Hoe kunt u Ripple kopen | Complete gids voor 2018

Investeren in Ripple is een goede manier om uw eerste stappen binnen de digitale geldmarkt te zetten. Het is niet zozeer een munt, het is namelijk een digitaal betaalprotocol. Ripple wordt op dit moment al gebruikt door Santander, UniCredit en Reise Bank. En er zijn veel meer bedrijven en banken die gebruik willen gaan maken van de goedkopere en snellere transacties die met Ripple verricht kunnen worden. Aangezien de cryptovalutamarkt net uit een crisis klimt, is dit het ideale moment om Ripple te kopen. De prijs staat namelijk bijzonder laag. U kunt direct Ripple kopen bij eToro.

Ripple kopen in vijf snelle stappen

 • Maak een nieuw account aan bij eToro, dit kost hoogstens een paar minuten;
 • Bekijk de stortingsmogelijkheden en kies de optie die het best bij u past;
 • Stort minstens € 200. Uw kapitaal is veilig en dit kunt u controleren door naar de FCA- en CySEC-licentie te kijken;
 • Kies ‘Ripple kopen’
 • Wacht tot de prijs van XRP stijgt en de waarde van uw portefeuille meedoet!

Waarom is nu Ripple kopen zo aantrekkelijk?

Ripple is een van de cryptomunten met een duidelijke achtergrond. Het draait hier om het platform waar internationale betalingen sneller, veiliger en goedkoper verricht kunnen worden. Het bedrijf achter de blockchaintechnologie van Ripple is een samenwerking aangegaan met kredietverstrekkers en banken over heel de wereld die hier gebruik van willen maken. De toepassingen nemen op deze manier alleen maar toe en dát is interessant voor mensen die willen investeren.

Waarom nu? Na de problemen in Zuid-Korea is de waarde van de Bitcoin onderuitgegleden. De overige cryptomunten zijn daardoor ook in waarde gedaald. Het gevolg is dat de prijs van XRP veel lager staat dan de waardering van de experts. Hoewel er geen enkele garantie is (die is er immers nooit op de beurs), is de kans aanzienlijk dat de waarde van Ripple eind 2018 veel hoger zal zijn dan de waarde op dit moment is. Dat betekent dat het nu een goed moment is om in te stappen.

Wat is de beste website om Ripple te kopen?

Wanneer u wilt investeren, dan wilt u opties en mogelijkheden hebben. U wilt snelle grafieken, een brede markt en idealiter ook de mogelijkheid om kleine posities in te nemen op de markt. Zo kunt u immers gebruikmaken van risicomanagement, wat ervoor zorgt dat u langer actief kunt zijn op de beurs. Tegelijkertijd zou het prettig zijn wanneer er een demoaccount mogelijk is, zodat u kunt oefenen met andere investeringen. Dat is precies waarom wij gekozen hebben voor eToro:

 • U kunt gebruikmaken van een demoaccount om zo te oefenen met beleggingen;
 • Veiligheid is gegarandeerd door de FCA-licentie (de CySEC-licentie is interessant, maar de FCA-licentie is véél meer waard);
 • U kunt posities openen met minimale bedragen;
 • U kunt naast cryptovaluta ook beleggen in aandelen en Forex;
 • Het platform is bijzonder gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners;
 • U kunt populaire en succesvolle handelaren volgen om hun posities te kopiëren;
 • Het platform is snel, waardoor de kans op slippage aanzienlijk kleiner is.

Hoe kunt u Ripple kopen bij eToro?

U kunt Ripple kopen in drie eenvoudige stappen. We hebben deze gids van afbeeldingen voorzien om het u makkelijker te maken. Komt u er niet uit, neem dan vooral contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.

Stap 1: Het openen van een account

Het openen van een account is een kwestie van een paar minuutjes. Bent u snel met de computer, dan lukt dit zelfs binnen een minuut. U vult uw gegevens in en klikt op ‘Account maken’. Vervolgens wacht u op de bevestigingsmail die binnen een paar seconden in uw mail verschijnt. U bent klaar voor de volgende stap!

