HomeCryptovalutaTron (TRX)TRON Koers

Wat is de koers van TRON?

TRON logo
TRON (TRX)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

TRON is een gedecentraliseerd en op blockchain gebaseerd besturingssysteem met een native token genaamd TRX. TRON ontwikkelt een gedecentraliseerd internet en mondiaal peer-to-peer digital content entertainment systeem met gedistribueerde opslagtechnologie. Het stelt gebruikers in staat om digitale content kosteneffectief met andere mensen te delen.

Deze blockchain is bezig met het uitbreiden van zijn ecosysteem en gebruikersgemeenschap door de introductie van TRON 4.0 en de recente introductie van TRON dApps in de Samsung App Store.

De recentelijke Black Thursday crash was een klap in het gezicht voor TRON en veel andere cryptovaluta's. Ondanks de snelheid waarmee TRON zijn netwerk verbetert, is de prijs nog steeds niet op het niveau van voor de crash.

TRON wordt momenteel verhandeld voor ongeveer 0,015 dollar en dit is een groot gat met TRON's piekwaarde van 0,030 in 2018. Er is dus nog ruimte genoeg om te groeien in prijs.

Waar kun je TRON kopen?

Je kan TRX, de native cryptovaluta van het ecosysteem van TRON, kopen via de TRON wallet of via een cryptogeld uitwisseling die TRON ondersteunt. 

TRON wordt ondersteund door 96 uitwisselingen wereldwijd, maar een fiat valuta paar vinden waarmee je TRX kan kopen, is wellicht een uitdaging. Het kan voorkomen dat je eerst een grote cryptovaluta zoals Ethereum of Bitcoin moet kopen om hier vervolgens TRX mee te kopen. 

Als je alleen wilt profiteren van de prijsfluctualiteit van TRX zonder dat je TRX hoeft uit te wisselen en op te slaan, dan is het slim om TRON op een makelaarsplatform te kopen. Zorg er wel voor dat je een makelaar kiest die is gereguleerd door een toonaangevende internationale autoriteit. 

Een korte geschiedenis over de koers van TRON

Om de toekomstperspectieven voor TRON te bepalen en voorspellingen te doen, moeten we eerst de prijshistorie van TRX analyseren om te zien hoe de markt in het verleden heeft gereageerd op belangrijke gebeurtenissen.

Belangrijke nieuws over TRON

TRON is het geesteskind van Justin Sun. Sun is een protegé van Jack Ma, de miljardair en mede-oprichter van de Alibaba Group.

Sun is een mysterieus persoon in de cryptowereld en staat bekend om zijn vastberadenheid om het TRON ecosysteem te verbeteren met zijn extravagante en aandacht-grijpende marketing initiatieven.

Onlangs haalde Sun de krantenkoppen toen hij een lunch met Warren Buffett won tijdens Buffets jaarlijkse liefdadigheidsveiling en lunch. Het bod van Sun was 4,7 miljoen dollar, maar waarnemers hebben opgemerkt dat hij meer dan 10 miljoen dollar aan TRON verdiende door de publiciteit.

Eén van de grootste ontwikkelingen voor TRON in de afgelopen tijd was ongetwijfeld de overname van BitTorrent. Sun is inmiddels CEO van het bedrijf. 

BitTorrent is geïntegreerd in het TRON platform en heeft zelfs zijn eigen token gekregen (BTT) die zal draaien op het TRON protocol. Deze gebeurtenis heeft veel nieuwe markten geopend voor TRON en het kon qua naamsbekendheid direct profiteren van de meer dan 100 miljoen gebruikers van BitTorrent. TRON is recentelijk ook een samenwerking aangegaan met Samsung. De blockchain en de TRON dApps zijn nu beschikbaar op Samsung telefoons. Hiermee heeft het zijn ecosysteem verder uitgebreid. 

