HomeCryptovalutaNEO (NEO)NEO Koers

Wat is de koers van Neo?

NEO logo
NEO (NEO)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Neo is een open-source op blockchain gebaseerd en gedecentraliseerd applicatie platform. Deze succesvolle cryptovaluta werd in 2014 opgericht door Da HongFei en Erik Zhang en wordt vaak gestileerd als NEO. Het Neo-project heette tot 2017 Antshares. Het project heeft sindsdien gewerkt aan zijn visie van het bouwen van een smart economy met behulp van blockchain technologie en smart contracts. Deze aspecten zijn gecombineerd om zo gedigitaliseerde activa uit te kunnen geven en te beheren.

Toen Neo op de markt werd gebracht, werden er 100 miljoen tokens gecreërd. 50 miljoen werden verkocht aan de eerste investerdeers op het platform. Op dit moment worden er jaarlijks 15 miljoen Neo tokens vrijgegeven en deze worden gebruikt door het ontwikkelingsteam om de lange termijn doelen van het project te financieren.

Neo is momenteel de 19e grootste cryptovaluta wat betreft marktkapitalisatie.

Waar kun je Neo kopen?

Neo is één van de meest populaire cryptovaluta's en heeft een duidelijk ethos en project. Hierdoor wordt het algemeen erkend in de cryptogemeenschap en dit heeft ervoor gezorgd dat het token op grote schaal beschikbaar is.

Veel mensen die Neo kopen doen dit via digitale uitwisselingen en makelaarsplatforms. Het aankoopproces is vrij eenvoudig. Het kiezen van de juiste makelaar is echter altijd van groot belang, omdat goede klantenservice, veiligheid en beveiliging belangrijk zijn bij cryptogeld investeringen.

Een korte geschiedenis over de koers van Neo

Door het bereiken van de top 20 van grootste cryptovaluta's ter wereld heeft Neo inmiddels een rijke en interessante koershistorie. Zijn prijs heeft door de jaren heen veel geschommeld.

Belangrijk nieuws over Neo

Het lijdt geen twijfel dat het belangrijkste nieuws in 2020 met betrekking tot Neo de COVID-19 pandemie is geweest. Dit virus heeft het hele financiële systeem ingrijpend beïnvloed. De uitgebreide lockdown maatregelen die door een groot gedeelte van de landen zijn getroffen heeft een ongekend effect gehad op het mondiale financiële stelsel. Dit zal de economische en financiële sector nog voor lange tijd blijven beïnvloeden.

Binnen dit klimaat hebben de meeste activa, investeringen en markten het moeilijk gehad. Het is daarom interessant om te zien dat cryptovaluta's voornamelijk hebben geprofiteerd van het huidige klimaat. Veel altcoins zijn in waarde gestegen, omdat beleggers op zoek zijn naar alternatieve beleggingsmogelijkheden.

De Chinese blockchain grootmacht Neo is hier geen uitzondering op. De token is meer dan verdubbeld in waarde tijdens de coronacrisis. De coronacrisis zal nog enige tijd voortduren en dit kan gunstig uitpakken voor Neo.

De oprichters en het ontwikkelingsteam van Neo zijn de afgelopen maanden op zoek geweest naar partners en samenwerkingen. Ze hebben het voor elkaar gekregen om een deal te sluiten met het Koreaanse FLETA-project vlak voor de lancering van een platform voor gegevensregistratie van klinische proeven. Dit platform zal gebaseerd zijn op de specifieke blockchain technologie van Neo.

Neo zal dus ook onderdeel gaan uitmaken van de medische sector en ondersteuning bieden bij de gegevensregistratie van klinische proeven in Korea. Veel medische deskundigen zullen bij dit project betrokken zijn en dit is een indicatie dat de blockchain functionaliteit kan bieden buiten de cryptowereld om. Het werd tot op heden namelijk alleen maar geassocieerd met crypto.

Hoewel het een positief teken is dat het ontwikkelingsteam van Neo actief op zoek is naar partners, is het van belang om te beseffen dat de corona pandemie de grootste impact zal hebben op de nabije toekomst van Neo.

Neo tijdlijn

 • Februari 2014

  Neo werd opgericht door Da HongFei en Erik Zhang. Op dit moment heet het project nog Antshares.
 • Maart 2015  

  Neo wordt voor het eerst gehost als open-source software op Github.
 • September 2015
  Het white paper wordt vrijgegeven ter publieke inzage.

