HomeCryptovalutaZcash (ZEC) KoersZcash Kopen

Hoe ZCash te kopen

Zcash logo
Zcash (ZEC)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

ZCash is één van de toonaangevende cryptovaluta’s met een wereldwijde aantrekkingskracht. Zijn anonieme kenmerken geven het een extra marketing bereik. Als je wil weten hoe jij ZCash kunt aanschaffen met PayPal, een bankoverschrijving of creditcard, vind je hier alle informatie.

We hebben de diensten van enkele invloedrijke crypto makelaars beoordeeld om jou de nodige begeleiding te bieden bij het kopen van ZCash. Verder behandelen we in deze gids ook belangrijke tips over transactiekosten, beveiliging en de beste methoden voor het kopen en verkopen van ZCash.

Ga naar sectie

Bezit Zcash in slechts een paar minuten

Aanmelden

Registreer gratis een handelsaccount bij eToro door enkele gegevens op te geven, zoals jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer

Storten

Selecteer de gewenste veilige betaalmethode en voer de minimale storting uit om jouw account te financieren.

Begin met handelen

Kies jouw crypto uit door te klikken op ‘Trade Markets’, stel je risicolimieten in en klik op ‘Open Trade’ om jouw investeringsreis te starten.
PayPal logo
Mastercard logo
Visa logo
Bank Transfer logo
Skrill logo
Neteller logo

Waarom handelen in plaats van ZCash kopen voor een goedkoop en snel rendement?

1

Je hebt geen wallet nodig

Je handelt op de koersbeweging van de munt zonder dat je hem hoeft te kopen en te bewaren.

2

Je kunt de standaard betaalmethoden gebruiken

Alle erkende makelaars accepteren de populaire betaalmethoden, zoals een bankpas, creditcard en bankoverschrijvingen.

3

De transacties gaan snel en opnames zijn eenvoudig

Handelstransacties worden binnen enkele seconden uitgevoerd en geldopnames worden direct in jouw account weergegeven.

Koop nu Zcash

5 dingen om te overwegen als jij Zcash wilt kopen

Bij de aankoop van ZCash moet je rekening houden met enkele aandachtspunten. Je kunt transacties snel en zonder enige beperking afronden als je op volgende zaken let:

Kies zorgvuldig een veilige betalingsmethode naar wens uit

Hoe je voor ZCash betaalt, hangt af van welke opties je beschikbaar hebt, waar je woont en de te betalen servicekosten. Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om te weten welke betaalmethoden op je locatie zijn toegestaan. Door operationele beperkingen kan de voorkeur voor een veilige betaalmethode ook per locatie verschillen. Zo is PayPal  bijvoorbeeld globaal van aard, maar is het in sommige landen nog steeds niet beschikbaar. Je moet niet alleen een veilige methode te kiezen, maar er ook voor zorgen dat deze in je regio beschikbaar is.

Moet jij jouw eigen wallet opzetten?

Als je crypto koopt, moet je ook nagaan of je een wallet nodig hebt. Wanneer je ZCash via een uitwisseling koopt, krijg je een online wallet aangeboden. Zo hoef jij er zelf geen een aan te maken. Crypto aankopen en in een wallet bewaren wordt niet als de ideale handelswijze beschouwd, omdat er een risico van verlies door hackers of storingen bestaat. Dit is anders als je voor een ZCash CFD kiest. In dat geval heb je geen wallet nodig, omdat er enkel een investeringscertificaat aan jou wordt verstrekt zonder dat er sprake is van een daadwerkelijke overdracht van ZCash. 

De kosten vergelijken

Wanneer je ZCash koopt, is het als belegger jouw eigen verantwoordelijkheid om de kosten en vergoedingen te vergelijken. Soms eindigen kopers met minder cryptomunten dan ze verwacht hadden, omdat de kosten hoger zijn dan voorzien. Wanneer dit gebeurt, moet de koper meer munten bestellen om het tekort aan te vullen. Dit leidt logischerwijze tot extra kosten.

Je moet echter uitzoeken of je makelaar een cryptodeposito toestaat in plaats van een fictieve betaling. Als dit mogelijk is, zou je kunnen besparen op de verwerkingskosten die verbonden zijn aan de betaalmethode. 

Veiligheid en beveiliging

Omdat ZCash op twee niveaus anonimiteit biedt, is het mogelijk om transacties op een wallet publiekelijk weer te geven, zoals met de Bitcoin explorer. Aan de andere kant zorgt een versleuteling op een hoger niveau er ook voor dat specifieke transacties niet publiekelijk kunnen worden weergegeven. Zo zijn ze niet zichtbaar voor nieuwsgierige blikken.

