Dit is hoe het werkt!

NEO is de nieuwe naam voor de blockchain en bijbehorende cryptocurrency welke voorheen bekend stond als Antshares. NEO is een cryptocurrency welke vooral populair is in China en andere Aziatische landen, maar neemt ook in westerse landen snel in populariteit toe.

Op deze pagina leggen we uit is wat NEO is en hoe je deze digitale valuta kunt kopen en verkopen op basis van de huidige NEO koers. Wilt u voor dat u start met investeren in NEO of een andere cryptomunt zich eerst iets meer verdiepen in blockchain technologie? Lees dan onze introductie in cryptocurrency.

Aanbevolen plaatsen om NEO te handelen

Wat is NEO?

NEO is een blockchain en digitale valuta welke is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain, gevestigd in Shanghai. De cryptocurrency draagt de naam NEO sinds 24 juli 2017: voor die tijd stond het bekend onder de naam AntShares (ANS).

Een van de bijzondere kenmerken van de NEO blockchain is de ondersteuning voor zogeheten smart contracts, ofwel slimme contracten. Deze zogenaamde smart contracts – in het geval van de NEO blockchain genaamd NeoContracts – maken het mogelijk om toepassingen op de NEO blockchain te programmeren volgens bepaalde logica, zodat processen en transacties geautomiseerd kunnen worden. Deze techniek zien we ook terug in Ethereum (ETH), vandaar dat regelmatig naar NEO gerefereerd wordt als “het Ethereum van China”.

NEO koers & kopen? Zo werkt het! + NEO kopen of verkopen
Ontmoet NEO: het Ethereum van China.

Het feit dat NEO in- en door China is ontwikkeld brengt aanzienlijke voordelen met zich mee voor de cryptovaluta. Azie is een gigantische markt waar westerse bedrijven vaak moeite hebben om succes te behalen. Lokale bedrijven lukt dat echter wel, waarschijnlijk omdat zij de markt beter kennen en op meer steun kunnen rekenen van de lokale bevolking. Terwijl Westerse bedrijven zoals Walmart, Facebook, Uber en zelfs Google moeilijk van de grond komen in China, zijn Chinese bedrijven zoals Huawei, Alibaba, Baidu en ICBC inmiddels een van de grootste bedrijven ter wereld.

In 2013 verklaarde de Chinese overheid dat Bitcoin (BTC) niet door hen beschouwd werd als een valuta en gaf men aan dat Bitcoin niet zou moeten worden gebruikt om te betalen voor goederen en diensten. Op een gegeven moment ging men er zelfs zo ver in, dat banken en betalingsverwerkers werd verboden om gebruik te maken van Bitcoin. In tegenstelling tot Bitcoin en veel andere cryptocurrencies kreeg AntShares, tegenwoordig NEO, juist steun van de overheid.

Naast het feit dat NEO steun krijgt van de Chinese overheid, kent het platform nog meer voordelen. Zoals eerder beschreven ondersteunt NEO net als Ethereum smart contracts. Om een smart contract voor de Ethereum blockchain te kunnen schrijven, moeten programmeurs eerst de programmeertaal van Ethereum genaamd Solidity leren. Bij NEO is dit niet het geval: NeoContracts kunnen worden geschreven in diverse algemene programmeertalen zoals C#, VB.Net, F#, Java en Kotlin. In de toekomst is NEO van plan om daar nog meer programmeertalen aan toe te voegen waaronder C, C++, GO, Python en JavaScript. De stap voor bedrijven om NEO de adopteren is daardoor kleiner dan voor Ethereum, omdat de programmeurs niet speciaal een nieuwe programmeertaal hoeven te leren. Stratis Platform heeft inmiddels al aangetoond dat dit concept werkt.

Bekijk ook de onderstaande video voor een uitleg van AntShares / NEO:

Website van NEO: https://neo.org/

NEO koers en waarde

Het ontwikkelteam van NEO werkt al jaren aan de cryptocurrency en dat is terug te zien in de professionaliteit van het platform. NEO is niet alleen een digtale valuta, maar een volwaardig gedistribueerd netwerk welke digitale eigendommen, digitale identiteiten en slimme contracten combineert.

De blockchain maakt gebruik van een aantal slimme technologieën welke door de ontwikkelaars van Onchain zijn gemaakt zoals dBFT, NeoX, NeoFS en NeoQS:

  • dFT staat voor Delegated Byantine Fault Tolerant en is het consensus algoritme van de NEO blockchain. dBFT zorgt er enerzijds voor dat transacties niet kunnen worden gereproduceerd nadat deze zijn bevestigd, maar bied anderszijds ook de mogelijkheid voor NEO-eigenaren om te kiezen wie de transactie(s) bevestigt.

