Qtum kopen? Zo werkt het!

Qtum (QTUM) cryptocurrencyDe Qtum Blockchain biedt een nieuwe cryptocurrency welke is ontwikkeld voor consumenten en bedrijven. De blockchain is ontwikkeld door de Qtum Foundation met veiligheid, stabiliteit en snelheid als basis. De digitale valuta is gebaseerd op het succes van Bitcoin, maar vult de technologie aan met onder andere de ondersteuning voor Smart Contracts en Decentralized Applications (DAPPs)

Tip voor nieuwkomers: als u nog niet zo bekend bent met blockchain technologie, raden we u aan om eerst even onze introductie in cryptocurrency te lezen.
[inv-table] shortcode - missing channel

Wat is QTUM blockchain?

Qtum – uitgesproken als Quantum (“kwantum”) – is een blockchain welke is ontwikkeld door de in Singapore opgerichte Qtum Foundation, een non-profit organisatie welke het belang van de Qtum technologie en cryptocurrency eigenaren vertegenwoordigt. De technologie richt zich op het implementeren van een nieuwe manier van waardeoverdracht: Value Transfer Protocol (VTP).

Het open source blockchain applicatie platform van Qtum maakt gebruik van het Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme en is gebaseerd op een aantal technologieën van Bitcoin Core zoals het transactiemodel UTXO (Unspent Transaction Outputs). Dankzij een technologie genaamd Account Abstraction Layer kunnen meerdere virtuele machines op de Qtum blockchain worden geïmplementeerd, waaronder de Ethereum Virtual Machine (EVM).

QTUM Account Abstraction LayerQtum gelooft dat op deze manier smart contracts en decentrale applicaties (DApps) kunnen draaien op een vertrouwde basis, terwijl het platform een solide omgeving biedt voor (applicatie-)ontwikkelaars. Door de Account Abstraction Layer kan de Bitcoin Core blockchain communiceren met de Ethereum Virtual Machine, waardoor het mogelijk is om smart contracts en DApps veilig en eenvoudig te ontwikkelen op een blockchain welke mogelijkheden biedt die Ethereum nog niet kan bieden. In feite voegt QTUM de betrouwbare en stabiele functionaliteiten van Bitcoin samen met de eindeloze mogelijkheden van smart contracts.

Het Qtum netwerk ondersteunt standaard het simple payment verification (SPV) protocol, waardoor het mogelijk is om lite wallets te gebruiken om smart contracts uit te voeren zonder daarvoor de volledige blockchain te hoeven downloaden / synchroniseren. Dat is bijzonder handig, omdat lite wallets doorgaans op mobiele apparaten worden geinstalleerd en ongeveer de helft van al het internetverkeer afkomstig is van smartphones of tablets.

Bekijk onderstaand de introductievideo van Qtum – Defining the Blockchain Economy.

Website van de Qtum Foundation: https://qtum.org/en/

QTUM koers: actuele waarde ( )

De Qtum Foundation is een professionele organisatie met een team van zeer goede ontwikkelaars. Het concept van de Qtum Blockchain – het combineren van de voordelen van Bitcoin en Ethereum – is goed doordacht. Dit is dan ook een van de redenen waarom PwC potentie ziet in de technologie:

“PwC sees enormous potential for blockchain to revolutionize business practices as we know them, and the firm has made great efforts in developing strategic and technical capabilities to adapt existing products and services for the new technology,” said CY Cheung, a fintech and cybersecurity partner at PwC China. He said working with the Qtum Foundation, the architect of the Qtum blockchain, aligns with PwC’s goals.

Bron: CryptoCoinsNews.com

We moeten er echter wel rekening mee houden dat QTUM nog een relatief nieuwe cryptocurrency is: in december 2016 werd de technologie aangekondigd. In maart 2017 vond de Initial Coin Offering (ICO) plaats waarbij in 117 uur tijd 15.6 miljoen dollar werd opgehaald: 11.156 bitcoins (BTC) en 77.081 ether (ETH) werden ingeruild voor 51.000.000 Qtum tokens. Dit is 51% van de uiteindelijk in totaal 100 miljoen beschikbare Qtum tokens.

Beste QTUM wallet

De Qtum cryptovaluta is momenteel een ERC-20 token: een cryptografische token welke voldoet aan de token standaard van Ethereum. Dit bevordert de standaardisatie van cryptocurrencies en maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de Qtum cryptomunt op te slaan in een wallet welke deze standaard ondersteunt.

Als het Qtum mainnet live gaat in september 2017 zullen deze ERC-20 tokens waarschijnlijk weer kunnen worden omgeruild voor een cryptografische token welke alleen bruikbaar is op de Qtum blockchain.

Om die reden raden we momenteel aan om een (hardware) Qtum wallet te nemen welke ERC-20 tokens ondersteunt, maar kunnen we ons advies aanpassen wanneer het mainnet live gaat.

MyEtherWallet: de ERC-20 wallet voor Qtum.

MyEtherWallet (MEW) is een web-based wallet welke integreert met hardware wallets zoals TREZOR en Ledger Nano S. De wallet kan gebruikt worden om Ethereum te bewaren, maar ook om alle andere ERC-20 compatible cryptografische tokens zoals QTUM op te slaan.

Qtum kopen

Investeren in Qtum? De meest voordelige en praktische manier om de digitale valuta aan te schaffen is momenteel via Changelly: deze tool maakt het mogelijk om verschillende cryptocurrencies te kopen en hiervoor te betalen met een andere cryptovaluta. De tool ondersteunt ook betaling in euro’s of dollars via een creditcard, maar in dat geval is de wisselkoers niet erg gunstig.

Als u de cryptocurrency wilt kopen tegen de actuele QTUM koers, raden we u aan om de cryptomunt te kopen met een andere digitale valuta zoals Bitcoin of Ethereum. Heeft u die nog niet? Dan kunt u deze kopen met euro’s en betalen met iDeal bij bijvoorbeeld Litebit.

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.