 • Juni 2017 

  Antshares wordt omgedoopt tot Neo. De smart economy visie wordt aangekondigd. De prijs van Neo bedraagt 1,24 dollar
 • 15 januari 2018
  Neo bereikt zijn hoogste koers ooit. Het stijgt kort boven de 200 dollar uit. De koers van Neo bedraagt 187,40 dollar

 • Maart 2018
  Neo's moederbedrijf Onchain deelt 1 Ontology token uit voor elke 5 Neo tokens in de wallet van een gebruiker. Deze tokens zullen worden gebruikt om te stemmen over systeemupgrades, identiteits-verificatiemechanismen en bestuurskwesties op het Neo platform. De koers van Neo bedraagt 129,05 dollar

 • Juni 2018
  Da Hongfei kondigt de invoering van een nieuwe organisatiestructuur aan. De Neo Council wordt opgedeeld in de Neo Foundation, mede voorgezeten door Hongfei en Erik Zhang, en twee operationele eenheden gefinancierd door de Neo Foundation: Neo Global Development (NGD) en Neo Global Capital (NGC). De prijs van Neo bedraagt 55,45 dollar

 • 3 juni 2020
  De waarde van Neo wordt meer dan verdubbeld tijdens de coronacrisis. De koers van Neo bedraagt 12,37 dollar

Vergelijk Neo met fiat valuta's, grondstoffen en crypto

Hoewel Neo is ontworpen als digitaal betalingssysteem heeft zijn snelle groei ertoe geleid dat het nu ook wordt beschouwd als een legitiem investeringsmechanisme. Dit betekent dat beleggers Neo, en ook andere cryptovaluta's, beschouwen als een goed alternatief voor traditionele investeringen in grondstoffen en fiat valuta's.

Het is daarom waardevol om Neo te vergelijken met sommige van deze activa en ook andere relevante cryptovaluta's. In de volgende sectie zullen we daarom de Neo token onderzoeken en zijn recente ontwikkelingen vergelijken met relevante investeringsactiva.

Neo in vergelijking met de Amerikaanse dollar

Hoewel veel valuta's het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis, is de Amerikaanse dollar waardevast gebleken. Het voordeel dat de dollar als wereldreservevaluta heeft ten opzichte van andere valuta's moet nooit worden onderschat. De prestaties van de dollar zijn in het verleden ook redelijk betrouwbaar geweest.

Hoewel de dollar tijdens de coronacrisis dus goed heeft gepresteerd, heeft Neo het qua waardestijging nog veel beter gedaan. Gezien het feit dat Neo de afgelopen maanden meer dan verdubbeld is in waarde, is het wel duidelijk dat deze valuta als investeringsmechanisme de dollar volledig heeft overtroffen. Of dit in de toekomst ook zo zal zijn, valt nog te bezien. De toekomstige marktomstandigheden lijken echter gunstig zijn voor cryptovaluta's.

Neo in vergelijking met goud

Misschien de meest logische vergelijking is de verhouding tussen Neo en goud. Goud wordt ook gezien als een veilige investering in tijden van crisis. Het kostbare edelmetaal wordt door veel beleggers vertrouwd en dit werd duidelijk tijdens de coronacrisis, waarbij goud met 20% in waarde steeg.

Dit is een zeer goede prestatie gezien het huidige economische klimaat, maar het kan niet tippen aan de prestaties van Neo in de afgelopen maanden. Neo is meer dan verdubbeld in prijs en degenen die in deze cryptovaluta hebben geïnvesteerd kunnen meer dan tevreden zijn met zijn prestaties. Hiermee heeft Neo het kostbare edelmetaal zeker overtroffen.

Neo in vergelijking met ruwe olie

Ruwe olie heeft één van de meest tumultueuze jaren in zijn geschiedenis meegemaakt als gevolg van een politiek conflict tussen twee olieproducerende landen, Rusland en Saoedi-Arabië. De onenigheid tussen deze twee landen resulteerde in een daling van de olieprijs. Op een gegeven moment was de koers van een vat olie zelfs -40 dollar!

Deze prijs kon natuurlijk niet eeuwig standhouden en hoewel de waarde de afgelopen tijd weer langzaam is gestegen, is het nog lang niet op het oude niveau. Neo en olie zijn daarmee de afgelopen maanden twee compleet verschillende richtingen opgegaan wat betreft prijsontwikkeling. De ene is exponentieel gestegen en de ander exponentieel gedaald. De oliemarkt zal op den duur zeker herstellen, maar het internationale verkeer, en daarmee de vraag naar olie, is door de coronacrisis sterk afgenomen. De toekomst voor de oliemarkt ziet er daarom grimmig uit.

