Verge kopen? Zo werkt het!

Verge (XVG) cryptocurrencyVerge (XVG) is een veilige en anonieme cryptocurrency met een zeer sterke focus op privacy. De Verge blockchain maakt in de basis gebruik van de techniek van het Bitcoin protocol, maar heeft daarnaast technologieën geïmplementeerd om de veiligheid te verbeteren en anonimiteit te waarborgen. Daarvoor maakt XVG gebruik van verschillende netwerken waarin anonimiteit centraal staat, zoals TOR en i2p: ip-adressen van gebruikers worden daardoor geobfusceerd en transacties zijn niet meer te traceren.

Op deze pagina legt Cryptostart uit wat de Verge cryptocurrency is en geven we wallet advies en kopen? Zo werkt het! over XVG kopen of verkopen. Bent u hier in geïnteresseerd maar wilt u zich eerst verdiepen in wat blockchain technologie en/of cryptocurrency nu eigenlijk inhoudt? Dan raden we u aan om onze introductie in cryptocurrency eens te lezen.

Aanbevolen plaatsen om Verge te handelen

Wat is Verge (XVG)?

Verge is een open source decentraal financieel systeem op basis van blockchain technologie. Het doel van Verge is om het Bitcoin concept te implementeren op een manier waarin de privacy van de gebruikers van de blockchain centraal staat. De digitale valuta XVG bestaat sinds 2014, maar was destijds bekend onder de naam DogecoinDark. In 2016 hebben de ontwikkelaars besloten om de cryptomunt te hernoemen naar Verge zodat men de blockchain zou zien als een serieus project.

Verge (XVG) omschrijft zichzelf als de meest op privacy gefocuste cryptocurrency. De blockchain maakt gebruik van verschillende cryptografische algoritmes zoals Scrypt en x17 om een hoge mate van veiligheid te kunnen bieden terwijl de XVG miners altijd gelijke kansen hebben. De cryptocurrency ondersteunt het Simple Payment Verification (SPV) protocol waardoor transacties op de Verge blockchain supersnel kunnen worden bevestigd. Dit gebruiksgemak mag echter niet ten koste gaan van de veiligheid en anonimiteit, welke wordt gewaarborgd door gebruik te maken van netwerken zoals TOR en i2P.

De Verge cryptocurrency heeft geen “premine” gehad. Dit betekent dat de ontwikkelaars van Verge niet op voorhand al een deel van alle XVG hebben gekregen: zij hebben deze cryptomunten zelf moeten kopen. De totale hoeveelheid XVG gelimiteerd op 16.5 miljard, welke na de eerste uitgave van 9 miljard Verge in 2014 jaarlijks ongeveer per 1 miljard XVG wordt gedistribueerd.

Wraith Protocol

Wraith Protocol (Verge)In december 2017 is de Verge koers flink omhoog geschoten als gevolg van een aantal positieve ontwikkelingen, waaronder de komst van Wraith Protocol. Wraith is een protocol waarmee verge het mogelijk maakt om gebruikers te laten kiezen of hun transactie wel of niet zichtbaar is op de Verge blockchain.

Verge is een snelle en op privacy gefocuste cryptocurrency, maar er zijn voldoende situaties denkbaar het mogelijk moet zijn om een transactie te herleiden. Bijvoorbeeld wanneer een bedrijf betalingen in Verge accepteert, is het wel handig om te kunnen inzien waar een betaling vandaan is gekomen. Echter is financiële privacy ook heel belangrijk, en met Wraith Protocol kunnen Verge gebruikers er dus voor kiezen om volledig geanonimiseerde betalingen te verrichten.

Dankzij Wraith Protocol kunnen gebruikers vanuit 1 Verge wallet kiezen of een transactie zichtbaar of onzichtbaar moet zijn via de Verge Blockchain Explorer. Ongeacht of de transactiedata zichtbaar of verborgen is, obfusceert Verge altijd het IP adres waarvandaan een XVG transactie wordt verstuurd door middel van het Tor netwerk. Dit maakt Verge uniek en opzichte van andere “privacy coins”, omdat bij andere cryptocurrencies doorgaans de herkomst van een transactie alsnog te herleiden is aan de hand van een IP adres.


