U bekijkt deze Cryptostart pagina momenteel in de mobiele weergave.

Scroll helemaal naar beneden als u Zcash wilt kopen.

Zcash kopen? Zo werkt het!

Zcash cryptocurrency logoZcash is een unieke digitale valuta welke gebruik maakt van zero-knowledge cryptografie om de privacy van gebruikers te waarborgen. Waar veel andere cryptocurrencies zich kenmerken door middel van voor iedereen inzichtelijk transacties op de blockchain, maakt Zcash gebruik van technieken om deze kopen? Zo werkt het! privé te houden: Zcash transacties onthullen nooit de afkomst, bestemming of de waarde van een transactie.

Termen als blockchain, cryptocurrencies en cryptografie kunnen wellicht verwarrend zijn als u nieuw bent in de wereld van digitale valuta’s zoals Zcash en Bitcoin. Is dit ook voor u het geval? Lees dan eerst onze introductie in cryptocurrency.

Wat is Zcash?

Zcash is een bedrijf welke de gelijknamige blockchain en cryptovaluta Zcash (ZEC) heeft ontworpen. De digitale munt ZEC is op 28 oktober 2016 gelanceerd, maar al voor die datum had Zcash een aantal belangrijke investeerders aangetrokken om het project te kunnen financieren. De eerste investeerders in Zcash hebben voor hun gezamenlijke investering van 3 miljoen euro niet alleen een hoeveel ZEC cryptocurrency ontvangen, maar ook een belang in de organisatie Zcash.

De Zcash blockchain kenmerkt zich door een decentraal netwerk te bieden waarop (financiele) transacties onomkeerbaar kunnen worden uitgevoerd en waarvan altijd inzichtelijk is dat er een transactie is geweest, zonder dat ooit ontdekt kan worden wie er betrokken was in de transactie en wat de inhoud was. Daardoor onstaan prive transacties op een publieke blockchain. Dit is mogelijk door middel van zk-SNARKs (zero-knowledge Succinct Non-interactive ARgument of Knowledge): een unieke technologie waardoor kan worden bewezen dat een toegezegde transactie daadwerkelijk is nagekomen, zonder de inhoud hiervan te verhullen.

In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies, is ZEC niet van tevoren gemined: het eerste blok van de Zcash blockchain werd op de introductiedatum 28 oktober 2016 gemined. Onderstaand een video van de Zcash ceremonie:

Website van Zcash: https://z.cash/

Zcash waarde en koersverloop ( )

Het Zcash protocol is in 2014 ontwikkeld middels een samenwerking tussen de onderzoekers van het originele Zerocoin protocol en een aantal groepen technisch experts op gebied van onder andere cryptografie. Het originele Zerocash protocol en de bijbehorende cryptovaluta, was een aangepaste versie van het Bitcoin protocol. Naast Zcash (ZEC), maken ook andere cryptocurrencies zoals Zcoin (XZC) van het Zerocash protocol.

De Zcash cryptocurrency en blockchain hebben dus al een aantal jaren ervaring. Echter vond de release van de huidige Zcash cryptomunt pas plaats op 9 september 2016. De munt heeft erg snel aan populariteit gewonnen dankzij onder andere de hoge mate van privacy, waardoor ZEC in 2017 terecht kwam tussen de top 10 cryptocurrencies qua marktkapitalisatie.

Investeren in Zcash kan erg rendabel zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat de technologie erg experimenteel is. Volgens een aantal onderzoekers is de technologie die ZEC gebruikt ten behoeve van zero-knowledge cryptografie genaamd zk-SNARK (zero-knowledge Succinct Non-interactive ARgument of Knowledge), mogelijk kwetsbaar in de zin dat de technologie valse betalingen als geldig zou kunnen accepteren.

Anderzijds toont het feit dat JPMorgan – een van de grootste banken ter wereld – samenwerkt met Zcash om de privacy op de zakelijke (private) blockchain van de bank te waarborgen, wel weer aan dat de techniek zeker interessant heeft en sterke voordelen biedt.

Alternatieven voor Zcash zijn onder andere Dash (DASH) en Monero (XMR): de gebruikte technieken zijn wellicht anders, maar beide cryptocurrencies bieden ook financiële privacy op de blockchain.

Beste Zcash wallet

Er zijn diverse mogelijkheden om uw ZEC te bewaren in een cryptocurrency wallet. Zoals ook op onze pagina cryptocurrency wallets beschreven staat, is er de keuze tussen hardware, software en online cryptocurrency wallets. Een goede optie voor een softwarematige wallet zou Jaxx zijn, maar uw Zcash is nog veiliger wanneer u deze bewaart in een van de volgende hardware ZEC wallets:

Trezor hardware Zcash wallet
Trezor hardware wallet
De TREZOR Zcash hardware wallet.

TREZOR is een gebruiksvriendelijke en zeer betrouwbare hardware wallet waarmee meerdere cryptocurrencies zoals Zcash veilig kunnen worden bewaard.

De sleutel die gebruikt moet worden om een cryptocurrency transactie te ondertekenen, wordt veilig bewaard in de TREZOR wallet. Digitale valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum, DASH en Zcash kunnen daarom niet gestolen worden, zelfs niet wanneer uw computer besmet is met een virus.

De TREZOR wallet is beschikbaar in de kleuren wit, zwart en grijs en koopt u al vanaf 89 euro. Klik op de onderstaande button om 1 of meerdere TREZOR Zcash wallets te kopen.

Ledger Nano S hardware Zcash wallet.

Ledger Zcash walletBewaar uw Zcash en andere cryptocurrencies veilig met een hardware wallet! De Ledger Nano S is een compacte wallet welke u kunt gebruiken om meerdere cryptovaluta’s veilig op te slaan.

De Ledger Nano S is een van de meest populaire Zcash hardware wallets en is met een prijskaartje van 60 euro bovendien erg betaalbaar. Naast Zcash ondersteunt de Nano S wallet ook Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Stratis, Dash en Ripple.

Zcash kopen

Indien u reeds een cryptocurrency in bezit heeft, kunt u deze gebruiken om Zcash aan te schaffen via de onderstaande widget. Dit is de meest voordelige manier om Zcash te kopen. Heeft u nog geen digitale valuta’s zoals Bitcoin in bezit? Dan kunt u eerst Bitcoin kopen of Zash kopen met euro’s.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.