Neo in vergelijking met Bitcoin

Bitcoin is 's werelds belangrijkste cryptovaluta en wordt vaak gevolgd door veel andere cryptovaluta's. Het is bemoedigend dat Neo de afgelopen maanden Bitcoin heeft geëvenaard. Beide zijn verdubbeld in waarde. Neo is zelfs met een iets hoger percentage gestegen. Dit is positief voor de toekomst van de cryptovaluta.

NEO toekomstige koersvoorspellingen

Cryptovaluta's zoals Neo worden steeds populairder en er wordt daarom ook steeds meer gespeculeerd over de toekomst van deze valuta's. Neo is zeker onderdeel geweest van deze speculatie en steeds meer beleggers hebben geïnvesteerd in de altcoin. Het is daarom interessant om de toekomstige prestaties van de valuta te voorspellen.

Neo koersvoorspellingen voor 2020

Er zijn absoluut geen prijzen te winnen voor het raden van de belangrijkste factor die recentelijk impact heeft gehad op de koers van Neo. De pandemie heeft namelijk in 2020 veruit de grootste impact gehad op het mondiale financiële stelsel. Cryptovaluta's zijn zeker beïnvloed door het huidige klimaat.

Hoewel veel activa en investeringen slecht hebben gepresteerd binnen dit uitdagende klimaat, hebben veel beleggers er echter voor gekozen om te investeren in crypto. Hierdoor heeft Neo ook goed gepresteerd in 2020 en is het verdubbeld in waarde. Dit heeft geleid tot een positief marktsentiment.

Hoogstwaarschijnlijk zal de coronacrisis de investeringswereld de rest van 2020 blijven beheersen en dit kan gunstig zijn voor de prijsontwikkeling van Neo. Andere technische kwesties kunnen echter niet achterwege gelaten worden. De oprichters van Neo zullen hier de komende jaren zeker aan moeten werken. Het is echter wel duidelijk dat voor de rest van 2020 de coronacrisis de grootste impact zal hebben op de verdere prijsontwikkelingen.

Neo koersvoorspellingen voor 2021 

De impact van de coronacrisis zal in 2021 enigszins hebben afgenomen, maar het zou naïef zijn om te denken dat het volledig overgewaaid is. COVID-19 zal nog steeds rondwaren en de economische impact van de lockdowns zal nog steeds voelbaar zijn. In dit klimaat kunnen we verwachten dat Neo hetzelfde gedrag vertoont als tijdens de eerste corona lockdowns. Dit is een positief teken voor de token.

Andere factoren zullen echter een groter effect beginnen te hebben op de toekomstige ontwikkeling van Neo. Vooral de focus van Neo op de naleving van regelgeving kan in dit kalenderjaar vruchten beginnen af te werpen. De oprichters en het ontwikkelingsteam van Neo hebben zich onderscheden van andere platforms door aan de regelgeving te voldoen.

Neo na 2021

COVID-19 zal Neo waarschijnlijk nog steeds beïnvloeden na 2021. Er is geen garantie dat het virus tegen die tijd volledig is uitgeroeid en de recessie als gevolg van de lockdowns zal nog steeds economische impact hebben. 

Tegen die tijd zullen echter ook andere factoren op de voorgrond treden en Neo moet deze aanpakken om zijn potentieel waar te kunnen maken. De technische robuustheid van Neo en de gecentraliseerde aanpak zijn veelbelovend, maar sommige marktwaarnemers en crypto liefhebbers hebben kritiek geleverd op de Chinese benadering van deze cryptovaluta.

Bovendien zal Neo ook beïnvloed worden door marktleider Bitcoin en de toekomstige vraag naar deze toonaangevende cryptovaluta. Neo moet zich ook goed kunnen onderscheiden van andere concurrerende cryptovaluta's en het controversiële interne bestuur van Neo moet op zo'n manier worden aangepast dat het de markt tevreden kan stellen.

Neo heeft zonder twijfel geprofiteerd van de steeds uitgebreidere regelgeving omtrent cryptovaluta's en het heeft stappen ondernomen om samen te werken met regelgevende autoriteiten. Het ontwikkelingsteam moet echter nog luisteren naar de gestelde vragen en de geleverde kritieken over het project, vooral vanaf het moment dat de coronacrisis niet meer op de voorgrond speelt.

