder andere de unieke manier van transactiebevestiging, waarvoor geen hoge energiekosten en dure hardware benodigd is: harvesting (in plaats van mining). Weet u nog niet wat blockchain is en wat het voor u en de wereld kan betekenen? Lees dan eerst onze introductie in cryptocurrency.

Wat is NEM?

NEM is een afkorting voor de beweging "New Economy Movement": een groep voorstanders van blockchain technologie, welke in eerste instantie een variant op de NXT cryptovaluta wilde maken door gebruik te maken van het bijbehorende applicatieplatform. De NEM ontwikkelaars hebben uiteindelijk toch de voorkeur gegeven aan een maatwerk blockchain oplossing, wat geresulteerd heeft in de unieke XEM cryptocurrency. XEM is een cryptovaluta welke een aantal vergelijkenissen heeft met andere blockchain toepassingen: er wordt exact bij gehouden wie eigenaar van wat is en welke transacties er plaats vinden.


Toch zitten er belangrijke voordelen aan de crpytocurrency van NEM. De meeste blockchain toepassingen maken gebruik van een techniek genaamd Proof of Work (PoW) om het netwerk veilig te houden en zeker te stellen dat de  blockchain niet gemanipuleerd kan worden. PoW betekent dat computers ingewikkelde rekensommen moeten proberen op te lossen (mining) en een beloning (in de vorm van cryptocurrency) krijgen wanneer het juiste antwoord gevonden is. Omdat de som steeds gecompliceerder wordt, is steeds meer rekenkracht en dus steeds meer energie en hardware benodigd. De techniek welke NEM gebruikt om transacties te bevestigen, noemt men harvesting.


Dit houdt in dat onderdelen van het netwerk (nodes) iedere keer dat zij horen dat er een transactie plaats heeft gevonden, deze kopen? Zo werkt het! delen met andere nodes. In ruil voor het delen van deze kopen? Zo werkt het!, ontvangen de nodes een vergoeding in de vorm van een deel van de transactiekosten. Om te voorkomen dat de blockchain corrupt raakt doordat valse kopen? Zo werkt het! wordt gedeeld, wordt alleen naar belangrijke nodes geluisterd. Hoe belangrijk een node is, hangt af van het XEM-saldo, het aantal transacties, de uptime en de leeftijd van de (rekening van) de node. Omdat de NEM dus transacties bevestigt op basis van hoe belangrijk een node is, noemen we deze techniek:


Proof of Importance. Website van NEM: https://nem.io/Bekijk onderstaand de introductievideo van NEM: Distributed Ledger Technology.

NEM waarde en koersverloop

NEM heeft een positie bemachtigd tussen de meest populaire cryptovaluta en dat is zeker niet onterecht. De unieke manier om transacties te bevestigen alvorens ze in de XEM blockchain worden opgenomen, Proof of Importance, biedt een sterk voordeel ten opzichte van Proof of Work cryptocurrencies.


Het feit dat de XEM valuta op een eigen blockchain draait en dus geen afstamming van Bitcoin of Ethereum is, geeft de cryptomunt een solide imago. In Japan zijn er al veel organisaties - waaronder banken - welke van de technologie van NEM gebruik maken, al dan niet op een private blockchain (Mijin).


Samen met een aantal andere populaire valuta's c.q. technologieën heeft XEM / NEM de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, waarvan we verwachten dat deze voorlopig nog zal aanhouden. De marktkapitalisatie van ruim 1.500 miljoen euro in 2017 toont bovendien aan dat men sterk vertrouwt op NEM.Aanbevolen plaatsen om NEM te handelen

1
Min. Deposit
$50
Exclusive promotion
Our score
10
Start trading
Description:
Payment methods
Overschrijving, Overschrijving
Full regulations list:
CySEC, FCA