Bekijk ook de onderstaande introductievideo van VergeCurrency:

Website van Verge: https://vergecurrency.com/langs/nl/

Verge koers: de actuele XVG waarde ( )

Verge is een blockchain welke al wat langer bestaat, maar voorheen bekend stond onder de naam DogeCoinDark. Sinds 15 februari 2016 heet de digitale valuta echter Verge (XVG). In 2017 hebben de ontwikkelaars een aantal belangrijke updates uitgebracht zoals een nieuwe website en een XVG wallet welke een variant is op de Electrum wallet.

Verschillende grote exchanges lijken de cryptocurrency op te gaan nemen in hun handelsplatform, waardoor investeren in Verge door meer mensen kan worden gedaan en de koers van de cryptomunt dus zeer waarschijnlijk ook weer zal stijgen. Hoewel het niet altijd iets hoeft te zeggen, kan het in dit geval helpen dat de nieuwe website van Verge Currency zeer overzichtelijk is en beschikbaar in verschillende talen.

Sinds Verge hun nieuwe whitepaper – welke zij een black paper noemen – is de Verge koers aan het stijgen. Net als met andere cryptocurrencies is het natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen of de waarde gaat stijgen of dalen, maar als de ontwikkelaars op deze professionele wijze door blijven gaan dan verwacht Cryptostart zeker dat de XVG koers de stijgende lijn aan houdt op lange termijn.

Beste Verge wallet

De Verge cryptocurrency kan worden bewaard in verschillende soorten cryptocurrency wallets. De ontwikkelaars van de XVG valuta hebben zelf de Verge Electrum Wallet ontwikkeld: een fork op de Electrum wallet code welke is speciaal is ontwikkeld om snel te werken door onder andere het Simple Payment Verification (SPV) protocol te ondersteunen. Op deze manier kunnen transacties op de Verge blockchain worden geverifieerd zonder dat hiervoor de volledige blockchain hoeft te worden gedownload / gesynchroniseerd.

Wat de beste XVG wallet is voor u, is afhankelijk van de situatie. Cryptostart heeft in ieder geval de volgende wallets getest en adviseert om (een van) deze te gebruiken:

Verge wallet op Binance account

Wanneer u Verge kopen wilt en op zoek bent naar een wallet om deze te bewaren, dan kunt u in eerste instantie gewoon gebruik maken van de exchange wallet op Binance.

Het is waar dat de veiligheid hiervan lager ligt dan wanneer u gebruik zou maken van bijvoorbeeld een hardware wallet, maar op het moment van schrijven is er nog geen Verge hardware wallet beschikbaar.

Litebit: Nederlandstalige online multi-crypto wallet

Litebit Verge (XVG) wallet
Litebit Verge (XVG) wallet

Als u van plan bent om te investeren in Verge zodat u kunt handelen in de XVG cryptocurrency, raden we aan om gebruik te maken van Litebit. Dit is een Nederlandstalig handelsplatform waarop u Verge en andere crypto’s kunt kopen en verkopen, maar ook direct kunt bewaren.

Houd er rekening mee dat dit een goede en betrouwbare optie is wanneer u van plan bent om op relatief korte termijn te kopen of verkopen. Mocht u echter voor langere termijn de XVG crypto willen bewaren of het risico willen uitsluiten dat uw online account gehackt wordt, dan is het slimmer om de Verge Electrum Wallet of de Verge Tor Wallet voor Android te gebruiken.

U kunt in ieder geval beginnen door XVG te kopen of Verge verkopen door een gratis account aan te maken bij Litebit. Als u op de onderstaande knop klikt, opent de website in een nieuw tabblad.

Aanbevolen plaatsen om Verge te handelen

Investeren is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico. Deze site is niet bedoeld voor gebruik in rechtsgebieden waarin de beschreven handel of investeringen verboden zijn en alleen mogen worden gebruikt door dergelijke personen en op een manier die wettelijk is toegestaan. Uw belegging komt mogelijk niet in aanmerking voor beleggersbescherming in uw land of woonstaat. Voer daarom uw eigen due diligence uit. Deze website is gratis voor u, maar we kunnen commissie ontvangen van de bedrijven die we op deze site aanbieden. Klik hier voor meer informatie.