Vertcoin (VTC) Koers

Vertcoin kopen? Zo werkt het!

VTC cryptocurrency: Vertcoin koers, kopen en kopen? Zo werkt het!

De wereld van de cryptovaluta staat feitelijk nooit stil. Er komen maandelijks nieuwe altcoins bij. Daarom is het goed om je eerst te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn voordat je een investering doet. Lang niet alle cryptomunten zijn namelijk even sterk. Wil je direct cryptomunten kopen, kijk dan eens naar de Vertcoin. Deze altcoin heeft een klassieke opzet en de altcoin is een samenwerking aangegaan met de Litecoin. Vertcoin is de eerste munt die gebruik gaat maken van het Lightning Network van Litecoin waar sneller betalingen mee gedaan kunnen worden. Daarnaast kun je overal waar je met LTC kunt betalen, ook betalen met Vertcoin en dat is een interessante basis voor deze munt.

Verrassend is dat natuurlijk niet. James Lovejoy is namelijk de man achter de Vertcoin, en is actief in het Digital Currency Initiative. En dat is precies waar het Lightning Network vandaan komt dat Litecoin naar de volgende fase moet helpen in de nabije toekomst. Dit gaat in het voordeel werken van de Vertcoin. Het Lightning Network zal volgens de experts namelijk de problemen oplossen met de schaalbaarheid en dat is een probleem waar Vertcoin op dit moment ook nog mee te maken heeft. Verloopt de implementatie vlekkeloos en wordt Vertcoin aangesloten op dit netwerk, dan valt dit probleem volledig weg waardoor het meerdere streepjes voor zal hebben op veel van de andere altcoins.

Wat is Vertcoin (VTC)?

Vertcoin heeft een klassieke opzet en is daarmee vergelijkbaar met munten zoals Bitcoin. Het is vooral bedoeld als betaalmiddel. Er is echter een groot verschil met de overige cryptomunten. Vertcoin is namelijk ASIC-proof. Dit betekent dat iedereen kan delven zonder dat hier dure apparatuur voor nodig is. Dit zorgt voor een gelijkmatigere verspreiding dan het geval is bij Bitcoin. De grote farms in China kunnen er niet voor zorgen dat jij geen Vertcoin kunt delven en dat is een prettig idee: Op deze manier ontstaat namelijk een veel bredere community.

Op het moment dat je Bitcoin of Litecoin wilt delven, heb je een complete mining rig nodig die in staat is om de ingewikkelde rekensommen op te lossen. Dit betekent concreet dat de bedrijven met de diepste zakken de meeste munten binnen kunnen halen, zoals de bedrijven in China die we eerder al noemden. Het draait bij deze munten namelijk allemaal om ASIC’s en die zijn duur. Daardoor krijgt een kleine groep mensen een veel te groot aandeel van de blockchaintoepassing in handen en dat wil Vertcoin tegengaan. Dit heeft Vertcoin op een interessante manier gedaan: de blokken kunnen niet gedolven worden door middel van ASIC’s. Iedereen die een computer heeft, kan hieraan meedoen.

Je hoeft dus geen duizenden euro’s uit te geven aan complete installaties die gekoeld moeten worden tijdens het gebruik. Je hoeft ook niet op zoek naar de beste pool om zo kans te maken op het vinden van blokken. Je gebruikt gewoon je eigen computer. Dat betekent dat bijna iedereen evenveel kans heeft om blokken te vinden. Dit betekent dat Vertcoin geworden is wat Satoshi wilde bereiken met de Bitcoin en waarin die blockchaintoepassing faalde: Een decentrale digitale munt met een evenredige en eerlijke distributie.

Net als veel van de andere cryptomunten, maar in tegenstelling tot munten zoals Ripple, is Vertcoin volledig decentraal. Dit betekent dat er geen overheden of bedrijven als tussenpersoon fungeren wanneer je een betaling wilt doen of wilt ontvangen. Dit wordt interessanter door het gebruik van zogeheten Stealth-adressen. Dit draagt sterk bij aan de anonimiteit omdat overige partijen niet kunnen zien wat er gebeurt met de betalingen die gedaan zijn met deze tokens.

