HomeCryptovalutaThetaTheta kopen
THETA logo

Koop THETA - Hoe kun je in 2021 Theta kopen

THETA logo
THETA (THETA)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

De Theta blockchain die in maart 2019 op de markt kwam, is een gespecialiseerd gedecentraliseerd netwerk dat is ontworpen voor videostreaming. Op dit netwerk delen gebruikers hun computerbronnen en bandbreedte via een P2P protocol.

Net als elk ander blockchain netwerk heeft ook Theta zijn eigen munt genaamd THETA. De crypto heeft een groot aantal governance taken en is op het moment van schrijven net over de 9 dollar waard en heeft een marktkapitalisatie van meer dan 9 miljard dollar.

Theta heeft de afgelopen maanden aanzienlijke vooruitgang geboekt, dus kijken we naar het kopen van Theta met behulp van verschillende methoden en platforms. Na het lezen van dit artikel zul je alles weten wat er te weten valt over het kopen van THETA.

Ga naar sectie

Bezit THETA in slechts een paar minuten

Aanmelden

Registreer gratis een handelsaccount bij eToro door enkele gegevens op te geven, zoals jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer

Storten

Selecteer de gewenste veilige betaalmethode en voer de minimale storting uit om jouw account te financieren.

Begin met handelen

Kies jouw crypto uit door te klikken op ‘Trade Markets’, stel je risicolimieten in en klik op ‘Open Trade’ om jouw investeringsreis te starten.
PayPal logo
Mastercard logo
Visa logo
Bank Transfer logo
Skrill logo
Neteller logo

Waarom handelen in plaats van Theta kopen voor een goedkoop en snel rendement?

1

Je hebt geen wallet nodig

je handelt op de prijsbeweging van de munt zonder deze te hoeven kopen en te bewaren.

2

Je kan standaard betaalmethoden gebruiken

alle gereguleerde brokers accepteren populaire betaalmethoden zoals een creditcard, bankpas en bankoverschrijvingen.

3

De transacties gaan snel en opnames zijn eenvoudig

de transacties worden binnen enkele seconden uitgevoerd en de opnames worden onmiddellijk in jouw account weergegeven.

Koop nu Theta

5 dingen om te overwegen als jij Theta wilt kopen

Voordat je Theta aanschaft, moet je rekening houden met een aantal belangrijke dingen om er zeker van te zijn dat al je transacties veilig zijn.

Kies zorgvuldig een veilige betalingsmethode naar wens uit

Het eerste waar je rekening mee moet houden, is dat verschillende landen verschillende betaalmethoden ondersteunen. We kunnen hier niet te diep op alle beschikbare methoden ingaan. Maar kijk in ieder geval naar betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid voordat je koopt. 

Moet jij jouw eigen wallet opzetten?

Als je je Theta munten langer dan een paar weken wilt bewaren, raden we een crypto wallet aan. Wees je ervan bewust dat geïntegreerde wallets in het account van je uitwisseling over het algemeen kwetsbaarder zijn dan speciale software en hardware wallets. Als je echter in Theta handelt met behulp van CFD's of andere investeringsproducten heb je geen wallet nodig.

De kosten vergelijken

Voordat je in Theta investeert, is het raadzaam dat je de kosten berekent van het aanschaffen van de digitale valuta. Houd naast de kosten voor het netwerk ook rekening met commissies en eventuele andere kosten. Als je crypto gebruikt voor betaling van je Theta, is dat goedkoper dan wanneer je het met fiatgeld koopt. 

Veiligheid en beveiliging 

Verschillende blockchains gebruiken verschillende protocollen en technologieën om de beveiliging van het netwerk te waarborgen. Enkele van de meest populaire beveiligingsfuncties zijn decentralisatie, peer-to-peer netwerken en de codering van public en private keys.

Het unieke van Theta is dat tokenhouders een beloning krijgen voor het deelnemen aan de governance  taken van het netwerk. Het gedecentraliseerde netwerk wordt zo beveiligd door de gebruikers die hun tokens inzetten om de blockchain te valideren. Het Theta netwerk gebruikt een Proof of Stake (PoS) protocol met een multi-level Byzantine Fault Tolerance (BFT) mechanisme. Daarmee wordt een consensus bereikt, zodat er een goede balans is tussen de beveiliging van het netwerk en snelle schaalbaarheid van transacties.