Om ongeoorloofde toegang en geldopname te voorkomen, dringen crypto platformen erop aan om op transactieniveau een tweefactorauthenticatie in te stellen. Voor hun handelsactiviteiten en interface maken makelaars ook gebruik van MT4- en MT5-systemen. Deze configuraties zorgen voor een end-to-end-encryptie die het onderscheppen of beschadigen van gegevens uitsluit. 

Kan je het platform begrijpen en erop navigeren?

Een belegger kan in de euforie van mogelijke winsten de weg kwijtraken en de kennis over de werking van het handelsplatform vergeten. Enkele van de grootste verliezen in crypto zijn het resultaat van verkeerde invoer van wallet-informatie en andere gebruikersfouten. Voordat je geld stort, is het belangrijk om een platform te verkennen, te begrijpen en enkele testtransacties uit te voeren. 

De ultieme beginnershandleiding voor het handelen in ZCash

Wat is een ZCash makelaar?

Een makelaar biedt een platform aan voor de aan- en verkoop van een grondstof, financieel instrument of effecten. In sommige scenario’s kan een makelaar ook kopen en verkopen, waardoor hij bij dergelijke transacties een betrokken partij zou zijn.

ZCash makelaars zouden je in staat stellen om tegen een vergoeding crypto te kopen en verkopen. Op veel plaatsen in de wereld lijkt het gebruik van een makelaar de beste optie te zijn.

Wat is een ZCash CFD?

Een CFD verwijst naar een Contract for Difference. In het geval van ZCash zouden beleggers ermee instemmen om het tegen een bepaald tarief te kopen en het vervolgens binnen een bepaalde periode tegen een afgesproken prijs weer te verkopen. Wanneer de termijn verloopt, zal de makelaar tegen de gekozen koers het prijsverschil aan de belegger uitbetalen. Aan de andere kant zal de belegger de makelaar het verschil betalen als de prijs onder de afgesproken prijs afsluit.

Wat is het voordeel van ZCash regelgeving?

Gereguleerde ZCash transacties zorgen ervoor dat het kopen en verkopen van de cryptovaluta binnen de grenzen van de aangegeven richtlijnen valt. In sommige landen hebben beleggers het voordeel van een depositoverzekering. Dit betekent dat ze een vergoeding kunnen ontvangen als het platform hapert of faalt.

Wat de zekerheid voor de gebruiker betreft, zorgt regelgeving er ook voor dat aanbieders geregistreerd worden. Zij die geen bewijs van registratie hebben, kunnen beter door investeerders vermeden worden.

Wat is de beste betalingsmethode voor de aanschaf van ZCash?

Er bestaat de mogelijkheid dat er geen beste betaalmethode voor de aanschaf van ZCash is. Als de transactiesnelheid voor jou belangrijk is, kan je een storting met crypto of een creditcard overwegen.

ZCash met een creditcard kopen

De aankoop van ZCash met een creditcard is misschien wel de snelste betaalmethode. Je hoeft enkel maar snel jouw eigendom van de creditcard laten controleren door bankafschriften en persoonlijke informatie te verstrekken. Het verzekert onmiddellijk de waarde en de belegger kan bijna direct van de marktkansen profiteren.

ZCash met een bankoverschrijving kopen

ZCash kan ook met een bankoverschrijving worden gekocht. Veel mensen lijken een voorkeur te hebben voor deze betaalmethode. Naast het papieren spoor, is de zekerheid van extra controlelagen eveneens een vermelding waard.

ZCash met een cryptostorting kopen

Niet alle makelaars aanvaarden een cryptostorting als betaalmiddel. Sommigen wel en anderen niet.

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk, kan het tot 30 minuten duren eer dat een cryptostorting verwerkt is. Investeerders die gebruik maken van cryptostortingen, begrijpen dat ze op deze manier verwerkingskosten kunnen vermijden die verbonden zijn aan andere betaalmethoden.

ZCash met PayPal kopen

Het gebruik van PayPal is snel en goedkoop als jouw account geverifieerd is. Niet alle geografische zones kunnen echter gebruik maken van deze betaalmethode. Bovendien is het ook mogelijk dat sommige makelaars deze stortingsmethode niet aanvaarden.