Stap 2: Het storten van geld

Voordat u kunt investeren in Ripple, moet u geld op uw account hebben. In de afbeelding hieronder ziet u precies hoe u geld kunt storten.

Stap 3: Ripple kopen

Hieronder ziet u de lijngrafiek van de koers van Ripple op het moment dat we de afbeeldingen gemaakt hebben (23 juni).

We besluiten dat dit het moment is voor een order. We zien duidelijk dat de koers gedaald is en we verwachten dat dit de steun is. De opwaartse lijn is reeds ingezet. Met het oog op het risicomanagement besluiten we $ 2500 in te leggen.

U kunt direct vanuit de grafiek besluiten of u Ripple wilt kopen of verkopen. Voor de duidelijkheid hebben we in de afbeelding hieronder de koopknop met een rode pijl aangeduid.

Kunt u Ripple niet vinden in het overzicht? Klik dan op de zoekbalk bovenin beeld en vul ‘XRP’ of ‘Ripple’ in. U komt dan direct in het goede scherm terecht.

Hoe Ripple kopen via exchanges?

Een exchange waar Ripple binnenkort ook zal verschijnen, is Coinbase. Dit is een grotere exchange, maar het gebruiksgemak laat hier en daar te wensen over. Daarnaast is het lang niet zo transparant als de meeste gebruikers zouden willen. Daarom gaan veel mensen naar Changelly om daar munten te ‘ruilen’. Hier is geen beurs, u verkoopt en koopt via een derde partij die dit achter de schermen regelt op de beurzen. Dat betekent dat u scherpe prijzen krijgt, terwijl Changelly het werk voor u doet. Daar betaalt u uiteraard wel commissie voor.

Eigenschappen Changelly Coinbase eToro
Aantal assets Alleen cryptovaluta Alleen cryptovaluta 1000+
Kosten Gemiddeld Afhankelijk van de markt Lager dan gemiddeld
Gebruiksgemak Gemiddeld/Hoog Gemiddeld Hoog
Stortingslimieten Nee Nee Ja
Mogelijke begeleiding Nee Nee Ja
Snelheid Hoog Gemiddeld/Hoog Hoog
Mogelijkheid om traders te kopiëren Nee Ja (door de markt te volgen) Ja

 

Vandaag nog Ripple kopen via eToro!

Welke betaalmethoden gelden bij Ripple kopen?

Wanneer u gaat handelen via een exchange, kunt u Ripple kopen met cryptovaluta. Hebt u echter geen cryptovaluta in uw bezit, dan kunt u met euro’s en dollars investeren in Ripple via eToro. U kunt gebruikmaken van onder andere de volgende mogelijkheden.

PayPal

U kunt stortingen doen via PayPal. Dit is een online portemonnee die u direct kunt koppelen aan een bankrekening via een kaartnummer. Stort u bij eToro, dan kunt u meer storten dan op uw PayPal-account staat door uw creditcardgegevens ook in te geven. Het resterende bedrag wordt dan van uw kaart afgeschreven.

Creditcards en betaalkaarten

De makkelijkste manier is het storten via een creditcard of betaalkaart. Dit kost slechts een paar seconden en u kunt direct beschikken over de tegoeden. De kosten voor het storten zijn afhankelijk van de provider die u hebt. Opnames gaan gepaard met administratiekosten, meestal rond de $ 25 maar dit is afhankelijk van het bedrag dat u uit laat betalen.

Hoe Ripple kopen in Nederland of België?

Bij het handelen op de financiële markt gelden niet alleen de regels en wetten van het land waar de broker zich bevindt. U hebt ook te maken met de nationale wetgeving van het land waarin u woont en handelt op de financiële markt. De regels worden constant bijgewerkt en aangescherpt, maar de meeste brokers zoals eToro spelen hier elke keer goed op in. Wilt u meer informatie hebben over de mogelijkheden, kijkt u dan op de volgende pagina’s:

 • Ripple kopen vanuit Nederland
 • Ripple kopen vanuit België

Hoe kan ik Ripple bewaren in een wallet?

