HomeCryptovalutaReddcoin (RDD) Koers

Wat is Reddcoin - Een virtuele valuta of zit er meer achter schuil?

ReddCoin logo
ReddCoin (RDD)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Reddcoin (RDD) is een digitale valuta welke op basis van blockchain technologie betalingen mogelijk wil maken op social media platforms zoals Facebook en Youtube. Omdat transacties per direct kunnen worden uitgevoerd en aan het ontvangen en versturen van Reddcoins geen transactiekosten verbonden zijn, is Reddcoin erg geschikt voor o.a. microbetalingen. Reddcoin zelf omschrijft de cryptocurrency als een sociale valuta.


Dit artikel op Cryptostart gaat over het doel van deze blockchain technologie, maar ook verstrekken we nuttige kopen? Zo werkt het! over onder andere de Reddcoin koers en waar u Reddcoin kopen en verkopen kunt. Ook besteden we aandacht aan Reddcoin wallets: hoe kunt u deze cryptocurrency het beste veilig bewaren?


Als u zich eerst even wilt inlezen over wat "crypto" en "blockchain" is, dan raden we aan onze artikelen te lezen welke we hebben geschreven voor nieuwkomers: wat is blockchain? en wat is cryptocurrency?.

Wat is Reddcoin (RDD)?

Reddcoin is een vorm van digitaal geld, zoals Bitcoin en Verge. Voor digitale valuta zijn er oneindig veel toepassingen te bedenken, maar de Reddcoin cryptocurrency focust zich op 1 specifieke toepassing: social media. Ieder social media platform wel een mogelijkheid om content een waardering te geven. Zo is het mogelijk om op Facebook iets te liken, op "Twitter" iets te "retweeten" en op Reddit te "upvoten". 


Het doel van Reddit is om deze functionaliteiten aan te vullen met een uniforme mogelijkheid om een (micro-)donatie te doen als blijk van waardering, of een betaling in ruil voor exclusieve content zoals bijvoorbeeld "credits" binnen een digitaal spel. Op dit moment zijn er op diverse sociale media al mogelijkheden om "tips" ofwel fooien te geven. Hoewel blockchain platforms zoals Steemit dit al regelen met STEEM als cryptocurrency, gebruiken meer gevestigde platforms doorgaans gecentraliseerde robots.


Omdat Reddcoin wil voorkomen dat de verdeling van Reddcoins op social media kan worden beinvloed door platformbeheerders, ontwikkelt men naast digitale vorm van geld is ook nog een andere functionaliteit genaamd Redd-ID. Met Redd-ID kunnen gebruikers hun eigen unieke identiteit registreren op de Reddcoin blockchain, welke vervolgens te gebruiken is op alle social media platforms welke RDD ondersteunen.  Bekijk ook de onderstaande video van Reddcoin: Website van Reddcoin: https://www.reddcoin.com/Reddcoin koers: de actuele RDD waarde

Reddcoin werd op 20 januari 2014 geintroduceerd op het BitcoinTalk forum, waar door middel van een crowdfunding actie welke de developers een Initial Public Coin Offering (IPCO) 168.83 Bitcoins ophaalden. In ruil voor dit bedrag werden 5.45 miljard Reddcoins (RDD) uitgegeven aan in totaal 386 investeerders.


De 168.83 bitcoins waren destijds ca. 100.000 dollar waard, wat werd gebruikt om de ontwikkeling, promotie en expansie van het Reddcoin merk en netwerk uit te breiden. Hoewel de Reddcoin koers in 2014 al een flinke stijging heeft doorgemaakt, hebben we de cryptocurrency in 2017 pas echt grote sprongen zien maken. De prijs van 1 RDD is laag, maar met een totale beschikbaarheid van ca. 27 miljard Reddcoins en een jaarlijkse inflatie van 5% is dat ook logisch in verhouding tot de marktkapitalisatie.


Of Reddcoin kopen op dit moment een juiste beslissing is weet niemand, maar Cryptostart verwacht dat wanneer betalingen met Reddcoins mogelijk worden op belangrijke social media platforms, dat dit de Reddcoin koers zeker zal doen stijgen.Aanbevolen plaatsen om Reddcoin te handelen

1
Min. Deposit
$50
Exclusive promotion
Our score
10
Start trading
Description:
Payment methods
Overschrijving, Overschrijving
Full regulations list:
CySEC, FCA
2
Min. Deposit
$1
Exclusive promotion
Our score
9.3
FCA geregeld crypto-uitwisseling met 4500+ digitale activa beschikbaar voor de handel
Ondersteunt gebruikers uit meer dan 100 landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada
Intrekken uw geld via PayPal of andere betaalmethoden
Start trading
Description:
Coinbase is een van de eerste plaatsen die maakte het gemakkelijk om Bitcoin te kopen en is sindsdien uitgegroeid tot een alom vertrouwde uitwisseling in de markt.
Payment methods
Kredietkaart, Debetkaart, Euro bank account, 3D-beveiligde creditcard
Full regulations list:
3
Min. Deposit
$60
Exclusive promotion
Our score
8.7
Toegankelijk wereldwijd betekent dat u kunt Cryptos kopen, ongeacht waar je bent
Bespaar op deviezen vergoedingen door het betalen in uw lokale valuta met meer dan 47 valuta's beschikbaar
Laagste vergoedingen op de markt, zodat u kunt meer crypto krijgen, terwijl minder betalen
Start trading
Description:
UK-based Crypto uitwisseling bedrijf met FCA licentie. Wereldwijde dekking van meer dan 180 landen en ongekende 48 staten van de VS. Buy & sell cryptocurrencies maakt niet uit waar je bent."
Payment methods
Kredietkaart, Debetkaart, Skrill, Neteller, Overschrijving, Bitcoin
Full regulations list:
FCA

Beste Reddcoin wallet

Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar om veilig uw Reddcoins in te bewaren, maar welke Reddcoin wallet het beste is hangt af van hoe u de cryptocurrency graag beheert. Hoewel er helaas momenteel nog geen Reddcoin hardware wallet beschikbaar, zijn er voldoende alternatieve Reddcoin wallets voor zowel computers als mobiele apparaten:

Litebit: Nederlandse exchange & multi-crypto wallet

Reddcoin wallet op Litebit Litebit is een Nederlands platform waar u meer dan 50 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen kunt. Ook de cryptocurrency Reddcoin kopen en verkopen is mogelijk op deze website.


De website is erg gebruiksvriendelijk en maakt het niet alleen mogelijk om Reddcoins te kopen met iDeal; u kunt bovendien gebruik maken van een Reddcoin wallet via Binance.Coinomi App voor mobiele telefoons

Coinomi is een betrouwbare app voor het veilig bewaren van diverse cryptocurrencies. De Coinomi app bevat onder andere een Reddcoin wallet, welke u dus kunt gebruiken om veilig Reddcoins te bewaren. Los van het gebruiksgemak heeft Coinomi een ander groot voordeel te bieden: voor alle cryptocurrencies welke u bewaart binnen de app, beheert u zelf de private keys.

De Coinomi app is te downloaden in de Google Play Store (voor Android apparaten), of via de website van Coinomi. Een versie voor iOS is nog niet beschikbaar, maar de ontwikkelaars hebben aangegeven dat dit er wel aan komt.

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Bitcoin logo
Bitcoin
BTC
...
...
Ethereum logo
Ethereum
ETH
...
...
Tether logo
Tether
USDT
...
...
Ripple logo
Ripple
XRP
...
...
Bitcoin Cash logo
Bitcoin Cash
BCH
...
...