Het verificatieproces voor het verhandelen van ZCash

Makelaars bieden hun platformen aan beleggers aan voor het kopen en verkopen van crypto. Dit vereist echter een specifiek proces dat nauwgezet gevolgd moet worden. Elke makelaar vereist dat een gebruiker bij het aanmelden een e-mailadres, een volledige naam en een telefoonnummer opgeeft. Dit verzekert de zogenaamde KYC conformiteit.

Sommige makelaars kunnen eisen dat je hen een identiteitsbewijs aanlevert om jouw account te controleren. Het hele proces wordt meestal voltooid nadat jij je handelsrekening gefinancierd hebt. Verificatie kan frustrerend zijn als je meteen aan de slag wil gaan, maar het is een noodzakelijk proces om beide partijen tegen frauduleuze activiteiten te beschermen. 

ZCash: een lange versus korte termijn investering

De belegger kan kiezen om ZCash te zien als een lange- of kortetermijninvestering. Iedereen die ZCash voor de korte termijn koopt , zou op basis van bepaalde scenario’s kijken naar een waarschijnlijke prijsstijging. Zo zou er sprake kunnen zijn van een aanhoudende bullmarkt, informatie die een verhoogde activiteit laat zien of de introductie van een geoptimaliseerd proces om de efficiëntie te verhogen.

Een langetermijnaanpak betekent dat de belegger niet naar een onmiddellijke winst kijkt, maar naar een waarschijnlijke prijsstijging in de nabije toekomst.

Waarom ZCash kopen in plaats van verhandelen?

Het kopen van ZCash om te bewaren is een manier om in crypto te investeren. Hoewel het niet mogelijk is om met absolute zekerheid te voorspellen wanneer er een prijsstijging of bullmarkt zal zijn, kan het kopen van ZCash om te bewaren een winstgevende handelstechniek zijn.

Als jij ervoor kiest om ZCash te kopen om te bewaren, moet je kennis hebben van het beste type wallet om jouw aankoop erin op te slaan. Verder moet je ook de gebeurtenissen op de markt goed in de gaten houden. Zo stel jij jouw investering veilig, terwijl je wacht op een grote marktverschuiving om jouw volgende stap te bepalen.

Wil je liever niets over wallets leren en de mogelijkheden om cryptovaluta’s op te slaan? Dan kan een CFD makelaar een interessante optie zijn. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over dergelijke zaken. 

Welke kosten zijn er verbonden aan het kopen van ZCash?

Bij de aankoop van Zcash zijn er kosten die betaald moeten worden om de transactie te voltooien. Deze omvatten:

Verwerkingskosten

De verwerkingskosten zijn verschuldigd bij aankoop van ZCash via de door jou gekozen betaalmethode. Dit wordt in rekening gebracht door de betalingsverwerker en niet door de makelaar. Deze kosten zijn veelal minimaal.

Netwerkkosten

Elk crypto netwerk brengt kosten in rekening voor het verwerken van een transactie. Dit wordt betaald bij het overmaken van de ene wallet naar de andere.

Transactiekosten

Je makelaar of handelsplatform zal transactiekosten in rekening brengen voor geldopnames. Sommige kunnen dit ook inhouden wanneer je een storting doet. In de meeste gevallen worden er voor stortingen geen transactiekosten in rekening gebracht. Maar dit is niet ongewoon, aangezien normale banktransacties ook bepaalde kosten met zich meebrengen.

Jouw ZCash veilig opslaan

Om ZCash op te slaan, moet je bepalen wat voor soort transactiegegevens je bekend wilt maken. Dit is omdat je de opslag van ZCash als een afgeschermde of transparante transactie kan definiëren.

Een web wallet

Je kunt ZCash in web wallets opslaan. Deze zijn enkel toegankelijk met een internetconnectiviteit op het platform dat dit ondersteunt. Makelaars en uitwisselingen hebben speciaal gebouwde web wallets die vaak ook mobiliteitsvriendelijk zijn.

Met een web wallet kan de belegger gemakkelijk en snel toegang tot coins krijgen om deze te verkopen of over te dragen. Vanwege het risico op verlies door hackers of storingen, zou jij je munten het beste niet op een uitwisseling laten staan als jij niet actief handelt. BitGo en Freewallet zijn twee voorbeelden van veelgebruikte web wallets.

Een mobiele wallet

Er bestaan ook mobiele wallets om jouw ZCash in te bewaren, zoals de JAXX, Exodus en Atomic wallets.