Website van Verge: https://vertcoin.org/

Vertcoin koers: de actuele VTC waarde ( )

Kort na de start van Vertcoin piekte de waarde, om vervolgens een lange periode op een laag pitje te blijven staan. Het is belangrijk om te weten dat er geen ICO geweest is voor de VTC. Waar de meeste koersen van cryptovaluta een piek beleefden in december 2017 om vervolgens hard te kelderen, is het koersverloop van Vertcoin hier niet gelijk aan. De stijgende koersen begonnen namelijk al veel eerder, in juli 2017 begon de koersstijging al. Ook is de keldering van de koers lang niet zo kritiek geweest als het geval is bij andere altcoins.

Het maximale aantal VTC dat in omloop gebracht wordt, staat vast op 84 miljoen. Dat is gelijk aan het maximaal aantal Litecoin dat in omloop gebracht wordt en met het oog op de eerdergenoemde samenwerking is dit geen toeval. Deze samenwerking is tevens reden om de Vertcoin in de toekomst in de gaten te houden.

Beste Vertcoin wallet

Er zijn wereldwijd steeds meer mensen die de mogelijkheden rond de cryptovaluta bekijken en er is dan ook steeds meer kopen? Zo werkt het! Maar bij het opslaan van de munten gaat het regelmatig verkeerd. De grotere exchanges geven de gebruikers een gratis wallet. Daarnaast kun je veel online wallets vinden die ook gratis te gebruiken zijn. Deze wallets zijn ideaal om geld te ontvangen, maar het is niet verstandig om het kapitaal hier te laten staan. De wallets zijn namelijk minder veilig dan de hardware wallets en zijn tevens afhankelijk van het voortbestaan van de website of de exchange waar je de munten op hebt geslagen.

Wil je zeker weten dat jouw kapitaal veilig opgeslagen is? Dan kies je voor een hardware wallet. De Ledger modellen zijn een sterke keuze in dit opzicht. Zij bieden niet alleen ondersteuning voor Vertcoin, maar ook voor veel van de andere cryptomunten, waardoor het makkelijker wordt om alle cryptomunten die je hebt op één plek te bewaren. Daar komt bij dat de hardware wallets niet gekraakt kunnen worden door hackers, niet gevoelig zijn voor malware (bij juist gebruik) en niet kwetsbaar zijn voor virussen. En dat is een prettig idee, ook wanneer je een kleiner bedrag wilt investeren: de waarde van de investeringen kan namelijk flink groeien binnen korte tijd.

Vertcoin kopen

Heb je interesse in Vertcoin gekregen en wil je direct aan de slag? Dan kun je niet bij alle exchanges terecht. De meeste exchanges zijn namelijk zo ingericht dat er geen fiatgeld gebruikt kan worden. Ook niet voor het doen van stortingen. Om VTC aan te kunnen kopen op een grotere exchange zoals Pononiex of Binance moet je dus eerst naar een exchange waar je met dollars of euro’s de eerste cryptomunten aan kunt schaffen. In dat kader zijn LiteBit en AnyCoinDirect interessante websites.

Hier koop je Ethereum of Bitcoin, die je vervolgens overzet naar jouw wallet. Met deze cryptomunten ga je naar een grotere exchange om daar Vertcoin aan te schaffen. Zorg er wel voor dat je een goede wallet hebt voordat je de eerste aankoop doet!

Bij Litebit kun je direct Vertcoin kopen met euro’s:

Bang om iets te missen?
Om op de hoogte te blijven van nieuws, aanbiedingen en tips, dient u aan ons door te geven of u per e-mail updates van ons wilt ontvangen, door uw e-mailadres in te voeren en te klikken op “aanmelden”. Hoe gebruiken we uw gegevens? 

AANMELDEN
close-link