TRON tijdlijn

 • Maart 2014
  TRON wordt officieel opgericht
 • Juli 2017

  De TRON Foundation is gevestigd in Singapore
 • 13 september 2017

  TRON begint met handelen op uitwisselingen (TRON opent op 0,002 dollar en sluit iets lager op 0,0019 dollar)
 • 15 September 2017

  TRON bereikt zijn laagste waarde ooit (TRX bereikt slechts twee dagen na zijn introductie de laagste waarde ooit gemeten. Het opent op 0,001091 dollar en sluit een stuk hoger op 0,0019 dollar)
 • December 2017

  De cryptowereld zit in een bull-markt (TRX springt van 0,0018 tot 0,036 dollar. Hierdoor stijgt de beurswaarde van TRON binnen één dag van 1,2 miljard naar 2,3 miljard dollar)
 • 5 januari 2018

  De piek van de bull-markt (TRX bereikt zijn piekprijs van 0,30 dollar)
 • 31 mei 2018

  TRON introduceert de MainNet Odyssey 2.0 (TRX opent op 0,062 dollar en sluit iets lager op 0,060 dollar)
 • 25 juni 2018

  TRON Independence Day: TRON's Genesis blok word gecreëerd met de toestemming van de TRON gemeenschap (TRX opent op 0,042 dollar en blijft de hele dag gelijk in koers)
 • 24 juli 2018

  TRON neemt BitTorrent en al zijn producten over en deze worden opgenomen in het ecosysteem van TRON (TRX opent op 0,034 dollar en sluit iets hoger op 0,048 dollar)
 • 23 augustus 2018

  De eerste 27 supervertegenwoordigers van TRON worden ingezet (TRX koers blijft stabiel op ongeveer 0,020 dollar)
 • 30 augustus 2018

  De TRON virtuele machine (TVM) wordt officieel geïntroduceerd (TRX opent op 0,025 dollar en sluit iets lager op 0,024 dollar)
 • Oktober 2018

  TRON's gedecentraliseerde applicatie winkel DappHouse komt op de markt (TRX koers klimt van 0,023 naar 0,024 dollar)
 • 17 januari 2019

  TRON organiseert de niTRON Summit 2019 Global Summit en nodigt Kobe Bryan uit voor het evenement (TRX koers blijft stabiel op ongeveer 0,025 dollar)
 • 28 januari 2019

  De BitTorrent (BTT) crowdfunding op het Binance Launchpad eindigt binnen 14 minuten en 41 seconden (TRX koers daalt van 0,029 naar 0,026 dollar)
 • 23 januari 2020 

  Justin Sun wint een lunch met Warren Buffet op de jaarlijkse liefdadigheidsveiling en lunch van Buffet (TRX koers blijft stabiel op ongeveer 0,026 dollar)
 • 12 maart 2020

  Cryptomarkt crash ook wel Black Thursday genoemd (TRX opent op 0,014 dollar, daalt samen met veel andere munten extreem in waarde, en sluit op 0,0087 dollar)
 • April 2020

  TRON dApps wordt opgenomen in de Samsung Galaxy Store (de koers van TRX blijft stabiel op 0,012 dollar)

Vergelijk TRON met fiat valuta's, grondstoffen en crypto

Ondanks de crash op de cryptomarkt op 12 maart 2020 heeft TRON goed gepresteerd in vergelijking met sommige andere activa. Veel van deze activa worden negatief beïnvloed door de economische lockdowns als gevolg van de COVID-19 pandemie. In de volgende sectie zullen we de prijsontwikkeling van TRON met de prijsontwikkeling van andere belangrijke investeringsmechanismes vergelijken.

TRON in vergelijking met goud

Het kostbare gele edelmetaal presteert over het algemeen goed in tijden van economische onrust. Dit is goed te zien in 2020, aangezien de prijs van goud tijdens de crisis met 15% is gestegen. TRX slaagde erin om 20% in waarde te stijgen. Dit is indrukwekkend gezien het feit dat TRON in het verleden niet werd beschouwd als een veilige investering. Het is dus heel bijzonder dat het goud, één van de veiligste investeringen ter wereld, in deze periode heeft overtroffen.

TRON in vergelijking met zilver

Zilver heeft een volatiel jaar beleefd. Het begon het jaar op 18 dollar per ounce en daalde vervolgens tot 11 dollar per ounce op sommige uitwisselingen. Op het moment van schrijven heeft zilver al enigszins een comeback gemaakt. Als je aan het begin van het jaar in zilver had geïnvesteerd dan zou je op dit moment slechts 1% van je investering hebben verloren. TRX is daarentegen met 20% in waarde gestegen en heeft daarmee beter gepresteerd dan zilver.

TRON in vergelijking met ruwe olie

Olie heeft op z'n zachtst gezegd een tumultueus jaar gehad. Olie staat bekend als het zwarte goud, maar heeft het tegenovergestelde laten zien van wat het echte goud heeft gepresteerd. De koers van olie is sterk afhankelijk van de mondiale productie. Het coronavirus heeft een aantal van de grootste economieën op slot gegooid en de olieprijzen hebben de ergste waardedaling in de geschiedenis meegemaakt. De prijs daalde met maar liefst 320%. Op een gegeven moment was een vat ruwe olie -40 dollar waard. Bovendien heeft het Internationaal Energieagentschap (IEA) voorspeld dat de vraag naar olie dit jaar verder zal dalen. Met een waardestijging van 20% sinds januari heeft TRX ruwe olie volledig overtroffen.