Beste NEM wallet

Vanuit NEM is er een gratis en gebruiksvriendelijke selectie aan XEM wallets beschikbaar gesteld. De NEM Nano Wallet (niet te vergissen met de Ledger Nano S) is een gratis lichtgewicht toepassing om lokaal XEM cryptovaluta te bewaren. Het voordeel van de NEM Nano Wallet is dat deze niet de volledige blockchain lokaal hoeft te synchroniseren, waardoor de toepassing snel is en weinig ruimte in beslag neemt.Cryptocurrency bewaren in een app de mobiele telefoon of bij een online wallet of -exchange, brengt het risico met zich mee dat de cryptocoins kwijt raken of gestolen worden. Met de fysieke Nano S NEM wallet van Ledger, weet u zeker dat uw cryptocurrencies op een veilige plek worden bewaard. De Nano S is een cryptocurrency wallet welke kan worden gebruikt om Bitcoin, Ethereum en Altcoins zoals Dogecoin, Stratis, Ripple en Dash kan bewaren. De wallet kan via USB verbinding maken met computers en bevat een veilig OLED beeldscherm om transacties dubbel te kunnen controleren en bevestigen.


NEM kopen

De cryptovaluta van NEM is op meerdere manieren aan te schaffen: XEM kopen met euros is mogelijk via Cryptostart, maar ook kunt u betalen met andere cryptocurrencies. NEM kopen zonder ID-verificatie? Dat kan wanneer u XEM koopt met cryptocurrency. U kunt bijna iedere bekende cryptovaluta ruilen voor XEM op onze pagina: "Cryptocurrency Ruilen". Als u NEM wilt kopen met iDeal of VISA, dan raden wij aan dit te doen bij Litebit


Onze partner Litebit is een Nederlandse handelaar in populaire cryptocurrencies. U kunt hier veilig en vertrouwd XEM en andere cryptovaluta kopen en deze afrekenen met iDeal (Nederland) of Bancontact (België). Om witwassen en andere criminele activiteiten tegen te gaan, vereist Litebit vanaf bepaalde orderbedragen een gebruikers identificatie. Zonder uw identiteit (gedeeltelijk) te verifiëren, kunt u dagelijks voor maximaal 75 euro aan cryptocurrency bestellen.


Door alleen uw telefoonnummer te verifieren, verhoogt u het dagelijkse limiet naar 350 euro. Aanvullend kan uw adres of identiteit bevestigd worden om het daglimiet te verhogen naar 500 of 35.000 euro. Voordelen van NEM (XEM) kopen bij Litebit zijn:

  • Europees platform met Nederlandse ondersteuning.
  • Scherpe tarieven voor diverse cryptocurrencies.
  • Gebruikers identificatie op verschillende lagen.
  • Beveiligingsopties zoals 2-factor authenticatie aanwezig.

Aanbevolen plaatsen om NEM te handelen

1
Min. Deposit
$50
Exclusive promotion
Our score
10
Start trading
Description:
Payment methods
Overschrijving, Overschrijving
Full regulations list:
CySEC, FCA
2
Min. Deposit
$1
Exclusive promotion
Our score
9.3
FCA geregeld crypto-uitwisseling met 4500+ digitale activa beschikbaar voor de handel
Ondersteunt gebruikers uit meer dan 100 landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada
Intrekken uw geld via PayPal of andere betaalmethoden
Start trading
Description:
Coinbase is een van de eerste plaatsen die maakte het gemakkelijk om Bitcoin te kopen en is sindsdien uitgegroeid tot een alom vertrouwde uitwisseling in de markt.
Payment methods
Kredietkaart, Debetkaart, Euro bank account, 3D-beveiligde creditcard
Full regulations list:
3
Min. Deposit
$60
Exclusive promotion
Our score
8.7
Toegankelijk wereldwijd betekent dat u kunt Cryptos kopen, ongeacht waar je bent
Bespaar op deviezen vergoedingen door het betalen in uw lokale valuta met meer dan 47 valuta's beschikbaar
Laagste vergoedingen op de markt, zodat u kunt meer crypto krijgen, terwijl minder betalen
Start trading
Description:
UK-based Crypto uitwisseling bedrijf met FCA licentie. Wereldwijde dekking van meer dan 180 landen en ongekende 48 staten van de VS. Buy & sell cryptocurrencies maakt niet uit waar je bent."
Payment methods
Kredietkaart, Debetkaart, Skrill, Neteller, Overschrijving, Bitcoin
Full regulations list:
FCA

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Bitcoin logo
Bitcoin
BTC
...
...
Ethereum logo
Ethereum
ETH
...
...
Tether logo
Tether
USDT
...
...
Ripple logo
Ripple
XRP
...
...
Bitcoin Cash logo
Bitcoin Cash
BCH
...
...