U bekijkt deze Cryptostart pagina momenteel in de mobiele weergave.

Scroll naar beneden als u Vertcoins kopen wilt of de Vertcoin koers wilt bekijken.

Vertcoin informatie

Vertcoin koers, VTC kopen en informatieVertcoin is een digitale valuta waarmee mensen en bedrijven elkaar kunnen betalen via het internet, zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Hoewel deze functionaliteit gelijk is aan andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Litecoin, is er een groot verschil tussen deze valuta’s en Vertcoin: de manier waarop nieuwe Vertcoins gegenereerd worden en transacties worden bevestigd (mining).

Cryptostart legt op deze pagina onder andere uit wat het doel van deze technologie is, waar u het beste Vertcoins kopen of verkopen, hoe het gesteld is met de huidige Vertcoin koers en wat de beste VTC wallet voor u is.

Vertcoin is een blockchain technologie waarvan het doel relatief eenvoudig te begrijpen is, maar als u voor het eerst in aanraking komt met cryptovaluta raden we u aan eerst even onze introductie in cryptocurrency te lezen.

Beste Cryptocurrency Exchange 2018:

Wat is Vertcoin?

Vertcoin is een is een cryptocurrency: een digitale vorm van geld welke gebruikers zelf veilig kunnen bewaren en kunnen gebruiken om onderling transacties uit te voeren, zonder dat een derde partij de authenticiteit van de transactie kan controleren of verifiëren. Een financieel systeem dat waarvan iedereen die het gebruikt eigenaar is, en waar banken en overheden geen inbreng hebben. Dit betaalsysteem, wat volledig is ontwikkeld door vrijwilligers en gefinancierd is met donaties, heeft als kernwaarde om bij de originele gedachte achter cryptocurrency te blijven: een eerlijk financieel systeem waarvan alle gebruikers samen de eigenaar zijn.

Cryptocurrencies vereisen doorgaans dat een computer een bepaalde cryptografische berekening uitvoert om een transactie te verifiëren zodat deze kan worden toegevoegd aan de blockchain. De complexiteit van een dergelijke berekening is voor een cryptocurrency zoals Bitcoin of Litecoin zó ingewikkeld dat een “normale” computer deze berekening niet meer kan uitvoeren, ook al beschikt deze computer over een moderne processor en/of grafische kaart. Er zijn daarom speciale apparaten op de markt genaamd ASIC’s welke gebruikt worden om Bitcoins en Litecoins te minen. ASIC staat voor Application-Specific Integrated Circuit, en is in principe niets meer dan een computerchip welke speciaal is ontwikkeld om een bepaalde taak uit te voeren. ASIC’s worden op grote schaal gebruikt om efficiënter cryptocurrency te delven (minen), echter is er één probleem: de prijs.

Bitcoin miner (Antminer S5)
ASIC mining hardware (Antminer S5)

ASIC’s zijn namelijk zo duur dat de meeste mensen dit niet kunnen betalen, waardoor het dus ineens niet meer voor iedereen mogelijk om bijvoorbeeld bitcoins of litecoins te minen. Het resultaat is dat vooral grote bedrijven en ASIC fabrikanten zich nu bezig houden met het minen van deze cryptocurrencies, wat tegen het principe van decentralisatie in gaat. Het feit dat er een relatief kleine groep mensen of bedrijven een relatief groot belang heeft in het mining proces, kan risico’s met zich mee brengen voor de onafhankelijkheid van een blockchain ecosysteem.

Met Vertcoin zit dit anders in elkaar: Vertcoins kunnen namelijk door iedereen gedolven worden, echter niet door middel van ASIC’s. Het consensus algoritme van Vertcoin is namelijk zo ontworpen dat het gebruik specifieke mining hardware alsmede het bundelen van rekenkracht door middel van mining pools geen extra voordelen biedt ten opzichte van Vertcoins minen met een normale computer. Op deze manieren kunnen transacties op de VTC blockchain gevalideerd worden door een groot gedistribueerd netwerk en kan de Vertcoin koers niet beïnvloed worden door grote bedrijven welke de markt overspoelen met grote hoeveelheden gedolven Vertcoins.