In 2019 kwam Theta met de guardian nodes, die de gedecentraliseerde aard van het netwerk verder versterkten. Met deze nodes is er niet één autoriteit nodig die bepaald wat er gebeurt met de Theta munten die op dat moment gestaket zijn. Op deze manier heeft geen enkel individu of groep een slechte invloed op de governance van het netwerk.

Kun je het platform begrijpen en erop navigeren?

Kijk goed naar de verschillende broker of uitwisseling platforms voordat je er een gaat gebruiken om THETA te kopen, zodat je degene die het beste aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijk platform voordat je een investering doet.

De ultieme beginnershandleiding voor het handelen in Theta

Wat is een Theta broker?

Sommige online brokers bieden financiële diensten aan met betrekking tot Theta. Ze bieden derivaten zoals CFD's (contracts for difference) aan, maar ook futures en opties. Via een broker kun je meestal niet je fiatgeld gebruiken om tokens te kopen, maar je kunt wel speculeren op de waarde van Theta. 

Theta is relatief nieuw op de markt van digitale activa. Daarom zijn er niet veel brokers waarmee je in Theta kunt handelen. Zorg er dus voor dat je weet dat de broker van jouw keuze ook in Theta handelt. 

Wat is een Theta CFD?

Een CFD is een handelsinstrument waarmee je in Theta en andere crypto kunt handelen zonder ze ook echt te kopen. Theta CFD's stellen handelaren in staat om op prijsbewegingen van de crypto te speculeren met koop- en verkooporders.

Handel in Theta via CFD’s kan ideaal zijn voor handelaren, omdat je winsten kan maken, ongeacht de marktsituatie op dat moment. Als je Theta koopt, moet je wel op de prijsstijging wachten voordat je winst kunt maken. Afhankelijk van jouw analyse over de situatie kun je profiteren met het handelen in CFD's, ongeacht of de prijs stijgt of daalt.

Wat is het voordeel van Theta regelgeving?

Nu cryptovaluta zoals Theta bijna net zo gewoon wordt als andere traditionele investeringen, maken financiële toezichthouders van over de hele wereld wet- en regelgeving voor het handelen in digitale activa. Hoewel regelgeving de handel in Theta niet makkelijker markt, zorgen ze er wel voor dat je persoonlijke gegevens en geld een stuk veiliger zijn. Deze voorschriften helpen brokers bij het bieden van een veilige handelsomgeving.

Wat is de beste betalingsmethode voor de aanschaf van Theta?

Om Theta te kopen, kun je een groot aantal betalingsmethoden gebruiken, en dat toont de groeiende populariteit van THETA aan. Houd er echter rekening mee dat de betalingsmethoden per land en per broker verschillen. Kijk daarom goed naar de voor jou beschikbare opties, voordat je investeert. 

Theta kopen met PayPal

PayPal is een van de meest populaire betalingsverwerkers voor onlineaankopen. Het is op de onlinemarkt van producten en diensten nu bijna net zo gewoon als contant geld. Wil je Theta kopen met Paypal, dan kan dit via een aantal brokers, maar er zijn betere en goedkopere opties beschikbaar. 

In veel landen is PayPal niet beschikbaar en slechts enkele brokers bieden de betaalmethode aan. Vanwege de toenemende populariteit van crypto is Paypal bezig uit te breiden en zoveel mogelijk munten te ondersteunen, maar het zal nog wel even duren voordat PayPal net zo populair is als bankpassen en creditcards.

Theta kopen met contant geld

Hoewel het kopen van Theta met contant geld geen kosten met zich meebrengt, is het bijna onmogelijk. Geen enkele broker of uitwisseling ondersteunt deze optie en dus zul je iemand moeten vinden die in het bezit is van Theta tokens en bereid is deze voor contant geld te verkopen. Theta kopen met contant geld is een langdurig en riskant proces, kijk dus naar andere beschikbare opties. 

