HomeCryptovalutaWaves (Waves) Informatie

Wat is Waves - Een virtuele valuta of zit er meer achter schuil?

Waves logo
Waves (WAVES)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Wanneer het gaat om cryptovaluta, dan gaat het om meer dan munten. De cryptocurrenies zijn handige betaalmiddelen en volgens de meeste experts gaan de cryptomunten een groot deel van de economie overnemen. Maar met uitsluitend valuta is er vrij weinig te doen op de blockchain. Er zijn blockchaintechnologieën en toepassingen nodig die mensen in staat stellen om actief te zijn op de blockchain, en die de ruimte bieden om zelf munten of applicaties te ontwikkelen.


Wat is Waves (WAVES)?

Waves is in het leven geroepen door Alexander Ivanov, programmeur van beroep. Dat Waves groot gaat worden, was al duidelijk tijdens de ICO. Er werd meer dan 30.000 Bitcoin binnengehaald en de totale waarde van de opbrengst lag boven de 15 miljoen dollar. Dat betekent dat er geld genoeg is om alles mogelijk te maken wat in de whitepaper staat.


En vergis je niet: Waves is op dit moment al bijzonder groot en is zelfs direct aan te kopen via Litebit, ook wanneer je geen cryptovaluta hebt en met euro’s wilt betalen. Wil je meer weten, kijk dan naar onze Litebit review, of maak direct een account aan om Waves te kopen.


Waves is dus niet zozeer een cryptomunt. Het is beter te zien als een decentraal platform voor ontwikkelaars waar tokens en cryptovaluta gemaakt kunnen worden. Daarnaast is het een bijzonder grote exchange die decentraal is. Deze heet het Waves DEX Platform. Om hier gebruik van te kunnen maken, heb je Waves nodig, of andere cryptovaluta.


Er wordt gewerkt aan het ontwikkelen van andere poorten om geld te storten, zoals Ripple ook heeft. Het idee is om een compleet platform op te zetten waar applicaties, tokens, cryptovaluta en fiatgeld gebruikt kunnen worden bij het onderling uitwisselen van waardevol bezit. En dat is niet alles.


Waar Waves de grootste mogelijkheden biedt, is op het gebied van ICO’s. Een Initial Coin Offering is een belangrijke stap voor elke blockchainapplicatie en elke cryptomunt. Met de ICO wordt geld binnengehaald om de ontwikkeling en ondersteuning van de toepassing verder uit te breiden, maar dit kost vaak veel geld.


Door de ICO binnen Waves op te zetten, zijn de kosten vele malen lager waardoor er meer geld overblijft voor het eigenlijke doel van de ICO. Waarom zou jij investeren in Waves, wanneer je geen ICO op wilt zetten of een applicatie wilt bouwen binnen de blockchain? Allereerst omdat Waves gebruikt wordt door duizenden mensen ter wereld en dit aantal alleen maar verder toe zal nemen.


Zeker wanneer de exchange gebruikt kan worden met fiatgeld. Dat betekent dat er een grote community aanwezig is, waardoor de munt een stabielere waarde heeft dan de cryptovaluta waar weinig mensen interesse in hebben. Daarnaast is dit een uitgelezen manier om als eerste bij een ICO te kunnen zijn.


Zie je een ICO die volgens jou de wereld gaat veranderen, dan kun je direct met Waves investeren op het moment dat de prijs laag is, of je veel terugkrijgt van de ontwikkelaars voor een vroegtijdige investering. Kortom, in Waves investeer je wanneer:

  • je gelooft in de kracht van een grote community;
  • je wilt kunnen investeren in ICO’s die nét actief geworden zijn;
  • je zelf munten of applicaties wilt ontwikkelen;
  • je wilt profiteren van de koersstijging door alle bovenstaande punten;
  • je gebruik wilt kunnen maken van een exchange die elke dag verder groeit en wereldwijd gebruikt kan worden.


Waves koers: de actuele WAVES waarde

De succesvolle ICO heeft ervoor gezorgd dat het team van Ivanov over genoeg middelen beschikt om het platform verder te ontwikkelen en updates door te voeren waar nodig. Dit is goed te zien aan de koers van WAVES, de munt die bij Waves hoort.


De waarde begon op minder dan een dollar, maar is al snel de lucht ingeschoten in de richting van vier dollar of meer. Uiteraard heeft ook Waves een flinke piek en daling laten zien bij de jaarwisseling. Waves heeft zich echter goed weten te herstellen en heeft op dit moment weer een sterke opwaartse koers.


Voor de mensen die willen investeren, is het goed om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Wij denken dat de koers van Waves sterk gerelateerd is aan de kracht van het platform. Een succesvolle ICO kan een boost geven.