    De dBFT technologie kan gebruik maken van digitale identiteiten, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om een transactie van een (semi-)anonieme NEO eigenaar te laten bevestigen door een specifieke (bekende) boekhouder / accountant te laten bevestigen. Op deze manier kunnen bedrijven op de NEO blockchain hun transacties laten verwerken door een erkende accountant en zodoende aan lokal en/of zakelijke wet- en regelgeving (blijven) voldoen.
  • NeoX is een protocol welke zogeheten “cross-chain interoperability” implementeert. Dit betekent dat het mogelijk is om digitale eigendommen uit te wisselen tussen verschillende blockchains. In de praktijk kunnen andere blockchains welke een simpele vorm van smart contracts ondersteunen, kopen? Zo werkt het! of transacties kunnen uitwisselen met NEO.
  • In NeoQS staat QS voor Quantum Safe. De opkomst van quantumcomputers brengt een mogelijk risico met zich mee voor specifieke encryptiemechanismen. Omdat sommige encryptiemechanismen zoals RSA kwetsbaar zullen zijn voor kwantumcomputers, maakt de NEO blockchain gebruikt van zogeheten lattice-based cryptography: een vorm van versleuteling welke resistent zou moeten zijn voor quantum computers.

Momenteel kan de NEO blockchain ongeveer 1000 transacties per seconde verwerken. Dat is op dit moment voldoende, maar het platform heeft de potentie om in de toekomst opgeschaald te worden zodat er 10.000 transacties per seconde kunnen worden verwerkt.

Aanbevolen plaatsen om NEO te handelen

De NEO koers is in 2017 enorm gestegen: enkele weken nadat de naam AntShares was omgetoverd naar NEO, is de waarde van de munt vertienvoudigd. Deze prijsexplosie heeft de aandacht getrokken van veel (westerse) investeerders, maar de cryptovaluta is niet makkelijk te kopen in Europa en Amerika. Wanneer de grote cryptocurrency exchanges NEO gaan aanbieden, is de verwachting dat de waarde nog verder zal stijgen.

Beste NEO wallet / GAS wallet

Tot voor kort was het aanbod NEO wallets is beperkt, maar vanaf nu zijn er hardware wallets die de NEO cryptocurrency ondersteunen.

Via de website van NEO zijn de meest recente versies van de verschillende wallets te downloaden welke door NEO zijn ontwikkeld. Zo zijn er verschillende wallets beschikbaar voor zowel mobiele apparaten en computers als een online wallet.

Voor meer kopen? Zo werkt het!: NEO wallet downloaden

NEO hardware wallet

De hardware wallets van Ledger ondersteunen vanaf nu de NEO cryptovaluta. Een hardware wallet is de meest veilige manier om uw cryptocurrencies te bewaren, dus als u graag zekerheid hebt dat uw NEO’s veilig zijn dan raden we aan om gebruik te maken van fysieke NEO wallet:

Ledger Nano S wallet

Ledger Nano S (£95.59)

De Ledger Nano S is een betaalbare NEO hardware wallet, welke gebruikt kan worden voor het veilig bewaren van diverse cryptocurrencies tegelijkertijd.

[inv-advert slot='fifth_horizontal']

Deze cryptocurrency wallet ondersteunt meer dan 20 verschillende cryptovaluta waaronder Bitcoin, Ethereum, Stratis, Ripple, Ark en Zcash.

Ledger Nano S kopen
Ledger Nano S wallet

Ledger Nano S (£95.59)

De Ledger Nano S is een betaalbare NEO hardware wallet, welke gebruikt kan worden voor het veilig bewaren van diverse cryptocurrencies tegelijkertijd.

Deze cryptocurrency wallet ondersteunt meer dan 20 verschillende cryptovaluta waaronder Bitcoin, Ethereum, Stratis, Ripple, Ark en Zcash.

[inv-advert slot='sixth_horizontal']
Ledger Nano S kopen
Ledger Nano S wallet

Ledger Nano S (£95.59)

De Ledger Nano S is een betaalbare NEO hardware wallet, welke gebruikt kan worden voor het veilig bewaren van diverse cryptocurrencies tegelijkertijd.

Deze cryptocurrency wallet ondersteunt meer dan 20 verschillende cryptovaluta waaronder Bitcoin, Ethereum, Stratis, Ripple, Ark en Zcash.

Ledger Nano S kopen

Frequently Asked Questions.

121231231

NEO cryptocurrency kopen met iDeal is de makkelijkste methode, maar als u graag profiteert van de laagste prijzen c.q. de meest gunstige NEO koers en de meeste opties dan is een grote cryptocurrency exchange ook een goede keus. Bitfinex is een betrouwbare cryptocurrency exchange waar u onder andere NEO kunt kopen met Bitcoins, Ethers en Dollars. De meest eenvoudige manier om saldo in uw Bitfinex account te krijgen is door eerst Bitcoins te kopen met iDeal en deze vervolgens te laten storten het het BTC wallet adres van uw Bitfinex account.

121231231

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.