TRON in vergelijking met Bitcoin

Van alle cryptovaluta's is Bitcoin de meest betrouwbare opslag van waarde en wordt het beschouwd als een veilige investering. Bitcoin heeft dit bewezen door aan het begin van het jaar veel beter te presteren dan goud. Hoewel TRX goud ook overtroffen heeft, kan het niet tippen aan Bitcoin. De waarde van Bitcoin is namelijk bijna verdubbeld.

TRON toekomstige koersvoorspellingen

Het is moeilijk om prijzen te voorspellen in het huidige pandemische klimaat, maar we hebben toch een poging gedaan op basis van een aantal indicatoren, waaronder marktsentiment, prijshistorie, netwerkgroei en de macro-economische omgeving.

TRON koersvoorspellingen voor 2020

Justin Sun is een kleurrijke persoonlijkheid die bekend staat om zijn gedurfde en vaak humoristische marketing tactieken. Mensen die denken dat TRON geen serieuze speler in de blockchain arena is, hebben niet goed opgelet. 

TRON 4.0 wordt bijna uitgerold en dApps zijn inmiddels opgenomen in de Samsung Galaxy app store. Hiermee is er genoeg nieuws voor beleggers om enthousiast over te zijn.

De cryptomarkt duikt op het moment van schrijven een bull-markt in en het is zeker mogelijk dat TRX, nog even los van TRON 4.0, hier goed van gaat profiteren. 

TRON dApps worden steeds meer gebruikt in de Samsung App Store en hiermee maakt TRON een grote kans om tegen het einde van het jaar met 20% in waarde te zijn gestegen.

TRON koersvoorspellingen voor 2021

Volgens de TRON Foundation zal TRON 4.0 enorme schaalbaarheid en consistente betrouwbaarheid bieden. Daarnaast zal de upgrade voor snellere verwerkingstijden zorgen. Deze voordelen zullen in 2021 zichtbaar worden en waarschijnlijk leiden tot een stijging van de waarde van TRX.

TRON 4.0 bevat tal van nieuwe functies, waaronder privacy, een two-level consensus mechanisme, cross-chain interoperabiliteit en een enterprise-editie van het netwerk om grote spelers aan te trekken.

Hoewel er veel is gedaan om de markt voor gedecentraliseerde apps (dApps) te verbreden, zijn kansspelen nog steeds de meest populaire apps.

TRON host een aantal van de meest gebruikte kansspeel applicaties die momenteel beschikbaar zijn en de samenwerking van het netwerk met Samsung zal een rol spelen in het grootschaliger gebruik van de TRON blockchain en het gebruik van de token. We zijn optimistisch en denken dat deze factoren de koers van TRX voor het eind van 2021 meer dan verdubbelen.

TRON na 2021

Hoewel de exacte datum en tijd van het uitbrengen van TRON 4.0 nog bekend gemaakt moet worden, hebben Justin Sun en de TRON Foundation een preview van de functionaliteit van TRON 4.0 gegeven. Eén van de meest belangrijkste kenmerken van TRON 4.0 is de langverwachte privacy functie op de TRON blockchain. 

Hoewel TRON in eerste instantie niet veel voordelen van deze upgrade zal zien, kan het zijn dat de markt dit nieuws heeft genegeerd en dat het de capaciteiten van TRON heeft onderschat. Na het uitbrengen van de upgrade zullen meer mensen dit realiseren en kan TRON de vruchten plukken

TRON heeft ook aangekondigd dat het TRON Arcade heeft opgericht. Dit is een gaming fonds van 100 miljoen dollar die de komende drie jaar besteed zal worden. Het is zeer waarschijnlijk dat dit initiatief de gebruikersgemeenschap sterk zal vergroten.

Cryptovaluta's worden nog door veel mensen als illegitiem beschouwd, maar steeds meer mensen ontdekken ook de voordelen dat crypto biedt. Dit kan op de langere termijn een enorme groei en acceptatie van de cryptomarkt in zijn geheel teweeg brengen.

Met dit in het achterhoofd zijn we optimistisch dat TRX binnen vijf jaar zijn piekprijs van 0,30 dollar zal hebben overtroffen. 