Maar wanneer de exchange wereldwijd gebruikt wordt voor applicaties, cryptovaluta én met name fiatgeld, dan neemt de koers van Waves zeker toe. Dit heeft te maken met het aantal mensen dat op zoek is naar Waves.


Door een sterkere vraag bij een gelijk aanbod is de kans maximaal dat de waarde per munt toeneemt.Aanbevolen plaatsen om Waves te handelen

1
Min. Deposit
$50
Exclusive promotion
Our score
10
Start trading
Description:
Payment methods
Overschrijving, Overschrijving
Full regulations list:
CySEC, FCA
2
Min. Deposit
$1
Exclusive promotion
Our score
9.3
FCA geregeld crypto-uitwisseling met 4500+ digitale activa beschikbaar voor de handel
Ondersteunt gebruikers uit meer dan 100 landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada
Intrekken uw geld via PayPal of andere betaalmethoden
Start trading
Description:
Coinbase is een van de eerste plaatsen die maakte het gemakkelijk om Bitcoin te kopen en is sindsdien uitgegroeid tot een alom vertrouwde uitwisseling in de markt.
Payment methods
Kredietkaart, Debetkaart, Euro bank account, 3D-beveiligde creditcard
Full regulations list:
3
Min. Deposit
$60
Exclusive promotion
Our score
8.7
Toegankelijk wereldwijd betekent dat u kunt Cryptos kopen, ongeacht waar je bent
Bespaar op deviezen vergoedingen door het betalen in uw lokale valuta met meer dan 47 valuta's beschikbaar
Laagste vergoedingen op de markt, zodat u kunt meer crypto krijgen, terwijl minder betalen
Start trading
Description:
UK-based Crypto uitwisseling bedrijf met FCA licentie. Wereldwijde dekking van meer dan 180 landen en ongekende 48 staten van de VS. Buy & sell cryptocurrencies maakt niet uit waar je bent."
Payment methods
Kredietkaart, Debetkaart, Skrill, Neteller, Overschrijving, Bitcoin
Full regulations list:
FCA

Beste Waves wallet

Er zijn op dit moment nog geen hardware wallets voor Waves en dat is spijtig. Er gaan geruchten rond dat zowel Trezor als Ledger aan het werk zijn met het maken van ondersteuning, maar hier zijn nog geen concrete aanwijzingen voor.


Er zijn wel verschillende wallets te vinden op de officiële website van Waves zelf. Er zijn wallets beschikbaar voor de mobiele gebruikers met iOS of Android, en er zijn wallets beschikbaar voor de desktop. Hieronder valt ook de light variant, waarbij niet de complete ledger gedownload hoeft te worden voordat je de wallet kunt gebruiken.


Dit is een nadeel aan Waves, maar besef goed dat het een decentrale exchange heeft. Desalniettemin zou het een sterk pluspunt zijn wanneer er op korte termijn wallets beschikbaar komen waar ook offline munten opgeslagen kunnen worden door de mensen die grotere hoeveelheden munten in hun bezit hebben.


Waves kopen

Je kunt direct Waves aanschaffen met een betaling via iDeal. Hiervoor maak je een account aan bij eToro, waar verschillende cryptovaluta direct gekocht kunnen worden. Je kunt hier ondersteuning vinden in het Nederlands en het is mogelijk om een 2-staps beveiliging op te zetten voor je account.


Hoewel het handig is om direct met iDeal te kunnen storten om te kunnen betalen, is het voor de mensen die dagelijks willen handelen alleen een opstapje. Wil je dagelijks handelen in Waves en gebruikmaken van kleine koersveranderingen? Maak dan nu een account aan bij Binance (of lees eerst onze Binance review).


Binance heeft veel meer handelaren en grotere handelsvolumes waardoor het aantrekkelijker is om hier actief te handelen met cryptovaluta. Aangezien het hier niet mogelijk is om stortingen te doen met fiatgeld, is het wel noodzakelijk dat je eerst naar een fiat exchange gaat zoals AnyCoinDirect, of Litebit die we eerder al noemden.


Daar stort je geld, waar je vervolgens Bitcoin of Ethereum mee koopt. Deze munten neem je mee naar de grotere exchange om daar vervolgens grotere hoeveelheden Waves te kopen.Aanbevolen plaatsen om Waves te handelen

1
Min. Deposit
$50
Exclusive promotion
Our score
10
Start trading
Description:
Payment methods
Overschrijving, Overschrijving
Full regulations list:
CySEC, FCA

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Bitcoin logo
Bitcoin
BTC
...
...
Ethereum logo
Ethereum
ETH
...
...
Tether logo
Tether
USDT
...
...
Ripple logo
Ripple
XRP
...
...
Bitcoin Cash logo
Bitcoin Cash
BCH
...
...