Deze zijn gemakkelijk in gebruik, omdat ze naar je mobiele apparaten gedownload kunnen worden en onderweg gebruikt kunnen worden. Maar als jij je mobiele wallet verliest, bestaat er wel het risico dat je jouw munten verliest of dat je account gekraakt wordt.

Een desktop wallet

Deze wallets genieten veel aanzien vanwege van hun veiligheidskenmerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn Shielded Guarda, ZECWalletFullnode en ZECWalletLite. Deze kunnen worden beschermd met een tweefactorauthenticatie, waardoor jij het risico op toegang door derden beperkt.

Een hardware wallet

Dit is het veiligste type wallet. De hardware wallet heeft een wachtwoord nodig om toegang te krijgen. Omdat de hardware, in tegenstelling tot mobiele alternatieven, niet wordt meegenomen, bevelen velen deze opslagmethode sterk aan.

De bekendste types worden gemaakt door Ledger en Trezor.

Wallet combinaties

Andere wallets kunnen gekoppeld worden aan één of meerdere combinaties. Dit zijn onder andere de desktop, mobiele en web wallet. Jaxx, Freewallet en Exodus hebben enkele variaties voor meervoudig gebruik. Ze zijn toegankelijk op mobiele platformen en in andere gevallen op het web of op een desktop. 

Welke andere coins kan ik verhandelen of gebruiken om ZCash te kopen?

Je kunt ZCash met Ethereum kopen op elk platform dat cryptovaluta’s ondersteunt. Het voordeel hiervan is dat je niet naar een ander apparaat of website hoeft te navigeren om iets gedaan te krijgen. Je kunt deze transactie tegen lagere kosten en met een hogere snelheid afsluiten. Je kunt ZCash ook aanschaffen met Bitcoin of zelfs Bitcoin Cash.

Als je ZCash met een andere cryptovaluta aanschaft, moet je naar het dashboard van het platform gaan en het tabblad “kopen” selecteren. Vervolgens kan je op het ZCash symbool klikken, het bedrag dat jij uit wilt geven door de door jou gekozen cryptovaluta in te geven en te verzenden. Het veld voor het aantal ZCash dat je koopt wordt automatisch ingevuld. Je voltooit jouw bestelling door op de knop “verzenden” te klikken.

Wat is de kleinste en grootste hoeveelheid ZCash die ik kan kopen?

Als je het minimale aankoopbedrag voor ZCash wilt weten, vind je hier het antwoord. De kleinste hoeveelheid ZCash die je kunt kopen is namelijk 0.000001 ZEC, ook wel bekend als een Zootoshi.

De grootste hoeveelheid ZCash die je in een enkele transactie kunt kopen, staat niet vermeld. Net zoals Bitcoin kan jij dus zoveel kopen als jij je maar veroorloven kunt. Om veiligheidsredenen kopen de meeste beleggers onbeperkt ZCash door meerdere wallets te gebruiken.

Individuele platformen hebben grenzen aan de transactiewaarde en de gebruikers zullen bij grotere transacties naar verwachting aan meer KYC vereisten moeten voldoen. Niet-gecontroleerde gebruikers worden veelal beperkt tot lagere transactiedrempels.

Kan ik anoniem zonder identificatie kopen? Is het veilig en legaal om ZCash te kopen?

Om ZCash zonder verificatie te kopen, moet je op zoek gaan naar een ongereguleerde makelaar of platform. Hoewel je ZCash veilig en legaal kunt kopen, vereisen de meeste platforms een verificatieproces alvorens jij transacties uit kan voeren.

Als je de z-addr (volledig afgeschermde transactie) gebruikt, kun je echter anoniem ZCash kopen. Zo kan niemand de transactie naar jou herleiden. Maar t-adres transacties zijn transparant en kunnen worden bekeken als Ethereum transacties op de ETH verkenner.

Elke transactie tussen twee z-adressen valt onder de volledig afgeschermde klasse, terwijl een transactie over een z- en t-adres respectievelijk kan worden afgeschermd of volledig worden afgeschermd. De anonimiteit in de laatste klasse van transacties is afhankelijk van het type adres dat door de ontvanger gebruikt wordt. Als de ontvangende wallet van het type az-addr is, worden jouw transactiegegevens afgeschermd. Als je een t-addr wallet opgeeft, zullen de transactiegegevens onafgeschermd en publiekelijk beschikbaar zijn in de ZCash transactie verkenner. 

Zal het kopen van ZCash me geld opleveren?