Theta met een bankoverschrijving kopen

Een bankoverschrijving is een andere populaire betalingsmethode voor het kopen van Theta, omdat er bijna geen transactiekosten aan verbonden zijn. Met deze methode is het ook handiger om via een broker je valuta te verzenden en te ontvangen. Houd er echter wel rekening mee dat een bankoverschrijving niet zo snel is dus kun je niet altijd direct Theta kopen. 

Theta met creditcards of bankpassen kopen

Als je op zoek bent naar de handigste en snelste manier om Theta te kopen, dan is het gebruik van een creditcard of betaalpas de beste optie. Daar zit echter wel een prijskaartje aan, want de transactiekosten liggen over het algemeen een stuk hoger dan met andere betaalmethoden.

Het verificatieproces voor het verhandelen van Theta 

Als je je op de website van een broker registreert moet je een identiteitsverificatie doen. Dit wordt gedaan vanwege de Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) regelgeving die een veiligere handelsomgeving garandeert. Je wordt gevraagd een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs te laten zien, zoals een paspoort of rijbewijs. Hoewel dit een extra stap aan het proces toevoegt, zorgt het er ook voor dat je gegevens en geld veilig blijven.

Theta: een lange versus korte termijn investering

Het kopen en verkopen van Theta op basis van dagelijkse fluctuaties kan snel winst opleveren, maar heeft ook risico’s. Een langetermijnstrategie brengt juist andere uitdagingen met zich mee, want je moet de markt kennen om op het juiste moment in en uit te stappen. De langetermijnstrategie heeft echter het voordeel dat je de tokens zelf in bezit hebt.

Hoewel kortetermijnhandel snel geld op kan leveren, is het ook riskanter in vergelijking met de langetermijnhandel. Bij een langetermijnstrategie is het belangrijk om de cryptomarkt en de factoren die invloed kunnen hebben op de prijs goed te begrijpen. Zo kun je Theta kopen wanneer de markt laag is en die vervolgens in je wallet bewaren totdat de prijs hoog genoeg is om ze met winst te verkopen.

Waarom Theta kopen in plaats van verhandelen

Veel handelaren kijken naar hoe ze Theta kunnen kopen en of het kopen van de munt winstgevender is dan handelen. Beide strategieën kunnen winstgevend zijn en het kopen van Theta heeft dus een aantal voordelen.

Om te beginnen betekent het kopen van Theta dat je de digitale valuta ook echt bezit. Je kunt deze dan opslaan, verkopen en besteden wanneer je maar wilt. Deze strategie wordt veel door langetermijnhandelaren gebruikt die voor winsten op de lange termijn gaan.

Daarnaast is het minder risicovol om Theta te kopen dan te verhandelen. Omdat je de munten langer in bezit hebt, ben je niet zo kwetsbaar voor plotselinge prijsveranderingen. Daghandelaren zijn voornamelijk financieel gemotiveerd, terwijl kopers van Theta voor de lange termijn een soort van vertrouwen uitspreken in het project en het succes ervan.

Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van Theta is dat je volledige controle hebt over je eigen munten. Hoewel brokers en uitwisselingen sterk verbeterd zijn op het gebied van beveiliging, zijn ze nog steeds kwetsbaar voor cybercriminaliteit en marktcrashes, waardoor het lastig kan zijn om toegang te krijgen tot je digitale tokens. Je betaalt over het algemeen ook minder voor het opslaan van Theta in een wallet in vergelijking met het gebruik van een online platform.

Hoewel er vele voordelen zitten aan het kopen van Theta, moet je niet vergeten dat je goed moet weten wat je doet voordat je eraan begint. Doe goed onderzoek naar de marktfactoren voordat je er geld in investeert. Kijk ook naar de beste wallet voor jouw eisen. 

Welke kosten zijn er verbonden aan het kopen van Theta?