TRON koersverwachting

TRON Protocol is één van de grootste op blockchain gebaseerde besturingssystemen in de wereld. Het biedt zowel schaalbaarheid als high-throughout computing (HTC) en dit vormt een solide basis voor het groeiende ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties.

De overname en integratie van BitTorrent bracht meer dan 170 miljoen gebruikers naar het TRON netwerk.

Nadat het in koers is gedaald tijdens de Black Thursday crash kan TRON relatief goedkoop verhandeld worden. Sindsdien is de prijs stabiel gebleven. 

TRON 4.0 staat voor de deur en TRON is hiermee goed gepositioneerd om te profiteren van zijn groeiende gebruikersgemeenschap en de volwassenwordende en snel groeiende cryptomarkt.

De koers van TRON is op het moment relatief volatiel en dit biedt kansen voor handelaren die via een gereguleerde makelaar de munt willen verhandelen om zo winst te maken op deze prijsschommelingen.

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Chainlink logo
Chainlink
LINK
...
...
Bitcoin logo
Bitcoin
BTC
...
...
Ethereum logo
Ethereum
ETH
...
...
Ripple logo
Ripple
XRP
...
...
Bitcoin Cash logo
Bitcoin Cash
BCH
...
...
Litecoin logo
Litecoin
LTC
...
...

Veel gestelde vragen

 1. TRON maakt gebruik van een Proof of Stake (PoS) systeem terwijl Bitcoin gebruik maakt van een Proof of Work (PoW) systeem. Bij het PoW systeem van TRON worden transacties gevalideerd door 27 roterende 'supervertegenwoordigers'. Deze vertegenwoordigers worden om de paar uur geselecteerd en ontvangen 32 TRX per gecreëerd blok als beloning voor het ondersteunen van het netwerk. TRON is een op blockchain gebaseerd besturingssysteem met een smart contract functionaliteit en een grotere capaciteit.

 2. TRX (TRONIX) is de basiseenheid van de TRON blockchain. TRX is de olie van het TRON ecosysteem. Het ecosysteem bevat verschillende applicaties waaronder de aandrijving van transacties en applicaties op het TRON netwerk.

 3. Hier valt zeker wat voor te zeggen. Tijdens de bull-markt werd TRX verhandeld voor 0,30 dollar en op dat moment waren er minder gebruikers en was er nog geen sprake van de toekomstige verbeteringen die met TRON 4.0 uitgerold worden.

 4. De nieuwe Samsung telefoons ondersteunen TRX en BitTorrent (BTT) en de stabiele USDT-TRON munt. Gebruikers in Zwitserland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten krijgen hiermee toegang tot het TRON ecosysteem.

 5. Geen rekening houden met de kosten die verbonden zitten aan het handelen is de grootste fout die veel handelaren maken. Afhankelijk van waar je besluit om te handelen, kunnen deze kosten een grote negatieve impact hebben op je rendement. Voor elke transactie, storting of geldopname moet je namelijk kosten betalen. Aan blockchains zitten over het algemeen ook kosten verbonden. Als je van plan bent om actief te handelen dan is handelen met een gereguleerde makelaar een goedkopere optie dan handelen op een cryptogeld uitwisseling.

 6. Makelaarsplatforms of OTC desks zijn software dat gebruikers in staat stelt om flexibel en goedkoop te handelen in cryptovaluta CFD's, de afkorting voor Contract for Difference. Met deze handelsinstrumenten kun je profiteren van de prijsveranderingen van TRX zonder dat je zelf de munten moet opslaan. Deze platforms zijn eenvoudiger om te gebruiken dan een cryptogeld uitwisseling en er zitten minder kosten aan verbonden. Zorg ervoor dat je er een kiest die gereguleerd is door een internationale regelgevingsinstantie.

 7. Justin Sun heeft ooit gezegd dat het TRON netwerk 80 keer sneller is dan Ethereum. Het TRON netwerk is in staat om 2000 transacties per seconde uit te voeren dankzij het gedelegeerde Proof of Stake consensus algoritme. Ethereum kan slechts 25 transacties per seconde uitvoeren. Zowel Ethereum als TRON zullen hun netwerk versnellen met de toekomstige Ethereum 2.0 en TRON 4.0 upgrades.

 8. Veel mensen zijn verbaasd om te horen dat TRON op het moment meer dApps heeft dan Ethereum en dat er meer dApps transacties worden uitgevoerd.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.