Een van de veelgestelde vragen van investeerders is: “Levert ZCash mij geld op?” Het antwoord hierop is niet eenduidig om een eenvoudige reden. Er zijn verschillende perioden in de financiële markten, en dit betekent dat er goede en minder goede momenten zullen zijn. Zoals we recent gezien hebben tijdens de bullrun in februari 2020, kunnen mensen met crypto echt wel geld verdienen.

Enkele weken terug was er een merkbare prijsstijging die ZCash op 70 dollar liet pieken, vanaf een dieptepunt van 28 dollar in december 2018. Voor de beleggers die niet door het dieptepunt van 28 dollar geraakt werden, was dit het moment om een rendement van 250 procent te behalen.

In onze ZCash Prijspagina vind je een gedetailleerde prijsgeschiedenis die de evolutie van deze cryptovaluta beschrijft. Als jij deze informatie leest, zou je een goed geïnformeerde investeringsbeslissing kunnen nemen.

Hoe jij jouw ZCash uitgeven kan

Handelaren accepteren in verschillende landen wereldwijd ZCash in ruil voor goederen en diensten. Enkele voorbeelden van zulke handelaren zijn:

 • Agora Outfitters
 • Aircraft-Photos.com
 • Alagoria
 • ARTLy
 • AutoFair
 • Ballistic Bodyboards
 • Beardhead
 • 1.9 Bracelets

Handelaren die ZCash accepteren, kunnen hun crypto’s naar fiat valuta converteren of naar een andere cryptovaluta naar keuze, door gebruik te maken van functionaliteiten of plug-ins van derden. Mensen die in landen wonen waar een toegang tot buitenlandse valuta niet mogelijk is, kunnen met cryptovaluta’s als betaalmiddel wel toegang krijgen tot wereldwijde markten.

Op dezelfde manier zal de anonimiteit van ZCash toegang geven tot een bredere markt voor personen die anders misschien niet in staat zouden zijn om geld in fiat valuta over te maken.

Hoe jij jouw ZCash verkopen kan

Om je ZCash te verkopen, moet je het naar de wallet van je uitwisseling of naar het platform van jouw makelaar sturen. Jij moet je munt te koop aanbieden door te klikken op de tab “verkoop” op het dashboard van jouw account. Het aantal te koop aangeboden munten en de verkoopprijs moeten worden opgegeven eer dat je de verkoop kunt beëindigen.

Hoewel het verkooppatroon per platform kan verschillen, is het belangrijk dat de verkoper een actieve account heeft om een verkoop te kunnen doen en de verkoopopbrengst te ontvangen.

Als je in een CFD geïnvesteerd hebt, wordt het een stuk gemakkelijker om jouw verkoop te beëindigen. Je hoeft jouw munten namelijk niet fysiek tussen de verschillende wallets te verplaatsen. Je hoeft alleen maar jouw gewenste verkoopprijs op te geven en te wachten tot de verkoop afgesloten is. Na afloop kan jij je geld op jouw gewenste manier opnemen.

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
Bitcoin Gold logo
Bitcoin Gold
BTG
...
...
Dogecoin logo
Dogecoin
DOGE
...
...
Cryptocurrencies logo
Cryptocurrencies
CRYPTO
...
...
Chainlink logo
Chainlink
LINK
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Er is technisch gezien geen beperking op de laagste waarde van ZCash die je kunt kopen. De meeste makelaars vereisen een storting van minstens 100 euro om jouw ZCash rekening te financieren.

 2. Er bestaat geen beste periode om ZCash te kopen. Aangezien de prijs van crypto uiterst volatiel is, heeft een belegger een handelsstrategie nodig om te bepalen wanneer hij of zij het kopen moet.

 3. Hoeveel je verdient, hangt af van je handelskapitaal. Mensen verdienen echter dagelijks geld door de markt te betreden en weer te verlaten.

 4. Ja, maar net zoals bij andere investeringsmogelijkheden heb je inzicht in CFD’s nodig om winst te kunnen maken.

 5. Zcash bereikte in juli 2019 105 dollar. Tot nu toe is dit de hoogste prijs van de afgelopen 12 maanden.

 6. Ja, je kan alle ZCash munten in je wallet op elk moment en zonder beperkingen verkopen.

 7. Een hardware wallet is de veiligste manier om ZCash op te slaan. Als je cryptogeld koopt om te bewaren en niet om onmiddellijk weer te verkopen, zou je kunnen kiezen voor een Ledger of Trezor.

 8. Ja, ZCash wordt wereldwijd door alle toonaangevende beurzen en makelaars verkocht.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.