Of je nu Theta koopt of verhandelt, er zullen altijd wel wat kosten aan verbonden zijn, zeker als je een populaire crypto uitwisseling gebruikt. De kosten zijn vaak wel laag, met name als je de tokens alleen koopt en bewaart. Dit zijn enkele van de kosten die er mogelijk aan vast zitten:

Transactiekosten

Theta transacties moeten worden gevalideerd en verwerkt door de deelnemers aan het netwerk. Deze mensen worden natuurlijk wel voor hun diensten betaald, vandaar dat er transactiekosten aan vast zitten. Deze zijn meestal zo rond de 0,1% en 0,2% van het totale handelsbedrag. Dit is afhankelijk van de broker of uitwisseling die je gebruikt. Bekijk daarom wat de transactiekosten van de verschillende platforms zijn voordat je investeert.

Stortingskosten

Er zijn brokers en uitwisselingen die kosten in rekening brengen voor een storting, maar dit bedrag varieert per platform. Daarom is het belangrijk voor handelaren om erachter te komen of er stortingskosten zijn op het platform naar keuze.

Opnamekosten

Nogmaals, opnamekosten voor Theta zijn afhankelijk van de broker of uitwisseling die je gebruikt. Veel cryptoplatforms brengen geen kosten in rekening brengen voor opnames, zoek dus uit welke dat zijn en of ze aan jouw wensen voldoen. 

Jouw Theta veilig opslaan

Als je je Theta op een veilige manier wilt bewaren, dan heb je een crypto wallet nodig die Theta ondersteunt. Er zijn verschillende opties, zoals software en hardware wallets.

Web wallet

Web wallets zijn vaak in de website van brokers of uitwisselingen geïntegreerd. Het is in principe de handigste optie om Theta op te slaan en te bewaren. Web wallets zijn gemakkelijk en toegankelijk, maar hebben meer beveiligingsrisico's in vergelijking met andere soorten wallets. De wallet van de Coinbase uitwisseling is een voorbeeld van een web wallet.

Mobiele wallet

Mobiele wallets zijn software wallets voor mobiele apparaten, zodat je ook Theta kunt verhandelen als je op pad bent. In vergelijking met web wallets zijn mobiele wallets vaak beter beveiligd en ze hebben allerlei handelsfuncties. Als u je zoek bent naar een mobiele wallet voor het bewaren van munten, dan is de Theta Wallet voor iOS en Android een prima optie.

Desktop wallet

Dit zijn softwareprogramma's die je zowel op je desktop als laptop kunt installeren. Ze zijn niet zo handig in gebruik als mobiele of web wallets, maar zijn veiliger, zeker als je computer geen verbinding met het internet heeft. Desktop wallets beveiligen je geld met functies zoals tweefactorauthenticatie en wachtwoordzinnen.

Hardware Wallet

Als de veiligheid van jouw Theta belangrijker is dan toegankelijkheid of gebruiksvriendelijkheid, zijn hardware of cold wallets de beste manier om je digitale valuta op te slaan. Hardware wallets beveiligen je private keys op een fysiek apparaat dat niet via een netwerk met een ander apparaat verbonden is, waardoor het onmogelijk is om gegevens over te dragen zonder dat zelf te doen. Ze zijn ook perfect beschermt tegen virussen en andere malware. Een aantal van de meest populaire wallets voor het opslaan van Theta zijn de Ledger Nano X, Ledger Nano S en Trezor Wallet.

Welke andere coins kan ik verhandelen of gebruiken om Theta te kopen?

Naast conventioneel fiatgeld, kun je verschillende crypto gebruiken om Theta te kopen of te verhandelen. Een van de meest populaire cryptovaluta om Theta mee te kopen is Ethereum, maar je kunt ook BTC, XRP en andere altcoins gebruiken. Het gebruik van een andere crypto maakt het proces veel eenvoudiger en goedkoper omdat je je fiatvaluta niet in digitaal geld hoeft om te zetten.

Wat is de kleinste en grootste hoeveelheid Theta die ik kan kopen?

Veel handelaren willen weten hoeveel Theta's ze kunnen kopen, terwijl anderen juist willen weten wat de kleinste eenheid is die je van Theta kunt kopen. THETA is de kleinste eenheid die je kunt kopen en aangezien er 1 miljard munten in omloop zijn, zal de marktprijs nooit te hoog zijn dat het gebrek aan kleinere eenheden een probleem wordt.