Ripple maakt gebruik van XRP-tokens en de speciale indeling zorgt ervoor dat u op zoek moet naar een van de betere wallets. Uw munten online laten staan is namelijk niet slim. Een hardware wallet van Trezor of Ledger is een verstandige investering. Wilt u niet investeren in een wallet omdat u het vermogen aan het werk wilt zetten? Dan is eToro een goede optie, aangezien deze broker de munten voor u opslaat.

Andere manieren om Ripple te krijgen

Wilt u proberen om meer Ripple te verzamelen om zo uw investering meer waard te laten worden? Dan kunt u kijken naar de opties rond het mijnen van de munten of het winnen van Ripple.

Mijnen

U kunt Ripple niet direct mijnen. Dit betekent niet dat u niet kunt mijnen om XRP te krijgen. U zet uw computer (of mining rig) aan het werk en kiest een munt die wél gemijnd kan worden, zoals Dogecoin. Wanneer u een substantieel aantal munten gedolven hebt, gaat u naar de exchange om deze munten om te wisselen tegen Ripple. Het is wat omslachtig, maar u kunt zeker Ripple krijgen door gebruik te maken van de mogelijkheden rond het mijnen van cryptovaluta.

Winnen

Er zijn veel websites waar u gratis Ripple kunt krijgen. Dit zijn websites die geld verdienen met de reclames die zij op de pagina hebben staan. U kunt op reclames klikken, captcha’s oplossen of meedoen aan loterijen om zo kans te maken op munten. Dit levert doorgaans geen enorme bedragen op, maar het is een prima manier om uw investering te laten groeien tijdens het openen van posities. U zit dan immers toch al achter de computer.

Andere manieren versus Ripple kopen

De prijs van Ripple is op dit moment dermate laag dat het aantrekkelijker is om Ripple te kopen. De andere manieren zijn tijdrovend, waardoor het risico bestaat dat u te laat op de markt komt. Kijkt u daarom vandaag nog naar een demoaccount bij eToro om het echte handelen te ontdekken.

FAQ’s

We hebben de meestgestelde vragen rond investeren in Ripple voor u op een rijtje gezet.

Mag ik Ripple kopen vanuit Nederland?

Het kopen en verkopen van cryptovaluta is toegestaan in Nederland en valt onder financieel vermogen.

Is het veilig om te investeren in Ripple?

Alle financiële instrumenten op welke markt dan ook gaan gepaard met risico. Wanneer u kiest voor een veilige exchange of broker, dan is het proces van Ripple kopen in ieder geval veilig.

Is Ripple kopen investeren in een bedrijf?

Ripple is een van de cryptovaluta die niet decentraal is. Uw investering gaat echter niet richting het bedrijf achter Ripple, maar naar de blockchaintoepassing zelf.

Wat gaat de Ripple-koers doen in 2018?

Niemand weet dit, maar met de exposure op de verschillende exchanges en het gebruik door het bankwezen is de kans aanzienlijk dat de waarde van de munt eind 2018 hoger is dan nu.

Kan ik alleen in Ripple investeren?

U kunt ervoor kiezen om uw complete vermogen op één munt in te leggen, maar dit raden we u sterk af. Het opdelen van uw vermogen over verschillende assets is een expertmanier om het risico iets af te dekken.

Moet ik een wallet hebben om Ripple te kopen?

Om Ripple te kopen, hebt u een wallet nodig die XRP-munten ondersteunt. Wanneer u investeert in Ripple via eToro, hebt u geen wallet nodig.

Is Ripple een altcoin en zo ja, lost het een probleem op?

Ripple is een altcoin, net als álle cryptovaluta die geen Bitcoin zijn. Het probleem dat Ripple oplost, is het probleem rond de snelheid en schaalbaarheid van internationale betalingen, net als de veiligheid en het kostenplaatje.

Kan ik snel rijk worden door te investeren in Ripple?

Met de volatiele markt van de cryptovaluta is het mogelijk om snel rijk te worden. Investeren in Ripple wordt echter gezien als een investering voor een langere periode en wordt door de meeste investeerders ook op deze manier gebruikt. Dit betekent echter niet dat een investering niet binnen een dag een 100% stijging kan laten zien.