Neo koersverwachting

Concluderend kan gesteld worden dat de prijsontwikkeling op de lange termijn grote potentie heeft. De stappen die het ontwikkelingsteam al heeft genomen om de cryptovaluta te verbeteren kunnen hier van groot belang voor zijn. De reputatie van de token wordt af en toe echter in twijfel getrokken. Hier moet het team achter Neo dus hard aan werken om ervoor te zorgen dat het cryptovaluta project een duurzaam succes zal worden.

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Chainlink logo
Chainlink
LINK
...
...
Bitcoin logo
Bitcoin
BTC
...
...
Ethereum logo
Ethereum
ETH
...
...
Ripple logo
Ripple
XRP
...
...
Bitcoin Cash logo
Bitcoin Cash
BCH
...
...
Litecoin logo
Litecoin
LTC
...
...

Veel gestelde vragen

 1. De blockchain is cruciaal voor cryptovaluta's. Het houdt een publieke ledger bij van alle transacties die verbonden zijn aan een bepaalde token. Het is onmogelijk voor cryptovaluta's om een efficiënt, stabiel en transparant systeem te leveren zonder de blockchain. Naast transacties, houdt de blockchain ook een openbaar register bij van elke sleutel die verbonden is aan elke transactie.

 2. Aangezien Neo kan worden gebruikt als ruilmiddel voor goederen en diensten, is het antwoord op deze vraag: ja. Neo is een actief digitaal betalingssysteem. De oprichters en het ontwikkelingsteam hebben uitspraken gedaan over het creëren van een digitale economie in de toekomst. Van alle cryptomunten is Neo het meest toegespitst op digitale betalingen en digitaal geld.

 3. Niemand is verplicht om te investeren in Neo of andere cryptovaluta's. Maar dit kan zeker voordelig zijn. Neo is bijvoorbeeld sneller en goedkoper dan vele andere vormen van digitale betaling. Neo is ook een waardevolle investeringsactiva en dit is één van de redenen waarom de valuta zeer populair is geworden. Bovendien kunnen mensen die geen toegang hebben tot het traditionele bankenstelsel, ook wel unbanked individuals genoemd, toch transacties uitvoeren met Neo. Er zijn dus verschillende redenen om Neo te gebruiken. Persoonlijke motivaties zullen afhangen van persoonlijke omstandigheden.

 4. Smart contracts spelen een belangrijke rol op de Neo blockchain. Een smart contract is een stukje code waarmee een juridisch contract, met daarin bepaalde voorwaarden, wordt opgesteld tussen twee partijen die een transactie uitvoeren. Smart contracts worden dus gebruikt bij het overdragen van financiën of bij het overdragen van een andere vorm van informatie via de blockchain. Het ontwikkelen van smart contracts vereist vrij ingewikkelde technische kennis, maar het uitvoeren ervan is eenvoudig.

 5. Mining is een proces waarbij blokken voor op de Neo blockchain, of voor op de blockchain van een andere cryptovaluta, worden gecreëerd. Dit wordt over het algemeen gedaan door krachtige computers. Zij lossen algoritmische vergelijkingen op om tokens te creëren die verbonden zijn aan een cryptovaluta. De reden waarom het woord mining wordt gebruik binnen de cryptoterminologie, is om een analogie te creëren met fysieke grondstoffen zoals goud. Wees niet bang, je hoeft niet fysiek te minen bij cryptovaluta's! ASIC mining rigs worden vaak samengesteld om het mining proces uit te voeren, omdat ze beschikken over de benodigde rekenkracht die nodig is om de cryptografische puzzels binnen het miningproces op te lossen.

 6. Neo is niet één van de meest anonieme cryptovaluta's. Het ontwikkelingsteam heeft alles in het werk gesteld om aan zoveel mogelijk zakelijke en economische regels te voldoen. Dit wordt door velen beschouwd als één van de beste kenmerken van het project. Het is daarentegen zeker niet mogelijk om transacties uit te voeren en daarmee anoniem te blijven voor de autoriteiten.

 7. Er is op dit moment geen minimum hoeveelheid ingesteld.

 8. Er zijn momenteel ongeveer 70 miljoen Neo tokens in omloop. Het plafond is vastgesteld op 100 miljoen tokens.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.