Website van Vertcoin: https://vertcoin.org/

Vertcoin koers: de actuele VTC waarde ( )

Hoewel de populariteit van Vertcoin pas in 2017 is toegenomen, bestaat de cryptocurrency eigenlijk al sinds februari 2014. In tegenstelling tot veel andere altcoins is er geen Initial Coin Offerting (ICO) geweest waarin Vertcoins werden uitgegeven, maar er is ook geen sprake geweest van een “premine” waarvan de ontwikkelaars een deel hebben gekregen, met uitzondering van de eerste 3 blokken van de VTC blockchain welke gemined zijn om het netwerk te testen.

In totaal zijn er 84 miljoen Vertcoins beschikbaar, althans dit is het aantal VTC wat maximaal kan worden uitgegeven. Dit aantal is gelijk aan dat van Litecoin, wat betekent dat bij een evenredige populariteit en marktkapitalisatie de Vertcoin koers dus gelijk is aan de Litecoin koers.

Beste Vertcoin wallet

Als u gebruik wilt maken van een software wallet, dan kunt u natuurlijk prima gebruik maken van een van de officiële VTC wallets welke u kunt downloaden op Vertcoin.org. Er is onder andere een wallet voor Windows, Mac OSX en Linux beschikbaar, maar ook een Web Wallet welke u dus via uw browser kunt gebruiken.

Niet alleen voor Vertcoin maar voor alle andere cryptocurrencies geldt dat het veiliger is om deze te bewaren op een hardware wallet: een Vertcoin hardware wallet zorgt er namelijk voor dat uw Vertcoins onmogelijk gestolen kunnen worden, omdat de digitale sleutel (private key) welke nodig is om iets met het saldo te doen geïsoleerd wordt opgeslagen op een apart apparaat dat niet gevoelig is voor virussen, malware of hackers. Dus als u zeker weten dat uw cryptocurrency veilig is, dan raden we u aan om te investeren in een Vertcoin hardware wallet:

Ledger Nano S wallet

Ledger Nano S (€69,90)

Als Vertcoin hardware wallet is de Ledger Nano S uitermate geschikt: deze betaalbare hardware wallet is een populaire wallet momenteel.

Naast Vertcoin (VTC) ondersteunt de Nano S nog vele andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, NEO, Stratis en Ark.

Ledger Blue hardware wallet

Ledger Blue (€274,80)

Met meer opslagruimte en een groot OLED touchscreen is de Ledger Blue een aantrekkelijke cryptocurrency gadget: een hardware wallet in de vorm van een tablet.

De Ledger Blue ondersteunt dezelfde cryptocurrencies als de Ledger Nano S, maar is daarnaast ook draadloos te gebruiken dankzij de oplaadbare batterij in deze wallet.

Vertcoin kopen of verkopen.

Als u van plan bent om te investeren in Vertcoin, dan kunt u dat op meerdere manieren doen. U kunt natuurlijk VTC kopen met iDeal of op een andere manier met euro’s betalen, maar u kunt ook Vertcoins kopen met cryptocurrency. Dit is handig als u bijvoorbeeld al beschikt over bitcoins, ethers of een andere cryptovaluta. Via zowel Litebit als Poloniex kunt u VTC kopen op basis van de huidige Vertcoin koers:

Litebit (euro's)

Om VTC te kopen met euro’s, kunt u het beste bij Litebit terecht. Op deze Nederlandse website kunt u handelen in meer dan 50 verschillende cryptocurrencies.

Als u van plan bent om uw aangekochte Vertcoins op korte termijn weer te verhandelen, kunt u er zelfs voor kiezen om gebruik te maken van uw persoonlijke Vertcoin wallet op het Litbit platform.

Poloniex (crypto)

Poloniex is een grote cryptocurrency exchange waar u diverse cryptocurrencies kunt kopen met cryptocurrency, maar niet met euro’s / iDeal.

Wat u wel kunt doen is eerst ergens anders Bitcoins of Litecoins kopen met iDeal, deze laten storten op uw Poloniex wallet en vervolgens Vertcoins kopen met uw Poloniex saldo. Klik op de button voor meer info.

Vertcoin kopen

Aan de slag met Vertcoin? U kunt deze cryptocurrency kopen en verkopen bij onze partner Litebit: een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het in- en verkopen van meer dan 50 verschillende cryptocurrencies.

Maak gerust een gratis account, verifieer uw telefoonnummer en vervolgens kunt u direct Vertcoins kopen met iDeal.