Kan ik anoniem zonder identificatie kopen? Is het veilig en legaal om Theta te kopen?

De meeste brokers en uitwisselingen zullen je vragen om je identiteit te verifiëren voordat je Theta kunt kopen. Identiteitsverificatie is noodzakelijk vanwege de AML en KYC regelgeving die ervoor zorgen dat je digitale geld veiliger is. Daarom wordt het sterk aanbevolen Theta te kopen via een veilige en gereguleerde broker of uitwisseling in plaats van anoniem te zoeken.

Als je echter Theta koopt via een platform waarmee je wel anoniem kunt kopen, zorg er dan voor dat je je huiswerk gedaan hebt en alle nodige stappen onderneemt om veilig de transactie te doen. Je transactie is onvindbaar als je anoniem koopt.

Zal het kopen van Theta me geld opleveren?

Dit is een vraag die jij zelf moet beantwoorden door vertrouwd te raken met de ins en outs van het Theta netwerk en zijn eigen munt. In de afgelopen maanden is Theta sterk gegroeid. Veel investeerders en handelaren hebben de munt gekocht omdat ze geloven in het succes op de lange termijn. Bekijk daarom meningen en analyses van marktleiders, leer grafieken lezen en leer andere marktfactoren begrijpen die van invloed kunnen zijn op de toekomstige prijs van Theta.

Hoe jij jouw Theta uitgeven kan

Vergeleken met Bitcoin en Ethereum is Theta een vrij nieuwe crypto, daarom bevindt het zich nog in de ontwikkelingsfase. Dit betekent dat er momenteel niet zo veel online winkels zijn die Theta als een geldige betaalmethode accepteren. Toch groeit Theta snel in populariteit dankzij de sterke steun en acceptatie van de markt. Theta tokens kunnen op de Theta blockchain worden gebruikt voor onder andere NFT's (Non Fungible Tokens) van bijvoorbeeld de World Poker Tour, die recent uitgebracht zijn.

Hoe jij jouw Theta verkopen kan

Theta verkopen via een broker is relatief eenvoudig. De gemakkelijkste manier om Theta te verkopen, is via een broker of een uitwisseling. Op veel platforms voor brokers en uitwisselingen is dit de belangrijkste functie.

Als je Theta CFD's bezit, worden deze geliquideerd met de broker waarmee je de overeenkomst gesloten hebt.

Veel gestelde vragen

  1. Theta is onder andere opgericht door Justin Kan, die ook mede-oprichter is van Twitch, en de crypto wordt momenteel geadviseerd door Steven Chen, de mede-oprichter van YouTube.

  2. Theta is een nieuwe cryptovaluta die in maart 2019 op de markt gebracht is en daarom nog niet veel aandacht heeft getrokken. In de afgelopen maanden is de prijs van de munt echter enorm gestegen vanwege het vertrouwen in het succes van de crypto op de lange termijn.

  3. Helaas, dat is niet mogelijk. Theta gebruikt een Proof of Stake (PoS) protocol dat werkt door munten te staken in plaats van door te minen.

  4. Theta wordt bestuurd door Justin Kan en Steven Chen, maar iedere tokenhouder heeft een vorm van controle over het netwerk. Het is een gedecentraliseerd platform met guardian nodes, zodat geen enkele persoon of groep Theta volledig kan controleren.

  5. Dat hangt af van het land waarin je je bevindt. Controleer de lokale wet- en regelgeving voordat je in Theta of een andere cryptovaluta investeert.

  6. Theta is kwetsbaar voor marktfactoren, zoals vraag en aanbod, die zomaar kan toenemen of afnemen. Dat is de reden waarom Theta en andere crypto soms zulke dramatische schommelingen laten zien.

  7. Het belangrijkste doel van het Theta netwerk is om een gedecentraliseerde videostreamingservice te ondersteunen die niet door een enkele entiteit gehost wordt. Daarom wordt het waarschijnlijk nooit een belangrijke betaalmethode.

  8. Nogmaals, dit hangt af van de belastingwetten in jouw land. Controleer deze om erachter te komen of je belasting moet betalen over vermogenswinst.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.